Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μάκης "Tsekourator" Βορίδης (1986): «Βία στη βία των μαρξιστών»

Στον ιντερνετικό βόθρο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο σκυλοκαυγάς καλά κρατεί. Και λέμε σκυλοκαυγάς (ουδεμία διάθεση προσβολής προς τον συμπαθέστατο τετράποδο φίλο του ανθρώπου) διότι τα νεοναζί αποβράσματα βάλουν σήμεραενάντια στον ιδεολογικό τους συγγενή, τον σημερινό βουλευτή της ΝΔ Μαυρουδή Βορίδη. Ενδο-οικογενειακή σύγκρουση με λίγα λόγια για το ποιός είναι περισσότερο αντικομμουνιστής και «σωστός» φασίστας. Έτσι, τα ναζιστοειδή ξέθαψαν ένα ενδιαφέρον - αν μη τι άλλο - δημοσίευμα της χουντικής φυλλάδας "Ελληνικός Κόσμος" με ημερομηνία 27 Απρίλη 1986, τότε που ο Μαυρουδής ήταν πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ.


Ο χρυσαυγίτης λοιπόν "Γιώργος Μάστορας" βάζει στο στόχαστρο το ιδεολογικό του αδελφάκι, τον Μάκη Βορίδη, με αφορμή την προσπάθεια του δεύτερου να παρουσιαστεί σήμερα ως τιμητής της «νομιμότητας», του «συνταγματικού τόξου» και του φασισμού με φιλελεύθερο κοστούμι. Γράφει λοιπόν ο νεοναζί χρυσαυγίτης για τον Βορίδη:


«Η συνέντευξη αυτή δόθηκε με αφορμή κάποια επεισόδια, μια εβδομάδα νωρίτερα στη Νομική σχολή, όταν Επενίτες συνεπλάκησαν με αριστερούς. Πριν πάμε στα λεγόμενα του Βορίδη, ας δούμε την άποψη της εφημερίδας, η οποία προφανώς ταυτιζόταν με αυτή του αρχηγού της Νεολαίας της ΕΠΕΝ: «Στις επιθέσεις ανταπάντησαν οι νεολαίοι της ΕΠΕΝ, οι οποίοι έστειλαν σαφές πολιτικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αντιδρούν με βία στη βία της αριστεράς», ενώ λίγο πιο κάτω αναφέρονται τα εξής: «Και οι μεν φιλελεύθεροι και δεξιοί φοιτητές παρατηρούν ότι στους πανεπιστημιακούς χώρους υπάρχει μια δύναμη πλέον (της ΕΠΕΝ), η οποία είναι αποφασισμένη να χτυπήσει κάθε αυθαιρεσία και τρομοκρατική ενέργεια της Αριστεράς και να επικρατήσει».

Το σχόλιο μας:
Το κραυγαλέα γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι χρυσαυγίτες κατηγορούν σήμερα τον Μαυρουδή Βορίδη ότι «ενσωματώθηκε στο σύστημα». Λες και υπήρξε ποτέ αντισυστημικός και αυτός και οι νεοναζί... Της ίδιας μάνας ιδεολογικά γεννήματα είναι και οι δύο, έχουν τις ρίζες τους στον φασισμό του Μεταξά, στους ταγματασφαλίτες της Κατοχής, στην ακροδεξιά τρομοκρατία των μετεμφυλιακών χρόνων, στην Χούντα και στο καπιταλιστικό σύστημα που τους τρέφει. Αυτά που έλεγε ο Βορίδης τότε, τα πιστεύει και σήμερα. Είναι συνεπής με την φασιστική του ιδεολογία. Απλά την υπηρετεί απ' το μετερίζι του νεοφιλελευθερισμού, του κοστουμαρισμένου αντικομμουνισμού που χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα απ' αυτή των χρυσαυγιτών, ασχέτως αν ταυτίζονται πλήρως ιδεολογικά.

πηγη: Revolution Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου