Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟ Θήβας ΚΚΕ: Καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση τραμπούκων φασιστοειδών σε λαϊκούς αγωνιστές


Την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση αγέλης «αγανακτισμένων» σε βάρος των αγωνιστών της περιοχής,παπα-Γιάννη Οικονομίδη και Θανάση Παντελόγλου, την Τετάρτη 18 Φλεβάρη, σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, καταγγέλλει η ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες,

Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση αγέλης "αγανακτισμένων" σε βάρος των αγωνιστών της περιοχής, παπα-Γιάννη Οικονομίδη και Θανάση Παντελόγλου, την Τετάρτη 18/2, σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας.

 Ουκρανία: Ραγδαίες εξελίξεις - «Δεν παραιτούμαι» λέει από το Χάρκοβο ο Γιανουκόβιτς


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την επίτευξη της ενδοαστικής συμφωνίας την Παρασκευή το μεσημέρι.

Μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών από το κυβερνών «Κόμμα των Περιοχών», ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν πως ο Ουκρανός
Πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σήμερα το πρωί εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο και αναχώρησε για την ανατολική Ουκρανία και την πόλη Χάρκιφ, ενώ η προεδρική κατοικία φερόταν να έχει περάσει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Επικίνδυνες προθέσεις



Καθώς ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Α. Ράσμουσεν και ο προεδρεύων της ΕΕ, πρωθυπουργός της Ελλάδας, Α. Σαμαράς, μιλούσαν χτες για την ειρήνη και τη δημοκρατία, αυτόματα έρχονταν στο νου οι στίχοι του ποιητή «όταν αυτοί που είναι ψηλά / μιλάνε για ειρήνη / ο απλός λαός ξέρει / πως έρχεται ο πόλεμος / όταν αυτοί που είναι ψηλά / καταριούνται τον πόλεμο / διαταγές για επιστράτευση / έχουν υπογραφεί».

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΥΓΗ: Τόνοι λάσπης και γκεμπελίστικης βρώμας εναντίον του ΚΚΕ


Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» στο βούρκο του ψεύδους δεν έχει όριο. Προκειμένου να επιτεθούν στο ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» επιστρατεύουν κατά κύριο λόγο το μότο της γκεμπελίστικης προπαγάνδας, «πες πες ψέματα, κάτι θα μείνει». Ξεπερνούν ακόμα και την κοινή λογική, εκθέτοντας την ίδια την «Αυγή» και τους συντάκτες της, αποδεικνύοντας την πρεμούρα τους να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ.

Χτες, η «Αυγή» αναπαρήγαγε τη βρώμικη συκοφαντία (που από προχτές είχε σπεύσει να δημοσιεύσει το portal του ΣΥΡΙΖΑ, left.gr) περί δήθεν διαγραφής «σχεδόν ολόκληρης της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Κόνιτσα».

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το Κυπριακό και οι αδιόρθωτοι...


Η διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος σύμφωνα με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων και στις δύο κοινότητες του νησιού, που, όπως όλα δείχνουν, επιταχύνεται, έχει ανοίξει και είναι ευκαιρία να μετρηθεί από τους εργαζόμενους το τι λέει κάθε κόμμα. Αφορμή μάς δίνει άρθρο στη χτεσινή «Αυγή» του Π. Τριγάζη, υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζοντας ότι ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν αυτός που είπε το Δεκέμβρη του '74 (μετά, δηλαδή, την τουρκική εισβολή και κατοχή) ότι «τάσεις σοβινιστικές παρωχημένων εποχών, ή οιασδήποτε φύσης προκαταλήψεις ούτε τους Ελληνοκύπριους, ούτε τους Τουρκοκύπριους ωφελούν (...)», σημειώνει με έμφαση ότι «κάποιοι υπερπατριώτες αγνοούν αυτή την δήλωση» και συνεχίζει «το δυσάρεστο όμως είναι ότι στο πρόσφατο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Ερογλου, για την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αντιδρούν όχι μόνο οι ακραίοι εθνικιστές αλλά και δυνάμεις της Αριστεράς (κυρίως στην Ελλάδα, όχι στην Κύπρο). Πρόκειται για σοβαρό ιδεολογικό και πολιτικό πρόβλημα, την ώρα που το ΑΚΕΛ και άλλες αριστερές δυνάμεις στην Κύπρο, στηρίζουν -όχι άκριτα, βεβαίως- τις συνομιλίες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Τουρκία (...)»

Κάτω από ξένες σημαίες


Περισσεύουν τα λόγια, οι απειλές αλλά και οι σφαίρες για το λαό της Ουκρανίας. Λαός που έζησε με ειρήνη και ευημερία τα χρόνια του σοσιαλισμού, αλλά σήμερα ματώνει κάτω από ξένες σημαίες. Περισσεύουν οι κορόνες για τη δημοκρατία, την ώρα που τα αιματηρά γεγονότα στο Κίεβο δείχνουν ευθέως επέμβαση στις εξελίξεις τόσο της ΕΕ και των ΗΠΑ, όσο και ένταση του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων. Το ομολογούν τα «γαλλικά» της Αμερικανίδας εκπροσώπου για την ΕΕ, η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου ότι δεν πρέπει να επέμβει ο στρατός «σε ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν από πολίτες», ότι είναι το όριο που άμα παραβιαστεί θα επιβληθούν κυρώσεις. Οπως κι αυτό που προέκυψε μετά τη συνάντηση της Μέρκελ με ορισμένους από τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης λίγο πριν ξεσπάσει η νέα ένοπλη παρέμβαση των «πολιτών». Είναι καθαρό ότι, στην Ουκρανία, συγκρούονται τμήματα του κεφαλαίου που είτε συνδέουν τα συμφέροντά τους με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ είτε με τη Ρωσία. Εξέλιξη που επιδεινώνει δραματικά όλα τα προβλήματα του ουκρανικού λαού, γιατί και οι δύο πλευρές αυτό που του προσφέρουν είναι άγρια εκμετάλλευση που συνεπάγεται η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κόνιτσας του ΚΚΕ για τα προβοκατόρικα και ανυπόστατα δημοσιεύματα




Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Κόνιτσας του ΚΚΕ τονίζει:

«Η Κομματική Οργάνωση Κόνιτσας Ιωαννίνων του ΚΚΕκαταγγέλλει τα προβοκατόρικα και ανυπόστατα δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, διαδίδουν ψέματα ότι τάχα διαγράφηκε η Κομματική Οργάνωση Κόνιτσας του ΚΚΕ, επειδή τάχα ήθελε να υποστηρίξει κοινό ψηφοδέλτιο και υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για το γυμναστήριο χρυσαυγιτών στην Κρήτη


Με Αναφορά προς τους υπουργούς Πολιτισμού - Αθλητισμού, Π. Παναγιωτόπουλο, και Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης έφεραν στη Βουλή το αίτημα γονιών και αθλητών του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) που ζητούν την απομάκρυνση της Χρυσής Αυγής απ' το χώρο του γηπέδου της ομάδας στην περιοχή Αμμουδάρα της κρητικής πόλης.

Βραβείο "Ο Χρυσός Παπαγάλος"

Απονέμεται, από κοινού και εξ αδιαιρέτου, σε όλους όσους έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν "είδηση" από ένανιστότοπο (Epirus Gate) εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για συκοφαντία και χρηματικό εκβιασμό πολιτικού προσώπου, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση, επαφή με το κατηγορούμενο κόμμα, ενημέρωση για τις ανακοινώσεις του, ενημέρωση ή ενδιαφέρον για ενημέρωση για την ύπαρξη καν "Νομαρχιακών Επιτροπών" στο ΚΚΕκαι για τις προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες του, ή στοιχειώδη έρευνα στα βασικά στοιχεία του ρεπορτάζ -- για παράδειγμα στην ύπαρξη καν ως τώρα ανακοινωμένου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόνιτσα, πόσο μάλλον με το ονοματεπώνυμο Σταύρος Κύρτσογλου, και στις ως τώρα ανακοινωμένες πολιτικές διεργασίες του νεόδμητου ΣΥΡΙΖΑ Κόνιτσας -- που, όπως και τα πιο πρόσφατα κομματικά κείμενα για τις αρχιεραισίες ενόψει δημοτικών εκλογών στην περιοχή, καμία αναφορά στον άνθρωπο αυτό δεν περιέχουν.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τραμπούκικη επίθεση του υφυπουργού Εργασίας στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης



Την επίθεση με ύβρεις και χαρακτηρισμούς, του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς- Ιθάκης Γιώργου Γαβρίλη, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας ότι «εκτός των άλλων, δείχνει πόσο ενοχλεί η συνεπής παρέμβαση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων για τη διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών και ιδιαίτερα της αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, των αποζημιώσεων στους πληγέντες, της προστασίας των ανέργων και των εποχιακά απασχολουμένων».

Βλέπεις; Ακούς;… Καταλαβαίνεις; Ε τότε χρειάζεσαι ψυχίατρο!



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία στο «Ακροπόλ», ανάμεσα σε άλλα, προσπάθησε να καλύψει τα ακάλυπτα, να κρύψει τα λερωμένα και άπλυτα του κόμματός του λέγοντας σε όσους τα βλέπουν και τα μυρίζουν ότι χρειάζονται γιατρό!

Προέτρεψε σε όσους λένε «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πασοκοποιείται» να πάνε «σε ψυχίατρο»!

Προσοχή λοιπόν!

Όταν η "Αυγή" αδειάζει ... Τσίπρα για να καλύψει Βουδούρη (καθώς κάνει την πάπια για Γρίβα)

Το Βήμα, 13 Φεβρουαρίου 2014
Τσίπρας: Ακύρωση του Μνημονίου η πρώτη πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

[...]

Τη δέσμευση ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας, επανέλαβε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στην εκδήλωση του tvxs με θέμα: «Παραγωγική Ανασυγκρότηση - Η πρόκληση της επόμενης μέρας», τονίζοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο

Όπως σημείωσε, θα θέσει αμέσως σε εφαρμογή το «μόνο πραγματικό σχέδιο για την επόμενη μέρα που έχει κατατεθεί σ' αυτήν τη χώρα. Το Εθνικό Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Διότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δημόσια τη πιο σοβαρή συζήτηση που αποτελεί τη συζήτηση για το αύριο της χώρας, τη συζήτηση για τη παραγωγική ανασυγκρότηση, αφού μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο».

ΜΚΟ με κρατικό χρήμα και δράση στο Ιράκ

Το πρωτοσέλιδο του «Ρ» στις 13 Δεκέμβρη του 2003
Η υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης IMI (International Mine Initiative - διεθνής πρωτοβουλία για τις νάρκες) - η δράση της οποίας στο Ιράκ είχε καταγγελθεί μέσα από το πρώτο θέμα του «Ριζοσπάστη» στις 13 Δεκέμβρη του 2003 - ήρθε και πάλι χτες στη δημοσιότητα καθώς κατά του προέδρου της και συνεργατών της ασκήθηκε δίωξη για ζημιά που προξένησαν σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο Αλεξ Ρόντος, στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και σήμερα εντεταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Για το καλό της πατρίδας

Mπορεί μέχρι τώρα να υποφέραμε τα πάνδεινα για να σωθεί ...η πατρίδα, τώρα όμως που φυσάει πρωτογενές πλεόνασμα και η άνοιξη είναι προ των πυλών , όλα θα αλλάξουν...
Έρχονται καλύτερες μέρες για τους αδικημένους μας λένε.
Το ίδιο όμως θα συμβεί και για τους αδικητές.
Οπότε ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;
Αυτό μένει να το σκεφτούμε σοβαρά.

Για όποιον δεν κλείνει τα μάτια και δεν τα έχει εντελώς χαμένα είναι φανερό ότι όποτε ακούμε για ελαφρύνσεις βαρών για τους φτωχούς, το μόνο που ελαφραίνει τελικά είναι η τσέπη μας.

«Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»…

του Νίκου Μπογιόπουλου


Ήταν 16 Φεβρουαρίου 1999. Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια. Η Ελλάδα εκείνο το πρωινό ξυπνούσε σαστισμένη. Η είδηση πέρασε από στόμα σε στόμα: Από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα ο Οτσαλάν είχε βρεθεί στα χέρια των Τούρκων! Σαν ηλεκτρικό ρεύμα το αίσθημα της ντροπής χτυπά και κατακλύζει τον ελληνικό λαό. Δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε κύμα οργής…

«Ποιος είναι ο ορισμός που δίνει η κυβέρνησή σας στις έννοιες "φιλότιμο" και "αξιοπρέπεια";». Αυτή ήταν η ερώτηση που τέθηκε την ίδια μέρα στην αίθουσα ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών προς τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πράγματι: Εκείνες τις ώρες η Ελλάδα είχε οδηγηθεί με την υπόθεση Οτσαλάν σε τέτοιον κατήφορο, που τίποτα δε θεωρούνταν δεδομένο. Ούτε ακόμα και το τι σημαίνουν λέξεις όπως «φιλότιμο» και «αξιοπρέπεια»...

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Φόβος: Ο μέντορας του Σαμαρά


1. Αξιοποιώντας το φόβο, ο Σαμαράς ενισχύει το απεχθές καθεστώς του. Οι καλοπροαίρετοι δημοσιογράφοι φροντίζουν και μακιγιάρουν καθημερινά κάθε βαρβαρότητα και προσυπογράφουν κάθε καταστολή.

2. Ο Σαμαράς, μιλώντας με όρους καλού - κακού, εξαπολύει εκστρατεία διάδοσης του φόβου, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει στον πειρασμό να εισαγάγει την ιδέα της απολυτοκρατίας ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Ιστορικά διδάγματα: Η συμμετοχή του Γαλλικού ΚΚ στην κυβέρνηση Μιτεράν Τα μεταπολεμικά χρόνια

Ο ΓΓ του Γαλλικού ΚΚ Ζορζ Μαρσέ

Το Γαλλικό ΚΚ (ΓΚΚ) αντιμετώπισε την εκδίωξή του από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ως αποτέλεσμα των ωμών παρεμβάσεων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Γι' αυτό εξάλλου απέρριψε το σχέδιο Μάρσαλ, χαρακτηρίζοντάς το σχέδιο προσάρτησης στην αμερικανική επιρροή(1) και στο 12ο Συνέδριο (1950) μίλησε για υποδούλωση της Γαλλίας στις ΗΠΑ.(2) Στους αμερικανικούς σχεδιασμούς απέδωσε ακόμα και τις επιδιώξεις του γαλλικού ιμπεριαλισμού στο Βιετνάμ!(3) Ουσιαστικά, με αυτό τον αντιεπιστημονικό τρόπο αθώωνε τη γαλλική αστική τάξη για την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των αποικιοκρατούμενων λαών, αποδίδοντάς τες σε προδοτικούς πολιτικούς κύκλους που υπερασπίζονταν τα αμερικανικά μονοπώλια και μετά την επιστροφή του Ντε Γκολ ('58) στη διακυβέρνησή του. Η τοποθέτηση αυτή μοιραία τροφοδοτούσε και το ρεφορμισμό, διότι οδηγούσε στην ψευδαίσθηση πως για την ταξική χειραφέτηση αρκούσε μια εναλλακτική αστική διαχείριση. Ταυτόχρονα, συντελούσε εξ αντικειμένου στην αυταπάτη ότι υπήρχε μια μερίδα της αστικής τάξης φιλολαϊκή και μια άλλη ξενόδουλη.