Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βουδούρης με το μνημόνιο, ο Καρυπίδης με τη Χρυσή Αυγή… και η Αγλαΐα

Του Μιλτιάδη Κόκκινου


Έτσι είναι… Όταν είσαι δύναμη διαχείρισης του συστήματος και επιδιώκεις τον κυβερνητικό θώκο, τότε οι όποιες «αρχές» σου πάνε περίπατο και όλα υποτάσσονται στην κάλπη και τα ψηφαλάκια, προκειμένου να γίνεις χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αυτός είναι άλλωστε ο καιροσκοπισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τους λεγόμενους συνεργαζόμενους υποψηφίους του στις περιφερειακές εκλογές.

Η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ο οποίος προέρχεται από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και δεν μετανιώνει που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο όπως και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, όχι μόνο ρίχνει γέφυρες για τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδεικνύει ότι η «αριστερή» περιφερειακή διοίκηση, όπως και η «αριστερή» κυβέρνηση, θα είναι απόλυτα πειθαρχημένες στους στόχους των μνημονίων και της ΕΕ.

Ενώ ο Καρυπίδης στη Δυτική Μακεδονία, με τις συνεντεύξεις του με τους Χρυσαυγίτες και με τις αναφορές του σε λαθρομετανάστες και άλλα τέτοια «αριστερά», κάνει πράξη αυτό που έλεγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος: Ότι δηλαδή με τους ψηφοφόρους της ΧΑ πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. Φυσικά και η ΧΑ πρέπει να χάσει τους ψηφοφόρους της, ιδιαίτερα όταν αυτοί προέρχονται από λαϊκές δυνάμεις. Αυτό όμως πρέπει να γίνει μέσα από την αποκάλυψη του βαθιά αντιλαϊκού και αντιδραστικού χαρακτήρα αυτού του ναζιστικού μορφώματος. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κολεγιές με πρόσωπα, που τουλάχιστον ανέχονται τη ΧΑ και τις απόψεις της, προκειμένου να ψαρέψει και σε αυτό το ακροατήριο.

Όσο για την τρίτη εκ των συνεργαζόμενων υποψηφίων, γίνεται το πλυντήριο και δίνει άλλοθι στον παραπάνω τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με προίκα τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Υ.Γ. Ορισμένοι ψίθυροι διαμαρτυρίας από την Αριστερή Πλατφόρμα της ομάδας Λαφαζάνη είναι για το θεαθήναι και για ψάρεμα ψήφων για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν έκανε άλλωστε πάντα η εκάστοτε η «αριστερή» φράντζα της σοσιαλδημοκρατίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου