Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς της ΦΑΓΕ

                                                 
Έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση σωματείων, εργαζόμενων, φορέων στους απεργούς εργάτες της ΦΑΓΕ εκφράστηκε σήμερα τα χαράματα, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας και της τρομοκρατίας από την εργοδοσία.Εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους βρέθηκαν στο πλευρό των εργατών που βρίσκονται για 7η ημέρα σε απεργία και κρατάνε γερά, παρά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η εργοδοσία, η οποία έχει κυριολεκτικά «σκυλιάσει» και επιδιώκει με κάθε μέτρο να χτυπήσει την απεργία. Επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός απεργού εργάτη την Κυριακή το πρωί. Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, που έχει στήσει η εργοδοσία, επιχείρησε να βγάλει δύο φορτηγά από το εργοστάσιο. Το ένα από αυτά, βγαίνοντας με ορμή στο δρόμο από παράπλευρη πύλη που δε χρησιμοποιείται, συγκρούστηκε με μηχανή στην οποία επέβαινε ένας απεργός, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί, ευτυχώς όχι βαριά και να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό». Οι απεργοί μπλόκαραν τα φορτηγά, τα οποία όπως καταγγέλλουν πραγματοποιούν παράνομα δρομολόγια την Κυριακή, ενώ το συμβάν κατέγραψε και η αστυνομία
Στη σημερινή κινητοποίηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης συμμετείχαν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Τροφίμων - Γάλακτος και Ποτών και σωματεία του κλάδου (ΤΑΣΤΥ, ΝΟΥΝΟΥ, ΕΒΓΑ). Επίσης, εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας, της Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου, της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Μετάλλου «Προμηθέας», των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, του Συνδικάτου Ενέργειας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Συνδικάτο Φαρμάκου, δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΕΥΔΑΠ και της Λαϊκής Επιτροπής Μεταμόρφωσης. 
Οι εργάτες συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση ενάντια στην απόπειρα της εργοδοσίας να προχωρήσει την 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία στο τμήμα της αποθήκης. Εξέλιξη που, όπως τονίζουν οι εργάτες, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την κλιμάκωση της εργοδοτικής επιθετικότητας στο σύνολο των εργαζομένων. Η απεργία τους, στην οποία συμμετέχει ενεργά περιφρουρώντας την η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις αποθήκες και στην παραγωγή, συνεχίζεται μέχρι σήμερα Δευτέρα 27 Μάη το βράδυ. Σήμερα επίσης θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τα βήματά τους. 

Σήμερα επέτρεψαν να βγει από το εργοστάσιο μόνο ένα φορτηγό για την τροφοδοσία των νοσοκομείων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ («Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» - ΔΑΣ), που βρίσκονταν ως αντιπρόσωποι στο Συνέδριο του ΕΚΑ, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες απεργούς της ΦΑΓΕ, αλλά και της ΜΕΒΓΑΛ και στους εργαζόμενους κάθε εργασιακού χώρου που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, στην εκ περιτροπής εργασία, που είναι στη μάχη για τη διεκδίκηση του μεροκάματου και των συλλογικών συμβάσεων.
πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου