Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη Λωρίδα της Γάζας 








Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τουςΓιώργο Πέρρο, Γιώργο Ποντικό και Μπάμπη Βορτελίνο, συναντήθηκε στη Γάζα με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών και με άλλα συνδικάτα.

Τα συνδικάτα της Παλαιστίνης μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Γάζας, όπου η ανεργία ξεπερνάει το 45%, με μεγάλο ποσοστό της νεολαίας και των γυναικών να είναι άνεργοι, ενώ το 70% του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική και για τους αγρότες και για τους ψαράδες.

Το ΠΑΜΕ μετέφερε στα συνδικάτα την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος και της εργατικής τάξης της Ελλάδας, κατήγγειλε την προσπάθεια ενοχοποίησης του κινήματος αντίστασης και της δράσης του στο όνομα της τρομοκρατίας και τόνισε ότι ο πραγματικός τρομοκράτης κατά των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός.

Κατήγγειλε ακόμη τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Κάθε λαός, και ο παλαιστινιακός, πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του για την κυβέρνηση και το μέλλον του.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν όλοι οι έποικοι.

Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στα σπίτια τους.

Να σταματήσει κάθε αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι και οι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε αντιπροσωπεία των συνδικάτων της Γάζας να έλθουν στην Ελλάδα και μετέφερε τη διεθνιστική αλληλεγγύη της ΠΣΟ.
   πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου