Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η ΚΟ Καλυβίων Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει το δήμαρχο Σαρωνικού, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ




Το δήμαρχο Σαρωνικού και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Φιλίππου καταγγέλλει ηΚομματική Οργάνωση Καλυβίων του ΚΚΕ για το απαράδεκτο θέμα που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 5 Ιούνη για ένταξη του δήμου σε πρόγραμμα της ΕΕ που «ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να αναδείξουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκάλεσε ο ναζισμός και ο σταλινισμός στην Ευρώπη».

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Καλυβίων του ΚΚΕ επισημαίνει: «Η Κομματική Οργάνωση Καλυβίων του ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο του Δήμου Σαρωνικού και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρο Φιλίππου, για το απαράδεκτο θέμα που εισηγήθηκε θετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5/6 με τίτλο: Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες", Δράση 4 Active European Remembrance aiming at preserving the sites and archives associated with the deportations as well as the commemorating of victims of Nazism and Stalinism (Mem Oria Sommersa).

Πρόκειται για την ένταξη του Δήμου Σαρωνικού σε ένα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα το οποίο "ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να αναδείξουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκάλεσε ο ναζισμός και ο σταλινισμός στην Ευρώπη". Είναι ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια της ΕΕ να προωθήσει την αντιεπιστημονική και ανιστόρητη θεωρία των "δύο άκρων" (φασισμού - κομμουνισμού). Η ΕΕ μάλιστα πρωτοπόρα στην παραχάραξη της ιστορίας τολμά να αναφέρεται στο σεβασμό της μνήμης των θυμάτων των μαζικών εξοντώσεων και εκτοπίσεων που οφείλονται στο σταλινισμό!!! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που καθιέρωσε την 9η Μάη που τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ως ημέρα της Ευρώπης, για να τη σβήσει από τη μνήμη των λαών ως τέτοια.

Ο δήμαρχος επί της ουσίας εισηγητικά ευθυγραμμίστηκε με την επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, τον αντικομμουνισμό, αποδεικνύοντας πως είναι άρρηκτα δεμένη η πολιτική που ασκείται στους δήμους με τις κεντρικές κατευθύνσεις. Η κίνηση αυτή έχει αυτό το θράσος γιατί έχει τις πλάτες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και μέλους του ΚΚΕ, Γιώργου Μπιθυμήτρη, ο οποίος κατήγγειλε τη συγκεκριμένη πρόταση. Στην τοποθέτησή του ανάπτυξε πτυχές της προσπάθειας της ΕΕ να ταυτίσει το ναζισμό που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος για να προστατέψει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τα οποία μάλιστα και ενίσχυσε με τον κομμουνισμό που γέννησε και προστάτεψε η πάλη των εργατών, με τη Σοβιετική Ένωση των 20 εκατομμυρίων νεκρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να ηττηθεί ο ναζισμός. Τον Χίτλερ που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα, με τον Στάλιν που υπήρξε ο ηγέτης της Αντιφασιστικής Νίκης, αλλά και του λαού που έκανε την πρώτη προσπάθεια να απελευθερωθεί από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, κάτι που οι απολογητές του καπιταλισμού δεν συγχώρεσαν ποτέ. Μετά από αυτή την τοποθέτηση, αρνητική στάση είχαν και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τελικά η πρόταση καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη ακόμα και του εισηγητή της κ. Φιλίππου.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

Στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, των εκατομμυρίων ανέργων, των δεκάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών, όπου επικρατούν συνθήκες φτώχειας, αμορφωσιάς, ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το σύνολο της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καλύτερα να μην ψάχνουν να βρουν εγκλήματα που δεν έγιναν ποτέ. Να κοιτάξουν αυτά που η φιλο-μονοπωλιακή πολιτική τους καθημερινά διαπράττει.

Σκοπός τέτοιων μεθοδεύσεων δεν είναι να διατηρηθεί τάχα η ιστορική μνήμη. Είναι να διαστρεβλωθεί. Έχουν πραγματικό στόχο την ενσωμάτωση αντιδραστικών αποφάσεων της ΕΕ που ποινικοποιούν τους λαϊκούς αγώνες και τις ριζοσπαστικές ιδέες. Έχουν στόχο στο όνομα του ναζισμού να χτυπήσουν τον κομμουνισμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στις χώρες που έχουν υιοθετήσει αυτό το δόγμα τα κομμουνιστικά κόμματα είναι στην παρανομία, ενώ τα φασιστικά προνομιακοί συνομιλητές του κράτους. Πάντοτε όταν θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα βάζουν στο στόχαστρο τους οργανωτές του, βάζουν στο στόχαστρο την πρωτοπορία του, βάζουν τους κομμουνιστές. Η υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης της ταξικής πάλης δεν είναι υπόθεση μόνο των κομμουνιστών, είναι υπόθεση της εργατικής τάξης.

Καλούμε το λαό να καταδικάσει παντού όπου εκδηλώνονται τέτοιες προσπάθειες, να βγάλει τα συμπεράσματά του από το ποίοι τις προωθούν. Να δείξει εγρήγορση απέναντι στην εφαρμογή των αντιδραστικών οδηγιών της ΕΕ που στηρίζονται από τη συγκυβέρνηση. Έτσι αντιμετωπίζεται ο φασισμός, από τη λαϊκή αντίδραση και όχι με νομοσχέδια και προγράμματα της ΕΕ».
   πηγη:  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου