Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ν. Σοφιανός: Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί κυκλώματα στο κέντρο της Αθήνας



Την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (και) στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, όπως και τη διαπλοκή της με συγκεκριμένα κυκλώματα του υποκόσμου που υποβάθμισαν παραπέρα τις ζωές των κατοίκων για να τους πάρουν τα ακίνητα τζάμπα ή/και να κερδοσκοπήσουν πάνω σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτό κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη μέτρων αναβάθμισης της πλατείας Αγ. Παντελεήμονα και στις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής περί τέτοιων έργων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ κ.α., ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι δεν μπορεί να περιμένουμε μελέτες και εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων, αλλά παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και εκεί, και στην κοντινή πλατεία Αγ. Νικολάου, και αλλού στην Αθήνα, ως μέτρα ανακούφισης και ανάσας στους κατοίκους.

Τόνισε ότι η υπόθεση του Αγ. Παντελεήμονα δεν είναι άσχετη με τις εγκληματικές δραστηριότητες και τις κακουργηματικές πράξεις του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, που όπως είπε ο Ν. Σοφιανός έπαιξε εκεί (όπως και στο Πέραμα και στη Νίκαια και αλλού) με συμφέροντα, τα εξυπηρέτησε, και δεν πρέπει αυτό να το ξεχνούμε ή να το προσπερνούμε. Αυτό δεν μπορεί να οδηγεί σε στοχοποίηση των κατοίκων της περιοχής που εκτός από την επίθεση στο εισόδημά τους, είναι αντιμέτωποι με την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία ζουν.

Κανένας εξωραϊσμός για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, είπε, συμπληρώνοντας ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται κυκλώματα οδηγώντας στοχευμένα και στοιβάζοντας εκεί κόσμο, υποβαθμίζοντας παραπέρα τη ζωή των κατοίκων, ρίχνοντας τις τιμές των ακινήτων προκειμένου να τους τα πάρουν σε εξευτελιστικές τιμές.

Σημείωσε ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται εθνικές μαφίες σε συνεργασία με τον ελληνικό υπόκοσμο, κυκλώματα ναρκωτικών, πορνείας, διακίνησης μεταναστών, κυκλώματα που δεν μπαίνουν στο στόχαστρο των επιχειρήσεων-σκούπα που στήνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ότι έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία ίντερνετ καφέ, νομότυπων μεν επιχειρήσεων, που ωστόσο λειτουργούν ως κέντρα ξεπλύματος-διακίνησης χρημάτων και ανθρώπων κύρια προς άλλες χώρες της ΕΕ.

Ζήτησε ο δήμος να σταματήσει να στηρίζει με γραφεία και υπαλλήλους την παράταξη της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο ενώ δημοσιοποιούνται πλέον καθημερινά νέα στοιχεία για την εγκληματική της δράση.

Υπεραμύνθηκε των δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών κατοίκων της περιοχής. Χαρακτήρισε επιμέρους θέμα το αν θα ξανανοίξει η παιδική χαρά στην πλατεία ή αν θα γίνει γήπεδο μπάσκετ, επεσήμανε ότι υπάρχει χώρος και για τα δύο. Να δοθεί έτσι διέξοδος στη νεολαία με υποδομές ψυχαγωγίας και άθλησης, τόσο αναγκαίες για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Αυτές οι άμεσες παρεμβάσεις του δήμου υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν χωρίς «κάμερες» και λογικές «επανακατάληψης».

Κάτοικοι της περιοχής που πήραν το λόγο στο ΔΣ ζήτησαν επίσης άμεσα μέτρα αναβάθμισης της περιοχής, έθιξαν το ζήτημα έλλειψης αθλητικών υποδομών, τη λειτουργία οίκων ανοχής κι άλλων τέτοιων «ευαγών ιδρυμάτων» στην περιοχή που προστατεύονται από μαφίες, τη δράση χρυσαυγιτών που έβλεπαν το χώρο ως τσιφλίκι τους.

Πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου