Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Alexis Got His Gun



   Ολοκληρώνεται σήμερα στη βουλή η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση αυτή που οπως είθισται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν είναι παρα ενα κακοπαιγμένο θέατρο που απώτερο στόχο έχει να συσπειρώσει καταρχήν τις εκλογικές βάσεις των πρωταγωνιστών του.

    Η πρόταση μομφής δεν είναι παρα ενα κοινοβουλευτικό μέσο η καταψήφιση  της οποίας βρίσκει συσπειρωμένες τις εκάστοτε κυβερνήσεις εν οψει των αντιλαικών μέτρων που πρόκειται να πάρει και παράλληλα τους δίνει  αλλοθι και διέξοδο οταν βρίσκονται σε δύκολες στιγμές. 


   Στην προσπάθεια του ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ενα κατα το δυνατόν πιο δυναμικό παρόν μέσα και εξω απο τη βουλή, έχει καλέσει τον κόσμο να παραβρεθεί ωστε να δοθεί ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση. Εμείς δεν έχουμε παρα να  υπενθυμίσουμε στις δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που θα συρρεύσουν (ως ειθισται) στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγουν απο το σπίτι να πάρουν μαζί και το όπλο τους...



Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παράταξη που έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία και ουδέποτε ηγήθηκε ενος κινήματος κατάληψης δια εφόδου των ανακτόρων και της εξουσίας . (Να υπόθεσουμε οτι οσοι ορέγονται κάτι τέτοιο και είναι θιασώτες της λαικής δημοκρατίας είναι ακραίοι κατα το ΣΥΡΙΖΑ;

 Οι απαντήσεις στα οξυμένα λαικά προβλήματα δε δίνονται ετός της βουλής απο επίδοξους εθνοσωτήρες αλλα έξω απο τη βουλή με όρους μαζικού κινήματος και στην καρδιά του συστήματος που είναι τα εργοστάσια, τα λιμάνια και γενικότερα εκεί που παράγεται ο πλούτος. Οι ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δε  γίνονται με γελάδια απο το Τεξας αλλα με το πέρασμα των παραγωγικών δομών της χώρας σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο που δεν είναι άλλοι απο τους εργαζόμενους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου