Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η "Αυγή", ο "σταλινικός αντισημιτισμός" και η "δημιουργική" ιστοριογραφία Ι

Στο φύλλο 9 Μαρτίου 2014 της "Αυγής" δημοσιεύεται άρθρο της Ευγενίας Κριτσέφσκαγια με τίτλο "Η Σοβιετική Μνήμη". Στο άρθρο αυτό, η συγγραφέας ισχυρίζεται τα ακόλουθα:
Ο Ρώσος εμιγκρέ από το 1925, φιλόσοφος και ιστορικός Γεώργιος Φεντότοφ (1886-1951), έγραφε μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο: «...η ζωή στη Ρωσία δεν είναι ελεύθερη ούτε ήρεμη, αλλά σε συνθήκες απόλυτης ισότητας και απεθνικοποιημένου πολιτισμού, εκατομμύρια Εβραίοι σχεδόν διαλύθηκαν στην ημιμογγολική της ‘θάλασσα'. Η Ρωσική Επανάσταση, που από τη μια έπνιξε τον εθνικό-θρησκευτικό πολιτισμό των Εβραίων, και από την άλλη διευκόλυνε την αφομοίωσή τους, έκανε περισσότερα για την εξαφάνιση του εβραϊσμού από τον Χίτλερ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους δήμιούς του».

Είχε δίκαιο: ο αντισημιτισμός έχει εξαλειφθεί πλήρως στην προπολεμική Σοβιετική Ένωση. Αλλά ο Φεντότοφ δεν πρόλαβε τις μετέπειτα εξελίξεις, την μεταπολεμική εκστρατεία του σοβιετικού καθεστώτος κατά των σοβιετικών Εβραίων. Οι Εβραίοι της ΕΣΣΔ θυμήθηκαν την καταγωγή τους, όταν τους την θύμισαν με την Υπόθεση των Γιατρών, οι οποίοι καταδικάστηκαν για τη συνομωσία κατά του Στάλιν και «οι ηγέτες τους» εκτελέστηκαν το 1953. Ο Στάλιν σχεδίαζε να εκτοπίσει τους Εβραίους στην Άπω Ανατολή, στην Αυτόνομη Εβραϊκή Δημοκρατία με πρωτεύουσα την πόλη Μπιρομπιτζάν, που δημιουργήθηκε το 1934.
Για το σκοπό αυτό συντάχτηκαν πλήρεις λίστες των Εβραίων: η μεταφορά έπρεπε να γίνει με τα ειδικά επιστρατευμένα τρένα στις 6 Μαρτίου, αλλά... στις 5 Μαρτίου συνέβη το μοιραίο: πέθανε ο Στάλιν. Οι εναπομείναντες ηγέτες, αν ήθελαν να μείνουν στην εξουσία έπρεπε να πουν Απεταξάμην το Σατανά... Έτσι οι σοβιετικοί Εβραίοι πήραν το χρόνο τους.
Δεν γνωρίζω τι επαγγέλεται η κυρία Κριτσέφσκαγια, αλλά το τελευταίο επάγγελμα με το οποίο θα την συνέδεα είναι αυτό του ιστορικού. Η φαντασία της ξεπερνά τα όρια των επαγγελματιών μυθιστοριογράφων. Κατ' αρχήν αποφαίνεται, με πάσα βεβαιότητα, ότι οι Εβραίοι της ΕΣΣΔ γλίτωσαν τη μοίρα της μαζικής απέλασης στη Σιβηρία επειδή ο ίδιος πέθανε πριν την πραγματοποιήσει και επειδή η ηγετική ομάδα του κόμματος γνώριζε ότι αν ήθελε να μείνει στην εξουσία έπρεπε να τον αποκηρύξει και να πάει κόντρα στις πολιτικές που σχεδιάζε.


Ο ισχυρισμός είναι πραγματικά εντυπωσιακός μιας και προϋποθέτει, πρώτα από όλα, την ύπαρξη λαϊκής κατακραυγής εναντίον του Στάλιν τέτοιας ώστε οι διάδοχοί του να είναι αναγκασμένοι να αποσυνδέσουν τον εαυτό τους απ' τον ίδιο με κάθε τρόπο. Αναρωτιέται κανείς αν η κυρία Κριτσέφσκαγια έχει διαβάσει έστω για την κηδεία του "σατανά" που έπρεπε να αποκηρυχθεί, έστω από μίκυ μάους. Και δεν είναι μόνο η γνωστή καθυστέρηση στην ανακοίνωση του θανάτου του, που σίγουρα δεν δείχνει καμία τέτοια αυτοπεποίθηση εκ μέρους των διαδόχων. Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκήνυμα για τρεις μέρες και νύχτες, ενώ σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν μνημόσυνα. Το πλήθος ήταν τόσο μεγάλο που αναφέρεται πως εκατοντάδες ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη σορό. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δίνουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρχει στους διαδόχους του Στάλιν το είδος κινήτρου που φαντασιώνεται η κυρία Κριτσέφσκαγια:

Εργάτες στο εργοστάσιο της Dynamo πληροφορούνται τον θάνατο του Στάλιν από το ραδιόφωνο

Ουρά λαϊκού προσκυνήματος στη σορό


Η ουρά προεκτείνεται

Οι Μαλένκοφ, Μπέρια, Μολότωφ, Βοροσίλοφ, Χρουτσώφ, Μπουλγκάνιν, Καγκάνοβιτς και Μικογιάν (οι διάδοχοι) κουβαλούν το φέρετρο του "σατανά" που ήταν αναγκασμένοι να "αποτάξουν"


Πλήθη στην πλατεία Trubnaya, Μόσχα, όπου αναφέρεται ότι ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, κατά την κηδεία

Λαϊκός θρήνος στη Ρίγα

Η Πράγα θρηνεί τον Στάλιν, 9 Μαρτίου 1953

Οι εργάτες του εργοστασίου Vyacheslav Molotov θρηνούν τον Στάλιν

Οι εργάτες των σιδηροδρόμων θρηνούν τον Στάλιν

Λουλούδια και λαός, Κόκκινη Πλατεία, Μόσχα

Αν και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των αναγνωστών της "Αυγής" μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη βάσει του είδους των εξωφρενικά ανιστόρητων δημοσιεύσεων που γίνονται αποδεκτά στην εφημερίδα, ο συγκεκριμένος ισχυρισμός της κυρίας Κριτσέφσκαγια προϋποθέτει κάτι παραπάνω: απώλεια της κοινής λογικής. Δεν γνωρίζω κανέναν, οσοδήποτε αντικομμουνιστή ιστορικό, που να έχει φτάσει να χτίζει ισχυρισμούς στη βάση της απαξίας του Στάλιν από το λαό ως μοχλού πίεσης στους διαδόχους του να εγκαταλείψουν μια υποτιθέμενη πολιτική του.


Αλλά για τους απίστευτους ισχυρισμούς της κυρίας Κριτσέφσκαγια για την πολιτική αυτή θα χρειαστεί να επανέλθω σε δεύτερη ανάρτηση.

5 σχόλια:

  1. Ο Τσώρτσιλ, μεγάλος πολέμιος του κομμουνισμού, μιλώντας στη Βουλή των Λόρδων, με την ευκαιρία των 80 χρόνων από τη γέννηση του Στάλιν, είπε:
    «Μεγάλη ευτυχία για τη Ρωσία (σ.σ. ΕΣΣΔ) ήταν, ότι στα χρόνια των σκληρών δοκιμασιών, την καθοδήγησε, ο μεγαλοφυής και ακλόνητος στρατηλάτης Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. Ο Στάλιν ήταν άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, παραμορφωμένος, στα έργα του αντηχούσε πάντα η εκτελεστική δύναμη. Η δύναμη αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε αναδείχτηκε σε ανεπανάληπτο ηγέτη μεταξύ των καθοδηγητών εκείνων των καιρών. Κατείχε βαθιά συνετή σοφία, ήταν ανυπέρβλητα μάστορας και κατάφερνε να βρίσκει στις δύσκολες στιγμές διέξοδο, από την πιο αδιέξοδη κατάσταση. Στις πιο τραγικές στιγμές και σε στιγμές θριάμβου ήταν όμοια συγκρατημένος και ποτέ δεν παρασυρόταν από τις συγκινήσεις. Ήταν άνθρωπος που συνέτριβε τον εχθρό του, με τα χέρια των εχθρών του. Μάλιστα, ανάγκασε και εμάς που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές να πολεμήσουμε ενάντια των ιμπεριαλιστών. Παρέλαβε μια Ρωσία με ξύλινο αλέτρι και την άφησε εξοπλισμένη με ατομικά όπλα. Ο,τι και να λέμε γι αυτόν τέτοιους άνδρες η ιστορία και οι λαοί δεν πρέπει να τους λησμονούν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι πραγματικοί ιδεολόγοι ξέρουν ότι ο κομμουνισμός είναι η νιότη και το μέλλον της ανθρωπότητας, διότι αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς άγχος για το αύριο, χωρίς ανέργους και εξαθλιωμένους , και έχει σκοπό την αξιοπρέπεια την δημοκρατία και ευτυχία για όλους.
    Γιαυτό αγωνίζεται το ΚΚΕ , αν όμως δεις τους περισσότερους οπαδούς και των άλλων κομμάτων ακόμα και του Σύριζα, ΕΠΑΜ, Ανταρσύα κ.λ.π θα δεις ότι δεν θέλουν τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, γιατί έχουν την αυταπάτη ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους ανθρώπους και ότι μια μέρα θα ξεγελάσουν το σύστημα και θα γίνουν πολύ πιο πλούσιοι, ή θεωρούν ότι δεν τους ταιριάζει ένα καθεστώς ισότητας διότι σε αυτό θα καταπιέζεται η «ανεβασμένη» προσωπικότητα !!!.
    Αυτό συμβαίνει γιατί, οι ψεύτικες μικροαστικές ελπίδες του λαού , και αυταπάτες και η λαιμαργία του πλούτου τρέφουν τον καπιταλισμό καθώς και το γεγονός ότι το σύστημα και οι αβανταδόροι του αντιμετωπίζουν τους κομμουνιστές σαν οπισθοδρομικούς επειδή προτείνουν ένα σύστημα με δικαιοσύνη και ανθρωπιά.
    Σε όλα αυτά συνέβαλαν και οι Αντισταλινικοί ηγέτες που κυβέρνησαν τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού από το 1956-1980, και που όλο αυτό το διάστημα υ αντί να εκσυγχρονίσουν τον σοσιαλισμό βαθμιαία τον εκφύλισαν διότι κυβέρνησαν σαν μια κάστα πανω από την κοινωνία, κα έτσι συνέβαλαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση.
    Και εμφανίζονται σήμερα όλοι αυτοί σαν «αντισταλινική» κουλτουριάρικη αριστερά , που στην πραγματικότητα μόνο αριστερά δε είναι γιατί γοητεύεται από τον καπιταλισμό και μισεί τον υπαρκτό σοσιαλισμό
    Αντίθετα για όλους αυτούς η πραγματικότητα είναι οικτρή διότι το 1% του Ελληνικού πληθυσμού ( η πλουτοκρατία δηλαδή) κατέχει ι το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
    . Κάνουμε μια παρένθεση (1)
    . Στοιχεία για την αυτοσυγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ στην Ελλάδα το 1% συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου. Η τράπεζα προειδοποιεί πως η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση.
    Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% ενισχύθηκε την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%.
    Βιβλιογραφία-πηγή (1)_ http://atexei-56-toy-ploytoy-tis-xoras/
    21 Απριλίου 2015 - 12:35 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .
    Οι εχθροί του σοσιαλισμού λένε πολλά χοντρά ψέματα για ανθρωπιστική καταστροφή κατά την αγροτική μεταρρύθμιση στην τσιφλικαδοκρατούμενη Ουκρανία το 1932 που το καθεστώς κατάργησε τα τσιφλίκια και έδωσε κλήρο σε όλους τους αγρότες * Τωρα πως γίνεται ο αγρότης να πεινάει όταν του δίνουν κλήρο αυτό ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας διότι πεινάει και πεθαίνει όταν είναι δουλοπάροικός σε στυγνούς τσιφλικάδες, δες ΚΙΛΕΛΕΡ στην Ελλάδα, και μας παρουσιάζουν σαν στοιχείο φωτογραφίες από την ξηρασία στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ που είχε χιλιαδες νεκρούς, αλλά πάντα το ψέμα έχει κοντά πόδια και αποκαλύπτεται .
    Η Ανθρωπιστική καταστροφή στην Ρωσία είχε γίνει από την αντεπαναστατική επέμβαση 14 κρατών στην Ρωσία 1918-1920 μεταξύ αυτών και της Ελλάδας κατω από την συναίνεση του Ελευθέριου Βενιζέλου που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τους Ελληνικής καταγωγής Ρώσους στην Κριμαία με αποτέλεσμά να τους εκθέσει σε κίνδυνο.
