Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Επετειακόν: Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και οι "αγανακτισμένοι", Ιούνιος 2011

Επειδή, με αφορμή τη στήριξης του ΚΚΕ στον Τουρκικό λαό και το ΚΚΤ, διάφοροι περίεργοι αρχίζουν πάλι τα διάφορα περίεργα, περί ΚΚΕ που "κλείστηκε στον Περισσό" όταν διαδραματιζόταν τα γεγονότα του Ιούνη του 2011 και άλλα ωραία, θα πρέπει να θυμίσουμε κάποια στοιχειώδη που συνέβησαν πριν δύο περίπου χρόνια και που κάποιοι, ως συνήθως, βιάζονται να ξεχάσουν και για λογαριασμό των άλλων...
-LR-



6 Ιουνίου 2011. Ανεβαίνει βίντεο στο youtube από εθνικιστή με ψευδώνυμο "Ελληνική γροθιά" (πιθανώς του "Πατριωτικού Μετώπου") και με τίτλο "Αγανακτισμένοι πολίτες απομακρύνουν μέλη του ΠΑΜΕ". Από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα εννοείται. Το βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως και --εννοείται-- ως δείγμα "περηφάνειας" για το γεγονός ότι "οι αγανακτισμένοι δεν καπελώνονται." Και βέβαια, το μήνημα που πέρασαν τότε οι μπόλικες αναδημοσιεύσεις δεν ήταν καθόλου ότι "το ΠΑΜΕ αποφεύγει τους αγνούς ανόθευτους πολίτες", αλλά αντιθέτως, ότι "οι αγνοί και ανόθευτοι πολίτες δε γουστάρουν τα μούτρα του ΠΑΜΕ." Στην αρχή του βίντεο, θα δείτε (από πίσω)κουρεμένο γουλί και εύσωμο νεανία με t-shirt με τον γερμανικό πολεμικό σταυρό και την νεκροκεφαλή των SS στη μέση, και, καθώς προπηλακίζεται λεκτικά νεαρός με φυλλάδια του ΠΑΜΕ, έτερο κύριο γουλί με μαύρη μπλούζα. Τις ημέρες εκείνες, κανείς δεν είχε ακούσει τίποτε για Χρυσή Αυγή και όλοι ήταν αυθόρμητοι και αθώοι πατριώτες. Στο Radical Desire που δημοσιεύσαμε το βίντεο πάντως, το είχαμε επισημάνει.


                   
         
Στις 28 του Ιούνη, κάνει το γύρο του ίντερνετ άρθρο με τίτλο "Οι Αγανακτισμένοι απώθησαν την πορεία του ΠΑΜΕ", συνοδευόμενο από φωτογραφίες. Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ:
Δε δέχτηκαν να τους ενσωματώσουν στη διαδήλωσή τους
Πριν από λίγη ώρα οι χιλιάδες Αγανακτισμένοι πολίτες και εργαζόμενοι που πραγματοποιούν ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας και της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μετά τα σημερινά επεισόδια που προκάλεσαν για άλλη μια φορά κουκουλοφόροι στο κέντρο της Αθήνας, απώθησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν στη Βουλή, μετά από πορεία που ξεκίνησε από τις στήλες του Ολυμπίου Διός.
Στις 30 Ιούνη, το υψηλού ήθους ιστολόγιο που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΣ (Ένωση Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ) δημοσιεύει περηφάνως και θριαμβευτικώς στο youtube βίντεο με τον χαριτωμένο τίτλο "ΠΑΜΕ...πίσω", που απεικονίζει άλλο έναν ηρωϊκό προπηλακισμό και γιούχα του ΠΑΜΕ από τους "αγανακτισμένους" -- εννοείται τους "ακαπέλωτους, τους μαζεμένους μπροστά στα ελικοπτεράκια και τους Τσε της ΚΟΕ. Μαζί με τους κυρίους με το κεφάλι γουλί είναι οι δεύτεροι πρωταγωνιστές της ενωτικής φιλοξενίας.


            
Όπως δε επισημαίνει σχολιαστής σε άλλη ιστοσελίδα, το βίντεο έχει μονταριστεί έτσι ώστε να δείχνει την αποχώρηση του ΠΑΜΕ ως ανεξήγητη, ενώ έχουν προηγηθεί "προπηλακισμοί και συνθήματα όπως ΚΚΕ, το κόμμα σου χαφιέ από τους ακομμάτιστους ανταρτοσυριζαίους που στάθηκαν μπροστά στην πορεία και την εμπόδιζαν." Σε σχετικό του ρεπορτάζ, ο Ριζοσπάστης έγραφε (29 Ιούνη):

Προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να στήσουν χτες το απόγευμα στο Σύνταγμαφασιστοειδή, τραμπούκοι των γηπέδων, «αντιεξουσιαστές» και μέλη αριστερίστικων οργανώσεων.
Τη στιγμή που οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Αμαλίας έφτασαν στο πάνω μέρος της πλατείας, δυο τρεις δεκάδες από δαύτους, κινήθηκαν προς το «βαν» με τα μεγάφωνα που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας. Στάθηκαν μπροστά και απαιτούσαν να σταματήσει η πορεία, να σταματήσουν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ να φωνάζουν συνθήματα και να μαζέψουν τα πανό και τις σημαίες. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν ακόμη πιο απειλητικά και επιθετικά στην κεφαλή της πορείας, με βρισιές και προβοκατόρικα συνθήματα, όπως «ΚΚΕ το Κόμμα σου χαφιέ», «Ιδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά».
Οι προσπάθειες όξυνσης της κατάστασης δε σταμάτησαν μόνο εκεί. Την ίδια ώρα, κάποιο άλλοι, λίγα μέτρα πιο κάτω, βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν επέμβαση των ΜΑΤ, πετώντας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με τη ρίψη δύο δακρυγόνων.
Τα στελέχη του ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν αυτή την προβοκατόρικη επίθεση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η κατάσταση εκτονώθηκε χάρη στην οργανωμένη περιφρούρηση του συλλαλητηρίου, αλλά και τη συμβολή κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία και αντέδρασαν ενάντια στους προβοκάτορες. Αφού οι διαδηλωτές παρέμειναν περίπου 45 λεπτά στο χώρο, αποχώρησαν συντεταγμένα προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Όσο για το σε τι αντέδρασε και τι προσπάθησε να αποτρέψει οργανωμένα και ύπουλα η ακροδεξιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ανταρσύα, μπορούμε να θυμήσουμε την πορεία του ΠΑΜΕ στις 3 Ιούνη, στα πλαίσια φυσικά των κινητοποιήσεων από τις οποίες "κρύφτηκε"



10η μερα αγανακτισμένων πορεία ΠΑΜΕ από News247

και το άρθρο του "Αριστερά και πολιτική" για τις (ανεκμετάλλευτες, τελικά) πολιτικές δυνατότητες που άνοιγε εκείνη η ημέρα,
                               
ή, για να πάμε αργότερα μέσα στο μήνα, το άρθρο του ιστολογίου "Ηρόδοτος" στις 15 Ιουνίου του 2011 με τίτλο "ΠΑΜΕ και “αγανακτισμένοι” μαζί στο Σύνταγμα" (από όπου και η φωτό που ακολουθεί).
                                   Προς διάφορους "έξυπνους" λοιπόν: αν η ευτέλεια των πράξεων αποτελεί καλό κίνητρο για τη λήθη, η κατ' εξακολούθηση εμπειρία του "κλέφτη που φωνάζει" αποτελεί πολύ καλή συνταγή για τη μνήμη. Μην δοκιμάζετε να αλλάξετε την ιστορία λοιπόν. Οι κομμουνιστές θυμούνται πολύ καλά το παρελθόν γιατί είναι υποχρεωμένοι να αντλούν διδάγματα απ' αυτό.
   πηγη: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου