Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ποιος τρολάρει το Left.gr;

Τα φαινόμενα παραπέμπουν πλέον σε διείσδυση προβοκατόρων στα άδυτα του ιστότοπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, ο ιστότοπος δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Οι Financial Times αναγνωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη κατά της διαφθοράς".


Όχι, βιαστικέ και επιπόλαιε αναγνώστη, δεν είναι ο τίτλος του άρθρου ή το περιεχόμενό του η τρολιά. Οι Financial Times είναι μια εφημερίδα που ξέρει να εκτιμάει τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διότι είναι η ίδια αδέσμευτη από συμφέροντα, ανεξάρτητη και αντικειμενική. Είναι μια εφημερίδα του εργαζόμενου λαού και του εργατικού κινήματος.

Ελ. Γερασιμίδου: 'Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες





πηγη: 902

Ομιλία Λ. Κανέλη στη βουλή





πηγη: 902

«Μεροκάματο» θανάτου για 4χρονο παιδί



Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, δήλωνε χτες στη Βουλή ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ένα 4χρονο κοριτσάκι έκανε «βουτιά» από το δεύτερο όροφο πολυκατοικίας. Η μητέρα του, που εργάζεται ως καθαρίστρια, είχε αναγκαστεί να το πάρει μαζί της στη δουλειά. Τη στιγμή που καθάριζε το διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στην οδό Υμηττού, η μικρή βγήκε στη βεράντα, σκαρφάλωσε στα κάγκελα και βρέθηκε στο κενό. Η τέντα διαμερίσματος του πρώτου ορόφου αναχαίτισε για λίγο την πορεία που έκανε το κορμάκι της προς το έδαφος, όμως δεν ήταν δυνατόν να τη γλιτώσει από τα αποτελέσματα της πτώσης, αλλά και τις συνέπειες μιας πολιτικής που διώχνει τα νήπια από τους παιδικούς σταθμούς. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Παίδων».

Βρετανία: Άραγε φταίνε οι μετανάστες;





Όσο δυσκολεύει η κατάσταση για την εργατική τάξη της Βρετανίας, τόσο περισσότερο οξύνεται η επίθεση στους μετανάστες. Σύμφωνα με την κυβέρνηση για τα δεινά των Βρετανών φταίνε οι μετανάστες που δουλεύουν και παίρνουν τα επιδόματα (ανεργίας κα), τα οποία πληρώνει ο Βρετανός φορολογούμενος. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε από που στηρίζεται ο φασισμός.....

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η αξιόπιστη ενημέρωση των παπαγάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Left.gr 7/11/2013:

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Αμηχανία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αρνούνται ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ την ανάγκη να πέσει η κυβέρνηση του ωμού αυταρχισμού
[...]

Αλέκα Παπαρήγα: Η λύση θα έρθει έξω από τη Βουλή





πηγη: 902

Γ. Δραγασάκης: Με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ




Ο κ. Δραγασάκης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του, κλήθηκε να παρουσιάσει τη λεγόμενη εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εμείς δεχόμαστε τη συνέχεια του ελληνικού κράτους, αλλά όχι τη συνέχεια της πολιτικής». Και συνέχισε: «Όλα τα κράτη αλλάζουν πολιτική. Η πολιτική Ομπάμα είναι διαφορετική από την πολιτική Μπους».

Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο





πηγη: 902

Χρ. Κατσώτης στον «ΣΚΑΪ»: Το ΚΚΕ έχει κάνει πρόταση μομφής σε αυτό το σύστημα





πηγη: 902

Γ. Γκιόκας σε «ΑΝΤ1»: Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση, αλλά και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ





πηγη: 902

Ν. Σοφιανός στο ρ/σ «ΣΚΑΪ»: Το ΚΚΕ καταψηφίζει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ





πηγη: 902

Απεργία για τις απολύσεις πρωτοπόρων εργατών

Οι απεργοί στην πύλη του εργοστασίου









Η εργοδοσία προσπάθησε χτες να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους που την Κυριακή συγκρότησαν Εργοστασιακή Επιτροπή του κλαδικού Συνδικάτου



Σε 10 τρομοκρατικές απολύσεις πρωτοπόρων εργατών προχώρησε χτες η εργοδοσία της αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ, στο Κρυονέρι Αττικής. Το πογκρόμ των απολύσεων ξεκίνησε το πρωί, με την απόλυση τριών συνδικαλιστών - μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών, μία μόλις μέρα μετά την 24ωρη πανεργατική απεργία και λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή της Επιτροπής, την Κυριακή το μεσημέρι. Η σχεδόν καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 6ης Νοέμβρη, με καθοριστική συμβολή της νεοσύστατης Εργοστασιακής Επιτροπής, σήμανε συναγερμό στην εργοδοσία.

ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: Από το «μαύρο» στις... χειροπέδες

Με μια πράξη που ξεπερνά τα όρια του αυτοσαρκασμού η κυβέρνηση «κλείδωσε» την κεντρική πύλη της ΕΡΤ με ένα ζευγάρι χειροπέδες!
Τον περασμένο Ιούνη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Χτες τα ξημερώματα, οι συγκυβερνώντες έδωσαν εντολή στην Αστυνομία να εισβάλει στο κτίριο. Η εισβολή συνοδεύτηκε με σκηνές πάνοπλων αστυνομικών να μπαίνουν στο ραδιομέγαρο από παντού, με τέσσερις προσαγωγές, και με ... χειροπέδες να κλειδώνουν την είσοδο της κεντρικής πύλης.

Δεν είναι όλες οι εφημερίδες το ίδιο

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφερθούμε και να χαιρετίσουμε τη στάση του"Ριζοσπάστη", που για δεύτερη φορά, προτίμησε να μην τυπωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα μας και απέδειξε ότι δεν είναι όλες οι εφημερίδες το ίδιο». (Από την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στα Πρακτορεία διανομής του Τύπου για την απεργία).


πηγη: Ριζοσπαστης

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στην Οκτωβριανή επανάσταση με αφορμή τη συμπλήρωση 96 χρόνων απο τη νίκη της






Γ. Γκιόκας: Χέρι χέρι με το βούρδουλα πάει η αντιλαϊκή πολιτική





πηγη: 902

Λιάνα Κανέλλη: «Γίνεται αυτό που επιτρέπουμε να συμβεί»

ΚΚΕ: Σχόλιο για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ




Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

Αναλυτικά το σχόλιο:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο. Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».


πηγη: 902

Θ. Παφίλης: Καταγγέλλει την «καταδρομική επιχείρηση» στην ΕΡΤ







πηγη: 902

ΗΠΑ: Οι φτωχοί στα 50 εκατομμύρια


«Εξω» κατά 3.000.000 άτομα έπεσαν οι στατιστικές αρχές των ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν είχαν ανακοινώσει πως οι φτωχοί Αμερικανοί ανέρχονταν σε περίπου 46.500.000. Αιτία στάθηκε η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου εκτίμησης της φτώχειας που θεσπίστηκε χτες και το οποίο ανεβάζει τον «επίσημο» αριθμό των φτωχών στα 49.700.000 άτομα. Στα νέα κριτήρια συνυπολογίζονται και τα αυξημένα κόστη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης (λόγω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Ομπάμα, Obamacare), συγκοινωνιών, φροντίδας παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.ά.

Ο πιο καλός διαχειριστής...



Πολύμορφες εξετάσεις για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής δίνουν, με κάθε ευκαιρία, στην αστική τάξη -της Ελλάδας και όχι μόνο- ο Αντ. Σαμαράς και ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, επανέλαβε το γνωστό κυβερνητικό μοτίβο: Διεξάγουμε σκληρή διαπραγμάτευση, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, με βάση αυτό θα πετύχουμε μείωση του χρέους, θα βγούμε από το μνημόνιο, δε θα πάρουμε άλλα οριζόντια μέτρα, αυτή θα είναι η... «τελευταία χειρότερη χρονιά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ




Tα ΜΑΤ επιστράτευσε η κυβέρνηση εναντίoν των εργαζομένων της ΕΡΤ, ακολουθώντας το δόγμα «νόμος και τάξη».

Περίπου στις 4.20 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, παρουσία του εισαγγελέα.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Όταν η δημοσιογραφία του γνωστού ομίλου υπηρετεί την ... αλήθεια...

Γράφει ο... "αντικειμενικός",

" Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και το Σύνταγμα. Κλειστή η οδός Πατησίων, στο ύψος του Μουσείου. Στη Βουλή κατευθύνεται πορεία μαθητών (σ.σ. έτσι αόριστα κάποιοι μαθητές), ενώ έχει ξεκινήσει και η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως." (αυτό ως απάντηση σε κάποιους του Π.Α.ΜΕ που λένε ότι δεν ξεκίνησε ποτέ η πορεία των εργατοπατέρων... !!!)

Περισσότερη αλήθεια εδώ:

Amber Alert: Χάθηκαν εργατοπατέρες




Ονοματεπώνυμο: Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος

Ημερομηνία Γέννησης: 28 Οκτωβρίου 1918

Ημερομηνία Εξαφάνισης:   6-11- 2013

  Στις  6 Νοέμβρη 2013 στις 10:00 το πρωί, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος εξαφανίστηκε απο την ευρύτερη περιοχή της  πλατείας Αρεως όπου και κατοικοεδρεύει σε περίπτωση απεργίας. Οι εργατοπατέρες που τη διοικούν, πήγαν στην περιοχή αλλά η βροχόπτωση που ακολούθησε τους έτρεψε σε άτακτη φυγή.



Ελεύθεροι και οι άλλοι δύο αγωνιστές της Ιερισσού





Ελεύθεροι μετά από τέσσερις μήνες προφυλάκισης αφέθηκαν σήμερα και οι άλλοι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που βρίσκονταν προφυλακισμένοι στις φυλακές Διαβατών. Πρόκειται για τον Γιάννη Σταθώρη και Δημήτρη Ιωάννου που είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές.Την απόφαση αυτή πήρε η ανακρίτρια Χαλκδιικής μετά αίτηση των συνηγόρων τους και θετική γνωμοδότηση και της εισαγγελίας. Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελίας ήταν ομόφωνη. Στους δύο κατοίκους της Ιερισσού τέθηκαν περιοριστικοί όροι εξόδου από την χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 14 Οκτωβρίου αποφυλακίστηκαν οι δύο πρώτοι από τους τέσσερις κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που βρίσκονταν προφυλακισμένοι στις φυλακές Διαβατών.

Δυναμικές - μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα - Πειραιά





Στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες και άνεργοι καταγγέλλουν τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν αυτά που έρχονται.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ





πηγη:  902

 Περιφρουρήσεις και κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις




Το δικαίωμα τους στην απεργία περιφρουρούν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.Από τα ξημερώματα έξω από τα Πράκτικερ στο Αιγάλεω βρίσκεται ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης, καθώς το σωματείο εργαζομένων στα Πράκτικερ έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τα μαντρόσκυλα του Μπομπολα επιτέθηκαν σε μελη του συνδικάτου Οικοδομων





Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει προς στους συναδέλφους, την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση από τους εργοδηγούς-μαντρόσκυλα της εταιρίας ΑΚΤΩΡ, απέναντι σε κλιμάκιο του συνδικάτου που πραγματοποιούσε περιοδεία στο Ρέμα της Εσχατιάς για την προπαγάνδιση της απεργίας στις 6 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη κλιμάκιο του Συνδικάτου του παραρτήματος μας στο Ίλιον, πραγματοποιούσε περιοδεία στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Κατά την διάρκεια της περιοδείας, την ώρα που συζητούσαν με τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα συμμετοχής στην απεργία, διαπίστωσε ότι είχε πραγματοποιηθεί ατύχημα, το οποίο με την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που υπέστη ο εργαζόμενος δεν θέλησε να το αναγγείλει.

Εργαζόμενοι Δήμου Ν. Ιωνίας: Κατάληψη στο Δημαρχείο για τις απολύσεις 12 συναδέλφων τους




Υπό κατάληψη τελεί από τις 6 το πρωί της Τρίτης 5 Νοέμβρη το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας από τους εργαζομένους του Δήμου που αντιδρούν στις απολύσεις 12 εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά και στο σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες. Οι 12 απολυμένοι παρέμεναν στην εργασία με δικαστικές αποφάσεις από το 2011, ενώ ο δήμαρχος της πόλης επικαλούμενος ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παραμένουν παράνομα στην εργασία τους καθώς έχει καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσής τους που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Δεκέμβρη, τους θεωρεί απολυμένους από την 1η Νοεμβρίου.

Νίκος Σοφιανός: Το αίμα των αδικοχαμένων δεν ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή




Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 5 Νοέμβρη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας.Μιλώντας στη συνεδρίαση ο Νίκος Σοφιανός,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, σε συζήτηση για τα γεγονότα πρόσφατα στο Νέο Ηράκλειο τόνισε: «Επαναλαμβάνουμε, όπως και από την πρώτη στιγμή, την καταδίκη της δολοφονίας δύο νέων ανθρώπων και της απόπειρας -ελπίζουμε- δολοφονίας ενός ακόμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν γύρω από αυτή την υπόθεση πολλά ερωτηματικά. Σαφώς υπάρχει και άρωμα προβοκάτσιας. Θα φανεί από το αν υπάρξουν στη συνέχεια δηλώσεις των όποιων αυτοπροσδιοριζόμενων δολοφόνων.Το κρίσιμο για εμάς είναι και η χρονική περίοδος, η στιγμή που έγινε το χτύπημα, αλλά και το ποιοι βρίσκονται πίσω από την εγκληματική και καλά σχεδιασμένη αυτή ενέργεια.Σημειώσαμε ως Κόμμα, και σημειώνουμε και εδώ, ότι το αίμα αυτών των αδικοχαμένων νέων ανθρώπων δεν μπορεί να ξεπλύνει αυτά για τα οποία κατηγορείται η Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί να ξεπλύνει δηλαδή τον χαρακτήρα της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπως φαίνεται μέσα από δεκάδες δικογραφίες.Από κει κι έπειτα πρέπει να επαγρυπνούμε για τη συνέχεια, διότι σίγουρα οι στόχοι και τα κέντρα που βρίσκονται πίσω από αυτή την ιστορία, θα έχουν συνέχεια...»

πηγη: 902

…κι αν σου κάτσει;;;



Του Τάκη Βαρελά*



Όταν αρχίζουν τα δύσκολα, πάντα κάποιος από τους προβεβλημένους, αλλά ικανούς οπορτουνιστές θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Στην προκειμένη περίπτωση ο Γ. Δραγασάκης στέλνει τα μαντάτα για το πώς και με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε σημειολογικά τι κρύβουν οι προτάσεις και οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποίησε στη συνέντευξη που έδωσε στον «Αθήνα 9,84».

N. Καραθανασόπουλος στον «ΑΝΤ1»: Θέλουν να μονιμοποιήσουν τη φτωχοποίηση του λαού





πηγη: 902

Οι ξηγημένες απαντησεις είναι αυτές που δίνονται εμπρακτα

ο Γιαννης Μπογιόπουλος

Στη μνήμη του πατέρα του, του κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, ο γιος του, Νίκος Μπογιόπουλος, προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 3.200 ευρώ.

Ν. Σοφιανός στο «STAR»: Αυταπάτη το επιχείρημα «Έξω η τρόικα αλλά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»





πηγη; 902

Με ψέματα καταργούν την Κυριακή αργία




Με αφορμή την εφαρμογή του νόμου για άνοιγμα των καταστημάτων την περασμένη Κυριακή, περίσσεψαν οι δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης, των μεγαλεμπόρων και των κομμάτων για τη σημασία που έχει να «περπατήσει» το μέτρο. Δίνοντας το στίγμα για το πού στοχεύει πραγματικά η κυβέρνηση, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Τώρα η σκυτάλη περνάει στους αντιπεριφερειάρχες. Θα αποφασίσουν πόσες επιπλέον Κυριακές, πέραν των νομοθετημένων, μπορούν να ανοίγουν μόνο τα μικρά καταστήματα». Επιβεβαιώνει, δηλαδή, ότι οι εφτά Κυριακές το χρόνο είναι ο πολιορκητικός κριός για να πέσει το «κάστρο» της Κυριακής αργίας, όπως ζητούν και πιέζουν τα μονοπώλια του εμπορίου. Αυτά, άλλωστε, ήταν που άνοιξαν κατά κανόνα την περασμένη Κυριακή, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στη σελίδα 10 του σημερινού «Ριζοσπάστη».
Με ποια επιχειρήματα προωθούν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας;

Μπογιόπουλος: Αρσακειάδα με αγκυλωτό σταυρό στον ώμο ο Κασιδιάρης






Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δ. Κουτσούμπας: Η πολιτική ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε νέα αντιλαϊκά μέτρα





πηγη: 902

 Δ. Μανωλάκου στο «MEGA»: Ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί





πηγη: 902

"I see dead labor" (Άδωνις, Σταθάκης, Στρατούλης μαζί για την ανάπτυξη)


Πηγή: Red Attack


Τώρα, μαζί με κάθε ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζεις την Eldorado Gold, που στηρίζει (και) ΣΥΡΙΖΑ άμα λάχει ναουμ! Για να ξεσκουριάσει για τα καλά η αριστερά!



πηγη: Lenin Reloaded

Οι Βαγγελοθανάσηδες του Συνδικαλισμού!



“Μέχρι στρατιωτικό νόμο θα εφαρμόσουμε για τους Δ.Υ.”
Δεν λεει κατι καινουργιο (για τους “γνωριζοντες”) ο Κουλης ο Μητσοτάκης!
Οι τελευταιοι που ειχαν μεινει με καποια μορφης “μονιμη” και σταθερη δουλεια ηταν οι ΔΥ . Στην κολαση της αγορας εργασιας που φκιαξανε “καταστρεφοντας παραγωγικες δυναμεις” και αρα γιγαντωνοντας την ανεργια ,δημιουργωντας ετσι μια κρισιμη τεραστια μαζα απελπισμενων ανθρωπων μη εχοντας που την κεφαλη κλειναι και πολλες φορες λειτουργωντας σαν “μοχλος ” πιεσης περαιτερω “αλλαγων ” συνολικα προς τα κατω ,ηταν φυσικο αυτη η τελευταια νησιδα σιγουριας μεροκαματου να καταποντιστει .

Τους ξέρω


του Νικου Μπογιόπουλου


Δεν πρόκειται για «πολιτική πράξη». Είναι στυγνή δολοφονία. Δεν πρόκειται για «κινηματική δράση». Είναι μαφιόζικη δράση. Δεν πρόκειται για «ένοπλη πρωτοπορία». Είναι συνδικάτο εγκλήματος. Δεν πρόκειται για «αγωνιστές». Είναι το λούμπεν (παρα-κρατικό;) κατακάθι. Δεν πρόκειται για «επαναστάτες». Είναι προβοκάτορες.

Δεν ξέρω αν οι δολοφόνοι που διέπραξαν το στυγνό έγκλημα στο Νέο Ηράκλειο έδρασαν «επαγγελματικά» ή «ερασιτεχνικά». Αλλά «τους ξέρω»! Ξέρω ότι πρόκειται για αποβράσματα. Δεν ξέρω ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα όσων οργάνωσαν, καθοδήγησαν και εκτέλεσαν το έγκλημα. Αλλά «τους ξέρω»! Ξέρω ότι πρόκειται για σεσημασμένους πολιτικούς προβοκάτορες (ή μήπως και προβο-πράκτορες;) που το αντίστοιχό τους μόνο στους χώρους του υποκόσμου και του παρακράτους μπορεί να εντοπιστεί.

Ξάνθη: Συνεχίζεται η τραμπούκικη δράση της Χρυσής Αυγής



Συνεχίζεται η τραμπούκικη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη και η προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ.

Όπως καταγγέλλουν η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, μετά τα γεγονότα της προηγούμενης βδομάδας με το προβοκατόρικο υβριστικό σύνθημα ενάντια στο διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, το παιχνίδι απειλών με ανώνυμα τηλεφωνήματα σε μέλη της ΚΝΕ, τον τραμπουκισμό σε μαθητή του ΕΠΑΛ, η θρασυδειλία των φασιστών συνεχίστηκε.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Αθήνα: Μαχητική πορεία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας






Με μαζική, μαχητική πορεία στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων του εμπορίου στο πλαίσιο της απεργίας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας. Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη, στα απεργιακά μπλοκ των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ εκείνη την ημέρα.

Γ. Βρούτσης στη «Real»: Έρχονται κατασχέσεις ακινήτων και περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ


Κατασχέσεις ακινήτων των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ με το πρόσχημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού, προαναγγέλλει ο υπουργός Απασχόλησης,μιλώντας στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Real News».

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρούτσης παραδέχεται ότι οι κατασχέσεις θα αφορούν και ακίνητα, προσθέτοντας ότι στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν την οφειλή τους οι φορείς υποχρεούνται να επιδιώξουν την αναγκαστική είσπραξή της με τη λήψη μέτρων που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ: Υπερδιπλασιασμός σε μια 4ετία στην ΕΕ - Αύξηση και στην Κίνα

(c) Stockbyte


Μια ακόμα ένδειξη για τη συνέχιση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης αποτέλεσαν οι εκθέσεις που έδωσαν μέσα στη βδομάδα διεθνείς οίκοι σχετικά με την πορεία απογείωσης των «μη εξυπηρετούμενων δανείων», των δανείων δηλαδή που έχουν πάψει να αποπληρώνονται στις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η έκθεση του οίκου «Price Waterhouse Coopers» (PwC) διαπιστώνει υπερδιπλασιασμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα σε μια τετραετία: Από τα 514 δισ. ευρώ το 2008, τα «κόκκινα» δάνεια στην ΕΕ έφθασαν «αισίως» τα 1,187 τρισ. ευρώ το 2012, αύξηση που, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, προκλήθηκε εξαιτίας της διαρκούς επιδείνωσης των συνθηκών σε Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ελλάδα. Ειδικά στην Ευρωζώνη, το ύψος των «μη εξυπηρετούμενων» δανείων φτάνει τα 940 δισ. ευρώ και είναι αυξημένο κατά 120 δισ. σε σχέση με πέρυσι.

Η ρύπανση σκοτώνει τη φτωχολογιά στην απαστράπτουσα Καλιφόρνια

Νέφος ρύπων καλύπτει τον ουρανό του Λος Αντζελες, που έχει ποιότητα αέρα από τις χειρότερες μεταξύ των πόλεων των ΗΠΑ



Η Καλιφόρνια έχει τη φήμη του ηλιόλουστου παράδεισου, με τοποθεσίες που έχουν γίνει διάσημες παγκόσμια, χάρη στην προβολή τους από τα κανάλια που παρέχει η κυριαρχία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη διεθνή διακίνηση κινηματογραφικών έργων και τηλεοπτικών σειρών. Η αλήθεια είναι ότι η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, ένας βιομηχανικός κολοσσός (ένατη μεγαλύτερη οικονομία σε παγκόσμια κλίμακα) έχει τη χειρότερη ποιότητα αέρα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Πνευμονολογική Ενωση.

Περισσότερα από τα μισά προϊόντα από το εξωτερικό φτάνουν στις ΗΠΑ από το λιμάνι του Λος Αντζελες και του Λονγκ Μπιτς, με κάθε πλοίο να εκπέμπει τόνους ρύπων κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα κινούνται στους αυτοκινητόδρομους της πολιτείας καθημερινά, ανάμεσά τους και σημαντικό ποσοστό φορτηγών και άλλων επαγγελματικών οχημάτων. Οι επιπτώσεις είναι βαριές στην υγεία των κατοίκων, ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν στη «ζώνη θανάτου από το ντίζελ», όπως λέγεται ο βιομηχανικός διάδρομος, που εκτείνεται από τα λιμάνια ως το Ρίβερσαϊντ, μια πόλη 300.000 κατοίκων, που ξεφύτρωσε ως διαμετακομιστικό κέντρο. Το τίμημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης το πληρώνουν αυτοί που χύνουν τον ιδρώτα τους για να πραγματοποιηθεί, η εργατιά που κατοικεί σε αυτές τις πόλεις και τις περιοχές, οι οποίες σαν να μην υπάρχουν στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, παρά μόνο σε κάποιες σκηνές καταδίωξης.


Παιδιά ενός κατώτερου θεού


Το Πανεπιστήμιο της νότιας Καλιφόρνια διεξήγαγε μια δεκαετή μελέτη για την παιδική υγεία στην περιοχή, με 5.500 παιδιά, που παρακολούθησε από την τετάρτη δημοτικού μέχρι που τελείωσαν το γυμνάσιο. Οπως διαπιστώθηκε, η ανάπτυξη των πνευμόνων των παιδιών που κατοικούν κοντά σε εστίες βιομηχανικής ρύπανσης είναι κατά 20% μικρότερη από το φυσιολογικό, δυσκολεύοντας σημαντικά το κρίσιμο για τον οργανισμό έργο των οργάνων αυτών. Τα παιδιά που ζούσαν σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων από αυτοκινητόδρομο είχαν 89% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν άσθμα από τα παιδιά που ζούσαν 1,5 χιλιόμετρο μακριά. Τα συμπτώματα άσθματος που είχαν ήταν χειρότερα και η πιθανότητα να καταλήξουν στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου ήταν τριπλάσια σε σχέση με τα παιδιά εύπορων περιοχών. Αυτό συνέβαινε και για τα παιδιά που είχαν ασφαλιστική κάλυψη, καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν καμία δυνατότητα περίθαλψης στην ιμπεριαλιστική μητρόπολη. Οι έγκυες γυναίκες που κατοικούν σε περιοχές της νότιας Καλιφόρνια με βιομηχανική ρύπανση είναι πιθανότερο να γεννήσουν πρόωρα και ελλιποβαρή παιδιά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε και η επόμενη γενιά της εργατικής τάξης να ζήσει μια ζωή γεμάτη προβλήματα υγείας.

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι για σύντομα χρονικά διαστήματα οι τιμές των ρύπων φτάνουν σε ορισμένα σημεία μέχρι και τα 7.000 μικρογραμμάρια αιωρούμενων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο, δηλαδή 400 φορές τη μέγιστη τιμή που έχει ορίσει το αστικό κράτος. Πολλά από τα παιδιά, εξαιτίας της ρύπανσης, αναπτύσσουν σοβαρές αλλεργίες και χρησιμοποιούν συνεχώς εισπνευστήρες και διάφορα φάρμακα για να καταφέρουν να βγάλουν τη μέρα
.


Ζωή στην αρρώστια και πρόωρος θάνατος

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στην Κεντρική Κοιλάδα της Καλιφόρνια, όπου ο συνδυασμός της γεωργικής εκμετάλλευσης, της βιομηχανίας και της αστικής και υπεραστικής κυκλοφορίας στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας, συνδυάζεται με τη δύσκολη τοπογραφία, κάνοντας τέσσερις από τις πόλεις της περιοχής να βρίσκονται στη δεκάδα των πόλεων με το μεγαλύτερο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις ΗΠΑ. Τα σχολεία στο Φρέσνο υψώνουν καθημερινά σημαία περιβαλλοντικής κατάστασης και όταν είναι κόκκινη σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους. Κατά μέσο όρο τέσσερις κάτοικοι της Κεντρικής Κοιλάδας πεθαίνουν πρόωρα κάθε μέρα εξαιτίας της ρύπανσης και οι επιστήμονες προβλέπουν ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς η μέση θερμοκρασία αυξάνεται και ο πληθυσμός συσσωρεύεται στις πόλεις, ένα στα τέσσερα παιδιά θα έχει άσθμα.

«Τα τελευταία 10 χρόνια έδωσα στεροειδή σε περισσότερα παιδιά από ποτέ», λέει ο πνευμονολόγος Κέβιν Χάμιλτον, διευθυντής της Κλινικής Σιέρρα Βίστα, μιας ομάδας ιατρικών κέντρων στα οποία καταφεύγουν κάθε χρόνο 50.000 νέοι χαμηλού εισοδήματος της Κεντρικής Κοιλάδας. «Τα παιδιά αυτά δε γίνονται ποτέ καλά και τώρα έχουμε μια γενιά με μόνιμη βλάβη από τη διαρκή τους έκθεση στη ρύπανση», συμπληρώνει ο Χάμιλτον. «Τα συμπτώματα δεν είναι προσωρινά. Αν πάθουν πνευμονία είναι πιθανότερο να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και όταν μεγαλώσουν είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, επειδή το σώμα τους δεν οξυγονώνεται επαρκώς. Αρρωσταίνουν πιο γρήγορα και πεθαίνουν νεότεροι».

Είναι όλα αυτά αναπόφευκτα αποτελέσματα της οικονομικής ανάπτυξης; Εκφράζουν αδυναμία της σύγχρονης επιστήμης και τεχνικής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα; Οχι. Είναι αναπόφευκτα αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, που δεν έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, αλλά το κέρδος. Μιας ανάπτυξης που γίνεται με τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οσες ελπίδες κι αν στηριχτούν σε υποσχέσεις για μέτρα - μπαλώματα που δίνουν οι νυν και οι επίδοξοι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος, δεν θα υπάρξει ουσιαστική και μόνιμη βελτίωση, ούτε στη λαμπερή Καλιφόρνια, ούτε στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης (ή της καπιταλιστικής ανάπτυξης), αν δεν χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του, αν δεν αλλάξει ο τρόπος παραγωγής.

Οι συνήθειες των γουρουνιών

του Γιωργου Κακουλίδη



1. Ενα ανθρωπάριο, ο Τζιτζικώστας, αποφάσισε ν' αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή και λειτουργία του πρωτοκόλλου γενικώς και ειδικώς όσον αφορά την πρόσκληση εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων στην εορταστική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Κάλεσε και χρυσαυγίτες πολιτικούς που βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και Κορυδαλλού. Συμφωνώ μαζί του. Οχι μόνο οι νεοναζί έπρεπε να παραστούν αλλά και να τους προτρέψει να παρελάσουν. Χάσαμε μια σπάνια ευκαιρία να δούμε γουρούνια να παρελαύνουν.

2. Αναρωτιέμαι: Βάσει πρωτοκόλλου καθάρισαν τον Φύσσα οι χρυσαυγίτες; Αρκετοί υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που λουφάζουν πάντοτε στα δύσκολα βρήκαν ευκαιρία, με την ιστορία του πρωτοκόλλου, να μας θυμίσουν ποιοι ακριβώς είναι και πόσο επικίνδυνοι γίνονται μέρα με τη μέρα για τη ζωή μας.