    Στον σοσιαλισμό δεν μπορεί να γίνει καμιά ανθρωπιστική καταστροφή γιατί υπάρχει η οργάνωση ώστε να διοχετευτεί η τροφή σε όλο τον κόσμο ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ καθημερινά ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ από πολέμους, φτώχεια, ανεργία εγκληματικότητα, ναρκωτικά κ.λ.π .
    Έτσι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορεί να μιλάνε για σκοινί. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η λασπολογία που καθοδηγείται από τις πιο σκοτεινές δυνάμεις του συστήματος ( Τραπεζίτες , βιομήχανους, λάτρες της μπουρζουαζίας, διαπλεκόμενους, εργολάβους, φασίστες κ.λ.π ) ¨ομάδες που παρασιτούν από την ανθρώπινη εκμετάλλευση. και ψευτοαριστερούς λάτρεις της μπουρζουαζίας.
    Διότι όλοι αυτοί θέλουν τους ανθρώπους χωρίς ελπίδα, φοβισμένους και υποταγμένους σε αυταρχικούς ηγέτες και οικονομικά λόμπυ . Γιατί φοβούνται μην δημιουργηθούν και άλλοι έντιμοι ηγέτες όπως ο Στάλιν και εμπνεύσουν τους λαούς και κυριαρχήσει ο σιαλισμός που είναι το τελειότερο και ποιό ανθρωπιστικό παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που παρέχει στους ανθρώπους μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, σύστημα που εξασφαλίζει στην ανθρωπότητα ζωή με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ειρήνη και ευτυχία χωρίς βάσανα και άγχος για το αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    . • Το 1931-1938 με την εκβιομηχάνιση-ενεργειακά έργα-έργα οδοποιίας, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Σοβιετικής Ένωσης ήταν 16% ετησίως πολύ πάνω από τα δυτικά κράτη, μετατρέποντας τον σοσιαλισμό στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ του, αντίθετα με τα καπιταλιστικά κράτη, που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν την παγκόσμια οικονομική κρίσης του 1929-1931 που προκάλεσε τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον δυτικό κόσμο, κάτι βέβαια που καμιά από τις κίτρινες φυλλάδες της παγκοσμιοποίησης ( ακροδεξιούς, έως και αναθεωρητές του μαρξισμού δεν τολμούν να τα γράψουν).Χαρακτηριστικά η ΗΠΑ το 1939 δεν είχε ξεπεράσει ακόμα την οικονομική κρίση του 1929, και η οικονομία της ήταν μόλις στο επίπεδο του 60% του ΑΕΠ που είχε στο 1929 . Αυτά για να καταλάβουμε το μέγεθος της κρίσης για την Δύση, και ότι ο β΄ παγκόσμιος πόλεμος έγινε για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση, μοιράζοντας εκ νέου τις παγκόσμιες αγορές . Το ΚΚΣΕ αντιμετώπισε με πλήρη επιτυχία την προσπάθεια υπονόμευσης και ανατροπής της περίοδο 1936-1938 που εκπορεύονται από ξένα κέντρα ή μήπως κάποιοι θεωρούν ότι οι Ιμπεριαλιστές ήταν «Παναγίες» και απέχουν από τέτοια θέματα !!!!! ,
    Ένα θα αναφέρω η προσπάθεια διάλυσης της οκτωβριανής επανάστασης κράτησε 3 χρόνια 1918-1920 με την επέμβαση 14 κρατών κατά της νεαρής τότε Σοβιετικής Ένωσης επέμβαση που προκάλεσε εκατομμύρια νεκρούς Σοβιετικούς πολίτες ΟΙ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΙ γιατί δεν γράφουν τίποτε για όλες αυτές τις αλήθειες, και ταΐζουν τους λαούς με το κουτόχορτο του αντικομουνισμού και του αντισταλινισμού , και οι χαζοί τους πιστεύουν.
    Γιαυτά που γράφουμε γιατί όλοι αυτοί ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ «ΚΟΤΑ» ή ΤΟΝ «ΚΙΝΕΖΟ» , αλλά και γιατί άνθρωποι να καταπίνουν αμάσητα βλακοτροφή που τους ταΐζουν. εδώ ταιριάζει το αρχαίο ρητό των επτά σοφών:
    ¨"ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ"
    . η΄ το αρχαίο ρητό «ΟΥΔΕΝ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΕΙΣ ΑΜΦΙ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΕΣ»
    θα συμπλήρωνα και εγώ να μην τρώτε και την κουτοτροφή που σας ταΐζει το σύστημα, και να υπάρχει κριτική σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντισταλινισμός μια βλακοτροφή για τα πρόβατα που τα αρμέγει και τα «σφάζε»ι ο καλός ποιμένας( σύστημα-Ποιμνιοστάσιο ).
    Προσοχή δεν πρέπει ποτέ να φύγουν από το μαντρί ούτε να μοιάσουν με τις ατίθασες κατσίκες , αλλά θα πρέπει να παραμένουν σταθερά στο μαντρί και να τα βάλουν με τον κάθε «κακό» Στάλιν που πριν 98 χρόνια κατάφερε να τα βγάλει από το μαντρί των τσάρων και κατήργησε τους τσοπάνους και τα μαντρόσκυλα και έβαλε τα πρόβατα να αυτοδιοικηθούν , αλλά φαίνεται ότι είναι θέμα παιδείας και σε κάποιους το τραβάει ο οργανισμός τους να θέλουν να είναι πάντα πρόβατα και να αναζητούν τον τσοπάνο που τα αρμέγει και θα τα εξουσιάζει και αυτά να του υποκλίνονται. αντίθετα τα βάζουν με όσους έχουν πετύχει να πάψουν να είναι πρόβατα. Διάβασε τον Μύθο του Πλάτωνα για το Σπήλαιο( στο έβδομο βιβλίο της πολιτείας) εκεί θα καταλάβεις τα πάντα ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή