Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

 Για τη φοροδιαφυγή και το κέντρο διασκέδασης στη Χαλκιδική



Η ιστορία με το κέντρο διασκέδασης στη Χαλκιδική και οι, επιθεωρησιακού τύπου, παρεμβάσεις κυβέρνησης, αστυνομίας και ΣΔΟΕ, αποδείχθηκαν πρώτης τάξεως υλικό για να στηθεί ακόμα ένα παιχνίδι κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, γύρω από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το ζήτημα της φοροδιαφυγής ειδικότερα.

Σε εποχές που οι λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει από την ανελέητη επίθεση φόρων που εξαπολύει η κυβέρνηση, η προσπάθεια να ταυτιστεί η φοροδιαφυγή με το Α ή το Β κέντρο διασκέδασης, αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό. Πρώτα και κύρια επειδή το γεγονός ότι μεγάλα κέντρα συχνά εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε προκαλεί έκπληξη.

Το κύριο είναι ότι το θράσος των κυβερνώντων, που ενώ ενισχύουν και εντείνουν την πολιτική φορολογικής ασυλίας του κεφαλαίου, καμώνονται ότι χτυπούν τη φοροδιαφυγή. Στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να λεηλατούν τα λαϊκά εισοδήματα με λογής- λογής φόρους και χαράτσια και ταυτόχρονα να αξιοποιούν μεμονωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όπως αυτή της Χαλκιδικής, για να εξαπολύουν φορολογικό πογκρόμ, ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμπορους, που πασχίζουν να βγάλουν ένα μεροκάματο.

Από την άλλη, τα λόγια τα παχιά για πάταξη της φοροδιαφυγής, ας τα αφήσουν στην μπάντα. Δεν χρειάζεται να πάει κανείς πολύ μακρυά για να συνειδητοποιήσει ότι η συνεχής μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, οι μειώσεις φόρων στους εταιρικούς μεγαλομετόχους, ή η παροχή ολοένα και περισσοτέρων φορολογικών ελαφρύνσεων και απαλλαγών, είναι στοιχεία σύμφυτα με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης. Μια βόλτα μέχρι το λιμάνι, επιβεβαιώνει ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν δεκάρα φόρο για τα κέρδη τους. Μια επίσκεψη στις ιδιωτικοποιημένες πρώην ΔΕΚΟ, αποκαλύπτει το όργιο των φοροαπαλλαγών προς τους λεγόμενους μεγάλους επενδυτές. Η μελέτη των ισολογισμών των μεγάλων επιχειρήσεων δείχνουν ότι πολλές από αυτές πληρώνουν φόρους μικρότερους από ό,τι οι ...άνεργοι αυτής της χώρας.

Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια για το μεγάλο κέντρο διασκέδασης της Χαλκιδικής, που αύριο θα είναι η καφετέρια στο Κορωπί και μεθαύριο το τοστάδικο στο Μοσχάτο. Για να χτυπήσουμε πραγματικά τη φοροδιαφυγή και κυρίως για να απαλλαγούμε από τη φοροαποφυγή των επιχειρηματιών, πρέπει να υπάρχει μέτωπο που θα τα βάλει με τους επιχειρηματίες στο σύνολό τους, την τάξη τους και τις επιχειρήσεις τους. Ένα μέτωπο που θα στοχεύει να θέσει οριστικό τέλος στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου από τους εκμεταλλευτές του λαού.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου