Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρίσκεται στην Τουρκία



Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα


Θερμή υποδοχή έχει από στελέχη και μέλη του ΚΚ Τουρκίας, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, που βρίσκεται από σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον τουρκικό λαό. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στην πλατεία Ταξίμ με τονΚεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας που ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την αλληλεγγύη του με τις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Στην συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση για τις λαϊκές κινητοποιήσεις, που εκφράζουν την συσσωρευμένη οργή για τις συνθήκες καταπίεσης, φτώχειας και ανέχειας που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στην γειτονική χώρα.


Ο Γ. Τούσσας υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας. Φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη αντικρίσαμε κλειστούς δρόμους από χιλιάδες διαδηλωτές, νέους, εργάτες, μικρούς επαγγελματίες που την έχουν κατακλύσει συνεχίζοντας τις διαδηλώσεις και έντονη παρουσία των δυνάμεων καταστολής που βρίσκονται σε ετοιμότητα να ξαναχτυπήσουν . Οι Τούρκοι σύντροφοι μας ενημέρωσαν ότι παρά την βάρβαρη καταστολή της αστυνομίας και τραμπούκων οι συγκεντρώσεις είναι μαζικές, ειδικά τις πρώτες μέρες εκτιμάται ότι έφτασαν τα 2,2 εκατομμύρια και υπάρχει αγωνιστική διάθεση που αναμένεται να συνεχιστεί και το βράδυ της Πέμπτης, καθώς αναμένεται να φτάσει στην χώρα και πρωθυπουργός Ερντογάν, που εκ'νέου προκάλεσε τους διαδηλώτες λέγοντας ότι δεν θα υποχωρήσει.

Αναφορικά με τα θύματα της καταστολής μάθαμε ότι χιλιάδες είναι οι τραυματίες σε όλη την Τουρκία, πολλοί από αυτούς με τραύματα στο κεφάλι καθώς οι αστυνομικοί σημάδευαν κατευθείαν πάνω στους διαδηλωτές με τα δακρυγόνα και τα χημικά, που όπως καταγγέλεται είναι πολύ ισχυρά και ιδιαίτερα επικίνδυνα. Χιλιάδες είναι και οι συλληφθέντες, που μάλιστα συλλαμβάνονταν και μέσα στα νοσοκομεία, ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν τραυματίες.

Αυτό που κυριαρχεί είναι η αντίθεση του λαού στην καταπίεση, η απαίτηση για παραίτηση του Ερντογάν και το σύνθημα να γίνει όλη η χώρα μια πλατεία Ταξίμ. Η πολυδιαφημιζόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη στην Τουρκία που προβλήθηκε ως πρότυπο και από την ελληνική αστική τάξη συμβαδίζει με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους, χτύπημα συλλογικών εργασιακών συμβάσεων και δικαιωμάτων, αύξηση της ανεργίας και άγρια καταστολή. Το ΚΚΕ έχει αναδείξει αυτή την κατάσταση και στέκεται στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού ενώ οι προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη "δυσανάλογη χρήση βίας από την αστυνομία" είναι υποκρισία πράγμα που καταλαβαίνουν και πολλοί στην Τουρκία, γιατί οι ιμπεριαλιστές είναι οι ίδιοι που επαινούν την τουρκική κυβέρνηση γιατί πιάνει τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης που τσακίζει το λαό, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με το ΠΓ του ΚΚ Τουρκίας και πολλές λαϊκές και εργατικές οργανώσεις.
   πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου