Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Χρ. Κατσώτης: Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί τον σκληρό πυρήνα του μεγάλου κεφαλαίου




πηγη:  902

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΕΛΛΑΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α



Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν στελέχη και μέλη του ΚΚΕ χθες το βράδυ στο Πέραμα, από ροπαλοφόρους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής που με μανία και λύσσα τους επιτέθηκαν δείχνοντας ότι ήθελαν να υπάρξει νεκρός.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΜΕ, συνάδελφος Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Οργανόγραμμα του φασιστικού συμπλέγματος πίσω από την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα



Κέντρο επιχειρήσεων:
Εφοπλιστικό και χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο

Πρωτογενής ιδεολογικός βραχίονας(προπαγάνδιση θέσεων εφοπλιστικού και χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, καλλιέργεια αντικομμουνιστικού μίσους):
Αστικός Τύπος και ΜΜΕ ελεγχόμενα από το εφοπλιστικό και χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο
(Βήμα, Έθνος, Καθημερινή, Σκάι, Μέγκα, κλπ)

Σ. Πουλικόγιαννης: Η Χρυσή Αυγή χτυπάει αυτούς που αντιστέκονται στα αντεργατικά μέτρα





πηγη: 902

«Πλεόνασμα» 479 ανέργων κάθε μέρα!



Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα! Πανηγυρίζουν! Φτιάχνουν... κλίμα! Αλλά τα πλεονάσματά τους, όπως και τα ελλείμματά τους, είναι συνώνυμα των κοινωνικών ερειπίων. Της απελπισίας. Είναι συνώνυμα της φτώχειας και της δυστυχίας.

Τα πλεονάσματά τους έχουν τόση σχέση με τη βελτίωση της ζωής του λαού, όση σχέση έχουν τα θρασύτατα ψεύδη τους συγκρινόμενα με την αλήθεια της κόλασης που βιώνει στην πραγματική, στην καθημερινή του ζωή, ο ελληνικός λαός.

Γυρολόγοι πολιτικάντηδες τάζουν καινούρια δεσμά στους εργαζόμενους


Με μπόλικα «θα» στην τσέπη τους κυκλοφορούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόμενοι στους εργαζόμενους «λαγούς με πετραχήλια», όταν βγουν στην κυβέρνηση!

Θιασώτες του αστικού κράτους και υπέρμαχοι του Συντάγματος, εργαλείο κυριαρχίας της εκμεταλλεύτριας αστικής τάξης, βγάζουν πύρινους λόγους για τη νομιμότητα, την αξιοκρατία και το σπουδαίο ρόλο που μπορεί να παίξει η Δημόσια Διοίκηση τάχα προς όφελος του λαού. Παρουσιάζουν το αστικό Κοινοβούλιο σαν το κορυφαίο θεσμό έκφρασης του «κυρίαρχου λαού», συγκαλύπτοντας ότι αποτελεί τμήμα του κράτους των αστών και ότι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία το μόνο δικαίωμα που έχουν οι λαϊκές μάζες είναι να αποφασίζουν περιοδικά ποιος πολιτικός διαχειριστής και εκφραστής του καπιταλισμού θα τις τσακίζει.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Σ. Πουλικόγιαννης: Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος





πηγη: 902

Πέραμα: Αποστομωτική λαϊκή απάντηση στη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος


Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο λαός του Περάματος με μία μεγάλη, πραγματικά ογκώδη συγκέντρωση στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κομμουνιστών το βράδυ της Πέμπτης. Πλήθος εργαζομένων, άνεργων, νέων, λαϊκών ανθρώπων του μόχθου συμπαρατάχθηκαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Βαγγέλη Μαρούπα, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το ΚΚΕ δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για το δίκιο του λαού, οι φασίστες τι να πουν; (...) Τσάμπα έχασαν το μεροκάματο στα μαγαζιά της νύχτας. Ο λαός του Περάματος δεν φοβάται τους θρασύδειλους» και πρόσθεσε: «Το κίνημα έχει την δύναμη, ώστε αυτοί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωρά ο τόπος, έξω από τις εργατικές λαϊκές γειτονιές, έξω από τα σχολεία και τις σχολές (...) Το ΚΚΕ δεν τα "δίπλωσε" ποτέ, ούτε θα τα "διπλώσει" και τώρα. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει για την εργατική λαϊκή εξουσία» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Β. Μαρούπας.

Bίντεο του ΚΚΕ για τον πόλεμο





πηγη: 902

Η συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα από την 78η ΔΕΘ



Συνέντευξη τύπου έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη 78η ΔΕΘ(δείτε εδώ το υπόλοιπο πρόγραμμα).


Στην εισηγητική ομιλία του τόνισε:

1. Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στον ελληνικό λαό για συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης, για την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Καλούμε το λαό να κατευθύνει την πάλη του στην αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία των μονοπωλίων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Να ανατρέψουμε το σκηνικό της άσφαιρης και αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης του νέου διπολισμού που θέλουν να διαμορφώσουν.

Σωτήρης Πουλικόγιανης: Χρυσαυγίτες, στελέχη των εργολάβων της Ζώνης πίσω απο την επίθεση




Ακουστε το ηχητικό ντοκουμέντο εδώ.

Η ανάκαμψη


Μιλάνε για καλύτερες μέρες..."Για τα παιδιά μας" λένε.
"Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους και πάλι, Άννα μην κλαίς θα γυρέψουμε βερεσέ απ' το μπακάλη...
Μιλάνε για του έθνους ξανά την τιμή, Άννα μην κλαίς στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί."

... καθίστε πρώτα και μάθετε τα ελληνικά...

Είναι μοιραίο, στην εποχή που υπέρλαμπρα αστέρια της βιομηχανίας του πολιτικού (;) θεάματος είναι οι Γεωργιάδηδες και οι Γιακουμάτοι, θέματα σοβαρά και μείζονα να μετατρέπονται σε «νούμερα» για τα μηχανάκια της AGB. Να αξιοποιούνται στον κατευθυνόμενο δημόσιο λόγο σαν εργαλεία με τα οποία έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με το «φως», όπως η γνώση και η μόρφωση, να μεταμορφώνονται στο αντίθετό τους, για να παραχθεί, τελικά, βαθύ σκοτάδι.



Ζούμε τις τελευταίες μέρες, για μια ακόμα φορά, το ζήτημα της Παιδείας, και ειδικότερα της Γλώσσας, να αξιοποιείται ως όχημα που υποβιβάζει το διάλογο σε μια άναρθρη χάβρα όπου πρωταγωνιστούν οι φορείς των δυο όψεων του ίδιου νομίσματος:

«Δεν σου χαρίζονται, μην τους χαρίζεσαι»

Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε κάθε μαθητή και μαθήτρια με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς
«Είσαι νέος, πάλεψε για το σχολείο και τη ζωή που ονειρεύεσαι. Κάνε τον αγώνα για το μέλλον δική σου υπόθεση!» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην ανοιχτή επιστολή της σε κάθε μαθητή και μαθήτρια. Το ΠΑΜΕ τονίζει τα εξής:

Οι «καινοτομίες» των πολυεθνικών



Δύο μικρές ειδήσεις που αφορούν τον όμιλο «Peugeot - Citroen» (αυτοκινητοβιομηχανίες) είναι ενδεικτικές για το πώς λειτουργεί ένας καπιταλιστικός κολοσσός σε περίοδο κρίσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, η εταιρεία αναμένεται να κερδίσει μερίδιο αγοράς στη Γαλλία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013, έπειτα από την ισχυρή μείωση των πωλήσεων τον Αύγουστο (οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στη Γαλλία από την «Peugeot» υποχώρησαν 17% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο). «Προβλέπω - είπε σε συνέντευξή του στις 5 Σεπτέμβρη - πως ο όμιλος θα εμφανίσει αύξηση στο μερίδιο αγοράς το τελευταίο τρίμηνο λόγω των καινοτομιών που εισάγουμε».

Πέραμα: Δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Απο τις εξορμήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη απο το πρωί για την καταγγελία της δολοφονικής επίθεσης


Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κούβα, η ΕΕ, και ο Guillermo Farinas




Χθες, η Ευρωνοκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε τη "σύμπλευση αστών και οπορτουνιστών στην άθλια φιέστα απονομής από τον Μάρτιν Σούλτς, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, του 'βραβείου Ζαχάρωφ' στον Γκιγιέρμο Φαρίνας", Κουβανό αντιφρονούντα. Στην ανακοίνωσή της, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα σημείωσε:
Το αντικομουνιστικό παραλήρημα του Μάρτιν Σουλτς, κατά του κουβανικού λαού, επικροτήθηκε με την παρουσία των προέδρων και ευρωβουλευτών των πολιτικών κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου - Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι, Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές - και της Gabi Zimmer, προέδρου της GUE/NGL, στελέχους του γερμανικού κόμματος DIE LINKE - συμμάχου του ΣΥΡΙΖΑ και βασικής συνιστώσας του οπορτουνιστικού Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) - που συμμετείχε σε αυτή την άθλια φιέστα.

Ν. Σοφιανός στο «ΣΚΑΪ»: Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ απαντά στις λαϊκές ανάγκες του σήμερα





πηγη: 902

Παρά τρίχα φαλακρός...


Προς φίλους Έλληνες.

Βαρέθηκα να διαβάζω μηνύματα, πως το ΚΚΕ είναι κρίμα που μένει απ΄έξω στον μοναχικό του δρόμο και δεν συστρατεύεται με τον Σύριζα για την ρήξη και την ανατροπή - λέμε τώρα.

Και πως αυτή η στάση του ΚΚΕ είναι προς όφελος των Τροϊκανών.

Δανία: Όπου οι εργαζόμενοι έσκυψαν το κεφάλι, αφεντικά και εργοδοτικός συνδικαλισμός τούς το έκοψαν




Πριν από λίγες μέρες γράψαμεγια τις εξελίξεις στην «Danish Crown», όπου οι εργαζόμενοι πιέστηκαν να δεχτούν μεγάλες περικοπές στους μισθούς, με την ελπίδα ότι κάποιοι από αυτούς θα εξακολουθήσουν να εργάζονται. Γεγονός που έχει επαναληφθεί και σε προηγούμενα χρόνια.

Black Bidet: Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα



                           
     
                                       


                                

Βάζουν στο μάτι δόσεις και σπίτια

Ανταπόκριση των «Financial Times» από την Αθήνα επικαλείται τραπεζίτη που δε θέλει να κατονομαστεί και γράφει ότι περίπου το 30% των κατόχων στεγαστικών δανείων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες, μπορούν αλλά επιλέγουν να μην πληρώσουν. Η ίδια πηγή είπε στην εφημερίδα

11,5 εκατ. δολάρια την ώρα...

Χτες ήταν η «επέτειος» του χτυπήματος της 11ης Σεπτέμβρη του 2001 στους Δίδυμους Πύργους. Στα χρόνια που πέρασαν ουδείς μπορεί πια να αμφιβάλει: Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, για να επεκτείνει τη θηριωδία του.



Εχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του:

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Είτε με έλλειμμα, είτε με πλεόνασμα οδηγούν στη χρεοκοπία το λαό





πηγη: 902

Α. Τσατσούλη στον ΑΝΤ1: Ο κατακερματισμός της παιδικής συνείδησης είναι ο στόχος των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία




πηγη: 902

Χιλή, πριν από 40 χρόνια...

Το 2005, ένα χρόνο πριν το θάνατό του, το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής αθώωσε τον Πινοσέτ για τις μαζικές δολοφονίες και τα βασανιστήρια κατά τη 17χρονη χούντα του...


Σήμερα συμπληρώνονται 40 ακριβώς χρόνια από την εκδήλωση ενός από τα πιο αιμοσταγή φασιστικά πραξικοπήματα στην Ιστορία, το πραξικόπημα στη Χιλή στις 11 Σεπτέμβρη του 1973.



Ηταν η απαρχή της πολύχρονης υπαγωγής μιας ολόκληρης χώρας σε ένα από τα στυγνότερα φασιστικά καθεστώτα που επέβαλαν μέσα στον 20ό αιώνα το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές για τη διατήρηση της εξουσίας τους.

Τα επιτευγματα και η πραγματικοτητα


Κάθε λίγο το υπουργείο Εργασίας - ως ταχυδακτυλουργός - βγάζει και ένα λαγό από το μανίκι. Τη μία μέρα παρουσιάζει «στοιχεία» με τα οποία δείχνει πως κατατροπώνει την ανεργία. Την άλλη ανακαλύπτει «τρύπες» στη λειτουργία των Ταμείων και διατάζει ελέγχους για να αντιμετωπιστούν η διαρροή εσόδων και οι συντάξεις που αποδίδονται χωρίς έλεγχο, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι για την κατάσταση της Κοινωνικής Ασφάλισης φταίνε τα «λαμόγια» οι ασφαλισμένοι. Χτες, η πολιτική ηγεσία παρουσίασε το νέο της επίτευγμα: Την ηλεκτρονική καταγραφή της απασχόλησης και των επιχειρήσεων, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα της δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπίσει την αδήλωτη εργασία, «στοχευμένα», όπως είπε ο υπουργός Εργασίας.

Το παράδειγμα της Φινλανδίας και ο ΣΥΡΙΖΑ



Δυο φορές σε μια μέρα χτύπησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε το λαό να παλέψει για ένα εκπαιδευτικό μοντέλο τύπου Φινλανδίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης στην πρωινή ενημέρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ είπε ότι η Φινλανδία αποτελεί παράδειγμα για την έξοδο από την κρίση, γιατί επένδυσε στην Παιδεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Χ. Λάσκος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μας μιλάει για το παράδειγμα της Φινλανδίας που είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε επιδόσεις.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιπαράθεση στη Βουλη Κεδικογλου-Παφιλη για τον 902







πηγη:  Κοκκινος Ανεμος

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Παιδεία





πηγη: 902

Enjoy capitalism!

Στην Ουγγαρία οι άστεγοι θα πληρώνουν 500 ευρώ




...για να ζουν στους δρόμους!...
Aντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταγμα δημοτικού διαμερίσματος στη Βουδαπέστη που ποινικοποιεί την διαβίωση σε ανοικτούς χώρους, την αναζήτηση φαγητού από τα σκουπίδια και τη...
συλλογή αντικειμένων που έχουν αφεθεί στο δρόμο και τιμωρεί με υψηλά πρόστιμα τους άστεγους παραβάτες.

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Του Νίκου Μπογιόπουλου

Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Unfolow"

Ο Ένγκελς γράφει ότι«στον καπιταλισμό κάθε βήμα προς την άμβλυνση της κρίσης προετοιμάζει την επόμενη φάση της κρίσης». Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτό ακριβώς, με βιωματικό τρόπο, διαπιστώνουμε στην περίπτωση της Ελλάδας των αστικών κυβερνήσεων, της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικας.

 Γερμανία: Η αντικομμουνιστική εκστρατεία πέφτει στο κενό

Η πόλη του Τόργκαου
Μετά το αντικομμουνιστικό σόου της Μέρκελ σε Λύκειο του Βερολίνου ανήμερα της επετείου της ανέγερσης του Τείχους συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα «μαθήματα ιστορίας» σε μια συντονισμένη εκστρατεία ανιστόρητης προπαγάνδας που απλώνεται ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας της Σαξονίας απευθύνθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του κρατιδίου με το ερώτημα «Ενδιαφέρεστε για την ιστορία της ΓΛΔ και την ιστορία των γονιών σας, έχετε ιδιαίτερη κλίση στα ιστορικά-πολιτικά θέματα; Αν ναι, σας προσφέρουμε μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία από πρώτο χέρι στο πλαίσιο της 2ης ιστορικής κατασκήνωσης στις 25 έως 28 Σεπτεμβρίου».

Για ποια ανάπτυξη;



Μιλώντας το Σάββατο στη ΔΕΘ, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι οι τρεις προϋποθέσεις για να βγει γρηγορότερα η Ελλάδα από την κρίση είναι η «εξωστρέφεια», η «ανταγωνιστικότητα» και η «γεωπολιτική ισχύς» της χώρας. Καθένας από τους στόχους που θέτει η κυβέρνηση έχει δοκιμαστεί στην πράξη και έχει αποδειχτεί το ταξικό - αντιλαϊκό του περιεχόμενο. Τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα για μια καπιταλιστική οικονομία; Σημαίνει ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη. Ήδη, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, η υποτίμηση της εργατικής δύναμης έφτασε στο 30% για ορισμένους κλάδους από το 2010 και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας κατέγραψε τον περασμένο Ιούνη βελτίωση κατά 3,3%.

Να 'τανε το '21...



Ο μεν κύριος Βενιζέλος, ο συγκυβερνήτης του κ. Σαμαρά, είναι αυτός που σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει:

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο από την τρόικα»(δηλώσεις από βήματος Βουλής, 21/9/2011)...

Ο δε κύριος Παπανδρέου είναι αυτός που σχετικά νωρίς, ήδη από το 1999, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, δήλωνε:

«Η Ελλάδα δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ» (δηλώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Τάμπερε, Οκτώβρης 1999)...
Οσο για τον κύριο Στουρνάρα, αυτός, όπως είπε τις προάλλες στη Βουλή, όσα ζούμε τα αντιλαμβάνεται σαν «σχεδόν δώρο»...

Ο Θ. Παφίλης για το νομοσχέδιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης





πηγη: 902

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Βράχος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ.Τσίπρας!

Την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" την θυμόμαστε όλοι. Όποιος μπορεί να μην τη θυμάται, ή να έχει μπερδευτεί από διάφορες τοποθετήσεις στελεχών και οικονομικών αναλυτών του, ας διαβάσει την (προ)τελευταία συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα στις 6 Ιουλίου του 2013 ΣΤΗΝ Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, όπου ζητούσε "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" γιατί όπως έλεγε "για μας προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού κι όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας"...

Η σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία όμως έχει νέα συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα.
Εκεί λοιπόν ο Αλ.Τσίπρας λέει(είναι και ο τίτλος της συνέντευξης στην Κ.Ε.):
"Έχουμε τη λύση που θα δεχτούν και οι δανειστές"!!
Και ποια είναι η πρόταση;
"Κούρεμα του χρεους κατά 40-50% για να γίνει βιώσιμο..."

Τα θρασύμια

Αν αναρωτιέστε το που βρίσκουν το θράσος, αυτοί που ζήταγαν «διεθνή παρέμβαση για την πτώση του “καθεστώτος” Άσαντ»*, να ανεβαίνουν στα κεραμίδια όταν αυτή γίνεται πραγματικότητα**, αναλογιστείτε πως πρόκειται για τους ίδιους πολιτικούς χώρους που στην δεκαετία του ’80 προέβαλαν ως πρότυπο εργατικού κινήματος την «αλληλεγγύη» του Βαλέσα, και πανηγύριζαν στην δολοφονία του Τσαουσέσκου***.

Λ. Ράζου στον ΑΝΤ1: Η εργατική τάξη να διαμορφώσει όρους ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής




πηγη: 902

Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)-Δηλώσεις για τη Συρία, 16/3/2013





πηγη:  Lenin Reloaded

Νορβηγία: Το καπιταλιστικό «πρότυπο» ξεθώριασε…

Στις 9 τού Σεπτέμβρη γίνονται βουλευτικές εκλογές στην Νορβηγία, η οποία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο και χτισμένη με βάση τα σκανδιναβικά σοσιαλδημοκρατικά πρότυπα τού διευρυμένου αποκαλούμενου κράτους πρόνοιας, πάντα μέσα στα όρια πού επιτρέπει η καπιταλιστική ανάπτυξη. Ο πλούτος βέβαια δεν ανήκει σε όλους. Υπάρχουν συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων ενώ ορμητικά η ζωή της εργατικής τάξης επιδεινώνεται.
Η Νορβηγία έχει επιλέξει με βάση πάντα τα συμφέροντα της νορβηγικής αστικής τάξης να είναι μέλος στο ΝΑΤΟ, και με δημοψηφίσματα του 1974 και 1992 να βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οικονομία της Νορβηγίας στηρίζεται κύρια στην αλιεία, τον εφοπλιστικό και ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, την πολεμική βιομηχανία και από το 1970 στην εξόρυξη πετρελαίου πού αποτελεί σήμερα και την μεγαλύτερη πηγή εσόδων. Η Νορβηγία κατέχει την 7η θέση μεταξύ των χωρών πού εξάγουν πετρέλαιο και τα έσοδα από τις εξαγωγές καλύπτουν πάνω από το 1/3 των συνολικών εσόδων της χώρας.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Βραδιά που μοιάζει με Γούντστοκ στην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή

Τρείς μήνες μετά το μαύρο στην ΕΡΤ διοργανώνεται μεγάλη συναυλία στο ραδιομέγαρο με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών


Βραδιά που μοιάζει με Γούντστοκ στην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή


11 Ιουνίου 2013. Η κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει την ΕΡΤ. Τρεις μήνες μετά στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 η ελληνική ραδιοφωνία και οι εργαζόμενοι της συνεχίζουν να παράγουν πλήρες πρόγραμμα με πάθος, επαγγελματισμό και αυτοθυσία. Ο καλλιτεχνικός κόσμος κάθε μέρα τρεις μήνες τώρα έκανε αισθητή την παρουσία του.
Για πρώτη φορά, 35 από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για το ραδιόφωνο, στη συναυλία της χρονιάς στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή!
Συμπράττουν αλφαβητικά: ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΦΟΙΒΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΡΟΓΩΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, ENCARDIA , ΖΙΩΓΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΘΗΒΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, LOCOMONDO, ΜΑΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΚΩΣΤΗΣ, MAGIC DE SPELL, ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΝΟΤΗΣ, ΜΗΛΙΩΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΜΙΤΖΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ, ΝΕΓΚΑ ΓΙΩΤΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ, ΡΙΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΡΟΥΣ, ΣΤΟΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΤΟΣΙΚΙΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΑΙΡΕΛΗ ΜΟΡΦΩ, ΤΣΑΚΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ..
Τη βραδιά που αρχίζει νωρίς, στις 19.30 και θα ολοκληρωθεί άγνωστο πότε (! ) συντονίζει και παρουσιάζει ο Πάνος Χρυσοστόμου.
Ένα πρόγραμμα με την υπογραφή και το κύρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

