Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Στην υγειά του κορόιδου


ο ιδιοτητης της ΑΕΚ Μελισσανίδης

     Η αφορμή για την παρούσα ανάρτηση μας δόθηκε απο την είδηση οτι η περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει με 20 εκατ. ευρω το νεο γήπεδο της ΑΕΚ. .Η μέθοδος που ακολουθείται σε αυτες τις περιπτώσεις είναι αυτή των ΣΔΙΤ. Με τη μεθοδο αυτη  το κράτος συμμετέχει ενεργά σε μια επένδυση, απο τη διεκπεραίωση της οποίας  το μόνο που εξασφαλίζει είναι ενα (συμβολικό) αντίτιμο απο τη μίσθωση του έργου (ο επιχειρηματίας το μισθώνει για τουλάχιστον 30 χρόνια) την ίδια ωρα που ο επιχειρηματίας εξασφαλίζει αμύθητα κέρδη απο την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

     Στην αντίπερα όχθη , βρίσκεται το ζήτημα με τους παιδικούς σταθμούς  και τα χιλιαδες παιδιά που βρίσκονται καθε χρόνο εξω απο αυτούς.Το καινούριο ομως που προέκυψε είναι οτι απο φέτος τα <<προνομιούχα>> παιδιά που θα βρεθούν εντός παιδικών σταθμών θα στερηθούν και τις στοιχειώδεις παροχές που είχαν μέχρι περυσι. Το (αστικό) κράτος λοιπόν ως πρώτη του ανάγκη εχει να αυγατίσει τα κέρδη του ο εκάστοτε επιχειρηματίες και οχι να εξασφαλίσει εστω  και τα στοιχειώδη στους πολίτες του .


      

   Η περίπτωση της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη δεν είναι η μόνη που αφορά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά (και) στο χώρο του αθλητισμού και τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι και αυτή του ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε Βέροια Αρβανιτίδη (της γνωστής αλυσίδας σουπερ μαρκετ) ο οποίος έχει φεσώσει οικονομικά το δήμο Βέροιας (και οχι μονο) απο τον οποίο μισθώνει το γήπεδο της πόλης για τις ανάγκες της ομάδας του.Αξίζει να σημειωθεί μαλιστα,οτι η δημοτική αρχή εχει παραγράψει και χρέη του προς αυτήν. Οι κρατικοί  υπάλληλοι  ενω επιδεικνύουν περίσσιο ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους οταν έχουν να κάνουν με οικονομικά αδύναμους, κάνουν την  πάπια όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα συμφέροντα του τόπου. Αυτο βέβαια δεν προκαλεί εντύπωση, δουλειά του αστικού κράτους είναι να διευκολύνει του επιχειρηματίες στις δουλειές τους ακόμα και αν αυτο απαιτεί την παράβλεψη ακόμα και των συμβατικών τους υποχρεώσεων.
    Τα όσα αναφέραμε παραπάνω δεν είναι οι εξαιρέσεις στον κανόνα αλλα  ο κανόνας. Ο ρόλος του αστικού κράτους  είναι  να εξασφαλίζει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων παντειοτρόπως. Οι ανάγκες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να καλυφθούν απο αυτούς που οραματίζονται την εξαθλίωση του για να περάσουν ζωη χαρισάμενη μια χούφτα καπιταλιστές και τα τσιράκια τους. Η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι μονόδρομος αν ο ελληνικός λαός θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια.

 * Το παρακάτω τραγούδι αφιερώνεται στους οπαδούς  (που δεν εχουν δεύτερο βρακί να φορέσουν) και τους δημοσιογράφους (τσανακογλείφτες) που είναι παντα πρόθυμοι να μας πείσουν για το πόσο μάγκας είναι ο εκάστοτε μεγαλοπαράγοντας.

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου