Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΜΕΒΓΑΛ - Αθήνα: Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που απεργούν εδώ και 35 μέρες


Γενική συνέλευση πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Αθήνας της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ συνεχίζουν την απεργία τους για 35η μέρα. Θα εκτιμήσουν τις εξελίξεις και θα αποφασίσουν τα παραπέρα βήματά τους μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι αποφάσισε να κλείσει το υποκατάστημα της Αθήνας και να δώσει τη διακίνηση σε ιδιώτες εργολάβους, με στόχο τη μείωση του κόστους, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από το Φλεβάρη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων – Ποτών, απεργοί από Αθήνα και από τα τμήματα διακίνησης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται η συμπαράσταση στον αγώνα τους

Το απόγευμα της Δευτέρας με απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ συναντήθηκε η αντιπροσωπεία τωνΓάλλων σιδηροδρομικών που βρίσκεται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, εκείνη την ώρα οι απεργοί αναχωρούσαν για τα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων». Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «χαιρετίζει τους εργάτες του υποκαταστήματος Αθήνας της ΜΕΒΓΑΛ που δίνουν ένα σκληρό και περήφανο αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, που θα κατοχυρώνουν όλες τις θέσεις εργασίας δίχως καμιά μείωση μισθών, και ενάντια στην τελευταία απόφαση της εργοδοσίας να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ βρίσκονται ήδη στην 34η μέρα της απεργίας τους παρακάμπτοντας την υποκρισία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, την επιδίωξή της να διασπάσει τον αγώνα τους, να τους εξαντλήσει ώστε να υποταχθούν».

Τη συμπαράστασή της εκφράζει και η «Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών».

  πηγη:  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου