Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ματαιοδοξία...Πολύς ντόρος έχει σηκωθεί σχετικά με τα όσα είπε η Λ. Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από λίγες μέρες σχετικά με ντοκιμαντέρ προσωπικής προβολής του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφορεί.

Υπάρχουν βεβαίως πολλοί τρόποι για να χαρακτηρίσεις την επιλογή κάποιου που - θέλοντας να αυτοπροβληθεί - φτιάχνει ή ανέχεται τη δημιουργία εικόνων προσωπικής προβολής, με ντεκόρ πρόσωπα εν αγνοία τους (όπως η Κανέλλη). Μπορείς να το χαρακτηρίσεις αμοραλισμό, ματαιοδοξία, καιροσκοπισμό κ.λπ. Εξάλλου, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα προσωπικότητα - ακόμη και εμβληματικές προσωπικότητες με προσφορά στο λαό - που να ακολούθησε το δρόμο της αυτοπροβολής με τέτοιους τρόπους.

Φυσικά, το ΚΚΕ δε χρησιμοποιεί προσωπικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς στην πολιτική του κριτική, όπως και η ίδια η Λιάνα Κανέλλη διευκρίνισε. Δεν πρέπει όμως να κρυφτεί η ουσία, που είναι το ίδιο το ντοκιμαντέρ.

Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε, λοιπόν, απέναντι σε αυτό το ντοκιμαντέρ που χρησιμοποιεί στο σενάριο, αλλά και στο διαφημιστικό τρέιλερ, το περιστατικό που ο ναζιστής Κασιδιάρης επιτίθεται σε Κανέλλη και Δούρου.

Η επιλογή του σεναρίου, ο τρόπος αξιοποίησης του συγκεκριμένου προσώπου (της Λ. Κανέλλη) και μάλιστα χωρίς να το ξέρει και χωρίς να ερωτηθεί, καθώς και η αντίδραση του Τσίπρα που γελάει βλέποντας το επεισόδιο, όπως φαίνεται καθαρά στο ντοκιμαντέρ, είναι απαράδεκτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου