Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αθλιότητες και αντιΚΚΕ εμπάθεια


Αντιγράφουμε απ' την «Αυγή» και το ρεπορτάζ για τη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Λισαβόνα και την ομιλία του Γ. Μαρίνου μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Ο Γ. Μαρίνος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας τα ως "επικίνδυνες δυνάμεις" για το εργατικό κίνημα. Ειδικά για το ΚΕΑ, σημείωσε ότι επεκτείνει το δίκτυό του με χρήματα που παίρνει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να σημειωθεί ότι και το ΚΚΕ λαμβάνει επίσης χρήματα από την EE, ως κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου»...

Λάσπη κι άσε τον ανεμιστήρα να κάνει τη δουλειά. Είναι βαθιά νυχτωμένοι όμως. Λάσπη στο ΚΚΕ δεν πιάνει. Είναι άλλο οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου και άλλο τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα που σιτίζονται επιπρόσθετα (μάλιστα με του πουλιού το γάλα) από την ΕΕ, στα οποία περιλαμβάνεται το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς του οποίου την αντιπροεδρία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν η ΕΕ αποφάσισε να ωθήσει στη συγκρότηση ευρωκομμάτων και τους δίνει αβέρτα παραδάκι είναι γιατί της είναι χρήσιμα ως μηχανισμοί για την ενσωμάτωση λαών στη λυκοσυμμαχία και τη στρατηγική της υπέρ του κεφαλαίου. Αλλωστε για να τους επιτρέψει να συγκροτηθούν πρέπει πρώτα να δηλώσουν τη νομιμοφροσύνη τους, πίστη στις θεμελιώδεις αξίες, αρχές και συνθήκες. Αυτές τις ίδιες που σφαγιάζουν τα λαϊκά δικαιώματα για χάρη των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ δεν είναι ενταγμένο σε κανένα ευρωκόμμα. Συμμετέχει μόνο στη συνομοσπονδιακή κοινοβουλευτική ομάδα της GUE/NGL και οι αποζημιώσεις που λαμβάνει είναι από την κοινοβουλευτική του δράση. Αυτά για την περίπτωση που εκτός από αντιΚΚΕ εμπάθεια, ο συντάκτης πάσχει και από άγνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου