Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η θεση μας για τον 902 με αποδέκτες εχθρούς και φίλους


τα δάκρυα των <<φίλων>>


    Απο χθες το μεσημέρι ο 902 αποτελεί και τυπικά παρελθόν για το ΚΚΕ και η είδηση αυτή αν μη τι άλλο δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Η αγαπημένη σε αυτές τις περιπτώσεις λασπολογία έκανε την εμφάνιση της με τη συνήθη σφοδρότητα κάτι το οποίο βέβαια δεν προξένησε καμία εντύπωση.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
      Καταρχήν, κανείς δε μπορεί να είναι χαρούμενος οταν απολύεται κόσμος και την ευθύνη για αυτό τη φέρει το Κόμμα της εργατικής τάξης. Αναμφίβολα η κατάσταση για τους ανθρώπους αυτούς οπως και για όλους οσους βρισκόμαστε στις λίστες της ανεργίας  είναι πολυ δύσκολη πολυ περισσότερο για εκείνους που έχουνε παιδιά.
       Σε οτι έχει να κάνε με την ενημέρωση αυτη καθαυτή αναμφίβολα το κενό είναι δυσαναπλήρωτο κυρίως σε οτι έχει να κάνει με το ραδιόφωνο καθοτι χωρίς τηλεόραση είχαμε επιβιώσει. Το ραδιόφωνο του 902 ήτανε μια όαση ενημέρωσης μέσα  στη λάσπη των ιδιωτικών ΜΜΕ και ήταν ένα μέσο ενημέρωσης τόσο για κινητοποιήσεις που θάβονταν απο τα άλλα κανάλια οσο και με την ανάδειξη των προβλημάτων διάφορων κοινωνικών ομάδων οπως τα ΑΜΕΑ,τα στενά προγράμματα απεξάρτησης. Το γεγονός οτι ο 902 είχε κατα κύριο λόγο στενά κομματικό κοινό σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει την αναγκαιότητα για την ύπαρξη του.

Στο δια ταύτα

    Δε χρειαζόταν να είναι κανείς να είναι οικονομολόγος για να αντιληφθεί οτι τόσο το ραδιόφωνο οσο και η τηλεόραση του 902 έβαζαν μέσα το ΚΚΕ. Ελάχιστες διαφημίσεις,στην πλειοψηφία τους κομματικές, οι οποίες  οπως ήταν αναμενόμενο δε μπορούσαν να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες του σταθμού. 'Οσοι λοιπόν  εγκαλούν το ΚΚΕ για το κλείσιμο αυτο καθαυτό του σταθμού καλό θα ήταν πέρα απο την όποια κριτική να μπουν στη διαδικασία να μας πουν πως θα παρέμενε ανοιχτός ο σταθμός όντας συνεπής τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Ποιο μοντέλο θα επρεπε να ακολουθήσουμε το πετύχημένο μοντέλο του Κοκκινο 105,5 (οπου και εκεί έγιναν απολύσεις) η μήπως του  της εφημερίδας Πριν που παει και αυτή για κλείσιμο;

  Η μόνη πρόταση που ακούστηκε ήταν αυτή του σταθμού της Αριστεράς απο Αλαβάνο μεριά. Η πρόταση δε στέκει ουτε οικονομικά ουτε πολυ περισσότερο πολιτικά. Σε οτι έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι οι κύριοι αυτοί ήθελαν ουτε λίγο ουτε πολύ να κάνουν με κηδεία με ξένα κόλυβα. 'Ενας σταθμός που στήθηκε με τα λεφτά του ΚΚΕ να το δουλέψουν  εν μέρει οι ίδιοι.Θα πλήρωνε δηλαδή τους εργαζόμενους το ΚΚΕ (έχοντας ήδη πληρώσει τον εξοπλισμό) για να κάνουν αυτοί το κομμάτι τους. Σε οτι έχει να κάνει με το πολιτικό κομμάτι, αυτός ο σταθμός τι πολιτική θα υπηρετούσε; Αυτή της εξόδου της χώρας απο το Ευρώ τη και της παραμονής στην ΕΕ η αυτή της ρήξης με την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων που αυτή υπηρετεί  και της οικοδόμησης του μετώπου που θα οδηγήσει το λαό στο δρόμο για τη δική του εξουσία; Η συμπόρευση σε πολιτικό επίπεδο εχει αποδειχτεί στην  πράξη ανέφικτη κατα συνέπεια αυτο δε θα μπορούσε να γίνει ουτε σε επίπεδο προπαγανδας καθοτι αυτα τα δυο (πολιτική-προπαγάνδα) είναι εννοιες αλληλένδετες.
    Ενα επιχείρημα που ακούστηκε απο διάφορους <<καλοπροαίρετους>> είναι οτι το ΚΚΕ δίνει βήμα σε φιλαράκια του Κασιδιάρη μιας και ο ιδιοκτήτης του extra 3 που αγόρασε και τον εξόπλισμό του 902 φιλοξενεί συχνά πυκνά υα φασισταριά της Χ.Α στο κανάλι του. Ατυχώς για αυτούς πιάστηκαν για άλλη μια φορα αδιάβαστοι (οποία εκπληξις) καθοτι το ΚΚΕ πούλησε τον εξοπλισμό του 902 και οχι τη συχνότητα.Αυτά ομως παθαίνουν όσοι ενημερώνονται απο τους καλούς επιχειρηματίες της ενημέρωσης και είναι τόσο κολλημένοι που δε μπαίνουν στον κόπο να μπούν στο 902.gr και να ενημερωθούν λεπτομερώς το θέμα με αποτέλεσμα να ξεβρακώνονται.Αυτό βέβαια μικρή σημασία έχει για αυτούς καθοσον σα συνεπείς γκαιμπελίσκοι που είναι υιοθετούν τη λογική του πες πες κάτι θα μείνει. 
  Ας  μπούμε όμως και στην ουσία του επιχειρήματος που έχει να κάνει με τη συναλλαγή με τους κεφαλαιοκράτες. Καλοί και κακοί κεφαλαιοκράτες δεν υπάρχουν τη λογική αυτή την υπηρετούν οσοι σπέρνουν αυταπάτες οτι μπορούνε να διαχειριστούνε το σύστημα. Επίσης οι  επιχειρηματίες δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική προτίμηση ενισχύοντας κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Επιλέγουν κάθε φορά το κόμμα εκείνο που υπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες τους.Η Χ.Α είναι παιδί του συστήματος και σαν τέτοιο απολαμβάνει με τον ένα η τον άλλο τρόπο τη στήριξη του. Το οτι δεν προβάλλεται άμεσα απο τα άλλα κανάλια τι σημαίνει; Οτι οι συγκεκριμένοι καναλάρχες αντιμετωπίζουν εχθρικά τη ΧΑ η οτι τα κανάλια τους δεν έχουν συμβάλλει με τον έναν η τον άλλο τρόπο στο να της στρώσουν το χαλί για την εκλογική τους γιγάντωση; Τα ρεπορτάζ (απο ολα τα κανάλια) για υγειονομικές βόμβες στο κέντρο της Αθηνας και η στοχοποίηση των μεταναστών ως κύριων υπαίτιων της ανεργίας και της εγκληματικότητας εξυπηρέτησαν η οχι τις επιδιώξεις της ΧΑ; Υπήρξαν και υπάρχουν ναι η οχι κανάλια που προσδίδουν (μεσω Κασιδιάρη) μια πιο lifestyle εκδοχή του φασιστικής συμμορίας εξανθρωπίζοντας το προσωπείο της; Και εν κατακλείδι αναπαράχθηκε και αναπαράγεται ,απο ολα τα ΜΜΕ, η θεωρία των δυο άκρων νομιμοποιώντας την παρουσία της στην πολιτική ζωή του τόπου ναι η όχι;
   Στο σπίτι του κρεμασμένου ομως δε μιλάνε για σκοινί.Αυτοί που εγκαλούν το ΚΚΕ για συμπόρευση με τους φασίστες έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ποτε πηγαίνοντας χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη(Ικαρία,Ομοσποπονδία τυφλών), ποτε συμμετέχοντας σε κοινά ψηφοδέλτια μαζί τους όπως στον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας, ποτε δημιουργώντας κοινό μέτωπο με αυτός εναντίον του ταξικού σωματείου στο Πέραμα. Καταληκτικά,αυτοι που πέρασαν μέρες στις πλατείες πηγαίνοντας χέρι χέρι με  τους φασίστες οσο και να προσπαθούν να ξεπλύνουν την κατάντια τους με άναρθρες κραυγές δε μπορούν να τα καταφέρουν. Σε τόυτα εδω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.
   Ενα καίριο ζήτημα απο εδω και μετα τι θα γίνει με την κυριότητα της συχνότητας. Είναι δεδομένο,οπως αποδείχτηκε και στο πρόσφατο παρελθόν, οτι θα προσπαθήσουν να την πάρουν πίσω. Ο αγώνας για τη διατήρηση της συχνότητας θα είναι πολύ δύσκολος και δεδομένο είναι οτι ως συνήθως το ΚΚΕ θα τους έχει όλους εναντίον του.'Αλλωστε οι ίδιοι που κόπτονται για το μέλλον της συχνότητας είναι οι ίδιοι που πρίν λίγο καιρό αναπαρήγαγαν με περισσή ευκολία την προπαγάνδα του Ζούγκλα και των ομοίων του οτι το ΚΚΕ επιχειρεί να πουλήσει τη συχνότητα είτε στο Μαρινάκη ειτε στο Χατζηνικολάου με το ΚΚΕ βέβαια τοτε να τους ξεβρακώνει με την επαναλειτουργία του σταθμού.
  Απο χθές βέβαια το μπλογκ έχει την τιμή να συγκαταλέγεται ,σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, σε αυτούς που τα παίρνουν  απο τον Περισσό. Ο λόγος δεν έιναι άλλος απο το οτι μπήκαμε στον κόπο να ξεσκεπάσουμε τη λασπολογία τους οτι το ΚΚΕ πούλησε τη συχνότητα. Το οξύμωρο της υπόθεσης (εμάς δε μας εκπλήσσει) είναι οτι οι ίδιοι που εγκαλούν το ΚΚΕ οτι χαρακτηρίζει με περισσή ευκολία  ως αντικομμουνιστή πράττουν ακριβώς το ίδιο με όποιον δε συμφωνεί με την αποψάρα τους τους και συμφωνεί με το ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας τον πληρωμένο.(Αλλα  ο οπορτουνισμός οπως και  καθε  πολιτική επιλογή δεν είναι μονο θέμα ψηφου αλλα πανω απο ολα στάση ζωής).
    Πολλοί εξ αυτών δε δίστασαν να πουλήσουν και νταήλικια κρυβόμενοι σα συνεπείς θρασύδειλοι πίσω απο την ασφάλεια του πληκρολογίου τους. Εμείς εκείνο που οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι οτι δεν έχουμε ανάγκη ουτε τη συμπάθεια ουτε την προστασία κανενός. Οπως λοιπον είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε  είτε απο εδω είτε απο οπου άλλου χρειαστεί την αποψη μας πολιτικά το ίδιο μπορούμε να πράξουμε και με οτι άλλο μέσο κριθεί απαραίτητο. Του ψευτοπαλληκαρισμούς και τις υβρεις τους, τους έχουμε συναντησει και αλλού και απαντήσαμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο.   

           

ΥΓ: Το παρακάτω τραγούδι το παραθέτουμε τοσο λόγω του οτι σχετίζεται με την ανάρτηση αλλα και για να ενημερώσουμε(εμείς το κάνουμε υπεύθυνα) τους διάφορους καλοπροαίρετους οτι οι Goin' Through  συμμετέχουν μαζί με τους ΝΕΒΜΑ στο φεστιβαλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου