Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

 Με ΜΑΤ απάντησε η εργοδοσία της Forthnet - Netmed στη συγκέντρωση των απεργών στον Ταύρο


Νέο κρούσμα τρομοκρατίας σε βάρος αγωνιζόμενων εργαζομένων. Με ΜΑΤ απείλησε τους απεργούς εργαζόμενους η εργοδοσία της Forthnet - Netmed που είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα έξω από το κτίριο του Ταύρου περιφρουρώντας την απεργία τους.

Μετά από μήνυση της εργοδοσίας, στο αστυνομικό Τμήμα Ταύρου έχουν οδηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και δύο μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου.

Κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από το χώρο της συγκέντρωσης.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να ακυρωθούν οι απολύσεις, υπογραφή ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων Forthnet – Netmed σημειώνει:

«Έχουμε μπροστά μας μια μάχη, έχουμε δώσει πολλές άλλες με μικρές και άλλες με μεγαλύτερες νίκες. Η μεγαλύτερη νίκη είναι να σπάσουμε το φόβο, να κάνουμε το βήμα και να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Να τρομοκρατήσουμε εμείς την εργοδοσία. Αυτό πρέπει να αποφασίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με αγώνα και οργάνωση μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση της κάθε εργοδοσίας και να ανατρέψουμε υπέρ μας την κατάσταση. Μας τρομοκρατεί και εδώ στον όμιλο FORTHNET η εργοδοσία. Προχωράει κάθε εβδομάδα σε απολύσεις και προσλήψεις νέων συναδέλφων με τα νέα μισθολόγια πείνας. Χρειάζονται, να γίνουν και άλλες προσλήψεις, να μειωθεί η πίεση και η εντατικοποίηση, όμως με μισθούς και δικαιώματα που να ανταπεξέρχονται στις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Η λογική του συμβιβασμού δεν μας αρμόζει. Το να μας καταβάλλει ο φόβος όπως έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια μόνο χειρότερη μπορεί να κάνει την καθημερινότητά μας. Λογικές του τύπου "αν θέλουν ας με απολύσουν, τους βαρέθηκα εδώ μέσα", δεν οδηγούν πουθενά. Βλέπουμε σε όλο τον κλάδο αλλά και σε άλλους κλάδους τη συνολική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, μην περιμένουμε ότι θα πάμε αλλού και θα είναι ρόδινα τα πράγματα. Ποτέ δεν ήταν. Μέσα από το δικό μας χώρο εργασίας πρέπει να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

Τιμή και ευθύνη για σένα είναι ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις.

Τίποτα δεν χαρίστηκε. Τα πάντα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες. Σκέψου συνάδελφε οι εργαζόμενοι που έδωσαν τη μάχη για το 8ωρο να έμεναν και αυτοί στο φόβο. Να περίμεναν να ξυπνήσουν μια μέρα και να μην δουλεύουν 14 ώρες, να μην αγωνίζονταν. Ακόμα 14ωρο θα δουλεύαμε. Αυτό που τους έδωσε δύναμη ήταν η οργάνωση και ο προσανατολισμός για διεκδίκηση μόνο των συμφερόντων των εργαζομένων, η αλληλεγγύη που είχαν ο ένας με τον άλλον. Το έχουμε και εδώ. Το έχει δείξει, το έχει αποδείξει και το Σωματείο μας.

Δεν είναι ώρα να μένουμε αμέτοχοι. Οι απολύσεις, οι μισθοί πείνας που επιβάλλει η εργοδοσία έρχονται και δένουν το γλυκό με τα σενάρια για ξεπούλημα - εξαγορά - συγχώνευση ή όπως αλλιώς το πούνε. Σκοπός η αύξηση της κερδοφορίας των εργοδοτών και εμείς οι εργαζόμενοι ακόμα πιο βαθειά στον καιάδα. Είδαμε τι έγινε στη hol, τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τις συγχωνεύσεις της Wind.

Μόνο η εργοδοσία έχει λόγο να φοβάται. Όλοι το βλέπουμε κάθε μέρα ότι εμείς βγάζουμε τη δουλειά, τα κέρδη τους. Καλά καλά η εργοδοσία δεν ξέρει ούτε τι δουλειά κάνουμε σε κάθε κτίριο. Χωρίς εμάς "θα πεινάσουν". Αυτό φοβούνται για αυτό μας τρομοκρατούν. Για αυτό μας θέλουν σκλάβους. Δίνουμε την απάντησή μας...».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου