Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελία της ΚΝΕ για τη σύλληψη του Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα




Σε ανακοίνωση για τη σύλληψη του Κολομβιανού αγωνιστή Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τη σύλληψη του σ. Φρανσίσκο Τολόσα, μέλους του Εθνικού Πατριωτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινωνικού και Πολιτικού Κινήματος "Πατριωτική Πορεία" Κολομβίας (Marcha Patriotica). Η σύλληψή του έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2013, με κατηγορίες που ποινικοποιούν τον αγώνα του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας της χώρας. Πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Η σύλληψη του σ. Φρανσίσκο Τολόσα έρχεται σε συνέχεια των διώξεων του κολομβιανού κράτους ενάντια σε στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού, του φοιτητικού και του αγροτικού κινήματος της χώρας, σε συνέχεια των δολοφονιών αγωνιστών που τους τελευταίους 20 μήνες έφτασαν τις 26. Η σύλληψή του προστίθεται στους περισσότερους από 9.500 πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται στις φυλακές τις χώρας.

Η ΚΝΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο σ. Τολόσα, στους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, στην πάλη του λαού και της νεολαίας της Κολομβίας.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Φρανσίσκο Τολόσα και των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων στελεχών του λαϊκού κινήματος.

Να σταματήσουν τώρα οι πολιτικές διώξεις ενάντια σε στελέχη του ταξικού εργατικού, φοιτητικού και αγροτικού κινήματος της χώρας».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου