Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΟΣΝΙΕ: Συνέδριο εν κρυπτώ αποπειράθηκε να επιβάλει το καθαιρεμένο προεδρείο




Σε εξέλιξη είναι το 17ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας. Νωρίτερα το καθαιρεμένο προεδρείο της ΟΣΝΙΕ επιχείρησε να παρεμποδίσει την είσοδο σε εργαζόμενους στον κλάδο, μισθώνοντας προς τούτο σεκιούριτι και καλώντας την Αστυνομία, επικαλούμενη το ανήκουστο ότι πρόκειται για ένα κλειστού τύπου Συνέδριο και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών!

Όπως αναμενόταν, η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων και παρατηρητών αντέδρασαν και επέβαλαν την παρουσία τους στις εργασίες του Συνεδρίου κάτι που άλλωστε προβλέπεται και από τον Ν.1264, καταγγέλλοντας ως πρωτοφανή και πραξικοπηματική την απόφαση του καθαιρεμένου συνεδρίου, τα έργα και οι ημέρες του οποίου δικαιολογούν την πρεμούρα τους για ένα συνέδριο εν κρυπτώ, μακριά απ' τους εργαζόμενους.

Παρ' όλα αυτά μια εργαζόμενη, σύνεδρος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από χτυπήματα στην κοιλιά που δέχτηκε από σεκιούριτι. Σα να μην έφτανε αυτό, κάλεσαν επιπλέον ενισχύσεις απ' την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο και επιχείρησε να ανακρίνει εργαζόμενους, ζητώντας τους ταυτότητες και ρωτώντας τους το λόγο για τον οποίο βρίσκονταν εκεί.

Όταν ρωτήθηκαν από συνέδρους για το λόγο της παρουσίας τους στο χώρο, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι ο πρόεδρος Β. Γκλεζάκος κατήγγειλε ότι ενοχλείται από κάποια άτομα. Μάλιστα, η Αστυνομία, προφανώς καθ' υπόδειξη του καθαιρεμένου προεδρείου, επικαλέστηκε το ατράνταχτο επιχείρημα ότι κάποιος έχει νοικιάσει το χώρο και άρα μπορεί να κανονίζει ποιος μπαίνει και ποιος όχι. Οι εργαζόμενοι τους απάντησαν φυσικά ότι ο χώρος ενοικιάζεται με δικά τους λεφτά, της Ομοσπονδίας δηλαδή και όχι απ' την τσέπη κάποιων για προσωπική τους υπόθεση. Τέλος μπήκαν όλοι μαζί στην αίθουσα του συνεδρίου χωρίς να δεχτούν τον έλεγχο από την αστυνομία. Μετά απ' αυτό η αστυνομία αποχώρησε.

Ενδεικτική της πρεμούρας των καθαιρεμένων για ένα συνέδριο στο άψε - σβήσε ώστε να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση που θα αναδείξει τις αμαρτίες τους και θα οργανώσει την πάλη ενάντια στην εργοδοσία που οι εργοδοτικοί εκπροσωπούν, είναι και η πρόβλεψη του χρόνου ομιλιών, σκάρτα 2 ώρες για 6λεπτες ομιλίες. Δηλαδή ούτε 20 ομιλητές απ' τους 90 περίπου συνέδρους.

Να θυμίσουμε ότι το 2012 το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ υπέγραψε μια κατάπτυστη ΣΣΕ – σφαγείο κρυφά από το υπόλοιπο ΔΣ της Ομοσπονδίας και γι’ αυτό καθαιρέθηκε. Τώρα ετοιμάζονται να υπογράψουν νέα κατάπτυστη ΣΣΕ. Λίγη ώρα μετά, αφότου άρχισε η συνεδρίαση και οι τοποθετήσεις, είπαν πως …σκέφτονται να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου