Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η δικομματική στην κυβέρνηση-οι "πλατείες" στην εξουσία!


Μιχελάκης: Ενιαίο ψηφοδέλτιο και στην εκλογή συνδικαλιστικών οργάνων
Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες.

Όχιιιιιι! Δεν την ψώωωωώνησαααα...

Μετά την πρόταση για αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη του συνάντηση με τους περιφερειάρχες, θέλει αλλαγές και στις εκλογές για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να ισχύσει το ενιαίο ψηφοδέλτιο με υποψηφίους απ’ όλες τις παρατάξεις, προκειμένου, όπως είπε, να σταματήσει ο κομματισμός.

«Πιστεύω ότι με αυτό το καινούριο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας. Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες
. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων. Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων; Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Πάντως, ο κ. Μιχελάκης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρότασή τους για τις εκλογές για την ανάδειξη συνδικαλιστικών οργάνων.


Πηγή: aftodioikisi.gr μέσω news247
"Αμεσοδημοκράτες" διαδηλώνουν κατά των κομάτων...

Έτσι λοιπόν. "Πάγιο αίτημα της κοινωνίας"ο εξοβελισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης από τον συνδικαλισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Προφανώς το πρόβλημα με τις"στείρες κομματικές γραμμές" δεν έχει κάνει σε τίποτε με το γεγονός πως είναι στείρες (οι περισσότερες εξ' αυτών), αλλά με το ότι είναι"κομματικές". Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει και η ενοχλητική επί της ουσίας συζήτηση του τι κάνει "στείρα" και τι όχι, μία "γραμμή". Συζήτηση που τα φερέφωνα των αστών θέλουν να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.
"Τα κόμματα" λοιπόν (έτσι γενικά και αόριστα), η πηγή του κάθε κακού...
Οι "αντιεξουσιαστές" και οι φασίστες(αυτοί χωρίς εισαγωγικά) των "πλατειών" δικαιώνονται αναδρομικά λοιπόν, και μάλιστα δια στόματος υπουργού εσωτερικών.
Δεν πρωτοτυπεί όμως ο υπουργός, ούτε και οι πρώιμοι θιασώτες της "άμεσης" δουλοκτητικής "δημοκρατίας" του Περικλή.
Ακριβώς σε αυτόν τον τύπο οργάνωσης των συνδικάτων και της Τ.Α. είχε προχωρήσει ο ...Μουσολίνι(!) ήδη από την δεκαετία του '20 (ποτέ δεν κατάργησε τα συνδικάτα ο Ιταλικός φασισμός).
Υ.Γ.
Το λέγαμε από την αρχή εδώ. Θα είχαμε άσχημα ξεμπερδέματα με όλο αυτό το φασιστολόι....

πηγη: Fadomduck2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου