Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το ξε-Κατίν-ιασμα

                                 
ο Χατζη-Σωκράτης

          Η υπόθεση του Κατίν ήρθε για άλλη μια φορα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή. Πρωταγωνιστής ,αυτη τη φορά, στην αναπαραγωγή της ναζιστικής προπαγάνδας ήταν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ. Η λασπολογία στην οποία καταφεύγουν οι ταγοι της ΕΕ ουδεμία εντύπωση προκαλεί,αλλωστε οπως εχει πει και ο  ενορχηστρωτης της προπαγανδας  στην υποθεση του Κατιν( υπουργος των ναζι σε θέματα προπαγανδας) Τζοζεφ Γκεμπελς: πες πες, κατι θα μεινει.

ο μέντορας του Χατζη-Σωκράτη Τζοζεφ Γκέμπελς


       Κατιν:   Δε θα αναφερθούμε εκτενώς στα γεγονότα γύρω απο το συγκεκριμένο ζήτημα(υπάρχει άλλωστε) εκτενής αρθρογραφία στο Ριζοσπάστη),θα αρκεστούμε στο να αναφερθούμε περιληπτικα στα γεγονότα.Η ολη επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται σχετικά με την ενοχή των Σοβιετικών σστην υποθεση Κατιι εδράζεται σε εγγραφα που προσκομισε το 1992 ο Γιελτσιν  στον ομολογο σύμφωνα με τα οποία οι Σοβιετικοί παραδέχονταν την ενοχή τους.Η εγκυρότητα των εγγράφων αμφισβητήθηκε απο την πρώτη στιγμή.Εμείς θα αναφέρουμε τα,κατα τη γνώμη μας,πιο σημαντικά επιχειρήματα της υπεράσπισης:  
1. Τα έγγραφα ήταν φωτοαντίγραφα,τα πρωτότυπα δεν εμφανίζονται πουθενα. 
2. Τα φωτοαντίγραφα της ,υποτιθέμενης,απόφασης του ΠΓ το Μαρτη του 1940 στην οποία φέρονται να αποδέχονται την ενοχή τους στο θέμα του Κατίν περιέχει και τις υπογραφες των Καγκάνοβιτς και Καλίνιν οι οποίοι ωστόσο έλειπαν απο τη σηγκεκριμένη σύνοδο.
              Για την υποθεση του Κατίν συστάθηκαν δυο επιτροπές: Μια απο τους ναζί  της οποίας ηταν μέλη και ατομα προερχόμενα απο κρατη-δορυφόρους της Γερμανίας  και μια απο τον Κοκκινο Στρατο με επικεφαλής τον ακαδημαικο N. Burdenko.Εμείς θα παραθέσουμε  στοιχεια που προεκυψαν και συμπερασματα που βγαινουν απο αυτα:
  1. Στο χωρο της εκτελεσης βρέθηκαν οπλα και σφαίρες των 7.65 και 9mm.Οπλα αυτων των προδιαγραφων υπήρχαν στη Γερμανία οχι στην ΕΣΣΔ.
  2. Πανω στα θύματα βρέθηκαν έγγραφα που με ημερομηνίες που έπονταν της Γερμανικής εισβολής.
  3. Το ειδος σπαγγου με τον οποίο ήταν δεμενα τα θύματα είχε ως χώρα παραγωγής τη Γερμανία κι οχι την ΕΣΣΔ.
  4. Η επιγραφή Geco που αναγράφεται στις σφαίρες ανήκε στο γερμανικο εργοστάσιο παραγωγής σφαιρών Genshovik.
Για το τέλος εμείς θα υπενθυμίσουμε στους επίδοξους διαδόχους του Γκεμπελς τι έλεγε  ο μέντορας τους στα ημερολογια του:«Εδωσα οδηγίες να γίνει η ευρύτερη δυνατή εκμετάλλευση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού. Θα μπορέσουμε να επιζήσουμε με αυτό για μια - δυο βδομάδες»*
          Προσπάθειες σαν αυτές του Χατζησωκράτη και των ομοίων  του θα πληθαίνουν(το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα συμβάλλει προς αυτη την κατεύθυνση) οσο η κρίση θα βαθαίνει και τα μέτρα για την αναχαίτιση τους θα γίνονται ολο και πιο επώδυνα για το λαό.Η λύση αυτη είναι μονόδρομος για αυτούς καθοτι δεν υπάρχουν τα περιθώρια των ελιγμών που είχαν οι αστικες κυβερνήσεις κατα το παρελθόν και παράλληλα αδυνατούν να αντιπαρατεθούν διαφορετικά με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
  * Ολες οι αναφορές στα ημερολόγια του Τζ. Γκέμπελς από την αγγλική μετάφραση: Goebbels J (1948) «The Goebbels Diaries (1942-1943)», μετάφραση Louis P. Lochner (New York: Doubleday & Company)
      Υποσημείωση(προς αποφυγή παρεξηγήσεων): Στη χθεσινή μας αναρτηση για τις δηλώσεις Χατζη-Σωκράτη κάναμε ένα αφήσαμε ένα ακρως επιθετικο υπονοούμενο.Η αποψη μας είναι οτι η αντιμετώπιση των μαριονετών της αρχουσας τάξης γίνεται πρωτίστως με πολιτικούς όρους και οχι μεσω χειροδικίας.Η μεγαλύτερη τιμωρία για τους σαλτιμπάγκους που πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή της χώρας είναι να ς θεσουμε αυτους και την πολιτικη που υπηρετούν στο περιθώριο στερώντας τους έτσι τη δυνατότητα να ταισουν τη ματαιοδοξία τους και να προσπορίζονται σε βάρος του λαού.Για να αμβλύνουμε τις οποιες αρνητικές εντυπώσεις(ενδεχομένως) δημιούργησε η χθεσινή μας ανάρτηση θα αφιερώσουμε στο γίγαντα της εργατικής τάξης και ναυαρχλιδα της υπεράσπισης των συμφερόντων της λαικής οικογένειας Δημητρη Χατζη-Σωκράτη το παρακατω τραγουδάκι:



       







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου