Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Οι «βλαχοδήμαρχοι» και οι υποκριτές



Αποπροσανατολιστικός καβγάς ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και στον οποίο ενεπλάκη και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος διά του προέδρου της Κώστα Ασκούνη, με αφορμή την αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματός του για «βλαχοδήμαρχους» που έχουν εκλεγεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πρέπει να «σαρωθούν». Η ΝΔ μιλά για προσβολή των ψηφοφόρων που στήριξαν και εξέλεξαν αυτούς τους δημάρχους, ο δε Κ. Ασκούνης λέει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την παρέμβαση επιλέγει «την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».

Ολοι τους κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Για την αναφορά του Αλ. Τσίπρα: Στις τοπικές εκλογές του 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία συνεργάστηκε με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ., ενάντια στον υποψήφιο που στήριξε το ΚΚΕ. Και αυτός ο υποψήφιος εξελέγη -σύμφωνα με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ- «βλαχοδήμαρχος». Ακόμα, σε εκείνες τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ για να υποστηρίξουν -κατά τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα «βλαχοδήμαρχους»- στους Δήμους Πετρούπολης, Ελευσίνας, Βόλβης Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, οι δήμαρχοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπου κι αν άσκησαν διοίκηση πρωτοστάτησαν στο να περάσουν αντεργατικές αντιλαϊκές ρυθμίσεις, όπως τα περίφημα stage, η λεγόμενη μερική απασχόληση, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, οι συμβασιούχοι. Ολα αυτά συνέβαλαν στο σημερινό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στους δήμους σε όλη τη χώρα. Ακόμα, αποδέχτηκαν λογικές φορολόγησης των λαϊκών νοικοκυριών για να έχουν έσοδα οι δήμοι κ.ά.

Για την υποκρισία της ΝΔ: Οι ψηφοφόροι, λαϊκές εργατικές οικογένειες, έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την αντιλαϊκή πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι δήμαρχοι που στήριξε η ΝΔ. Βιώνουν τις επιπτώσεις του «Καλλικράτη» δηλαδή τη φορολόγηση, τις περικοπές σε υπηρεσίες, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων, το καθεστώς της λεγόμενης «επιτήρησης» στους δήμους που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων και αύξηση φόρων όπως το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και τόσα άλλα.

Για τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ: Η ηγεσία της ΚΕΔΕ είναι η πρώτη και καλύτερη στο να υπηρετεί πιστά τα κελεύσματα της κυβέρνησης. Τι άλλο να κάνει κάποιος δηλαδή, όταν (βλέπε ΚΕΔΕ) ζητά να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης προσωπικού και δομών των δήμων που θα οδηγήσει σε κλείσιμο υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, προγράμματα πρόνοιας κ.ά.) και σε χιλιάδες διαθεσιμότητες, και απολύσεις εργαζομένων; Είναι η λογική της ΚΕΔΕ που υπηρετεί την πολιτική της συγκυβέρνησης. Οσον αφορά τα περί «αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού» ας τα αφήσει κατά μέρος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Η Τοπική Διοίκηση είναι μηχανισμός του κράτους, είναι κρατική δομή που υπάρχει για να υλοποιεί αυτή την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου