Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αλ. Παπαρήγα: Αγώνας για άμεσες διεκδικήσεις με στόχο τη λαϊκή εξουσία





πηγη: 902

 ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη δουλειά του Κόμματος στη Νεολαία




Σε ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη δουλειά του Κόμματος στη Νεολαία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 7 Δεκέμβρη η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ για τη δουλειά του Κόμματος στη νεολαία και τη βοήθεια στην ΚΝΕ, υλοποιώντας αντίστοιχη απόφαση του 19ου Συνεδρίου.

Αποτέλεσε την κορύφωση μιας τρίμηνης διαδικασίας συζήτησης στα καθοδηγητικά όργανα και τις ΚΟΒ του ΚΚΕ.

Που ήσουνα νιότη που έλεγες πως θα γινόμουν άλλος...

Ο αντικομμουνισμός του ΚΚΕ εσωτερικού και της "Αυγής"...του Γιάννη Δραγασάκη



ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο μύθος του βασιλιά που είναι όμως γυμνός




Βλέποντας την εκπομπή «Ερευνα» στο MEGA, του Π. Τσίμα, για το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα και στη Σουηδία, στις 3 Δεκέμβρη, ακόμα κι ένας αδαής μπορεί να καταλάβει, πόσο μάλλον αν ζει κάποιος στη Σουηδία, ότι με επιφανειακές διαπιστώσεις και συγκρίσεις εμφανίζεται το σύστημα Υγείας στη Σουηδία ως επίγειος παράδεισος. Είναι όμως έτσι;

Στη Σουηδία, όταν το αστικό κράτος τις δεκαετίες '50 μέχρι και '80 ήθελε να αναπτύξει το σύστημα Υγείας ως αντίβαρο στις τότε σοσιαλιστικές χώρες, έκανε το σύστημα Υγείας να είναι καθολικό άσχετα αν κάποιος εργάζεται ή όχι, επένδυσε μεγάλα ποσά, προσέλαβε προσωπικό και ανέπτυξε την έρευνα. Ολες οι παρεχόμενες υπηρεσίες ήταν δωρεάν και αργότερα προσβάσιμες με ένα συμβολικό ποσό.

Θ. Παφίλης: Όχι άλλα χρόνια χαμένα - Με το ΚΚΕ και ισχυρό λαϊκό κίνημα για να αποκρουστούν τα μέτρα





πηγη: 902

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα


Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, αγωνιστή, συμβόλου της πάλης ενάντια στο Απαρτχάϊντ, πρώην προέδρου του Αφρικάνικου Εθνικού Κογκρέσου και πρώτου εκλεγμένου προέδρου της Νότιας Αφρικής σε πολυφυλετικές εκλογές.

Η ΕΡΑ ξανα στον αερα



Εδώ Αθήνα. Ακούτε τη φωνή των ελεύθερων αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ. Η φωνή μας συνεχίζει. Εκπέμπουμε ξανά από την Αθήνα χάρη στην αγάπη και τη στήριξη σας. Από τις εννιά το πρωί και μέχρι τις 2.00 τη νύχτα η φωνή της ΕΡΤ βρίσκεται και πάλι στο διαδίκτυο. Γιατί το ταξίδι ενημέρωσης και πολιτισμού συνεχίζεται!

Ακούστε μας εδώ

και μέσω βραχέων

Link για Winamp, WMP, VLC +Players ΚΙΝΗΤΩΝ:
http://radio.ertopen.com/erasport

πηγη: ertopen

Συνέντευξη του Νικου Μπογιοπουλου στον Κυπριακο ραδιοφωνικο σταθμό ASTRA: Σας κοροϊδεύουν...


Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου



Tο βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη του 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή ξεσήκωσε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα.

Τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος λαϊκών οικογενειών


Τροπολογία για την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και μέτρα για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των συμφωνιών τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και συναφών θεμάτων».

Στην αιτιολογική έκθεση μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Η αναστολή των πλειστηριασμών από μόνη της δεν αρκεί εφόσον αφενός μεν έχει ημερομηνία λήξης αφετέρου δε, συνεχίζεται η επιβάρυνση με δυσβάστακτους τόκους των δανειοληπτών σφίγγοντας ακόμη περισσότερο την θηλιά στο λαιμό τους. Κρατά σε ομηρία τους οφειλέτες μεταφέροντας το πρόβλημα στο μέλλον με ακόμη χειρότερους όρους.

Καθεστώς οι μισθοί εξαθλίωσης και η υποαπασχόληση

Ο εργασιακός Καιάδας στον οποίο έριξαν την εργατική τάξη η καπιταλιστική κρίση, οι καπιταλιστές και οι αστικές κυβερνήσεις, αποτυπώνεται στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνης» που δόθηκαν -για πρώτη φορά χτες- στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή τη στιγμή, ένας στους πέντε εργαζόμενους με σχέση ιδιωτικού δικαίου στην Ελλάδα, έχει μισθό μέχρι 500 ευρώ μεικτά, ενώ ένα ανάλογο ποσοστό εργάζεται από μία έως 20 ώρες την εβδομάδα, με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία.

Νότια Αφρική: «Έφυγε» ο Νέλσον Μαντέλα - Παγκόσμια συγκίνηση




«Κανείς δεν γεννιέται μισώντας τον διπλανό του εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του ή του παρελθόντος ή της θρησκείας. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν, κι αν μάθουν να μισούν, μπορούν να μάθουν και πώς να αγαπούν, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά από ότι το αντίθετό της» ανέφερε στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Μακρύς Δρόμος για την Ελευθερία» ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, που άφησε το βράδυ της Πέμπτης την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ έπειτα από πολύμηνη μάχη με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ηλικία 95 ετών.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Με αφορμή το τελευταίο άρθρο του Θ. Καρτερού: Από την ομιλία του Τ. Μαμάτση στο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ (1991)

Μαχητές και στελέχη του ΔΣΕ, καλοκαίρι του 1948. Στο κέντρο, ο Πέτρος Κόκκαλης. Δεξιά του, ο Τάκης Μαμάτσης, ανθυπολοχαγός του Δημοκρατικού Στρατού. Από τον Ριζοσπάστη.


Σύντροφοι και συντρόφισσες,


Κρίσιμο, κρισιμότατο είναι το 13ο Συνέδριό μας. Συνέρχεται, όπως είναι γνωστό, σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για το Κόμμα μας και για ολόκληρο το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα. Σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από τις απρόσμενες συγκλονιστικές εξελίξεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στην ίδια τη Σοβιετική Ενωση.

Λ. Κανέλλη: Ο προϋπολογισμός θέλει να περισώσει το κεφάλαιο





πηγη: 902

Δίκη συνδικαλιστών Ν/Ζώνης: Κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο


Αθωώθηκε ο πρώτος συνδικαλιστής της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που δικαζόταν εκ νέου σήμερα στα Δικαστήρια του Πειραιά, καθώς όπως αποδείχτηκε δεν ήταν καν παρών τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην αγωνιστική κινητοποίηση του ΒΙΠΑΣ, όπως κατηγορούνταν στη μήνυση των εργοδοτών του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ).

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο «ΒΗΜΑ FM»





πηγη: 902

«Αυγή»:Αριστερό άλλοθι στον αντικομμουνισμό




Το ότι η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στην κατηγορία όσων, στο όνομα της αριστεράς, μηδενίζουν την ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, την πρώτη απόπειρα της εργατικής τάξης να οικοδομήσει τη σοσιαλιστική κοινωνία στον 20ό αιώνα, ότι συντάσσονται με την αστική τάξη και την προπαγάνδα της στην «αντισταλινική υστερία» είναι κάτι γνωστό, δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Αυτό που ομολογουμένως εντυπωσιάζει είναι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει συστάσεις προς την αστική τάξη ότι «χαϊδεύει το ΚΚΕ» για μικροκομματικούς λόγους και ότι δεν βλέπει «το τσιγκελωτό μουστάκι του Ιωσήφ που ξεπροβάλλει κάθε μέρα από την ταράτσα του Περισσού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο του Γ. Ανανδρανιστάκη στη χτεσινή «Αυγή». Πραγματικά, είναι αξιοπρόσεκτο το πού οδηγούν οι ανάγκες ανάδειξης στο ρόλο του διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αξιοποιείς όλη την προπαγανδιστική φαρέτρα της ΕΕ περί «ολοκληρωτικών καθεστώτων», η οποία αποσκοπεί στην ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό, στην ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, στον αντικομμουνισμό ως προπομπό για ακόμα σκληρότερο χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να γίνεσαι αριστερός ψάλτης του αντικομμουνισμού.

Το «κεραμίδι» δε σώζεται


«Ποσό που αγγίζει τα 3,6 δισ. ευρώ αναμένεται να "κυνηγήσουν" οι τράπεζες αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων της "Black Rock" και στην περίπτωση που αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών από το νέο έτος (...) τόσα εκτιμάται κατά προσέγγιση ότι είναι τα στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται γιατί οι κάτοχοί τους εκμεταλλεύονται το μέτρο της απαγόρευσης και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα» (η αναφορά στο «capital.gr»).

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τσε Γκεβάρα για τον Στάλιν, τον Τρότσκι και το ρεβιζιονισμό

Πολλοί τελευταία επιτίθενται με λύσσα στο "σταλινικό ΚΚΕ" και υπογράφουν ως επαναστάτες έχοντας δίπλα τους σημαίες και φωτογραφίες του Τσε!
Να όμως τι έλεγε ο ίδιος ο Τσε για τον Ιωσήφ Στάλιν


Ο Τσε Γκεβάρα δεν ήταν τροτσκιστής
guevaristas



Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ήταν ένας αντι-ρεβιζιονιστής μαρξιστής-λενινιστής και δυναμικός υποστηρικτής του Ιωσήφ Στάλιν. Και οι δύο ήταν αντίθετοι στις πρακτικές του Τρότσκι και του Χρουστσώφ. Ο Τσε μισούσε την πολιτική του Χρουστσώφ και ήταν χολωμένος με την υποστήριξη που ο Φιντέλ Κάστρο έδειχνε στον σοβιετικό ρεβιζιονισμό

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944: Υποταγή ή Σύγκρουση – Ένα κινηματογραφικό ντοκουμέντο από τον 902

 Χρ. Κατσώτης: Η ανάκαμψη αφορά τα μονοπώλια και όχι το λαό





πηγη:  902

Δεσμεύσεις...


Το Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και οι ομιλίες που εκφώνησαν εκεί οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αστικής διαχείρισης δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στο λαό να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Οι συγκυβερνώντες αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν διαβασμένοι στις εξετάσεις των επιχειρηματικών ομίλων, διαγωνιζόμενοι ενώπιόν τους για το ποιος διαθέτει το καταλληλότερο μείγμα διαχείρισης της εξόδου απ' την κρίση, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944: 69 χρόνια από την ηρωική πάλη του λαού της Αθήνας




Την Κυριακή 3 του Δεκέμβρη 1944, ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο του λαού της Αθήνας και του Πειραιά στην πλατεία Συντάγματος χτυπήθηκε με τα όπλα από τον τότε αστικό πολιτικό κόσμο και τους Αγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Την ίδια μέρα, ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα του είχε το σύνθημα: «Ολοι σήμερα στις 11 στο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο Σύνταγμα - Κάτω η κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου».

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση στο νέο λιβελογράφημα της "Ίσκρα"



Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στον ιστότοπο "Ίσκρα", ο Θ. Μπαρτσώκας ξεκινά ως εξής:

"Μετά τη "βαρυσήμαντη" ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΕ για την ουσιαστική αποκαθήλωση του Χ. Φλωράκη και του Ν. Ζαχαριάδη , αποτέλεσμα κατά την προσωπική μου άποψη της δήθεν θεωρητικής δουλειάς των "άκαπνων" Μ. Μαίλη και Ε. Μπέλλου..."

Μαγκάλι…


Τον περασμένο Μάρτη ήταν τα δυο παιδιά, οι δυο φοιτητές, στη Λάρισα. Τότε κάτι καθίκια (σσ: ελπίζουμε να θεωρούν αρκούντως «λαϊκιστικό» τον χαρακτηρισμό μας) είχαν πει ότι η αιτία του θανάτου τους δεν ήταν η οικονομική δυσπραγία. Οτι δεν ήταν το μαγκάλι της φτώχειας που σκότωσε τους φοιτητές. Αλλά η ελλιπής… παιδεία τους καθώς δεν γνώριζαν τις βλαβερές συνέπειες του μονοξειδίου του άνθρακα! Χτες ήταν το 13χρονο παιδί στη Θεσσαλονίκη. Τα καθίκια – μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές – δεν είχαν μιλήσει. Θα είχε μεγάλη σημασία η γνώμη τους. Ειδικά η γνώμη τους για τις βλαβερές συνέπειες του άνθρακα, όταν έρχεται σε επαφή με την ανεργία και με το κομμένο λόγω ανέχειας ηλεκτρικό ρεύμα…
«Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας» (Μαχάτμα Γκάντι)

 Ο Ν. Καραθανασόπουλος στο «Mega»





πηγη: 902

Ο λαός έχει πείρα από «κόκκινες γραμμές»


Εδώ και μερικές βδομάδες, οι εφημερίδες και τα άλλα Μέσα που στηρίζουν την κυβέρνηση, την παρουσιάζουν να διαπραγματεύεται «σθεναρά» με την τρόικα, σε βαθμό που οι εκπρόσωποι των δανειστών να πηγαινοέρχονται χωρίς να υπάρχει συμφωνία. Αλλα ΜΜΕ προβάλλουν το ΠΑΣΟΚ σαν «εγγυητή» των «κόκκινων γραμμών» της συγκυβέρνησης και μάλιστα «μέχρις εσχάτων».

Ο Ε. Βενιζέλος εμφανίζεται να δηλώνει ότι προτιμάει να πέσει η κυβέρνηση επειδή δε συμφωνεί με την τρόικα, παρά να τη ρίξει η κοινοβουλευτική του ομάδα, όταν τα συμφωνημένα μέτρα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή. Αντίστοιχα, ο Κυρ. Μητσοτάκης της ΝΔ δήλωσε ότι «αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, ας πέσει μαχόμενη». Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό, στα ίδια ΜΜΕ κυριαρχούσαν αναλύσεις που έλεγαν ότι η τρόικα «το παράκανε με τις απαιτήσεις της», ότι η κυβέρνηση «έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει» και ότι «τώρα είναι η σειρά των δανειστών να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους».

Δικά τους τα σαλόνια και ξένη για το λαό η μοιρασιά τους

Ο Θ. Καρτερός στην «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Κατερίνης στο «Δρόμο» του Αλαβάνου θρηνούν για τη χαμένη τιμή του ΚΚΕ, ο ένας παρουσιάζοντας την Αλέκα να χορεύει ταγκό με τον Γεωργιάδη, κι ο άλλος τον υπουργό Υγείας να επιδίδεται σε αβρότητες προς το ΚΚΕ. Κοινός καημός των δύο σχολιογράφων το γεγονός ότι το ΚΚΕ αρνήθηκε να πάρει τη θέση του ενός ή του άλλου φαρμακοβιομήχανου, αντίθετα έδειξε και μέσα στη Βουλή ότι η θέση που διατυπώνει δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση που έγινε τις τελευταίες μέρες με αφορμή το φάρμακο ή εξαιτίας του φαρμάκου, μια συζήτηση όπου η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση τσακώνονταν για το ποιος είναι ντίλερ ποιανού, ποιος είναι πλασιέ της τάδε, της α' ή της β' εταιρείας.