Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Αυγή»: Τσουβάλια ψέματα για να εμφανίσει το ΚΚΕ «μια απ’ τα ίδια»

Πόσα ψέματα μαζεμένα για το ΚΚΕ μπορεί να γράψει κανείς σε μια πρόταση; Την απάντηση τη δίνει η «Αυγή» με το σημερινό της ρεπορτάζ για την ψηφοφορία που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή με θέμα την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, λέει η «Αυγή» για τη στάση του ΚΚΕ σε αυτήν την ψηφοφορία: «Το ΚΚΕ ουσιαστικά απείχε, αλλά ο μεν Νίκος Καραθανασόπουλος ψήφισε να μην αρθεί η ασυλία (σ.σ. του Α. Γεωργιάδη), ενώ ο Γιώργος Λαμπρούλης ψήφισε υπέρ της άρσης».

Φυσικά, η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφει η «Αυγή». Πρώτον: Το ΚΚΕ δεν απείχε από την ψηφοφορία. Εξάλλου το παραδέχεται και η «Αυγή», όταν αμέσως μετά λέει ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ που ήταν παρόντες ψήφισαν. Δεύτερον, η «Αυγή» λέει ψέματα για το τι ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Γιατί τόσο ο Ν. Καραθανασόπουλος όσο και ο Γ. Λαμπρούλης ψήφισαν όπως είχε ψηφίσει προηγουμένως το ΚΚΕ στην αρμόδια Επιτροπή: Υπέρ της άρσης ασυλίας τόσο του Α. Γεωργιάδη όσο και των άλλων τριών βουλευτών (Ι. Κεφαλογιάννη, Χρ. Κέλλα και Μ. Κασσή). Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αντίφαση ανάμεσα στις ψήφους των βουλευτών του ΚΚΕ, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η «Αυγή», παραπλανώντας ακόμα μια φορά τους αναγνώστες της.

Προφανώς, η «Αυγή» ζορίζεται από το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές των άλλων κομμάτων δεν «τήρησαν» την κομματική γραμμή (π.χ. τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Α. Γεωργιάδη) και υπήρχαν διαφοροποιήσεις και επιχειρεί να εμφανίσει ότι και στο ΚΚΕ συμβαίνει το ίδιο. Όμως το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους και όσα ψέματα κι αν γράψουν αυτό δεν αλλάζει.
πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου