Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Επάγγελμα: Σφουγγοκωλάριος

Το θέμα της ανάρτησης είναι ενδεχομένως λίγο μπαγιάτικο τόσο λόγω του γεγονότος οτι τα περιστατικά στα οποία θα αναφερθούμε έλαβαν χώρα αρκετές μέρες πρίν αλλα και λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου που είναι απο μόνο του ένα γεγονός που εκ των  πραγμάτων, και λόγω συμβολισμών , έχει ειδική βαρύτητα. Παρόλαυτα το αντικομμουνιστικό μένος της Ε.Ρ.Τ είναι ενα θέμα το οποίο έχει τη δική του ιδιαιτερότητα για αυτό ,έστω και ετεροχρονισμένα,και θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τα γεγονότα απο τη δική μας σκοπιά.



Το πρώτο <χτύπημα> της κράτικής τηλεόρασης είχε να κάνει με την προβολή της αντικομμουνιστικής ταινίας  «Ανώνυμη: Το απαγορευμένο ημερολόγιο» . Δε θα μπούμε στον κόπο να αναλύσουμε το περιεχόμενο της ταινίας η να επεκταθούμε παραθέτοντας εγκωμιαστικά σχόλια για την ταινία αυτή απο ακροδεξιά ιστολόγια (πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι), το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι οτι πλέον τα προσχήματα έπεσαν και θα πρέπει να αναμένουμε ρετισαλ αντικομμουνιστικού οχετού απο την κρατική συχνότητα. Δε γνωρίζουμε αν αυτή η νέα προσπάθεια θα είναι αντάξια του ένδοξου παρελθόντος της ΕΡΤ που έφτασε σε σημείο να παρουσιάζει το Σταλιν ως δημοιυργό πιθηκανθρώπων(!!!), το μόνο βέβαιο όμως είναι οτι θα κληθεί να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί στο παιχνίδι της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας.

Σα να μην έφτανε αυτό όμως, η κρατική τηλεόραση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Αφου λοιπόν επι βδομάδες αποσιωπεί τις δραστηριότητες του Κ.Κ.Ε, όταν αποφάσισε να τις προβάλλει επέλεξε να το κάνει με τρόπο καθαρά προβοκατόρικο , διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του Κόμματος. Οι  μηχανές του ΣΥΡΙΖΑικού αυριανισμού  φαίνεται να έχουν πάρει για τα καλά μπροστά πλέον  και αν μη τι άλλο οι σημέρινοι φωστήρες της Ε.Ρ.Τ (Διονύση ακούς;) φαίνονται αντάξοι συνεχιστές των προηγούμενων (οσοι απο αυτούς είναι νέοι και δεν είναι ανήκουν στην κατηγορία Λάμπης Ταγματάρχης) .