Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Λαϊκές Επιτροπές Δήμου «Παύλος Μελάς»: Σοβαρή καταγγελία για περίεργο περιστατικό



Φώτο αρχείου, από κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών στο στρατόπεδο «Καρατάσου»


Ένα περίεργο περιστατικό καταγγέλλουν οι Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, στη διάρκεια σύσκεψης που διοργάνωσαν την περασμένη Τετάρτη στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσου», με αντικείμενο την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση του πρώην στρατοπέδου, εμφανίστηκαν στο χώρο πέντε άντρες με στολές παραλλαγής, βαμμένα πρόσωπα και όπλα. Οι άγνωστοι κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό του στρατοπέδου, ενώ κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Αστυνομία.



Σύμφωνα με τις Λαϊκές Επιτροπές, «η αστυνομία αφού τους βρήκε και μίλησε μαζί τους, μας ενημέρωσε με "χαλαρό" ύφος ότι πρόκειται για "στρατιωτικούς" που ήρθαν με "ψεύτικα" όπλα για εξάσκηση. Μετά από αυτό ομάδα συναγωνιστών από τη Λαϊκή Επιτροπή προσπάθησαν να τους βρουν. Η παρουσία και οι ερωτήσεις μας ενόχλησαν τους "στρατιωτικούς", και μάλιστα ένας - δυο από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μας. Τελικά παρενέβη πάλι η Αστυνομία, η οποία μπήκε στη μέση τηρώντας "ίσες αποστάσεις"».

Η ανακοίνωση καταλήγει μεταξύ άλλων: «Όμως τελικά, ποιοι ήταν αυτοί οι τύποι με τις παραλλαγές και τα όπλα;

- Αν ήταν στρατιωτικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία, το όλο επεισόδιο ήταν κλιμάκωση της προσπάθειας του στρατού να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου και να μην αποδοθεί στο λαό της περιοχής.

- Αν ήταν στρατιωτικοί εκτός υπηρεσίας, ή πολίτες, είμαστε ενώπιον μιας από τις γνωστές παρακρατικές - παραστρατιωτικές ομάδες που δρουν τελευταία στην περιοχή, ως βραχίονες φασιστικών οργανώσεων και με την ανοχή, αν όχι την ευθύνη του κρατικού μηχανισμού».

Η καταγγελία είναι σοβαρή και επιβάλλεται να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση.
   πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου