Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο σφάλμα στην μεθοδολογία ανάλυσης της πολιτικής πραγματικότητας



Μετά το 15o "μηδέν" (στο μάθημα "Βραζιλία") που πήρε στον έλεγχο προόδου του στις Διεθνείς Αναλύσεις ο πράκτωρ 000000000000000 της αριστεράς, κατά κόσμον Αλέξης Τσίπρας, οι δάσκαλοι και μέντορές του Γιάννης Μηλιός, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησαν, με μια αιφνιδιαστική απόφαση, από τον φέρελπι μαθητή να παρουσιάσει ενώπιον της επιτροπής αποδείξεις της μελέτης του των θεωρητικών κειμένων πολιτικής οικονομίας και πολιτικής θεωρίας στα οποία βασίζεται η διεθνής πολιτική ανάλυση του κόμματος.



Ο εξεταζόμενος παρουσίασε τις εξής δηλώσεις του ως αποδείξεις της ενδελεχούς και επισταμένης μελέτης του στα πιο πάνω αντικείμενα:



* "Ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης το δίλημμα ευρώ ή δραχμή"
* "Μπλόφα στην μπλόφα, θα μείνετε ταπί"
* «Για να σπάσει ο εκβιασμός πρέπει να πει κανείς “Τα βλέπω”. Ο αντίπαλός σου ποντάρει ανεξάρτητα αν έχεις χαρτί. Εσύ λες συνέχεια: “Θα με κερδίσει, πάσο”. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί μόνο αν έχεις το σθένος να πεις “Τα βλέπω”. Τα βλέπω».
* "το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και το πτωχευτικό δίκαιο δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να βγάζουν τα συσσωρευμένα κέρδη των προηγούμενων ετών έξω από τις επιχειρήσεις και να τα φορτώνουν στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία "και δεν έχει γίνει σε μία και δύο, αλλά σε εκατοντάδες και χιλιάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα", αφήνοντας "στον άσο" τους εργαζόμενους."
* "Θα το κερδίσουμε το στοίχημα της Αριστεράς"
* "Οι Ευρωεκλογές είναι προσωπικό μου στοίχημα"
* "Η ελληνική πλευρά πρέπει να παίξει το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας"
* "Μπλόφα η πρόταση Βενιζέλου για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης"
* "Παίζετε τα ρέστα σας για να παραμείνετε στην εξουσία" και
* "«Παίζουν τα ρέστα τους» με τα νέα μέτρα"

Κατόπιν τούτων, η επιτροπή των σοφών της πολιτικής οικονομίας και πολιτικής θεωρίας απεφάνθη ομοφώνως ότι ο πράκτορ 15μηδέν έχει "μελετήσει βαθιά τας γραφάς στην τράπουλα και τον καφέ", και ότι παραμένει "μεγάλο αλάνι και τζιμάνι". Η επιτροπή πρόσθεσε στους ανησυχούντες ψηφοφόρους του κόμματος: "πού θα πάει, θα ρεφάρουμε ρε μόρτηδες, θα σπάσει η γκίνια". Νέα δε κεντρικά συνθήματα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ορίζονται εφεξής το "ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Το βλεπες. Το παιξες;" και το "ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Κι αν σου κάτσει;", ενώ το κόμμα θα αντικαταστήσει το "Ινστιτούτο Πουλαντζάς" με το ΙΜΛΠΠ, το Ίδρυμα Μελετών στο Λόττο και το Προπό. Τέλος, διορίστηκε ειδικό study team για να συνδράμει τις περαιτέρω αναλύσεις του πράκτορος 15μηδέν, αποτελούμενο από έμπειρους και καταξιωμένους στοιχηματζήδες, κουμαρτζήδες, γκρουπιέρηδες και καφετζούδες από τον ευρύτερο χώρο του μεταμαρξιστικού πασιεντζισμού-κουμκανισμού.


πηγη: Lenin  Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου