Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ - Το 94% του ποσού πάει στα μονοπώλια




«Ναι» στον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2014-2020 από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το 94% του συνολικού ποσού του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 θα δοθεί για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά των μονοπωλίων.

Η έγκρισή του προέκυψε έπειτα από δύο και πλέον χρόνια συζητήσεων και αντιθέσεων μεταξύ του Συμβουλίου της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου που κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Υπερψήφισαν 537 ευρωβουλευτές και 126 καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της επόμενης επταετίας. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν.

«Δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε μία εν μέρει λύση για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε ο Πολωνός επίτροπος Γιάνους Λεβαντόφσκι, μιλώντας για λογαριασμό της Κομισιόν.

Εκ μέρους του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Λιθουανός υπουργός Γιουταυκάς Λεσκεβίτσιους σημείωσε πως «ελπίζω ότι τώρα θα μπορέσουμε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις για την εφαρμογή του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ».

Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων προδίδουν τους γενικευμένους ανταγωνισμούς που εκφράστηκαν εντός της ΕΕ για τον πολυετή προϋπολογισμό και στο επίκεντρό τους είχαν τη μοιρασιά των κονδυλίων προς τα μονοπώλια.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου