Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο νοσηρός ψυχισμός του μπιστικού των αφεντικών…

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ,με αφορμή άρθρο του Κασιμάτη στην Καθημερινή, και την αναδημοσίευσή του σε τοπικό τύπο της Ρόδου, όσον αφορά άρθρο του Ριζοσπάστη που σχολίαζε τους πανηγυρισμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού για την εκτιμόμενη αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας εξαιτίας των αναταραχών στην Αίγυπτο. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:«Ο γνωστός Στέφανος Κασιμάτης της Καθημερινής, αφιερώνει την περασμένη Πέμπτη 22 Αυγούστου την τελευταία παράγραφο του άρθρου του στο ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη με αφορμή ένα δημοσίευμα για τους πανηγυρισμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, του πολιτικού προσωπικού τους και των ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της περαιτέρω αύξησης του τουρισμού που εκτιμούν ότι θα υπάρξει στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο. Μιας και το συγκεκριμένο κομμάτι αναδημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα, Παρασκευή 23 Αυγούστου, αυτούσιο σε τοπική εφημερίδα, θεωρήσαμε ότι είχε αξία μια τοποθέτηση από το ΚΚΕ σε τοπικό επίπεδο για το ζήτημα.

Η βοήθεια της UNRRA: Η αρχή της πολιτικής εξάρτησης της Ελλάδας από τις Η.Π.Α.


Η τετράχρονη Κατοχή, κατά την οποία ο ελληνικός λαός υπέφερε τα πάνδεινα από τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους Ιταλούς και Βούλγαρους, τελείωσε τον Οκτώβριο του 1944. Τη 12η Οκτωβρίου τα χιτλερικά στρατεύματα εγκατέλειψαν την Αθήνα και έξι μέρες αργότερα εισήλθαν στην πόλη ο πρωθυπουργός και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ακολουθούμενα από τμήματα του ελληνικού και του αγγλικού στρατού, καθώς και από μια μικρή μονάδα Αμερικανών στρατιωτών. Σύμφωνα με επίσημα ανακοινωθέντα η αμερικανική μονάδα θα επέβλεπε τη διανομή της βοήθειας προς τον ελληνικό λαό που θα έστελνε η UNRRA.

Με αισιοδοξία ατενίζουμε...

Επέμβαση της Δύσης στη Συρία και μάλιστα στρατιωτική; Πιθανό, πολύ πιθανό μάλιστα όπως δείχνει και ο ..."αέρας Ολάντ". Τόσους μήνες το ψάχνουν, απλά δεν έχει κάτσει ακόμη όπως το θέλουν.

Επικίνδυνη η προπαγάνδα των λαθών




Και να που ξαναεμφανίστηκε η προπαγάνδα των λαθών του ΔΝΤ και της τρόικας στις εκτιμήσεις τους για τα «προγράμματα διάσωσης της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας», δηλαδή τα μνημόνια και το βαθιά αντιλαϊκό τους περιεχόμενο. Και μάλιστα, επίσημα με έκθεση του ΔΝΤ. Την προηγούμενη φορά που φούντωσε στην αστική φρασεολογία η προπαγάνδα του λάθους, εστιάστηκε στους λεγόμενους πολλαπλασιαστές, που με βάση την πρόβλεψη της πτώσης του ΑΕΠ, καθόριζαν τα συγκεκριμένα βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, ότι δηλαδή ήταν λάθος οι πολλαπλασιαστές. Τώρα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν ευθύνονται οι πολλαπλασιαστές, αλλά οι μεγάλες αποκλίσεις στις προβλέψεις για το βάθος της κρίσης. Και, βεβαίως, στο βάθος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, επέδρασαν και οι καθυστερήσεις της εφαρμογής των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων. Είναι βολικές, εκ των υστέρων, οι εκτιμήσεις περί λαθών στη διαχείριση της κρίσης από την αστική πολιτική και την όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα σε διαφορετικές αστικές πολιτικές δυνάμεις και άλλες δυνάμεις της διαχείρισης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα διαφορετικά μείγματα διαχείρισης της κρίσης. Και δε μπορεί να αποκλείσει κανείς και λάθη των αστών σε εκτιμήσεις, ή στην εφαρμογή του ενός ή του άλλου μείγματος αστικής πολιτικής, ή και συνδυασμών τους. Για παράδειγμα, και σήμερα το ΔΝΤ επιμένει σε νέο «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, η δε Γερμανία επιμένει σε νέο δάνειο. Υπάρχει και η ενδιάμεση εκδοχή για μείωση των επιτοκίων και παράταση της αποπληρωμής των δανείων, που ουσιαστικά σημαίνει χασούρα των δανειστών, άρα εμμέσως ένα «κούρεμα». Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του «κουρέματος». Παρ' όλ' αυτά, χρειάζεται να ξαναγυρίσουμε στην αρχή, δηλαδή στο γιατί από το 2010 άρχισαν να επιβάλλονται τα μνημόνια, να γίνονται έντονες συζητήσεις για αναδιάρθρωση - «κούρεμα» του χρέους από τότε. Εχει τη σημασία του γιατί οι εκδοχές των λαθών και μάλιστα η τελευταία που αποδίδει την καθυστέρηση στην ανάκαμψη στις καθυστερήσεις των αναδιαρθρώσεων, συγκαλύπτει την ταξική ουσία του προβλήματος. Ενώ δουλεύει αποπροσανατολιστικά για την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ως προς το πραγματικό πρόβλημα της καπιταλιστικής οικονομίας, την κρίση, τις αιτίες της και τη διέξοδο πασχίζοντας να υποτάξει το λαό στην αστική πολιτική.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση του λαού

Ο Γ. Δραγασάκης, μέσω του ΔΟΛ, διαβεβαίωνε στις 4/8 τους «υγιείς» επιχειρηματίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «άλογο» που μπορούν να εμπιστευτούν
Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνθηματολογία και τον αποπροσανατολισμό, θέλοντας να εγκλωβίσει τις λαϊκές συνειδήσεις στη λογική του μικρότερου κακού, όσο επιβεβαιώνεται ότι οι διαφορές του με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα στρατηγικής περιορίζονται ολοένα και περισσότερο. Ορισμένα τέτοια παραδείγματα δίνει η προχτεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα.



Είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ολοφάνερο πια ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Το μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση. Αυτό που επιδιώκουν είναι να επιβάλουν με απειλές και τρομοκρατία ένα νέο καθεστώς βαρβαρότητας και εργασιακού Μεσαίωνα. Ενα καθεστώς που θα εξασφαλίζει σε λίγους τα κέρδη τους, τα Learjet τους, τη φορολογική ασυλία τους. Που θα εξασφαλίζει στους προστάτες τους τις καρέκλες της εξουσίας και θα μετατρέπει την πατρίδα και το κράτος σε υπηρέτες της ιδιοτέλειάς τους. Περί αυτού πρόκειται».

Ψευτοδίλημμα το «Γερμανία ή ΗΠΑ»



Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ, εντάθηκε η συζήτηση για τη στροφή της κοινής γνώμης υπέρ της Αμερικής, στη βάση ενός κλίματος αντιγερμανισμού που οξύνεται. Δίπλα στις δημοσκοπήσεις που προσπαθούν να διαμορφώσουν συνείδηση, παρά να καταγράψουν τάσεις, προστέθηκαν οι αναλύσεις από τα «βαριά χαρτιά» της αστικής δημοσιογραφίας, που λένε πάνω - κάτω τα εξής: Ο κόσμος έχει απηυδήσει από τη στάση της Γερμανίας στη διαχείριση της κρίσης στην Ευρώπη. Το μείγμα της διαχείρισης που προτείνει η Αμερική είναι πιο φιλολαϊκό. Οι ΗΠΑ είναι πιο φιλελληνικές από τη Γερμανία. Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να εφαρμόζει την πολιτική που υπαγορεύουν τα συμφέροντα της Γερμανίας και να συσφίξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Άλλος με την «υγιή επιχειρηματικότητα»;



Μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνεται ο ρόλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ως μαντρόσκυλου του κεφαλαίου. Η Χρυσή Αυγή, στην πραγματικότητα κατάμαυρη, είναι βγαλμένη από τα βαθιά σκοτάδια του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Οι αποδείξεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάμπολλες: Ερωτήσεις στη Βουλή για να δοθεί και άλλο τζάμπα κρατικό χρήμα στους εφοπλιστές, για να ενισχυθούν οι αεροπορικές εταιρείες, για απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο με μεροκάματο 14 ευρώ, συμφωνία για ξεπούλημα βραχονησίδων στο μεγάλο κεφάλαιο κ.α.

Μ. Παπαδόπουλος στο MEGA: Συνειδητή επιλογή η σταδιακή άρση των πλειστηριασμών





πηγη: 902

Το πρόβλημά τους είναι η κρίση




Η συζήτηση για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή ένα νέο δάνειο που θα καλύψει το «χρηματοδοτικό κενό» της Ελλάδας, δηλαδή την εξυπηρέτηση των δανείων από την τρόικα, δείχνει ότι τα ζόρια στη διαχείριση της κρίσης παραμένουν κυρίαρχα στην Ευρωζώνη, παρά το κλίμα ευφορίας για ανάκαμψη που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τα επιτελεία της. Αν η Ευρωζώνη έχει ξεμπερδέψει με την κρίση, όπως λένε, τότε γιατί τόσος ντόρος για το ελληνικό χρέος και τη διαχείρισή του; Η αλήθεια είναι ότι η κρίση κάθε άλλο παρά τελείωσε και η διαχείρισή της στην Ελλάδα είναι μέρος των γενικότερων ενδοαστικών συμβιβασμών για την ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου. Εκεί βρίσκεται το κλειδί για να βγάλει ο λαός σωστά συμπεράσματα για τις μεταξύ τους κόντρες.

Αντιδραστική ανεπίστρεπτη τάση



Δραματική μείωση
των θέσεων εργασίας σε τομείς όπως η πληροφορική και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα επιφέρουν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική παράγοντες όπως η υπεργολαβία και η αυτοματοποίηση που προσφέρει η τεχνολογία της πληροφορίας. Οι απώλειες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα 3,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ο υπολογισμός με βάση έρευνα γίνεται από το 2002. Μόνο στην Ευρώπη θα φτάσουν στα 1,9 εκατομμύρια. Οι επιχειρήσεις καταφεύγουν σε υπεργολαβίες μακριά από την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας μειωμένο εργατικό κόστος. Το ρεπορτάζ γι' αυτήν τη δραματική πραγματικότητα που διαμορφώνεται καταγράφεται στη χτεσινή «Καθημερινή». Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έρχεται να αποκαλύψει, ως ένα ακόμη παράδειγμα, ότι το ζήτημα της ανεργίας δεν μπορεί να λυθεί στον καπιταλισμό. Αν, επίσης, συνδυαστεί με τις εκατομμύρια θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί τα τελευταία 4-5 χρόνια λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε κλείσιμο επιχειρήσεων σε δραστική μείωση εργατικού δυναμικού από τους επιχειρηματικούς ομίλους λόγω μείωσης της παραγωγής, συμπληρώνεται η εικόνα της εφιαλτικής πραγματικότητας για την εργατική τάξη.

Η αγωνία των αστων και η επιβεβαίωση του ΚΚΕ



Σε άρθρο της, στην τελευταία σελίδα με τίτλο «Αραβική Σαλάτα», η χτεσινή «Καθημερινή» αναφέρεται στη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη». Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι φανερό ότι το δράμα της λεγόμενης "Αραβικής Ανοιξης" εξελίσσεται συνεχώς και κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να προβλέψει πού και πώς θα καταλήξει. Ειδικά οι μυστικές υπηρεσίες και οι κυβερνήσεις των μεγάλων δημοκρατιών της Δύσης, που είτε είδαν με συμπάθεια, είτε συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στην πτώση των απολυταρχικών, αλλά κοσμικών είναι η αλήθεια, καθεστώτων στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, τα έχουν εντελώς χαμένα πλέον με την πορεία και τη μορφή που πήραν τα γεγονότα. Είναι να απορεί κανείς βέβαια με τη "μυωπία" των πολυδάπανων και θρυλικών, υποτίθεται, για την αποτελεσματικότητά τους, ειδικών υπηρεσιών με τους φοβερούς αναλυτές. Προφανώς δεν είχαν καταλάβει τις περιορισμένες πλέον δυνατότητες διείσδυσης και επιρροής τους στο ακραίο Ισλάμ και ακόμη περισσότερο ότι η όποια αστάθεια στην περιοχή ευνοεί τους ακραίους ισλαμιστές. Τη βλέπουν σαν ευκαιρία δικής τους διείσδυσης και όπως αποδεικνύεται συνεχώς, είναι πολλοί και από διάφορες μουσουλμανικές χώρες οι έτοιμοι να θυσιαστούν "μάρτυρες" για τη δόξα του Προφήτη».

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πλασάρεται σαν «σοβαρός μεταρρυθμιστής»



Σε «ανατροπή της κυβέρνησης και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας» καλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας στην τελευταία απόφασή της: «Σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα "μνημόνια" που καταστρέφουν τη ζωή μας».

Ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με απόφαση Σαμαρά



Στο «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προχωρά οριστικά η κυβέρνηση, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για να βγάλουν οι τράπεζες στο σφυρί χιλιάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα, με την απειλή της κατάσχεσης, να αρπάξουν ό,τι απέμεινε από τον προϋπολογισμό των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Δ. Κουτσούμπας: Να μην περάσει το κλείσιμο και η συρρίκνωση νοσοκομείων





πηγη: 902

Ο συναγωνιστής σας ο φασίστας


Η παραπάνω φωτογραφία αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος της δεν είναι άλλος απο το να αναπαράγει το γνωστό παραμύθι που θελει το  ΚΚΕ σε  ρόλο καταστολέα του λαικού κινήματος αντίστοιχο δηλαδή με αυτόν που καλείται να παίξει  η Χ.Α. Ατυχώς όμως για τον εμπνευστή της (και οπως συμβαίνει και σε ενα αλλο γνωστό παραμύθι) ο βασιλιάς ειναι γυμνός.

Τα «Νέα» και τα «μαθήματα» ... ιστορίας


Ενα απροκάλυπτα αντικομμουνιστικό άρθρο αφιέρωσαν τα προχθεσινά «ΝΕΑ» στην επέτειο των 45 χρόνων, όπως έγραψε ο αρθρογράφος τους «από την κατάπνιξη της Ανοιξης της Πράγας από τους Σοβιετικούς με προέλαση στο έδαφος της Τσεχοσλοβακίας των στρατευμάτων του Συμφώνου της Βαρσοβίας». Βεβαίως, δε θα περίμενε κανείς από τους αστούς διαφορετική αντιμετώπιση και δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλωστε, «Ανοιξη της Πράγας» ονομάζουν την αντεπαναστατική δράση των δυνάμεων που επεδίωκαν να ανατρέψουν τότε τη σοσιαλιστική εξουσία.

Διώκονται εργαζόμενοι που αντέδρασαν στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής!


Διώκονται ποινικά εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου που αντέδρασαν στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Απρίλη!Αυτό έγινε μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, κας Σίδερη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου εναντίον των εργαζομένων! Και στη συνέχεια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προκαταρκτική έρευνα και κάλεσαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Σταμάτη Φιλιππή, και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Αποστόλου, στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας. Η προκλητική αυτή κίνηση τόσο της διοικήτριας όσο και των δικαστικών και αστυνομικών αρχών έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων. Και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διωχθούν ποινικά άλλοι 10 εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση...

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ο απίθανος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ...


Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε σήμερα Τετάρτη να κουνήσει το δάχτυλο στο ΚΚΕ για την πώληση του «902», φτάνοντας μάλιστα στη γελοιότητα να λέει ότι αυτή η ενέργεια είναι «σαν να πουλάει ένας χριστιανός την ψυχή του στο διάολο».
Του Αλέκου Χατζηκώστα*

Με αφορμή την πώληση του «902», συνεχίζεται η επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ από πολλές πλευρές (π.χ. αστικά ΜΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) που θεώρησαν το γεγονός ως «μία χρυσή ευκαιρία» προκειμένου να πλήξουν την πολιτική του και κυρίως το κύρος που αυτό έχει (μαζί και την ηθική ανωτερότητα) σε πλατιές λαϊκές μάζες. Στον αντικομμουνιστικό, στην ουσία του, αυτόν αγώνα στρατεύτηκαν, δυστυχώς και άνθρωποι των Γραμμάτων. Και αυτό το δυστυχώς, αφορά το γεγονός ότι ο ραδιοτηλεοπτικός «902» ήταν πραγματικά πολιτιστική-πνευματική όαση στο σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ήταν ο σταθμός που φιλοξενούσε σε σταθερή βάση ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, ο μοναδικός σταθμός που είχε εκπομπές π.χ. για το βιβλίο, το θέατρο, αλλά και όλες τις μορφές Τέχνης, που πρόβαλε σε σταθερή βάση τον λαϊκό πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Ταυτόχρονα ήταν ο σταθμός ενός κόμματος που στην ιστορική του διαδρομή , έφερε και διέδωσε στην ελληνική κοινωνία νέα πολιτιστικά πρότυπα, υπεράσπισε ό,τι καλύτερο έχει δώσει ο λαϊκός πολιτισμός, σε σύγκρουση με την αστική ιδεολογία για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι πλειάδα κομμουνιστών εργατών της Τέχνης, σε όλους τους τομείς, κοσμεί την ιστορία του ΚΚΕ (λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικές τέχνες).

"Επαναστατικές" ... business και 902 αθλιότητες

Βρέθηκα τους τελευταίους 7 μήνες στο ραδιόφωνο του 902, δουλεύοντας όπως και πολλοί άλλοι εθελοντικά, και είδα και κατάλαβα πολλά. Εκεί κανεις δεν ασχολιόταν με το πότε, πώς και αν θα πληρωθεί. Αλλος ήταν ο πόνος όλων. Ο αγώνας του λαού, το Κόμμα και το αν μπορούσε να σωθεί ο σταθμός που στήθηκε από τον ιδρώτα και το υστέρημα μελών και φίλων εργαζόμενων.
Κι αυτό γιατί απλά έτσι σκέφτονται οι κομμουνιστές και γι αυτό και θα νικήσουν.

Και ύστερα αναρωτιούνται...




Εκτός από τα πάρτι αυτού του... κόσμου, στις αμμουδερές και διάσημες παραλίες της Μυκόνου με τα γνωστά ονόματα «full moon», «βότκα» κ.λπ. που παρουσιάζει ο αστικός Τύπος, παρουσιάζει και τα πάρτι του κόσμου των χρυσαυγιτών...

Tι είπε ο φασίστας στη Βουλή για τον 902;




Τα ίδια με αυτά που γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, η ΑΥΓΗ, λέει ο Παπαδημούλης και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το στιγμιαίο τεχνικό λάθος, ένα μεγάλο συγγνώμη.

Θ. Χιώνης: Ρύθμιση δανείων με στόχο την ανακούφιση του λαού





πηγη: 902

Συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο

Η ληστεία του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου συνεχίζεται. Χρειάζεται συμμαχία και απάντηση σαν μια γροθιά, για να ανοίξει ο λαός το δρόμο προς όφελός του
Την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην υλοποίηση των«προαπαιτούμενων δράσεων», για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόικα, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, από τους 11 υπουργούς που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντ. Σαμαράς είχε χτες συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλο, με τον οποίο θα συναντηθεί ξανά αύριο, Πέμπτη, με βασικό ζήτημα την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Με ελιγμούς η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας

Τα μέτρα της κυβέρνησης προστατεύουν τις τράπεζες, όχι τους δανειολήπτες. Κανένας μόνος του στα νύχια τραπεζών - κυβέρνησης


Με επικοινωνιακά τεχνάσματα συγκάλυψης της πραγματικότητας, με την αξιοποίηση και ενσωμάτωση επιμέρους ενστάσεων, που προβάλλουν βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνηση, επιχειρείται η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τη σταδιακή έναρξη των πλειστηριασμών, ακόμη και σε βάρος της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αγγλία: Πέθανε μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας νεαρός ασκούμενος σε τράπεζα



φώτο αρχείου


Ένας 21χρονος Γερμανός φοιτητής πέθανε στο Ανατολικό Λονδίνο, μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας
,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Independent.Οι συγκάτοικοι του νεαρού, οι οποίοι και τον βρήκαν νεκρό σε ντουζιέρα στο δωμάτιο της εστίας στην οποία έμενε, δηλώνουν πως αιτία του θανάτου ήταν η υπερβολική κούραση.

Ο Κούντερα, ο 902 και μια απάντηση στην Αυγή..

Διαβάζοντας το χθεσινό άρθρο της Αυγής για τον 902 τσατίστηκα, θύμωσα, τρελάθηκα..


Μα πάλι ψέμματα; Μα πάλι λάσπη; Γιατί; Τι να κάνω για να σταματήσουν; Ήθελα να γράψω τόσα πολλά και να πώ ακόμα περισσότερα..

Δημοσιογράφοι της αντιγραφής





Μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει λάσπη και να αναπαράγει ό,τι βρωμιά γράφεται στον Τύπο ενάντια στο ΚΚΕ, προκειμένου να κάνει τη δουλίτσα της, που δεν είναι άλλη από το να επιτίθεται χυδαία ενάντια στο ΚΚΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του 19χρονου


Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Αυγούστου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ την Πέμπτη 22 Αυγούστου καλεί με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ η οποία γίνεται με αφορμή το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι. Να σημειωθεί ότι το ραντεβού της Λαϊκής Επιτροπής είναι 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι ενώ η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών απευθείας στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15).

Μπουρδολογία και χολή για τον «902»

Συνεχίζουν τα ΝΕΑ και ο ΔΟΛ την προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του ΚΚΕ
Συνεχίζουν τα «Νέα» του Συγκροτήματος Λαμπράκη την απελπισμένη προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις γύρω από την πώληση του «902», με σαφή στόχο να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και να «στοιχειοθετήσουν» την κατασκευασμένη κατηγορία περί «αδιαφάνειας» στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ με σαφήνεια ενημέρωσε για τις διαδικασίες πώλησης του «902», η εφημερίδα του ΔΟΛ επιμένει στο φύλλο του Σαββατοκύριακου να γράφει για «αδιαφανή πώληση σε άγνωστο αγοραστή μέσω ενός πλέγματος οφσόρ εταιριών».

Θέλουν το λαό με ξένες σημαίες


Στροφή προς τις ΗΠΑ, ελπίδες για Κίνα και Ρωσία. Ενισχύεται ο ευρωσκεπτικισμός και αποδυναμώνεται ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα». Ετσι αναγγέλλει κυριακάτικη εφημερίδα τη δημοσκόπηση που φιλοξενεί στις σελίδες της και η οποία αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι Ελληνες αντιλαμβάνονται «τους συμμάχους μας στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον σχολιαστή της δημοσκόπησης. Καθόλου τυχαία, η δημοσκόπηση έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ και τη θερμή υποδοχή που έτυχαν οι δηλώσεις Ομπάμα από το σύνολο του αστικού Τύπου. Ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τέτοιες δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου «αθώοι».

Η Αίγυπτος διδάσκει



Το κλιμακούμενο αιματοκύλισμα του αιγυπτιακού λαού που συνεχίζεται δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι, για να μπορέσουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματά τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι να απεγκλωβιστούν από την επιλογή διαχειριστή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, διεκδικώντας αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι απλά μιας κυβέρνησης. Στην Αίγυπτο, οι λαϊκές δυνάμεις συνθλίβονται για τα συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου είτε αυτά εκφράζονται με θρησκευτικό μανδύα και τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», είτε με το στρατό και άλλες αστικές δυνάμεις.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Αυτοκτονίες και εμεις τον χαβά μας..

Αυτo το βίντεο, όποιος έχει όρεξη ας το δεί, κόστισε 75.000 ευρώ..





Mόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το καπρίτσιο της κάθε κυράτσας..
Θα την δείτε με το iphone της να τραβά βίντεο...


Ένα βιντεάκι απο το Λονδίνο με σαχλά χορευτικά και μπόλικο συρτάκι (φτάνει με αυτό το συρτάκι και τον Ζορμπά υπάρχουν και άλλα πράγματα για να προβάλλουμε), χαζογκόμενες να ζητωκραυγάζουν και πολλά χειροκροτήματα.. 75.000 παρακαλώ!! Όχι παίζουμε..

19/8/1936: Δολοφονία του Federico Garcia Lorca

image
Τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου του 1936, ήρθε το τέλος για τον κορυφαίο ποιητή, ζωγράφο, δραματουργό και θεατρικό σκηνοθέτη, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Εκτελέστηκε στο Βίθναρ της Ισπανίας από παραστρατιωτικούς οπαδούς του Φράνκο που έθαψαν τη σορό του, μαζί με άλλα τρία άτομα που εκτέλεσαν εκείνη την αυγή σε ομαδικό τάφο.



Οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν ότι ο Λόρκα εκτελέστηκε στο Αλφακάρ και πολλοί πίστευαν ότι είχε ταφεί στην περιοχή αυτή, μαζί με άλλους εκτελεσθέντες.Πέρυσι, οι αρχές της Ανδαλουσίας διέταξαν το άνοιγμα του συγκεκριμένου τάφου, κατόπιν αιτήματος των οικογενειών των άλλων πέντε ανθρώπων που πιθανολογείτο ότι είχαν ταφεί εκεί. Από την ανασκαφή και την έρευνα που έγινε στο χώρο όμως δεν βρέθηκε τίποτα.

Ο λαός της Μεσσηνίας να πει ΌΧΙ στην εγκατάσταση αμερικάνικων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών


Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχεδιάζεται να έρθουν στην Ελλάδα για να υπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχη 


    Σε σχόλιό της σχετικά με την πληροφορία για εγκατάσταση αμερικάνικων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε και τι συμφώνησε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Παράλληλα, σημειώνει ότι πρέπει να διευκρινιστεί και το ποια είναι η στάση της εκκολαπτόμενης «αριστερής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και αποφεύγει κάθε αναφορά στο θέμα ΝΑΤΟ.
   Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει, τέλος, ότι το ενδεχόμενο εγκατάστασης αμερικάνικων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Καλαμάτα, πρέπει να καταδικαστεί από τα εργατικά σωματεία, αλλά και από όλους τους φορείς της περιοχής.

Συμβόλαια (πολιτικού) θανάτου


   Στο χώρο του υποκόσμου υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που λειτουργεί αυτόνομα και ως κύριο αντικείμενο έχει; ενεργώντας ως εκτελεστικός βραχίονας του εκάστοτε εργοδότη-συμμορίας, να βγάζει απο τη μέση ανθρώπους κλειδιά  για την αντίπαλη συμμορία. Ο χώρος της πολιτικής δε θα μπορούσε να ξεφύγει απο την πεπατημένη,  κάνοντας βέβαια τις απαραίτητες προσαρμογές.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η υποκρισία




Για όλους εκείνους που με αφορμή την τραγωδία με τον 19χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, πρέπει να θυμίσουμε ορισμένα πραγματάκια. Πρώτον, τους πηχαίους και περήφανους τίτλους στις εφημερίδες τους πριν από μερικούς μήνες, όταν ο υπουργός Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε:

Ανταγωνισμοί για την ενέργεια στην Αρκτική



                           ΗΠΑ
Το κόστος των υποδομών τροχοπέδη στα σχέδια



Μια καλή εικόνα του αστικού κράτους ως συλλογικού εκφραστή των συμφερόντων της αστικής τάξης, του ρόλου του ως σκαπανέα για τη διάνοιξη δρόμων προς νέα πεδία κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και της απροθυμίας των μονοπωλίων να επενδύσουν αν δεν έχουν επαρκείς εγγυήσεις υψηλής κερδοφορίας, δίνει η περίπτωση των ΗΠΑ και η σχέση τους με την Αρκτική. Σχέση που εξετάζει πρόσφατη μελέτη του γνωστού και μη εξαιρετέου CSIS, δεξαμενής σκέψης περιωπής στις ΗΠΑ, ελεγχόμενης απ' τους πλέον ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους, οι υποδείξεις της οποίας αποτελούν ευαγγέλιο για την εκάστοτε κυβέρνηση.



Η μελέτη ξετυλίγεται γύρω απ' τον άξονα του ερωτήματος: «Είναι δυνατόν να υπάρξει μια ισορροπημένη οικονομική στρατηγική που θα απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της αρκτικής οικονομικής ανάπτυξης ενώ θα ελαχιστοποιεί το "κόστος του κρύου";». Το CSIS απαντά, μάλλον όχι, τουλάχιστον όχι προσώρας. Κι αυτό, όπως θα δούμε παρακάτω, επειδή η κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ δεν επιτρέπει στη φάση αυτή την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών που θα επιτρέψουν στα μονοπώλια να σουλατσάρουν στην Αρκτική, να μεταφέρουν τον πλούτο που θα εξορύσσουν στις αγορές που θα τον διαθέτουν προς πώληση.

Αυτο είναι το ΚΚΕ και τα μέλη του

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη των παππούδων του ΘΟΔΩΡΗ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗ, μέλους του ΚΚΕ για 4 δεκαετίες (αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ) και ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ και της προδικτατορικής ΕΔΑ, καθώς και του αδερφού του ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗ, μέλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2007, ο σύντροφος Θοδωρής Λαπαναΐτης προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ «902»το ποσό των 7.500 ευρώ, παραιτούμενος από το σύνολο σχεδόν της αποζημίωσής του (8.300 ευρώ) ως πρώην εργαζομένου του «902».

Στο κενό οι συκοφαντίες για το ΚΚΕ και τον «902»

Τα «Νέα» του ΔΟΛ και ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στις αντιΚΚΕ συκοφαντίες
Πληρωμένη απάντηση πήραν οι συκοφάντες του ΚΚΕ, που με αφορμή την πώληση του «902» έγραψαν και είπαν ένα σωρό αθλιότητες, για να πλήξουν το ηθικό κύρος του Κόμματος στα μάτια του λαού. Ποιοι πρωτοστάτησαν σ' αυτή την επίθεση; Το συγκρότημα Λαμπράκη, με τα «Νέα», και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος αναδείχτηκε σε κολαούζο του συγκροτήματος και των άλλων αστικών Μέσων, που προσπάθησαν να χτυπήσουν το ΚΚΕ.


Κανένα μείγμα διαχείρισης δε σώζει το λαό

Η κόντρα για το «κούρεμα» του χρέους καμιά σχέση δεν έχει με τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, όποια λύση κι αν επιλεγεί στη διαχείριση, θα τα υπονομεύσει παραπέρα
Eurokinissi
Η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Μπ. Ομπάμα αναθέρμανε και στην Ελλάδα τη συζήτηση γύρω από τα δύο μείγματα διαχείρισης της κρίσης. Η διαφορά, σε σχέση με το παρελθόν, είναι πως τώρα όλοι δηλώνουν υπέρμαχοι της άποψης ότι η διαχείριση της κρίσης δεν μπορεί να γίνεται μόνο με λιτότητα, αλλά χρειάζεται επίσης στρατηγική για βιώσιμο χρέος, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως είπε και ο Ομπάμα. Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σ' αυτά συμφώνησε ο Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση με τον Μπ. Ομπάμα, αυτά επανέλαβαν όλα τα κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ.