Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή: Una Faccia, Una Razza

Κάθε φορά που ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για Δημοκρατία και «μέτωπο ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά» ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη των χρυσαυγιτών. Και αυτό γιατί Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, των νοσταλγών της Χούντας. Η Νέα Δημοκρατία (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) είναι ο, εκ δεξιών, εκφραστής του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Χρυσή Αυγή το «ροντβάιλερ» αυτού.

Παράδειγμα 1ο: Προεκλογικές αφίσες των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης του 2010. Νίκος Μιχαλολιάκος (υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων) - Άδωνις Γεωργιάδης (υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής). Spot the differences.



Ο «αντιμνημονιακός» φυρερίσκος Μιχαλολιάκος και ο τηλεμαϊντανός υπέρμαχος του μνημονίου και υμνητής του έτερου φασίστα Κ.Πλεύρη, Άδωνις Γεωργιάδης.


Παράδειγμα 2ο: Από την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για τα προσυνεδριακά της ΝΔ. Λίγο πριν εισέλθει στο "Μακεδονία Παλλάς" ο Σαμαράς συναντήθηκε με εργαζόμενους των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής. Ποιός ήταν ο εργαζόμενος των μεταλλείων που φώναξε «είσαι παλικάρι» στον Σαμαρά; Μήπως ο ίδιος που πριν απο λίγους μήνες έβγαζε περήφανα φωτογραφία πλάϊ-πλάϊ στον νεοναζί Κασιδιάρη της Χ.Α; Spot the differences.



Όλα τα «παλικάρια» μαζί στην υπηρεσία των εργοδοτών και των πολυεθνικών του χρυσού. Για τις «επενδύσεις ρε γαμώτο!»Τυχαίο;


Παράδειγμα 3ο: Ενδεικτικές δηλώσεις. Ασφαλώς τα παραδείγματα είναι πολλαπλάσια.


«Οι μετανάστες έχουν γεμίσει τα νηπιαγωγεία και οι Έλληνες δεν μπορούν να μπουν. Αυτό τέρμα»,Αντώνης Σαμαράς, Ιούνης 2012.


«...να βγαίνουν δήμαρχοι με ψήφους λαθρομεταναστών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, την Ελλάδα του Πλάτωνος και των φιλοσόφων… Να εξισώνετε τους ομογενείς μετανάστες με τον κάθε λογής υπάνθρωπο, που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας, με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει… Αυτό είναι ένα αίσχος…», Ελένη Ζαρούλια (σύζυγος Μιχαλολιάκου), Οκτώβρης 2012, Βουλή.


«Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες. Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ένα νόμο που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες», Αντώνης Σαμαράς, 2012.


«...η παραμονή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα υπονομεύει την εθνική κυριαρχία του Ελληνικού λαού, μέσω της δημογραφικής αλλοιώσεως» & «Πολιτικό μας μήνυμα είναι: "Κόκκινη κάρτα στους λαθρομετανάστες - Απέλαση τώρα"» & «η παροχή πολιτικών δικαιωμάτων και δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες και στους απογόνους τους στην Ελλάδα, θα υπονομεύσει πλήρως την λαϊκή κυριαρχία. Υπάρχει δε ορατός κίνδυνος να δημιουργηθούν και \"μειονοτικά\" κόμματα, κατά το πρότυπο των μουσουλμάνων της Θράκης. Το αποτέλεσμα θα είναι στο τέλος οι λαθρομετανάστες να γίνουν ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα», θέσεις του "Ελληνικού Μετώπου" (το ακροδεξιό-λεπενικό κόμμα του Μ.Βορίδη πριν εκλεγεί βουλευτής με το ΛΑΟΣ, υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά ενταχθεί στη ΝΔ).

   πηγη: Revolution Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου