Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σουηδία: Εξόρμηση της Κομματικής Οργάνωσης Στοκχόλμης του ΚΚΕ



απο παλαιοτερη κινητοποιηση της Κ.Ο.Β Στοκχολμης του ΚΚΕ

Κλιμάκιο της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ μαζί με κλιμάκιο της κομματικής οργάνωσης Στοκχόλμης του ΚΚ Σουηδίας έκανε εξόρμηση με προκηρύξεις στα ελληνικά και σουηδικά στα νότια προάστια της Στοκχόλμης, Σέρχολμεν και Βόρμπεργκ. Στα προάστια αυτά που χαρακτηρίζονται από εργαζόμενους πολλών εθνικοτήτων αλλά και αυξημένης ανεργίας είχαν γίνει επισόδεια κύρια με εμπρησμούς σε αυτοκίνητα. Στις περιοχές αυτές κατοικούν και πολλοί Έλληνες μετανάστες. Τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει εξόρμηση της ΚΟΒ και στα βόρεια προάστια, εκεί δηλαδή που είχαν ξεκινήσει τα επισόδεια.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και εκατοντάδες προκηρύξεις διακινήθηκαν σε πολύ λίγη ώρα. Πολλοί ρωτούσαν για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις και συμφωνούσαν ότι η επίθεση του κεφαλαίου πρέπει να αντιμετωπιστεί οργανωμένα από την εργατική τάξη. Τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών στις κοινωνικές παροχές και της επίθεσης σε εργασιακά δικαιώματα με κύριο την επέκταση των ενοικιαζόμενων εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες με αποτέλεσμα να μην έχουν πολλά δικαιώματα ήταν τα πιό καυτά για τους κατοίκους σ΄αυτές τις περιοχές. Οι νεολαίοι ήταν αρκετοί που πλησίαζαν αν και σε πολλούς υπήρχαν αυταπάτες για το σουηδικό μοντέλο. Όλοι συμφωνούσαν ότι οι μέθοδοι απάντησης στο σύστημα με εμπρησμούς αυτοκινήτων, σχολείων, παιδικών σταθμων κλπ φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική και τους στόχους του κεφαλαίου και εντείνουν την κρατική καταστολή. Χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και οι ίδιοι επισημαίναν την έλλειψη του ταξικού πόλου. Πολλοί ήταν απογοητευμένοι επειδή ακριβώς, όπως έλεγαν, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Την επόμενη περίοδο θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ και σε άλλους χώρους, όπως πανεπιστήμια, άλλες ελληνικές κοινότητες αλλά και εργασιακούς χώρους όπου υπάρχουν Έλληνες. Στόχος είναι η ανάδειξη της ανάγκης ταξικής συσπείρωσης και πάλης για αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.
   πηγη:  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου