Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Αποτέλεσμα - σταθμός για τη δράση του Συνδικάτου

Από παλιότερη εξόρμηση του Συνδικάτου σε οικοδόμους της Εγνατίας Οδού



Οι ταξικές δυνάμεις υπερδιπλασιάστηκαν, όπως και η συμμετοχή

Βήμα μπροστά στην πάλη για την οργάνωση του κλάδου των κατασκευών σε όλη την Ηπειρο, αποτελούν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων. Με κεντρικό σύνθημα «Κανένας Μόνος - ένας για όλους και όλοι για έναν», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη για τη μαζικοποίηση του συνδικάτου. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν εκατοντάδες καινούριες εγγραφές στο Συνδικάτο, από νέους εργάτες και μετανάστες, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες.

Δέκα παρατηρήσεις για τον καπιταλιστικό και τον σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής


1. Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής αναδύεται στα κενά του φεουδαλικού τρόπου παραγωγής. Αναδύεταικυριολεκτικά στα κενά του: στο κενό που εκπροσωπούν ως προς το καθεστώς ατομικής ιδιοκτησίας οι διάφορες μορφές κοινόχρηστης γης που απαλλοτριώνονται από την εκκλησία στην Αγγλία του 15ου αιώνα· στο κενό του ωκεανικού θαλάσσιου χώρου, του συστατικού στοιχείου του πρώιμου μερκαντιλισμού, μετά την τελειοποίηση πλοίων ικανών να αντέξουν το ατλαντικό ταξίδι, το ταξίδι στις Νότιες θάλασσες, στον Ειρηνικό.

Αξιοι!..



«Πολλά φαντάσματα εισέβαλαν τις τελευταίες μέρες στη ζωή μας: Του Στάλιν, του Ζαχαριάδη, της σκοτεινής αριστερής ορθοδοξίας, των εγκλημάτων που βαραίνουν όλες ανεξαιρέτως τις αριστερές πλάτες»... γράφει ο Καρτερός στην «Αυγή της Κυριακής», 24/11/2013. Για τα εγκλήματα που μιλά ο Καρτερός, η «Αυγή», ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ομογάλακτός τους μιλούν και οι αστοί, αναπαράγοντας τη θεωρία των άκρων. Με τους αστούς λοιπόν αντάμα κύριοι αριστεροί, κόντρα στο εργατικό κίνημα και στο λαό. Οσο για τα «φαντάσματα» που δεν «εισέβαλαν», θέλατε και τα βάλατε στη ζωή σας, δίνοντας εξετάσεις στο σύστημα, ότι με την αντιΚΚΕ μανία σας είστε στην εμπροσθοφυλακή της συντήρησής του. Αξιοι!..
πηγη: Ριζοσπαστης

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά το κεφάλαιο

Το ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία είναι πλέον γνωστό και πως όσοι από εμας καπνίζουν κινδυνεύουν να πάθουν σοβαρές βλάβες στην καρδιά και τα πνευμόνια τους το γνωρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στον αναπτυγμένο κόσμο και στην Ελλάδα. Αυτό που ίσως πολλοί από εμας δεν γνωρίζουν είναι γιατί τα αστικά κράτη, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν τόση μεγάλη πρεμούρα να περιορίσουν στο ελάχιστο τον αριθμό των ανθρώπων που καπνίζει,ενώ μέχρι πριν λίγες δεκαετίες αφήναν τις βιομηχανίες καπνού να οργιάζουν.

Το αφιέρωμα της ΚΝΕ στον εκτελεσμένο ΕΛΑΣιτη ποδοσφαιριστη Νίκο Γοδα






Γοργοπόταμος τότε… και τώρα…



Νύχτα 25ης προς 26η Νοέμβρη του 1942: 150 αντάρτες του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη, 60 αντάρτες του ΕΔΕΣ, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Ζέρβα, και 12 Βρετανοί σαμποτέρ επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της ιταλικής φρουράς της μεγάλης σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοπόταμου κοντά στη Λαμία, εξουδετερώνουν την εχθρική δύναμη και ανατινάζουν τη γέφυρα. Οι καταχτητές δέχονται ένα αναπάντεχο και βαρύτατο πλήγμα.

Χρ. Κατσώτης στον «ΑΝΤ1»: Χρειάζεται μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση





πηγη: 902

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη»


Τις προηγούμενες μέρες, δημοσιεύτηκαν άρθρα και ρεπορτάζ σε εφημερίδες και διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, που αναπαράγουν μια σειρά από ισχυρισμούς, μισές αλήθειες και ψέματα, στην πλειοψηφία τους υστερόβουλα και συκοφαντικά, με αφορμή ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του «Ριζοσπάστη» ως οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, τη σχέση της εφημερίδας με τα μέλη του Κόμματος, που εργάζονται ή εργάζονταν σε αυτήν το προηγούμενο διάστημα. Γίνεται προσπάθεια να συκοφαντηθεί συνολικά το Κόμμα, οι εσωκομματικές διαδικασίες συλλογικής συζήτησης και αποφάσεων. Δε θα μπούμε στον πειρασμό να τους απαντήσουμε ότι δε μιλάνε για «σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Δεν έχουμε τίποτα να απαντήσουμε σε όσους πάνε να πάρουν δήθεν «υπό την προστασία τους» εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους του «Ριζοσπάστη», την ίδια ώρα που χρόνια τώρα δεν έχουν πει κουβέντα για τις χιλιάδες απολύσεις στον Τύπο, στα δικά τους ΜΜΕ και θεωρούν ότι «έπιασαν λαβράκι» με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΚΚΕ στα κομματικά του Μέσα, συνολικά στη δραστηριότητά του. Απλά, οι κομμουνιστές, οι άνθρωποι καλής θέλησης, που μας γνωρίζουν καλά, ας τους γυρίσουν την πλάτη. Μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια.

Τι γύρευε ο Τέλλογλου στη Ζώνη;

Ο Τ. Τέλλογλου συνέλεξε το «υλικό» του ενάντια στο Συνδικάτο Μετάλλου από ανώνυμες καταγγελίες και από τις εκατοντάδες μηνύσεις των εργοδοτών που στρατολόγησαν τη Χρυσή Αυγή!


Στις 24 Οκτώβρη, στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, προβλήθηκε ένα «ρεπορτάζ» τρίλεπτης διάρκειας, του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα. Το «ρεπορτάζ» ήταν στημένο από την αρχή μέχρι το τέλος για να συκοφαντήσει τα ταξικά συνδικάτα της Ζώνης, αναπαράγοντας τα επιχειρήματα των εργοδοτών, που στρατολόγησαν τη Χρυσή Αυγή για να χτυπήσει τους κομμουνιστές συνδικαλιστές στις 12 Σεπτέμβρη.

Δεν είναι μονόδρομος η βαρβαρότητα

ΚΟΥΚΟΣ


Με την αναγγελία ότι για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου θα χρειαστεί ο λαός να πληρώσει πρόσθετα μέτρα, ύψους 6 δισ. ευρώ, έκλεισε η βδομάδα που πέρασε. Η αναγγελία περιέχεται στον υπό ψήφιση κρατικό προϋπολογισμό, όπου τα πράγματα δε λέγονται έτσι ωμά, αν και έτσι ακριβώς είναι.

Τα αδιέξοδα του καπιταλισμού δεν μπορούν να κρυφτούν

Ουρές ανέργων στην Ισπανία το Μάρτη του 2013
Associated Press


Ολο και πιο φανερά γίνονται καθημερινά τα αδιέξοδα του καπιταλισμού που σαπίζει, οι δυσκολίες διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης από τις αστικές κυβερνήσεις και αυτό βρίσκει την έκφρασή του και στις σελίδες του διεθνούς αστικού τύπου, που δεν μπορεί κρύψει αυτή την κατάσταση, αλλά στην ουσία καλεί σε περισσότερες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, δηλαδή περισσότερη βαρβαρότητα, που γεννάει περισσότερες προϋποθέσεις για τον νέο γύρο καπιταλιστικών κρίσεων.