Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη Λωρίδα της Γάζας 








Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τουςΓιώργο Πέρρο, Γιώργο Ποντικό και Μπάμπη Βορτελίνο, συναντήθηκε στη Γάζα με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών και με άλλα συνδικάτα.

    Η Ν.Δ προσπαθώντας να περάσει στην αντεπίθεση στο θεμα της ΕΡΤ  επανέφερε στη δημοσιότητα ενα κείμενο διαμαρτυρίας δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναφορικά με το θέμα των απεργιών.Ως εδω καλα θα έλεγε καποιος, δεν εχουμε να κανουμε παρα με τη συνήθη προσπάθεια μιας κυβέρνησης αφενος μεν να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων αφετέρου να αναστρέψει τις εντυπώσεις.

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ 902

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ 902
ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
Το 1989, ο Μάνος Χατζηδάκης κάνει μουσική, και όχι μόνο, εκπομπή στον 902 αριστερά. Από τον Τσαϊκόφσκυ και τον Φερρέ, στον Στινγκ και τους Μπήτλς, με παρενθέσεις περί ελευθερίας, αριστεράς, μόδιστρων και γερμανοτσολιάδων...

Σαν σήμερα... 15 Ιούνη



ο Μανος χατζηδάκις


1843 Γεννιέται ο Νορβηγός συνθέτης και πιανίστας Έντβαρντ Γκριγκ.

1849 Στο πλαίσιο των γενικότερων επαναστατικών ζυμώσεων και διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία, οι εργάτες της Λυών εξεγείρονται, στήνουν οδοφράγματα και συγκρούονται με μονάδες του στρατού. Οι μάχες εξελίχθηκαν σπίτι το σπίτι, ενώ ο στρατός χρησιμοποίησε ακόμα και πυροβολικό. Οι απώλειες των εργατών ήταν 150 νεκροί και τραυματίες, ενώ σχεδόν 2.000 οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου: Καταγγέλλει την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ για την έλλειψη περιφρούρησης της απεργίας

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου, σε όλη την εργατική τάξη την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ καθώς δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη διασφάλιση της απεργίας. Όπως καταγγέλλει, μέλη της ΕΣΗΕΑ παρέδωσαν ύλη, προετοιμάζοντας την έκδοση εφημερίδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ενημέρωση



Είναι γεγονός ότι στο κλείσιμο της ΕΡΤ διάφορες πολιτικές δυνάμεις εξέφρασαν αντίθεση. Μέχρι και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Είναι άκρως υποκριτική η στάση τους για να θεωρηθεί ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Γιατί συμφωνούν με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, και της ΕΡΤ, με δραστική μείωση του προσωπικού, τη δραστική μείωση των μισθών τους, την επιβολή εργασιακών σχέσεων γαλέρας, δουλεύουν στην κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ γι' αυτό το σκοπό, αφού δουλεύουν για την εφαρμογή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής εξόδου από την καπιταλιστική οικονομική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου.

Ο Μόσιαλος, η Κατσέλη και η ΕΡΤ


Το θράσος και η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και πρώην στελεχών του, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και καμώνονται πως διαφωνούν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, είναι απύθμενα! Αυτοί που σήμερα βγαίνουν στα κεραμίδια, ζητώντας «να παραμείνει ανοιχτή η κρατική ραδιοτηλεόραση», είναι αυτοί που έστρωσαν το δρόμο για να μπει λουκέτο σε μια σειρά πρώην ΔΕΚΟ και οργανισμούς του Δημοσίου, μεταξύ αυτών και η ΕΡΤ.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Και για να μην ξεχνιομαστε...

«Κύριε υπουργέ, με την ευκαιρία διαβιβάστε στον κύριο Πρωθυπουργό για τα e-mail που στέλνει στον 902 που στεγάζεται στον Περισσό, ότι στο δικό μας λεξιλόγιο, οι λέξεις Φόβος και Συμβιβασμός είναι άγνωστες»
Αλέκα Παπαρήγα σήμερα στην Βουλή..


Φωτογραφία: «Κύριε υπουργέ, με την ευκαιρία διαβιβάστε στον κύριο Πρωθυπουργό για τα e-mail που στέλνει στον 902 που στεγάζεται στον Περισσό, ότι στο δικό μας λεξιλόγιο, οι λέξεις Φόβος και Συμβιβασμός είναι άγνωστες»
Αλέκα Παπαρήγα σήμερα στην Βουλή..

Εχουμε χουντα;


      Το τελευταίο διαστημα,και με αφορμη το κατεβασμα του διακοπτη της ΕΡΤ,εντείνεται η συζητηση γυρω απο το κατα ποσον εχουμε χουντα η οχι. Η συζητηση αυτη ξεκίνησε οταν πρωτομπηκε η χωρα στο μνημονιο και λαμβανει ολο και μεγαλύτερες διαστάσεις οσο περνάει ο καιρος και η εκαστοτε κυβερνηση καταφευγει σε ολο και πιο οξυμενες μορφές αυταρχισμού προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική της.
Ο Ν.Σοφιανος για τις εξελιξεις στην ΕΡΤ


    

ΠΗΓΗ: 902

Οι έντιμοι άνθρωποι (ή "νάτοι, νάτοι, οι πρωθυπουργοί!"



Άνθιμος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Φαίνεσθε έντιμοι άνθρωποι»
Συνάντηση Αντιπροσωπείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
του Νίκου Παπαχρήστου
13 Ιουνίου 2013, 21:06
Amen.gr: Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων
Οι απολύσεις στη νέα ψηφιακή εποχή..
*περιμενετε λιγο για να τρεξει η εικονα

σκιτσο: Κωστας Ρουγγερης

Η ανατομία της διαπλοκής


     πηγη: Redfly Planet
Αποκαλυπτικό βίντεο: 'Ετσι φιμώνει τον «902» ο μηχανισμός της κυβέρνησης


     



Μόλις 22 δευτερόλεπτα απέχει ο 902 από την φίμωση που επιχειρεί σε βάρος του η κυβέρνηση μέσω της DIGEA και με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Σαν σήμερα... 14 Ιούνη


Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μαζί με τον Φιντέλ Κάστρο
1791 Ψηφίζεται στη Γαλλία ο νόμος του Λε Σαπελιέ για την απαγόρευση της οργάνωσης των εργατών σε σωματεία, μεσούσης της Γαλλικής αστικής Επανάστασης.

1811 Γεννιέται η Αμερικανίδα συγγραφέας και υπέρμαχος της κατάργησης της δουλείας Χάριετ Μπίτσερ Στόου.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ομιλια του Θαναση Παφίλη στη βουλή


           

Εικονες απο ολες τις απεργιακες συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ

Αργος

     


Σαμος


Μαζική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


     

Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, απλωμένη επί της Λεωφόρου Μεσογείων, βρίσκεται η μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της γενικής24ωρης απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με σύνθημα «αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή».

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στον «902.gr»!

Ρεκόρ επισκεψιμότητας από την έναρξη της λειτουργίας του κατέγραψε χτες το portal του «902.gr»
Η διαρκής ενημέρωση από τον «902.gr», που δε σταμάτησε ούτε λεπτό στη διάρκεια της νύχτας από Τρίτη προς Τετάρτη και η αναμετάδοση των εκπομπών που έκαναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αμέσως μετά τη διακοπή του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση και προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες στο portal του ΚΚΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το portal κατέγραψε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το Νοέμβρη του 2012, που ξεκίνησε τη λειτουργία του, υπερδεκαπλασιάζοντας το μέσο όρο των τελευταίων ημερών και φτάνοντας τις 180.000 μοναδικές επισκέψεις από 150.000 διαφορετικούς επισκέπτες. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και προτού η Digea διακόψει αυθαίρετα την ψηφιακή εκπομπή του 902 tv, το ενδιαφέρον των επισκεπτών του 902.gr κορυφώθηκε, φτάνοντας τις 40.000 επισκέψεις μέσα σε μια ώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνολικών επισκέψεων προέρχονταν από την Ελλάδα και 10.000 επισκέψεις έγιναν από το εξωτερικό.



Σαν σήμερα... 13 Ιούνη


Το συνέδριο του Βερολίνου
1381 Οι εξεγερμένοι χωρικοί της Αγγλίας μπαίνουν στο Λονδίνο και επιτίθενται σε κτίρια και αξιωματούχους του βασιλιά. Οι εξεγερμένοι απαιτούσαν την κατάργηση της δουλοπαροικίας και την ελάττωση των φόρων. Εναντίον τους κινητοποιήθηκε ο στρατός, ο οποίος και τελικά κατάφερε να συντρίψει την εξέγερση. Πάνω από 1.500 χωρικοί εκτελέστηκαν ως αντίποινα τις εβδομάδες που ακολούθησαν.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κομισιόν: Στηρίζει την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ




Τη στήριξή της στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση των εργαζομένων της εκφράζει με δήλωσή της ηΕυρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν, επικροτώντας την αντιλαϊκή πολιτική, τα λουκέτα και τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο που ξεκινούν με την ΕΡΤ, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η απόφαση των ελληνικών αρχών εντάσσεται στο πλαίσιο των μεγάλων και απαραίτητων προσπαθειών που καταβάλλουν για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα».

Επειδη λοβοτομη δε μας εκαναν ακομα

Επειδη λοβοτομη δε μας εκαναν ακομα 



         Το τελευταίο διήμερο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η  ΕΡΤ, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να την κλείσει.Για τους κομμουνιστές είναι θεση αρχής να υπεραμύνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και(μιας και μιλαμε για την ΕΡΤ) τη δημόσια περιουσία.Ως εδω ολα καλα,ομως αυτο σε καμία περίπτωση δε σημαίνει οτι θα παραβλέψουμε ουτε τον τροπο που προσεληφθησαν οι περισσοτεροι  στον εν λογω φορέα αλλα ουτε και τον ρόλο που επαιζαν τοσα χρονια ως επικοινωνιακός βραχίονας της εκαστοτε κυβέρνησης.
Το ΠΑΜΕ για την απεργία συμπαράστασης στον αγωνα των εργαζομενων της ΕΡΤ



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στις 10.30 π.μ.


ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στις 10.30 π.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .

 Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ    


  

πηγη: 902

ΧΑ: Απροκάλυπτα στο πλευρό της Κυβέρνησης για ΕΡΤ


Για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, τον πραγματικό της ρόλο. Είναι ένα φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα, γέννημα του καπιταλισμού που υπερασπίζεται αυτόν και τις κυβερνήσεις του με νύχια και με δόντια.

ΕΡΤ :Λαική απάντηση με τραγούδια,απο χθες το βράδυ


          


       

          

πηγη: Γιωργος Σαρρής


Ο Ν. Μπογιόπουλος και ο Θ.Παφιλης στο στούντιο της ΝΕT


    
               

                   

         πηγη: Redfly Planet

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η Λιάνα Κανέλλη στον Αlpha


          

πηγη: Redfly Planet

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το κλείσιμο της ΕΡΤ


        

πηγη: 902

Κλείνει τα μεσάνυχτα η ΕΡΤ - Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους - Δήλωση Γ. Γκιόκα


          

πηγη: 902

Διαβολικές συμπτώσεις: Το "Σχέδιο Μάρσαλ" ως αριστερό αίτημα

Η CIA και το Σχέδιο Μάρσαλ
Η ευρωπαϊκή αποστολή της CIA

Ως τον Σεπτέμβρη του 1948, και καθώς η βοήθεια άρχισε να καταφθάνει στην Ευρώπη, το Γραφείο Συντονισμού Πολιτικής της CIA (Office of Policy Coordination-OPC), κάτω απ' την διεύθυνση του Frank G. Wisner, άρχισε την χρηματοδότηση αντικομμουνιστικών εργατικών, φοιτητικών και ακαδημαϊκών οργανώσεων μέσα από μια ποικιλία από ομάδες-"βιτρίνα." Εμιγκρέδες από την Ανατολική Ευρώπη ενώθηκαν με την εθνική επιτροπή για Ελεύθερη Ευρώπη, μια οργάνωση που δημιούργησε το OPC για να αντιταχθεί στην σοβιετική κατοχή και προπαγάνδα στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ. Το Radio Free Europe—πηγή νέων και πληροφοριών από τον έξω κόσμο μέσα στην Ανατολική Ευρώπη —ήταν μέρος αυτής της πρωτοβουλίας.


Σαν σήμερα... 11 Ιούνη


Από την απεργία του 1928
1572 Γεννιέται ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Μπεν Τζόνσον.

1835 Πεθαίνει ο ναύαρχος του ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821 Ανδρέας Μιαούλης (Ανδρέας Βώκος).

1859 Πεθαίνει ο Αυστριακός πολιτικός και διπλωμάτης πρίγκιπας Κλέμενς Φον Μέτερνιχ. Από τους κύριους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της περιβόητης «Ιεράς Συμμαχίας», αντιτάχθηκε στην ελληνική Επανάσταση του 1821 την οποία και θεωρούσε παιδί της Γαλλικής αστικής Επανάστασης και επομένως απειλή για την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων (της φεουδαρχίας).

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο Συνασπισμός απέθανε,Ζητω ο ενιαιος ΣΥΡΙΖΑ(μέρος δεύτερο)


       Η ενιαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σα στοχο δεν εχει τοσο τον τροπο χάραξης της πολιτικης γραμμής του κόμματος, οσο το πως θα ελέγξει τις  διάσπαρτες  απόψεις που ακούγονται  απο τις διάφορες συνιστώσες προκαλώντας σύγχυση αναφορικά με την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πλήγματα που δέχεται στο εποικοινωνιακό πεδίο ο  ΣΥΡΙΖΑ απο τα λεγόμενα ατόμων που συσπειρώνονται στις συνιστώσες του, συνιστούν τροχοπέδη στην πορεία του κόμματος προς το Μεγαρο Μαξίμου και κατα συνέπεια πρεπει να παταχθούν.Στην πραγματικότητα είναι αλλο ενα βημα προς τη σοσιαλδημοκρατικοποίηση του εν λογω χώρου, μονο που αυτη τη φορα δε σχετίζεται με την πολιτική του αλλα με τον τροπο λειτουργίας του.Απώτερος στοχος ειναι να δημιουργήθει ενας πιο προσωποκεντρικος πολιτικός φορέας, στα πρότυπα των κομμάτων της αστικής διαχείρισης.

Ο Συνασπισμός απέθανε,Ζητω ο ενιαιος ΣΥΡΙΖΑ(μέρος πρώτο)



   Synaspismos logo.png

     Την αφορμή για την παρούσα ανάρτηση μας την εδωσε η ειδηση οτι ο Συνασπισμός προχωρησε στην αυτοδιάλυση του.Το γέγονος αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση καθοτι εντάσσεται σε μια γενικοτερη κατευθυνση που στοχο εχει την ενιαιοποιηση του  ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα ασχοληθούμε ουτε και με την εξέλιξη του προσυνεδριακού διαλόγου καθοτι η λογική της κλειδαρότρυπας που αυτοι ακολουθησαν στον προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ (παντα μεσα στα πλαίσια της αριτερής ηθικής που τους διέπει) δε μας εκφράζει.Αλλωστε για οποιον ενδιαφέρεται μπορει να παρακολουθήσει το,κατα τη γνωμη μας,πολιτικο μαλλιοτράβηγμα απο ιστότοπους που πρόσκεινται στον εν λογω  πολιτικό φορέα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις εκδηλώσεις τιμής στους σφαγιασθέντες του Διστόμου 


          

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρέθηκε στο μνημόσυνο και στην εκδήλωση τιμής για τους σφαγιασθέντες στο Δίστομο από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Δήμος Δίστομου – Αράχοβας – Αντίκυρας, το πρωί της Δευτέρας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των σφαγιασθέντων Διστομιτών και σε δήλωσή του τόνισε:

«Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως και η κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων και μέτρων, το τσάκισμα των νεοναζιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, προϋποθέτουν ανάπτυξη της πάλης, άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνία, που σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία».

πηγη: 902

Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή: Una Faccia, Una Razza

Κάθε φορά που ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για Δημοκρατία και «μέτωπο ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά» ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη των χρυσαυγιτών. Και αυτό γιατί Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, των νοσταλγών της Χούντας. Η Νέα Δημοκρατία (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) είναι ο, εκ δεξιών, εκφραστής του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Χρυσή Αυγή το «ροντβάιλερ» αυτού.

Παράδειγμα 1ο: Προεκλογικές αφίσες των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης του 2010. Νίκος Μιχαλολιάκος (υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων) - Άδωνις Γεωργιάδης (υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής). Spot the differences.



Φασισμός: Ενα "πρόγραμμα σωτηρίας" λόγω "εκτάκτων συνθηκών"

Οταν η αλεπού βγαίνει στο παζάρι για να πουλήσει την πραμάτεια της φροντίζει πάντα να φοράει τα καλά της.

Οταν ο λύκος αποφασίζει να φάει την κοκκινοσκουφίτσα τότε ντύνεται ακόμα και άρρωστη γιαγιάκα.

Το λένε άλλωστε όλοι, ότι οι "δύσκολες συνθήκες απαιτούν δύσκολες αποφάσεις".

Σαν σήμερα... 10 Ιούνη



Ναζιστικά στρατεύματα καίνε το Δίστομο
1805 Ο Α’ Βερβερικός Πόλεμος με τα κράτη της Μπαρμπαριάς (Βορειοδυτική Αφρική) λήγει με νίκη των ΗΠΑ.

1822 Έπειτα από πολύμηνη πολιορκία, η οθωμανική φρουρά της Ακρόπολης παραδίδεται στους επαναστατημένους Έλληνες.

1836 Πεθαίνει ο Γάλλος φυσικομαθηματικός Αντρέ Μαρί Αμπέρ, κύριος θεμελιωτής του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροδυναμικής. Από αυτόν ονομάστηκε η μονάδα μέτρησης της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Σε εξέλιξη κινητοποίηση στην πλατεία Ταξίμ 

Από τη συμμετοχή του ΚΚ Τουρκίας σε διαδήλωση των προηγούμενων ημερών
Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, καθώς συνεχίζονται οι λαϊκές διαδηλώσεις στην Τουρκία. ΤοΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) καλεί και στη συγκέντρωση και διοργάνωσε μαζική προσυγκέντρωση στην οδό Ιστικλάλ, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη. Το σύνθημα που προβάλλει το TKP είναι «Εκατομμύρια την Κυριακή στην Ταξίμ».

Από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις στην Ταξίμ το Σάββατο

Τουρκία: Νέα κινητοποίηση σήμερα Κυριακή στην πλατεία Ταξίμ 

Από τη συμμετοχή του ΚΚ Τουρκίας σε διαδήλωση των προηγούμενων ημερών
Με νέα συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, στις 4 το απόγευμα, συνεχίζονται την Κυριακή οι λαϊκές διαδηλώσεις στην Τουρκία. Το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) καλεί και στη συγκέντρωση και διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 2 μ.μ., στην οδό Ιστικλάλ, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη. Το σύνθημα που προβάλλει το TKP είναι «Εκατομμύρια την Κυριακή στην Ταξίμ».


ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ




Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε στη Μυτιλήνη η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ για τις εκλογές στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους αντιπροσώπους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Ιούνη 2013.

Στις προηγούμενες εκλογές είχε έρθει στην τρίτη θέση ενώ φέτος πέτυχε αύξηση σε ψήφους και ποσοστό. Έτσι εξέλεξε 2 αντιπροσώπους στη ΔΟΕ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε ψήφους (μέσα σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2011):

Ψηφίσαντες: 729 (709)
Λευκά - Άκυρα: 52 (69)

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ: 198 (183)
ΔΑΚΕ: 195 (203)
ΠΑΣΚ: (φέτος ονομαζόταν Δημοκρατική Συνεργασία Εκ/κων ΠΕ Λέσβου): 182 (184)
Παρεμβάσεις: 102 (70)

    πηγη: Redfly Planet,Aristera sti Mitilini

ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ... στη φωτιά της μεγάλης οργής μας και της αγίας ελπίδας μαςΠενήντα χρόνια από το θάνατό του





Μέλπω Αξιώτη και Ναζίμ Χικμέτ, το 1951 στο Βερολίνο
«Απερίγραπτη λένε, η φτώχεια της Ισταμπούλ. Η πείνα θερίζει τους ανθρώπους. Βουλιάζουν λένε στο χτικιό. Κι οι κοπελίτσες, έτσι λένε. Στα θεωρεία του σινεμά και στα χαλάσματα. Ασχημα τα νέα για τη μακρινή μου πολιτεία. Την πολιτεία των τίμιων των εργατικών. Και των πτωχών ανθρώπων. Για την αληθινή μου Ισταμπούλ. Την πολιτεία που μένεις πολυαγαπημένη μου. Την πολιτεία που κουβαλάω. Πάνω στους ώμους μου. Μες στο σακί μου. Από εξορία σε εξορία. Από φυλακή σε φυλακή»... (Ναζίμ Χικμέτ)

Σαν σήμερα... 9 Ιούνη

Μονάδα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας


1781 Γεννιέται ο Βρετανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Στέφενσον, ο οποίος κατασκεύασε την πρώτη ατμομηχανή.

1870 Πεθαίνει ο μεγάλος Βρετανός συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς.

1898 Υπογράφεται συμφωνία, με την οποία η Κίνα παραχωρεί το Χονγκ Κονγκ στη Βρετανία για 99 χρόνια. Η συμφωνία έληξε το 1997 και από την 1η του Γενάρη 1998 το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στην Κίνα.