πηγη: Επίκαιρα

Μάκης Παπαδόπουλος: Πίσω απ' την αστική διαπάλη για το νέο δάνειο

Η διαπάλη σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού κρατικού χρέους εξακολουθεί να προβάλλεται απ' τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σαν η «μητέρα των μαχών» για τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας. Με επίκεντρο το προεκλογικό σκηνικό της Γερμανίας, προβάλλεται το δίλημμα μεταξύ δύο βασικών αστικών επιλογών:
Απ' τη μια η πρόταση της κυβέρνησης Μέρκελ που περιλαμβάνει παράταση του χρόνου εξόφλησης των σημερινών δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας καθώς και νέο δάνειο που θα συνοδευθεί με νέο αντιλαϊκό μνημόνιο. Η ελληνική κυβέρνηση συμπλέει με τη συγκεκριμένη πρόταση της Γερμανίας, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την εξωραΐζει με την υπόσχεση μιας διαπραγμάτευσης αφού επιτευχθεί το περιβόητο ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα. Υπόσχεται ήδη «κοινωνικό μέρισμα» με ελάφρυνση της θέσης κάποιων ομάδων ακραίας φτώχειας, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Απ' την άλλη, έχει κατατεθεί η πρόταση του ΔΝΤ που ζητά «κούρεμα» του σημερινού υπέρογκου ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η διαχείρισή του. Παράλληλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και η γερμανική σοσιαλδημοκρατία προτείνουν ένα νέο αναπτυξιακό «σχέδιο Μάρσαλ» και μια σχετική χαλάρωση της σημερινής αυστηρά περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής για να ανακάμψει πιο γρήγορα η ελληνική καπιταλιστική οικονομία.
Τη δεύτερη επιλογή προκρίνει η ηγεσία του ΣΕΒ που επισημαίνει ότι «η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης» και ζητά μεγαλύτερο περιθώριο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Ο ΣΕΒ τονίζει επίσης ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι μέρος του συνολικού προβλήματος της ΕΕ και ότι χρειάζεται «συνολική ευρωπαϊκή λύση». Στην ίδια κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι μια δική του μελλοντική κυβέρνηση θα προκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα απαιτήσει και θα πετύχει «κούρεμα» μέρους του ελληνικού χρέους, με τη στήριξη δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σκέψεις με αφορμή τα 40 χρόνια από το φασιστικό πραξικόπημα στη Χιλή

Καπνός έξω από το Προεδρικό Μέγαρο
Χιλή. 11 Σεπτέμβρη 1973. Με τις πλάτες των ΗΠΑ εκδηλώνεται και επικρατεί στρατιωτικό πραξικόπημα με επικεφαλής τον στρατηγό Πινοσέτ, που ανατρέπει την κυβέρνηση της Λαϊκής Ενότητας η οποία διήρκεσε 1.141 μέρες. Ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε πεθαίνει ηρωικά υπερασπιζόμενος το προεδρικό μέγαρο.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν οι φυλακισμένοι ξεπερνάνε τις 40 χιλιάδες, οι βασανισμένοι φτάνουν τις 30.000. Σε 3.065 ανέρχονται επίσημα οι νεκροί - εκτελεσμένοι και «εξαφανισμένοι». Πολλοί από αυτούς -όπως ο τόσο αγαπητός στη χώρα μας μουσικοσυνθέτης Βίκτορ Χάρα- αφήνουν την πνοή τους τις πρώτες μέρες κιόλας στο Στάδιο του Σαντιάγκο όπου στοιβάζονται κατά χιλιάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ιμπεριαλιστές και η Συρία

Οι λεγόμενοι «αντικαθεστωτικοί» της Συρίας, συναντούν τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ (που αλλού;) στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη! Ολοι οι (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) «εκδημοκρατιστές», στο ίδιο τραπέζι...
Με δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποτραπεί η επέμβαση στη Συρία και να μη συμμετάσχει η Ελλάδα σ' αυτή. Στις ανακοινώσεις του, όμως, και στις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών του, υπάρχουν αποχρώσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δεν μπορεί παρά να πατά σε δυο βάρκες, αφού στον πυρήνα της στρατηγικής του βρίσκεται η διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννάει τον πόλεμο.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον «Τύπο της Κυριακής»



Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τύπο της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη:  Υπάρχει η αίσθηση ότι ξεκινάει ένα «καυτό» φθινόπωρο με πολλά ανοικτά μέτωπα, στην Οικονομία (φόροι, βιωσιμότητα χρέους), στην Κοινωνία (κινητικότητα, απολύσεις), αλλά και στη διεθνή σκηνή, στη γειτονιά μας, με την κρίση στη Συρία. Εκτιμάτε ότι αυτό το καυτό φθινόπωρο μπορεί να προοιωνίζεται πολιτικές εξελίξεις;