Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τραμπούκικη επίθεση του υφυπουργού Εργασίας στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - ΙθάκηςΤην επίθεση με ύβρεις και χαρακτηρισμούς, του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς- Ιθάκης Γιώργου Γαβρίλη, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας ότι «εκτός των άλλων, δείχνει πόσο ενοχλεί η συνεπής παρέμβαση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων για τη διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών και ιδιαίτερα της αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, των αποζημιώσεων στους πληγέντες, της προστασίας των ανέργων και των εποχιακά απασχολουμένων».


Σε σύσκεψη για τους σεισμοπαθείς, στην οποία παραβρέθηκε και ο υφυπουργός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου Εργασίας που δε δέχτηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του τοπικού ΕΚ, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση των εργαζόμενων και άνεργων σεισμοπαθών. Στριμωγμένος από την παρέμβαση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, ο Β. Κεγκέρογλου κινήθηκε απειλητικά και με βρισιές εναντίον του. Ο Γ. Γαβρίλης απάντησε στις συκοφαντίες και αποχώρησε.

Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, σημειώνει: «Την ώρα που οι σεισμοπαθείς εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι υποφέρουν, που σε ορισμένα εποχικά επαγγέλματα (π.χ. ξενοδοχοϋπάλληλοι) η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο, η διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων είναι απαγορευμένη από το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συνάδελφο πρόεδρο και θεωρεί πως η στάση του υφυπουργού είναι ένδειξη της αδυναμίας και των κυβερνητικών αδιεξόδων απέναντι στο λαό της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και του μίσους της για το ταξικό κίνημα. Τα αδιέξοδα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ "βγήκαν στον αφρό" με το σεισμό στην Κεφαλονιά. Αποδείχθηκε περίτρανα η υποτίμηση των λαϊκών αναγκών και η περιφρόνηση της ίδιας της ζωής των εργαζομένων από την πολιτική που γεμίζει τα σεντούκια της πλουτοκρατίας. Η εργατική τάξη της Κεφαλονιάς βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα για το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα αλλά και για το πολιτικό του προσωπικό, που μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό του».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου