Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

 Χρήστος Κατσώτης στον «Άλφα 98,9»: Δεν πρέπει να σκορπίσει φόβος στο λαό




πηγη: 902

Θ. Παφίλης στο «Real Fm»: Ο λαός να σηκώσει κεφάλι, να μην αποπροσανατολιστεί





πηγη: 902

Ν. Σοφιανός στον «ΣΚΑΪ»: Το άρωμα προβοκάτσιας το μυρίζει πολύς κόσμος





πηγη: 902

Λιάνα Κανέλλη: "Είναι προαναγγελθείσα τρομοκρατική ενέργεια... Στόχος ο εκφοβισμός του κόσμου

Στοχοποιούν πρωτοπόρους εργάτες


Η καταδίκη συνδικαλιστών της Ζώνης, ύστερα από μήνυση εργολάβων που δραστηριοποιούνται στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ), είναι «κρίκος» στο μπαράζ των διώξεων που κλιμακώνεται, μαζί με τον αντικομμουνισμό, που επίσης οξύνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης. Πού στοχεύουν; Στην τρομοκράτηση και την καταστολή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, βάζοντας στο στόχαστρο τα πιο πρωτοπόρα στελέχη του, τους κομμουνιστές συνδικαλιστές και άλλους εργάτες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ένταση του αντικομμουνισμού είναι, ταυτόχρονα, στοιχείο της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος. Αξιοποιείται από τα αστικά κόμματα, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν καλύτερους όρους ενσωμάτωσης του λαού στη διαχείριση, ανεξάρτητα από το μείγμα που ο καθένας υπερασπίζεται.

Το «θαύμα» της καπιταλιστικής κρίσης και η αναντιστοιχία παραγωγικών σχέσεων – παραγωγικών δυνάμεων


ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Θαυμάστε τις επιτυχίες της πολιτικής των κυβερνήσεων, της Τρόικας, του ΔΝΤ για την απαξίωση της ελληνικής οικονομίας με όχημα την κρίση.

Οι επιτυχίες είναι θεαματικές! Το θέμα είναι για ποιους; Σημειώστε τις να τις έχετε σε κάθε ζήτηση.


Τα στοιχεία δεν είναι δικά μας, είναι από την τελευταία έκθεση του ΙΝΕ/ΓΕΣΕΕ

 Γ. Γκιόκας στον «Alpha 98,9»: Η δολοφονική επίθεση εξυπηρετεί όσους θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα





πηγη: 902

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;



Του Τάκη Βαρελά*


Όπου βρεθούν και όπου σταθούν, η ίδια καραμέλα: «Ενότητα της αριστεράς», «θα υποχρεωθεί το ΚΚΕ να στηρίξει, αλλιώς θα πληρώσουν πολύ σκληρό τίμημα» κλπ.

Πυκνώνουν οι προτάσεις, τα κελεύσματα, αλλά και οι εκβιασμοί προς το ΚΚΕ, πότε διά στόματος Π. Λαφαζάνη, πότε διά στόματος Ν. Βούτση, ο καθένας με την «εσωτερική ιδιαιτερότητα» των βιλαετιών του ΣΥΡΙΖΑ, κουνούν το δάχτυλο και δείχνουν το ΚΚΕ ως το βασικό μελλοντικό υπεύθυνο που δεν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο




Σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

πηγη: 902

Εκτακτη επικαιρότητα: Σκότωσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο



Δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας 20 και 23 ετών, έπεσαν νεκροί στις 19.20 στο Ν. Ηράκλειο, μετά από πυροβολισμούς δύο αγνώστων ανδρών, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι τα δύο θύματα είναι ενεργά μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα Honda Varadero προσέγγισαν τα θύματα και συγκεκριμένα τρία άτομα που ήταν έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στη λ. Ηρακλείου 420.

Βιντεο-Κάλεσμα για την απεργία 6 Νοέμβρη





πηγη: ΠΑΜΕ

Καρτερούν ματαίως οι Καρτεροί της «Αυγής»

Ο πρόθυμος της «Αυγής»
Champion της λάσπης

Το άρθρο της Σύνταξης του «Ρ» στο χτεσινό φύλλο από μόνο του όχι απλά απαντάει, αλλά βουλώνει τα στόματα πολλών που νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να πιάσουν στο στόμα τους το ΚΚΕ.
Ανάμεσα στους πρόθυμους και ο Καρτερός της «Αυγής», που αναπαράγει παλιά γνωστή αστική βρωμιά του τύπου: «Το ΚΚΕ τρώει τα παιδιά του...».
Θα μπορούσαμε απλά να παραπέμψουμε τον Καρτερό στο άρθρο της Σύνταξης του «Ρ», και να ξεμπερδέψουμε, αλλά δεν φτάνει.
Γιατί ο Καρτερός, ως πρώην διευθυντής του «Ρ»:

Σαν απο παραμύθι




Μας διηγείται η κυρία Μαρία Σιδέρη. Υπήρξε κρατούμενη των φυλακών Αβέρωφ καταδικασμένη παμψηφεί εις θάνατον, γιατί ως ΕΠΟΝίτισσα αρνήθηκε να καταδώσει το πραγματικό όνομα της "Ελένης", μιας κομμουνίστριας από την Κοζάνη την οποία είχε κρύψει στο σπίτι της όταν την καταδίωκαν.

Μια αποκριά είχαμε αποφασίσει οι γυναίκες των φυλακών Αβέρωφ να οργανώσουμε μια μικρή γιορτή. Είχαμε κλειστεί με χίλιες προφυλάξεις στο πλυσταριό των φυλακών, έναν μεγάλο χώρο που πλέναμε τα ρούχα μας και κάναμε μπάνιο. Σκεπάσαμε τις λεκάνες και τις βρύσες και γεμίσαμε τον χώρο μπαλόνια, πολύχρωμα στολίδια και μάσκες. Το βράδυ ετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε. Όλα είχαν γίνει με τάξη και προσοχή. Όταν πια όλα ήταν έτοιμα κάναμε βόλτες στην αυλή περιμένοντας πότε θα αλλάξει η βάρδια της πρωινής υπαλλήλου. όμως εκείνη, πριν παραδώσει τα κλειδιά στην άλλη υπάλληλο έκανε έλεγχο σε όλους τους θαλάμους. Περνώντας από το πλυσταριό έσκυψε και είδε από το παράθυρο. Μόλις είδε τα μπαλόνια και τα στολίδια, μπήκε μέσα και αφού τα έσκισε όλα τα πέταξε στο καζάνι και τα έκαψε. Αφού κατέστρεψε τα πάντα βγήκε γελώντας για το κατόρθωμά της. Εμείς βλέπαμε τους κόπους μας να καίγονται και καίγονταν η καρδιά μας. Αργότερα αποφασίσαμε να μην το βάλουμε κάτω. Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να περάσει αυτή η μέρα πικραμένα. Έτσι οργανώσαμε το περιστατικό σε ένα σκέτς με δικό του τραγούδι που το τραγουδήσαμε με χαρά και πείσμα σε όλους τους θαλάμους. Έλεγε:

Εγκλήματα σκέψης: Μια ανακεφαλαίωση των εξελίξεων στην δικαστική καταστολή του εργατικού κινήματος


Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων που σχετίζονται με εγκληματική δράση. Την τροπολογία, την οποία κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ (με δύο εξαιρέσεις, της απουσίας του Μ. Γλέζου και του "παρών" από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου). Το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν "παρών."


Δικαιολογούμενος για την επιλογή του να υπερψηφίσει παρά την τοποθέτησή του ενάντια στην θεμελίωση της τροπολογίας στον λεγόμενο "τρομονόμο" του 2001 --ο οποίος είχε ψηφιστεί παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ και τη σθεναρή αντίσταση από το ταξικό εργατικό κίνημα-- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είχε καν αντισταθεί στον αρχικό τρομονόμο ως βουλευτής, τότε, του ΣΥΝ, δήλωσε, μεταξύ άλλων δικαιολογιών για τη στάση του, ότι το άρθρο 187 του Ποινικού κώδικα το οποίο επικαλείται η τροπολογία "φωτογραφίζει" ξεκάθαρα τη Χρυσή Αυγή.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιμνημονιακή» γραμμή με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα






Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το τι σημαίνει η «αντιμνημονιακή» γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χτεσινή συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, στον ρ/σ ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Α. Πορτοσάλτε. Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα:



«Π. Σ.: Καταρχήν εμείς ουδέποτε υιοθετήσαμε μια λογική παροχολογίας.

Α. Π.: Η επιστροφή των μισθών στην προτέρα κατάσταση, το ότι δεν θα διωχθεί κανείς... ότι όλοι θα είναι στη θέση τους... θα πρέπει να...

Π.Σ.: Θα πρέπει να σας διορθώσω. Εχουμε πει για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, το οποίο είναι ένα μικρό αναπτυξιακό σοκ που ενισχύει την αγοραστική δύναμη των πιο αδύναμων εισοδηματικά».

Στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολυ καλά ποιά είναι η δουλειά τους

Ο Π. Σκουρλέτης έδωσε χτες συνέντευξη στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Εκεί, μεταξύ άλλων, του επισημάνθηκε ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης έδωσε συγχαρητήρια στον Μ. Γλέζο και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου επειδή δεν ψήφισαν την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Αντί άλλης ...υπερασπιστικής γραμμής ο Π. Σκουρλέτης επέλεξε το επιχείρημα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε την τροπολογία πριν αυτή ψηφιστεί, υποκριτικά όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, αλλά απ' την ανάποδη: «Μα δεν αφορούσε τη Χρυσή Αυγή. Η νομοθετική ρύθμιση δεν είναι μια φωτογραφική ρύθμιση. Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, δεν έχει ψηφιστεί η άρση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Ψηφίστηκε μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει κάτω από ποιες προϋποθέσεις σταματάει η χρηματοδότηση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Τώρα πρέπει να πάμε στο δεύτερο βήμα. Αρα η τοποθέτηση των βουλευτών μας δεν σχετιζόταν με κανενός είδους πιο επιεική στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή...»!

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το σχέδιο νόμου για το φόρο ακινήτων





πηγη: 902

Καταδικάστηκαν συνδικαλιστές με μηνύσεις εργολάβων

Το δικαστήριο αποδέχτηκε τις άθλιες κατηγορίες των εργοδοτών, που επιστράτευσαν μέχρι και τη Χρυσή Αυγή για να χτυπήσουν τα ταξικά συνδικάτα
Από συγκέντρωση των εργαζόμενων στο ΒΙΠΑΣ, την περίοδο των κινητοποιήσεων τον Ιούνη του 2008
Την ένταση του αυταρχισμού αστικού κράτους και εργοδοσίας σε βάρος συνολικά του εργατικού κινήματος, σηματοδοτεί η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, να καταδικάσει με 5 μήνες φυλακή τον Πέτρο Πουντίδη και Παύλο Πουντίδη, συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων Μετάλλου Πειραιά και Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Η δίκη αφορούσε στις κινητοποιήσεις που έκαναν τα ταξικά συνδικάτα στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) το καλοκαίρι του 2008, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, τις Συμβάσεις Εργασίας, συνολικά τη δουλειά με δικαιώματα.

Δύο για τον "Ριζοσπάστη"

Η "Βικτώρια". Εδώ τυπωνόταν ο παράνομος "Ριζοσπάστης" κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Ο "Ριζοσπάστης" και μια στοιχειώδης λεπτομέρεια

Τον Ριζοσπάστη δεν τον χρηματοδοτούν ούτε εμπορικοί στόλοι, ούτε τράπεζες, ούτε διυλιστήρια πετρελαίου, ούτε μεταλλεία χρυσού, ούτε κατασκευαστικοί όμιλοι, ούτε τα διόδια του ενός ή του άλλου εκχωρημένου οδικού άξονα, ούτε η βιομηχανία του θεάματος, ούτε…, ούτε…, ούτε…

Λέγοντας το ίδιο πράγμα διαφορετικά: ο Ριζοσπάστης δεν είναι συμπληρωματικό εξάρτημα -πολιτκό και ιδεολογικό- κανενός εφοπλιστικού, τραπεζικού, βιομηχανικού, εμπορικού κλπ κλπ ομίλου, όπως όλων αυτών που μέρα-νύχτα μοχθούν για την “ανεξάρτητη” και “αντικειμενική” “ενημέρωση” του λαού, για την πολιτιστική και ψυχαγωγική του (παρα)μόρφωση.

Τραβάνε ζόρι, γίνονται επικίνδυνοι



Οτι το σύστημα τραβάει ζόρια είναι φανερό. Οτι αυτά τα ζόρια σπρώχνουν ορισμένους αρθρογράφους να βγάζουν από τη ναφθαλίνη εμφυλιοπολεμικά κείμενα είναι μια παράπλευρη εξέλιξη, όχι όμως ασήμαντη. Είναι έκδηλη η τάση σε κείμενα όπως: «Τσαλακώνουμε την ανύπαρκτη "αγιότητα" της μηδενιστικής Αριστεράς κι ανατρέπουμε τη δικτατορία της στον δημόσιο λόγο» (Φ. Κρανιδιώτης). Κείμενα που αλληλοσυμπληρώνονται: «Οι μελαγχολικοί επίγονοι των ηττημένων του '49 θα λουστούν το άπλετο σκότος μιας απάνθρωπης ιδεολογίας που ήθελαν να μας φορέσουν (με το στανιό) και σήμερα δεν μπορούν να ξεπεράσουν το στρες και την κατάθλιψη της σωτήριας χασούρας τους» (Λιάκος). Οσο κι αν μοιάζουν γραφικά, δεν είναι, καθώς προβάλλουν ανοιχτά την απειλή: «Η δημοκρατία δεν επιτρέπει τη δημιουργία κόμματος, τη διεκδίκηση της εξουσίας από πολίτες που πίστη τους και όραμά τους είναι η κατάλυση της δημοκρατίας, η δικτατορία του προλεταριάτου» (Γιανναράς).

 Κυρ. Ιωαννίδης: Από τη στρατηγική της ΕΕ απορρέουν τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα





πηγη: 902

Για τις αλλαγές στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»


Οι αλλαγές, που γίνονται στον «Ριζοσπάστη» και θα αποτυπωθούν και με τη νέα μορφή του φύλλου στην κυριακάτικη έκδοση στις 3 του Νοέμβρη, έχουν ως στόχο τη βελτίωση, την αναβάθμιση της εφημερίδας, στη βάση των κατευθύνσεων του 19ου Συνεδρίου και της συγκεκριμενοποίησής τους από την Κεντρική Επιτροπή, τη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας και την Κομματική Οργάνωση του «Ριζοσπάστη». Στην υλοποίησή τους παίρνονται υπόψη οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες της περιόδου.

Για παράδειγμα, η μείωση των σελίδων δε σημαίνει μείωση ή υποβάθμιση της ποιότητας της εφημερίδας. Αντίθετα, και με λιγότερες σελίδες, και με λιγότερο προσωπικό, και με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές, ώστε ο «Ριζοσπάστης» να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο καθήκον του ως όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, ως καθημερινός σύντροφος, καθοδηγητής, διαφωτιστής των μελών και φίλων του Κόμματος, ευρύτερα των εργαζομένων στην πάλη τους.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΟΛΟΚΤΟΝΟ: Από το ισχύον Καταστατικό του ΚΚΕ


Το ισχύον Καταστατικό του ΚΚΕ ψηφίστηκε από το 96% των μελών του κόμματος και το 95% των μελών της ΚΝΕ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΡΘΡΟ 1


Η συγκρότηση και η λειτουργία του ΚΚΕ στηρίζονται στην αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, που αποτελεί αναντικατάστατο συστατικό στοιχείο του επαναστατικού χαρακτήρα του.

Κλοπυραιτ: Παλια μου τεχνη κοσκινο για το ΣΥΡΙΖΑ


Του Τάκη Βαρελά*

Μια παροιμία λέει: Να κλέψεις ξέρεις; Ναι!

Να κρυφτείς, ξέρεις; Όχι!

Ε! Τότε, μην κλέβεις!

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, φαίνεται ότι ή τους είναι άγνωστη αυτή η ελληνική παροιμία ή έχει γίνει πλέον καθεστώς η κλοπή θέσεων και προτάσεων του ΚΚΕ, όπως επίσης και ονομάτων.

Αυτή τη φορά την τιμητική τους έχουν οι Λαϊκές Επιτροπές.

Δεν έχουν το θεό τους, τολμούν να χρησιμοποιούν ακριβώς ακόμη και τον ίδιο τίτλο.

Βιβή Δάγκα: Η κυβέρνηση έχει στρατηγική που βασίζεται στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων





πηγη: 902

Το παραμύθι της «συμμαχίας Χίτλερ - Στάλιν»




Η παραχάραξη της Ιστορίας, η «θεωρία των δύο άκρων» και το δηλητήριο του αντικομμουνισμού πάνε πάντα χέρι χέρι. Ετσι, ο Γ. Πρετεντέρης στα «ΝΕΑ» απαντά στο επιχείρημα ότι η ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού είναι ανιστόρητη. Με τον τίτλο (σ.σ. ισχύει για τον ίδιο) «Ανιστόρητοι», στο χτεσινό του άρθρο παρουσιάζει τη γνωστή βρωμιά περί «συμμαχίας φασισμού - σοσιαλισμού», «Χίτλερ και Στάλιν». Για να στηρίξει τη διαστρέβλωση και τα περί «μοιρασιάς της Ανατολικής Ευρώπης» χρησιμοποιεί το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μόλοτοφ (υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939 από τους αντίστοιχους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χώρων), το οποίο εμφανίζει ως «συμμαχία της Γερμανίας και Σοβιετικής Ενωσης», ενώ ήταν σύμφωνο μη επίθεσης και τίποτε άλλο. Επρόκειτο, δηλαδή, για μια αναγκαία συνθήκη ώστε να μπορέσει η ΕΣΣΔ να προετοιμάσει την άμυνά της, στην, όπως όλα έδειχναν, προγραμματισμένη επίθεση εναντίον της.

 «Εθνική ομοψυχία» για ποιον;




Στην προπαγάνδα για «εθνική ομοψυχία» ενέταξαν τα αστικά Μέσα την επέτειο των 73 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επιχειρηματολογία τους έχει μια κλιμάκωση. Προηγήθηκαν τα εύσημα στη συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά στην αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων και μετά στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την «προγραμματική» τους συμφωνία.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Μαυραγορίτης κυρ-Μηνάς (Οικογενειακές ιστορίες)





πηγη:   KONSERBOKOYTIblog

Φανταστείτε το ΚΚΕ σύμμαχο των βιομηχάνων!



Του Τάκη Βαρελά*
Πολύ μεγάλη πρεμούρα διακρίνεται σχεδόν σε όλο τον αστικό τύπο για το μέλλον της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς τι αυτή η πρεμούρα; Γιατί τόση βιασύνη;

Εκεί που η ΔΗΜΑΡ, σε μια εβδομάδα τα βρίσκει με το ΠΑΣΟΚ, τα χαλάει την επομένη.

Ξεφυτρώνουν και οι «58», της σοσιαλδημοκρατίας (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) με τον Σημίτη αβανταδόρο.

Χρήστος Γιανναράς: Απολογητική του ένοπλου φασισμού


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο άρθρο του Χρήστου Γιανναρά στην "Καθημερινή" παρουσιάζει η αναφορά του στον σύγχρονο, τωρινό ελληνικό φασισμό ως αμυντική αντίδραση στον επίσης σύγχρονο "εξτρεμισμό" των κομμουνιστών. Γράφει ο Γιανναράς:
[Οι κομμουνιστές] Διέλυσαν τα σχολειά και τα πανεπιστήμια, κατάστρεψαν μεθοδικά τη γλώσσα, κατασυκοφάντησαν την ελληνική ιστορία, ταύτισαν την Tέχνη με την προπαγάνδα. Eίχαν αυτονόητη ασυλία για κάθε είδους εκβιαστική κακοπραγία.
Kαι, φυσικά πρόσφεραν άλλοθι στην ψυχανωμαλία των τραμπούκων «εθνικιστών» να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές της ελληνικότητας. Πώς να απαγορεύσεις την είσοδο των Nεοναζιστών στο κοινοβούλιο, όταν την έχεις επιτρέψει πανηγυρικά στους Σταλινικούς; Eπειδή αυτοί καταλύουν τη δημοκρατία αλλά δεν μαχαιρώνουν;

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Χρήστος Γιανναράς: Τσακίστε το ΚΚΕ, είναι επικίνδυνο για την αστική ταξική δικτατορία



[...] Oλα τα κόμματα σήμερα έχουν αυτόν τον χαρακτήρα: υπάρχουν, ως μέσο-εργαλείο, για να παίξει το δικό του παιχνίδι εξουσίας όποιος καταφέρει να γίνει αρχηγός. Eξαίρεση μοναδική είναι το KKE. Eκεί δεν υπάρχει ούτε αρχηγός ούτε πρόεδρος. Oρίζεται επικεφαλής ένας «γραμματέας», γραφειοκράτης διεκπεραιωτής ή των εντολών της Σοβιετίας άλλοτε ή του «ιερατείου» που περιφρουρεί τη σταλινική ορθοδοξία σήμερα. Mπορεί να είναι και εντελώς ατάλαντος. Πρόκειται για υποδειγματική περίπτωση όπου οι ετικέτες υποκαθιστούν το πραγματικό με το φαντασιώδες χτίζοντας παντοδύναμη την ψευδαίσθηση.

Συλλήψεις μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κόρινθο




Αναίτια και προκλητική σύλληψη μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Κόρινθο με πρόσχημα τη «ρύπανση του περιβάλλοντος» επειδή προπαγάνδιζαν με φυλλάδια τις θέσεις του Κόμματος για το ηρωικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.

Ηλ. Πατίδης: Όταν ο λαός ενώνεται και παλεύει, μπορεί να νικήσει τους πάντες




πηγη: 902

 Χρ. Παναγιωτακοπούλου: «Ο λαός σήμερα να πει το δικό του "ΟΧΙ" σε αυτήν την ταξική πολιτική»





πηγη: 902

Τα τρία γράμματα του Νίκου Ζαχαριάδη, ένα άρθρο και μια διευκρίνιση

Με την ιταλική στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα, το τότε καθεστώς της άρχουσας τάξης, δηλαδή η δικτατορία της 4ης Αυγούστου, αν και είχε ιδεολογική συγγένεια με τον έναν ιμπεριαλιστικό συνασπισμό, αυτόν των φασιστικών κρατών, συντάχτηκε με τον άλλο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό με επικεφαλής την Αγγλία. Γιατί αυτό επέβαλλαν τα γενικά συμφέροντα της αστικής τάξης. Το κεφάλαιο στην Ελλάδα είχε δεσμούς άρρηκτης διαπλοκής κυρίως με το βρετανικό. Ετσι, το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά ουδέποτε τόλμησε να αμφισβητήσει αυτή τη διαπλοκή της άρχουσας τάξης με τον βρετανικό ιμπεριαλισμό.

Στις αρχές του Μάη του 1940, ο Μεταξάς, μιλώντας με τον Βρετανό δημοσιογράφο Αρθουρ Μάρτον έλεγε: «Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτε δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές, ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης» («Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις», εκδόσεις «Πάπυρος», σελ. 76).

Τα ταξικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης ήταν πάνω απ' όλα. Αλλά το βασικό ζήτημα για την ολιγαρχία της Ελλάδας ήταν η διατήρηση της εξουσίας της ακόμη και μέσα στον πόλεμο, γι' αυτό αρχικά δεν τόλμησε να έρθει σε αντίθεση με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό για αντίσταση και διεξαγωγή απελευθερωτικού πολέμου.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την 28η Οκτώβρη





πηγη: 902

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Tάγματα Ασφαλείας: Στην υπηρεσία του αστικού κράτους



                           

Δείτε το, μικρής διάρκειας, ντοκιμαντέρ για τα κατοχικά Τάγματα Ασφαλείας που περιλαμβάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκαν, την στάση του αστικού πολιτικού κόσμου απέναντί τους και τις θηριωδίες που διέπραξαν ενάντια στον λαό.

Τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν στενά συνυφασμένα με την ύπαρξη του αστικού κράτους στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Ηταν το ένοπλο τμήμα του που σε συνεργασία με τα γερμανικά στρατεύματα επέβαλλαν με την βία την θέληση του. Το αστικό κράτος συνέχισε να υπάρχει και να λειτουργεί γιατί η Γερμανική κατοχή δεν κατάργησε το καπιταλιστικό σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί κυβέρνηση για να διαχειριστεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης από εκείνο το μέρος του αστικού πολιτικού κόσμου που παρέμεινε στην Ελλάδα. Και δημιουργήθηκε. Ήταν οι κυβερνήσεις Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη.

 Οι Ρομά στην ΕΣΣΔ



Του Αλέκου Χατζηκώστα*

Η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την υπόθεση του παιδιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων, σε ορισμένες περιπτώσεις δένεται και με την καλλιέργεια ρατσιστικών στερεότυπων σχετικά με τους τσιγγάνους (Ρομά) και τη δήθεν εγκληματικότητα που είναι δεμένη με το DNA, καθώς και την παρουσίαση τους ως σταθερή πηγή εγκληματικότητας. Όμως χρειάζεται να σταθούμε βαθύτερα σε ορισμένες πλευρές του όλου ζητήματος.

1. Τα προβλήματα που βιώνουν οι ίδιοι οι τσιγγάνοι στη χώρα μας (όπως άλλωστε και όλος ο λαός) είναι πολλά και οξύνονται. Η κοινωνική τους συμπεριφορά συνδέεται με την κοινωνική πραγματικότητα που ζουν. Να τονίσουμε ότι όλες οι υπάρχουσες μελέτες είναι αποκαλυπτικές: Στην Εκπαίδευση: Οι Τσιγγάνοι είναι αναλφάβητοι κατά 80%. Στην Υγεία: Το 40% των παιδιών των Τσιγγάνων δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς ή και καθόλου. Τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται από γονείς απόρους και ανασφάλιστους. Μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες. Η ανεργία είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Τα παιδιά, αφού δεν πηγαίνουν σχολείο, παρά σε πολύ μικρά ποσοστά, δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε πολλά επαγγέλματα. Τα προβλήματα των γυναικών είναι οξύτατα, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες στη χώρα μας και σε ό,τι αφορά τον αναλφαβητισμό και σε ό,τι έχει σχέση με τα ίσα δικαιώματα.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα




Σχόλιο για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσβάλλει βάναυσα το λαό της Θεσσαλονίκης και όλον τον ελληνικό λαό, όταν την ημέρα που τιμώνται η πάλη και οι θυσίες του λαού ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, αυτός καλεί σε εκδηλώσεις τους υμνητές του, χρυσαυγίτες. Οι δικαιολογίες, με τις οποίες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι επικίνδυνες, έχουν τα μάτια στραμμένα στις κάλπες και αποδεικνύουν ότι η ανοχή ορισμένων απέναντι στη Χρυσή Αυγή και το ναζισμό καλά κρατεί».

πηγη: 902

Οι γκαφαδόροι

"Ελπίζω να μην κάνω καμιά γκάφα και εκραγεί το μείγμα αστικής διαχείρισης που ετοιμάζω στα μούτρα του λαού..."

Βούιξε λέει το ίντερνετ επειδή ο νεοδημοκράτης περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας διέπραξε γκάφα ("πολιτικό ολίσθημα") και κάλεσε στην παρέλαση ως επισήμους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Τεράστια γκάφα, που αναμφίβολα έχει κάνει έξαλλο τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία που πρωταγωνιστούν ως γνωστό στο antifa κίνημα (ο Σαμαράς ειδικά είναι γνωστός για την λιγότερο προβεβλημένη δράση του στο low bap και ως "Nazi Eliminator").

Κ.Ζιώγας στο «ΣΚΑΙ»: «Η συμμετοχή του λαού στην απεργία θα δώσει πραγματικό περιεχόμενο στο σημερινό ΟΧΙ»




πηγη: 902

Μπάμπης Αγγουράκης: Όταν ο λαός θέλει, μπορεί και αντιστέκεται και νικά





πηγη: 902

Λογοκρισία: Ο 'Αρης τους τρομάζει ακόμα...


mpagianteras



Νέο φαινόμενο λογοκρισίας όταν Δ/ντής γυμνασίου κατόπιν προτροπής γονέα ζήτησε να απαλειφθεί το τραγούδι - Ερμηνεύτηκε στην αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία της πόλης.

Δεν πάει πολύς καιρός- τον Μάιο του 2013 συνέβη το περιστατικό που έκανε το γύρο των social media- όπου διευθύντρια σχολείου κατόπιν προτροπής γονέα, επέπληξε την δασκάλα της μουσικής και ουσιαστικά της απαγόρευσε να διδάξει στα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού, τον «Κεμάλ», ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι κατηγορώντας την για… ισλαμική προπαγάνδα!

Πολλές οι μικρές «Μαρίες» στο καπιταλιστικό σύστημα





της Κάλι Καρά
Η υπόθεση της ανεύρεσης της μικρής Μαρίας στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα λες και έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» για ορισμένους, ενώ ξέρουν καλά ότι, κάθε λεπτό στον πλανήτη εκατομμύρια παιδιά αλλάζουν χέρια και σύνορα για πολλαπλές χρήσεις. Ο ΟΗΕ, η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, η ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) και άλλοι διεθνείς οργανισμοί καταγράφουν όλα τα νούμερα της ντροπής.

Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης μονοπώλησαν στα δελτία ειδήσεων εδώ και μέρες, με τη διαχρονική και δοκιμασμένη μέθοδο «με ένα Άρλεκιν ξεχνιέσαι» ,τα πάντα γύρω από αυτό το παιδί - θύμα χωρίς να αγγίξουν τη βασική αιτία της διακίνησης και της εκμετάλλευσης παιδιών.

Ο χαμαιλέοντας του νότου




1.
Οταν άκουσα ότι ο Τσίπρας ενδέχεται να κατέβει υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, δεν έπεσα σε βαθιά περισυλλογή ούτε επιδόθηκα σε απολογισμό των πράξεών του. Πιστεύω μάλιστα ότι άργησε πολύ να παίξει το παιχνίδι των Ευρωπαίων, εξαιτίας της προσκόλλησής του στις αόριστες ιδέες μιας Αριστεράς που το μόνο που της απόμεινε είναι το κωμικό στοιχείο. Η απόφασή του, μαζί με τους εκλεκτούς συμβούλους του, να παίξει σε βάρος μας μόνο θυμηδία μου προκαλεί. Για να δώσει έμφαση στο γεγονός της προεδρίας, ανέθεσε σε ανθρώπους του κόμματός του να εξηγούν στο πανελλήνιο τα οφέλη από αυτήν την προεδρία. Ο πρόεδρος του Σύριζα αποφάσισε να βρεθεί στην κορυφή μιας ιεραρχίας η οποία -το ξέρει ο ίδιος καλύτερα απ' όλους- καταστρέφει τον τόπο μας.