Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Κύπρος: Εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ) Για να νικήσουν οι εργάτες και όχι οι κηφήνες!


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το απόγευμα του Σαββάτου, 15/6, η εκδήλωση της ΚΟ του ΚΚΕ στην Κύπρο, στην οποία μίλησε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες Έλληνες από διάφορες γωνιές του Κύπρου, που γέμισαν το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, καθώς και Κύπριοι, στελέχη του ΑΚΕΛ, μεταξύ αυτών και ο βετεράνος κομμουνιστής Χρίστος Κουρτελλάρης, που σε ηλικία 94 χρονών παρακολούθησε την τρίωρη εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ.


Ανοίγοντας την εκδήλωση ο σ. Άκης Πούλος, γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ στην Κύπρο, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στους Έλληνες μετανάστες στην Κύπρο, αλλά και στους συναδέλφους μας Κύπριους και άλλους. H Κομματική Οργάνωσή μας, ως Οργάνωση του ΚΚΕ στο εξωτερικό, πρωτοστατεί στην ανάδειξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης, μεταφέρει στους Έλληνες της Κύπρου, σε όλους τους εργαζόμενους στην Κύπρο, τις θέσεις, τις επεξεργασίες, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, μάχεται στο πλευρό της εργατικής τάξης της Κύπρου ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Για να υλοποιηθούν οι προτάσεις του ΚΚΕ, πρέπει να χάσουν οι κεφαλαιοκράτες. Και αυτό μόνο το εργατικό κίνημα μπορεί να το πετύχει. Δε γίνεται να θέλεις να ζήσεις καλύτερα και ταυτόχρονα να βγάζει κέρδη το κεφάλαιο.




Οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά και αυτές των τελευταίων ημερών, επαληθεύουν την ανάγκη να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, να γίνει πράξη το σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν". Να ριζώσει βαθιά και να αναπτυχθεί η συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τη στρατηγική, τα κόμματα και το κράτος τους. Αυτή είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για τους εργαζομένους και το λαό».


Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο για την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ μέχρι το 19ο Συνέδριο.


Παίρνοντας το λόγο ο Ελισαίος Βαγενάς σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «μπροστά στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει η άρχουσα τάξη στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις του λαού, το ΚΚΕ θα συνεχίσει αταλάντευτα την πάλη και βέβαια δεν σκοπεύουμε να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στην πολιτική του "νόμου και της τάξης" του κεφαλαίου!


Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά, σε κάθε δίκαιο αγώνα, όπως αυτός που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης.


Θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την πάλη, αλλά και να διαφωτίζουμε το λαό, καθήκον ιδιαίτερης σημασίας, μιας και το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί σε εφαρμογή οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης των εργαζομένων, με σκοπό να ενσωματώσουν τη δίκαιη λαϊκή οργή σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε εδώ στην Κύπρο. Για να νικήσουν τελικά οι εργάτες, οι εργαζόμενοι και όχι και πάλι οι κηφήνες!».


Ο Ελισαίος Βαγενάς, με την ευκαιρία της εκδήλωσης στην Κύπρο, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό, που δοκιμάζεται από την καπιταλιστική κρίση και το αντιλαϊκό μνημόνιο και επιβεβαίωσε πως το ΚΚΕ στηρίζει την πάλη του για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού που θα οδηγεί στον τερματισμό της κατοχής και στην επανένωση της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες. Μια λύση μακριά από σχέδια τύπου «Ανάν»!


Το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε εισαγωγικά στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης σε Ελλάδα και Κύπρο και στις λαθεμένες και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους ερμηνείες της πραγματικότητας, που προωθούν τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα.


Αναφέρθηκε με στοιχεία στο αβάσιμο των προσδοκιών, που καλλιεργούνται για τη λεγόμενη ανάπτυξη και στις προσπάθειες ανασύνταξης του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, ώστε να διαμορφωθεί το νέο δίπολο και να πληγεί η επιρροή του ΚΚΕ.


Αναφέρθηκε ακόμη στα διδάγματα που βγαίνουν για τους εργαζόμενους από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης στην Κύπρο, καθώς και στο ζήτημα της αξιοποίησης του ενεργειακού πλούτου και στον κίνδυνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Στάθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις που διαμορφώνονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Τέλος, παρουσίασε βασικά σημεία της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, όπως διαμορφώνεται από τα ντοκουμέντα του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος.


Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, με ερωτήσεις για τις θέσεις του ΚΚΕ σε διάφορα ζητήματα της εσωτερικής και διεθνούς κατάστασης, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Κόμμα για την ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου