Σάββατο 18 Μαΐου 2013


ΕΡΓΑΤΕΣ «ΜΕΒΓΑΛ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Ομόφωνα αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας
23η μέρα απεργίας σήμερα
Τη συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν ομόφωνα οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, μετά και τη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση, με ενίσχυση της περιφρούρησης και επαγρύπνησης ώστε να αποτραπεί κάθε απεργοσπαστική προσπάθεια που ίσως επιδιώξει η εργοδοσία. Οι απεργοί, που βρίσκονται σήμερα στην 23η μέρα απεργίας, απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, καμιά μείωση των μισθών και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ομίλου.
Ανήσυχη από το αγωνιστικό τους μέτωπο, η εργοδοσία επιδιώκει να τους δημιουργήσει ψευτοδιλήμματα. Οπως καταγγέλλουν οι απεργοί, η εταιρεία, με χτεσινή επιστολή της, κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι αν δεν είχαν «κλείσει» το διακινητήριο της Αττικής, δε θα χάνονταν χρήματα για την εταιρεία από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν πληρωθεί ορισμένα απ' τα δεδουλευμένα! Για τα δεδουλευμένα που τους χρωστά, δηλώνει ότι όταν πάρει κάποια χρήματα, τότε θα... εξετάσει τι μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους.
Χτες το πρωί, δίπλα στους απεργούς βρέθηκαν αντιπροσωπείες από τηΓραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, την «Εργοστασιακή Επιτροπή» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου, που πρόσφερε και μεγάλη ποσότητα τροφίμων.
Στη διάρκεια της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συντρόφου Κώστα Λιαπάτη, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα.


Συζητήθηκε η Ερώτηση του ΚΚΕ
Χτες, συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε ότι ο εργοδότης είναι προκλητικός και δηλώνει ότι προτιμάει να πληρώσει πρόστιμο στο ΣΕΠΕ παρά να καταβάλει τα δεδουλευμένα, προτιμάει να έχει μήνυση από το ΣΕΠΕ και δεν τον νοιάζει γιατί, όπως λέει, «έχει άκρες στη Δικαιοσύνη». Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, είπε ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ έχει γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο και ισχυρίστηκε ότι για τα δεδουλευμένα του υποκαταστήματος της Αθήνας δεν έχει υποβληθεί καταγγελία εργαζομένου και όταν επιχειρήθηκε να γίνει έλεγχος στις 15 Μάη η επιχείρηση βρέθηκε κλειστή γιατί οι εργαζόμενοι ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο λόγω απεργίας.
Επίσης, το ΚΚΕ ζητούσε με την Ερώτηση να απαγορευτεί η διακοπή της σύνδεσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο σταθερό τηλέφωνο, να ανασταλούν οι πληρωμές των δανείων και να απαγορευτούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Ο υφυπουργός είπε ότι αυτά είναι γενικότερα θέματα και ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου