Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στάλινγκραντ


Ήταν 31 Γενάρη του 1943. Πριν από ακριβώς 71 χρόνια η Ανώτατη Διοίκηση των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων εκδίδει το Ανακοινωθέν για τη συντριβή των Ναζί στο Βόλγα. Την ίδια μέρα παραδίδεται η νότια ομάδα των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων με επικεφαλής τον διοικητή της 6ης στρατιάς Φ. Πάουλους, που μόλις είχε προαχθεί από τον Χίτλερ σε στρατάρχη. Το ανακοινωθέν είναι ουσιαστικά η αναγγελία της νίκης στη μάχη του Στάλινγκραντ, η οποία ολοκληρώνεται στις 2 Φλεβάρη του 1943, με την παράδοση των τελευταίων υπολειμμάτων της βόρειας ομάδας των γερμανικών δυνάμεων.

Στις 2 Φλεβάρη 1943, ο Στάλιν απηύθυνε ημερήσια διαταγή προς τα στρατεύματα του Ντον, όπου έλεγε: «Στον αντιπρόσωπο του Αρχηγείου της Ανωτάτης διοίκησης του στρατού, στρατάρχη του πυροβολικού σ. Βορόνοφ. Στον διοικητή των στρατευμάτων του μετώπου του Ντον, στρατηγό σ. Ροκοσόφσκι. Συγχαίρω εσάς και τα στρατεύματα του μετώπου του Ντον για το επιτυχημένο ξεκαθάρισμα των εχθρικών στρατευμάτων που είχαν κυκλωθεί κοντά στο Στάλινγκραντ. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους μαχητές, διοικητές και πολιτικούς καθοδηγητές του μετώπου του Ντον για τις εξαιρετικές αυτές πολεμικές επιχειρήσεις».

Εργαζόμενοι με νταβατζή την περιφέρεια Αττικής

Το αποκαλυπτικό απόσπασμα από το έγγραφο της Περιφέρειας προς το Νοσοκομείο «Αττικόν»
Στην «παραχώρηση» εργαζομένων στο «Αττικόν» Νοσοκομείο προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής πριν λίγες μέρες. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», επιβεβαιώνει ότι η Περιφέρεια όχι μόνο συμβάλλει στη διαμόρφωση πάμφθηνου και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, αλλά και ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίησή του μέσα από το σύγχρονο «δουλεμπόριο».

Δύο ακόμα πτυχές αυτής της «παραχώρησης» δείχνουν με ποιο τρόπο τα προγράμματα παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη δημιουργία στρατιών εργαζομένων χωρίς δικαιώματα. Η μία είναι ότι οι επτά εργαζόμενοι που δόθηκαν «δανεικοί» στο νοσοκομείο, θεωρείται ότι «φιλοξενούνται» (!) σε αυτό.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Παπα-πίκατσου






Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως οι υπέρμαχοι της πίστης στον θεό πιστεύουν στην κατασκευή του ανθρώπου από τον θεό «κατ εικόνα ημετέραν και καθ ομοίωσην», στο μήλο, στον καταραμένο φίδι, στην κόλαση, στον παράδεισο, στους αγγέλους, στον διάβολο, στην άμωμο σύλληψη του λευκού κρίνου, την μετατροπή του κρασιού σε αίμα του Χριστού,στην μετατροπή του νερού σε κρασιού, στην Ανάσταση του Λαζάρου, στους Μάγους με τα δώρα, στην σταύρωση στην Ανάσταση του Κυρίου. Όμως οι υπέρμαχοι της πίστης εύκολα και με φαρισαϊκή φλυαρία μετατρέπονται και σε επικριτές-δικαστές με καθήκοντα δημόσιου κατηγόρου και απειλούν ότι τα ράσα τους θα εκπέμψουν ηλεκτρικές εκκενώσεις και όπως το πόκεμον πίκατσου θα συντρίψουν τους άθεους που δεν έχουν εικονοστάσια στα σπίτια τους και δεν λιβανίζουν εφτά φορές την ημέρα.Ωστόσο το θέμα δεν ενδύκνειται για χιουμοριστική προσέγγιση διότι ο τυφλός φανατισμός του παπά είναι τόσο μανιώδης σε σημείο παράκρουσης, που τα όποια ιδεώδη του χριστιανισμού δέχονται επίθεση από τα ίδια τα λόγια του, που δεν αμφισβητώ ότι διακατέχονται από υπέρτατη και θεία πνευματική χυδαιότητα.

Εθελοντές κεγαλοκυνηγοί


«Κεφαλοκυνηγοί» με Bonus, για όποιον δεν έχει εισιτήριο, προβλέπει η συλλογική σύμβαση για «εθελοντές» εργαζόμενους.

Αντί να διεκδικήσει αυξήσεις για να αντιμετωπιστεί το κόστος της ζωής, προσανατολίστηκε στην κάρτα «εθελοντή ελεγκτή», ώστε οι κάτοχοί της να παίρνουν το 50% από τα πρόστιμα όσων δεν έχουν εισιτήριο. Το περιστατικό στο Περιστέρι, με το θάνατο του νεαρού το καλοκαίρι, είναι φαίνεται πολύ μακρινό για για τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στα αστικά λεωφορεία.

Δικαιοσύνη και αυταπάτες...




Oι συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και την εισαγγελέα Διαφθοράς, τροφοδότησαν ξανά μια φιλολογία για το ρόλο που μπορεί να παίξει η αστική Δικαιοσύνη στην κάθαρση της διαφθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγανδίζει πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές για να... «φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο», θα «συμβάλει στην εξυγίανση του δημόσιου βίου και της πολιτικής ζωής του τόπου». Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούν συνειρμούς ότι για την κρίση φταίνε η διαφθορά και τα σκάνδαλα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέουν την - απολύτως απαραίτητη - διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς, μιζών και σκανδάλων με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

 Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς της Coca-Cola

         

Ταξική αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca Cola», που για τέσσερις και πλέον μήνες παλεύουν για να ανακληθούν οι 33 απολύσεις στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, εκφράστηκε σήμερα με τη συγκέντρωση που οργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης.

Παρά τη βροχή, στο Αγαλμα Βενιζέλου έδωσαν το παρόν οι απεργοί της «Coca Cola», εργάτες από άλλες επιχειρήσεις των εμφιαλωμένων ποτών, εργαζόμενοι άλλων κλάδων, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι. Διαδήλωσαν ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και ανέλαβαν την ευθύνη να δυναμώσουν, οργανωμένα και έμπρακτα, την αλληλεγγύη στους απεργούς.

Επίθεση της Χρυσής Αυγής στα γραφεία του ΚΚΕ στο Πέραμα


Ανακοινωση της ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ



«Η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ καταγγέλλει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που βεβήλωσαν ξανά τα γραφεία του ΚΚΕ γράφοντας σύνθημα στην πρόσοψη του κτιρίου, το βράδυ της Κυριακής της 26ης Ιανουαρίου, όπως και τα συνθήματα φασιστικού περιεχομένου που έχουν γράψει σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τη στιγμή που η λαϊκή οικογένεια στην πόλη μας στενάζει, αυτοί προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από το ποιος πραγματικά είναι ο εχθρός της εργατικής τάξης, που τους εξαθλιώνει.

Επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το αληθινό τους πρόσωπο, το δολοφονικό τους χαρακτήρα. Η εμφάνισή τους στο Κερατσίνι το Σάββατο 25 Γενάρη είναι άλλη μια απόδειξη για το τι είδους οργάνωση είναι η Χρυσή Αυγή.

Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται από τους θρασύδειλους της Χρυσής Αυγής. Θα συνεχίσουν αταλάντευτα την πάλη τους για το δίκιο και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και σε κάθε δύναμη που υπηρετεί τα αφεντικά.

Καλούμε το λαό, τη νεολαία του Περάματος, τα σωματεία, τους συλλόγους στο μαζικό κίνημα, να τους απομονώσουν να μην μπορούν να σταθούν σε καμιά γειτονιά, σε κανένα χώρο δουλειάς, γιατί ο μόνος που μπορεί και πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσει, με τον οργανωμένο αγώνα, την ιδεολογία και πρακτική των φασιστοειδών της ΧΑ είναι το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Το ναζισμό και το φασισμό θα τον τσακίσει και θα τον απομονώσει το ίδιο το κίνημα».

πηγη: Redfly Planet 

Η «Αυγιανή»...... δεν παίζεται!

Τη δόξα των καλύτερων παραδόσεων της «Αυριανής» φαίνεται ότι ζήλεψε η «Αυγή», η οποία διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ. Εχουμε και λέμε: «Δ. Κουτσούμπας: Υπέρ του ευρώ», τιτλοφορεί η χτεσινή «Αυγή» το ρεπορτάζ της για το ΚΚΕ, με βάση τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ στο σχετικό με τη «Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές» αναφέρεται με υπότιτλο στο ίδιο ρεπορτάζ ως εξής: «Οχι στην έξοδο από το ευρώ». Ατιμη δημοσιογραφία, άθλια προπαγάνδα...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Ριζοσπάστης της εποχής για το θάνατο του Λένιν


Επειδή μ’ αρέσει να μεταφέρομαι στο κλίμα της εποχής ας δούμε πως κάλυψε ο Ριζοσπάστης το θάνατο του ηγέτη της Επανάστασης.


Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η κυβέρνηση για να σπάσει την απεργία στο εργοστάσιο του «Παπουτσάνη»




Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η συγκυβέρνηση για να σπάει την απεργία των εργαζομένων στον κλάδο της ελαιουργοσαπωνοποιίας και ενώ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο του «Παπουτσάνη» στη Ριτσώνα, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας στα εργοστάσια του κλάδου. Κάτω από τη «βοήθεια» των ΜΑΤ και της αστυνομίας, μικρή μερίδα απεργοσπαστών μπήκε για δουλειά.

Βασικοί άξονες για την αντιναρκωτική πολιτική στη χώρα μας

Η μάστιγα των ναρκωτικών είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό με παραμέτρους πολιτικές, οικονομικές, επιστημονικές, ιδεολογικές και άλλες. Από αυτήν την άποψη, η αντιμετώπισή της δεν αφορά μόνο τους ειδικούς. Αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, συνδέεται με την ανάπτυξη ενός ευρύτατου αντιναρκωτικού κινήματος και δεν μπορεί να εξαντληθεί απλά και μόνο στην αντιπαράθεση δράσεων πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης, έρευνας και αξιολόγησης.

Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία που συνδέεται άμεσα με την πάλη για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Στην παρούσα φάση, βασική προϋπόθεση για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι η σύνταξη ενός πλαισίου δράσεων που θα καθορίζει τις βασικές αρχές της αντιναρκωτικής πολιτικής στη χώρα μας.

Μία νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή…



Έτσι έλεγε ένα από τα αγαπημένα συνθήματα των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Δεν ξέρουμε αν το copyright του συνθήματος το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλοι με τους οποίους σφιχταγκαλιάζονταν στις πλατείες. Μικρή σημασία έχει, αφού το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει το παν για να πιστωθεί για την πάρτη του τη ρητορική περί Αργεντινής. Πλασάρει, εξίσου, τόσο ότι η λύση για το λαό είναι απλά η εναλλαγή στην κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού (ακόμα και αν αυτή γίνει με ελικόπτερο) όσο και ότι το μοντέλο διαχείρισης του καπιταλισμού που ακολούθησε η κυβέρνηση ήταν φιλολαϊκό. Με τα δικά τους λόγια το έλεγαν κάπως έτσι: «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή (...) Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία (...) Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους» (Αλέξης Τσίπρας, 7 Σεπτέμβρη 2012).

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος



Σε ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Συμπληρώνονται σήμερα 69 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Γενάρη 1945.

Το Άουσβιτς στάθηκε το μεγαλύτερο συγκρότημα εξόντωσης ανθρώπων, Εβραίων, κομμουνιστών και αντιστασιακών από την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση, την Ελλάδα, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες. Η απελευθέρωση του Άουσβιτς αποτελεί αποκάλυψη για την ιστορική μνήμη της φρίκης του κολαστηρίου των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της ναζιστικής θηριωδίας. Αποκάλυψη μιας τραγικής και απίστευτης αλήθειας για το μέγεθος της ανθρώπινης αγριότητας: Της προγραμματισμένης, μαζικής και με απάνθρωπες μεθόδους εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων από τη βάρβαρη ναζιστική μηχανή.

Είναι ανάγκη, σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος με την πάλη τους να απομονώσουν τη ναζιστική ιδεολογία και δράση, τους υμνητές τους, την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές για να μάθουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία όλη την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το φασισμό, την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Να μην περάσει η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ».

πηγη: 902

Αν το ΚΚΕ δε διδασκόταν από την Ιστορία του, θα κατέληγε στον εκφυλισμό

Πριν από ένα μήνα πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ με αντικείμενο την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στο χώρο της νεολαίας και στο κίνημά της. Τα καθήκοντα είναι πολύμορφα κι ανάμεσά τους η ανάγκη αποφασιστικής επίδρασης στο ιδεολογικό πεδίο κατέχει εξέχουσα θέση, αφού όλοι οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους απευθύνονται πρωταρχικά στη νεολαία, ειδικότερα στα παιδιά της εργατικής τάξης. Το πεδίο της Ιστορίας, κυρίως του 20ού αιώνα, ακόμα περισσότερο των δεκαετιών 1940 - 1950, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Και είναι φυσικό. Αυτός ο αιώνας θα ακολουθεί την ανθρωπότητα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον 20ό αιώνα συντελέστηκαν η μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που ξεπήδησε μέσα από τις φλόγες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η πάλη της νέας εξουσίας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η εποποιία του Κόκκινου Στρατού κατά του φασιστικού ιμπεριαλισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι άλλες επαναστάσεις μετά απ' αυτόν, τα μεγάλα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, αλλά και η αντεπανάσταση του 1989 - 1991.

Φαρμακονησι

του Νικου Μπογιόπουλου

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις δηλώσεις του Βαρβιτσιώτη, του υπουργού Ναυτιλίας. Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς και για τις δηλώσεις του Κεδίκογλου όσον αφορά τον απίθανο τρόπο που αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως κυβερνητικός προπαγανδιστής. Όλα αυτά τα αφήνουμε κατά μέρος. Με την επισήμανση ότι για όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι απαιτείται να λάμψει η αλήθεια.

Στεκόμαστε
στην τραγωδία στο Φαρμακονήσι από τούτη τη σκοπιά: Το μέγεθός της είναι τέτοιο που επιβάλλει να θυμηθούμε για μια ακόμα φορά τα αυτονόητα:



Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Η συνέντευξη του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Πρώτο Θέμα» - Άλλα είπε άλλα έβαλαν για τίτλο !!!!.


Συνέντευξη παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στον δημοσιογράφο Μανόλη Γαλάνη. Η συνέντευξη αυτή αναγγέλλεται από την 1η σελίδα της εφημερίδας με τον τίτλο«Δημήτρης Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ». Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε προκύπτει από τις απαντήσεις του. Αντίθετα αυτό που αναφέρεται σαφώς είναι ότι τα κόμματα αυτά, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συμπλέουν με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Η ξεχασιάρα «Αυγή» και η Ρόζα Λούξεμπουργκ

Το χέρι των δολοφόνων της Ρ. Λούξεμπουργκ και του Κ. Λίμπκνεχτ όπλισε η κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών, των πρώην δηλαδή συντρόφων της. Του κόμματος που από κόμμα των Μαρξ και Ενγκελς εξελίχθηκε σε κόμμα όχι απλά αστικής διαχείρισης αλλά και πνιξίματος της επανάστασης με τα ίδια της τα χέρια (φωτ.: Η Ρόζα Λούξεμπουργκ και δίπλα της ο Καρλ Λίμπκνεχτ)
Το αφιέρωμα της «Αυγής» της προηγούμενης Κυριακής στην Ρόζα Λούξεμπουργκ, μας θύμισε τα λόγια του Λένιν, γραμμένα το 1922:

«Ο Πάουλ Λεβί(1) επιδιώκει προπαντός τώρα να κερδίσει την εκτίμηση της αστικής τάξης - και επομένως της ΙΙ και ΙΙ½ Διεθνούς, που είναι οι πράκτορές της - επανεκδίδοντας εκείνα ακριβώς τα έργα της Ρόζας Λούξεμπουργκ που είναι λαθεμένα. Θα απαντήσουμε σ' αυτό με δυο σειρές από έναν καλό ρωσικό μύθο: Οι αετοί μπορεί καμιά φορά να πετάξουν και χαμηλότερα από τις κότες, μα οι κότες ποτέ δεν μπορούν να πετάξουν στα ύψη που πετάν οι αετοί... Παρά τα λάθη της, η Ρόζα Λούξεμπουργκ ήταν και παραμένει ένας αετός, και όχι μόνο η μνήμη της θα είναι πάντα ιερή για τους κομμουνιστές όλου του κόσμου, μα και η βιογραφία της και τα άπαντά της (τα οποία πολύ τα καθυστερούν οι Γερμανοί κομμουνιστές, πράγμα που ως ένα σημείο μόνο δικαιολογείται από τον αφάνταστο αριθμό των θυμάτων που έχουν στο σκληρό αγώνα που κάνουν) θα είναι ένα διδακτικότατο μάθημα, που θα διαπαιδαγωγήσει πολλές γενιές κομμουνιστών σε όλο τον κόσμο... "Η γερμανική σοσιαλδημοκρατία, ύστερα από τις 4 Αυγούστου 1914(2), είναι ένα πτώμα που αποσυντίθεται" - μ' αυτό το απόφθεγμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ θα συνδεθεί το όνομά της στην ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Και στο σκουπιδαριό του εργατικού κινήματος, ανάμεσα σε σωρούς κοπριάς, οι κότες σαν τον Πάουλ Λεβί, τον Σάιντεμαν, τον Κάουτσκι και όλη αυτή την παρέα, θα κακαρίζουν φυσικά για τα λάθη της μεγάλης κομμουνίστριας. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί»(3).

Διακήρυξη της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε για τις ευρωεκλογές

Εργατοϋπάλληλοι, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέες και νέοι, συνταξιούχοι,

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Ο δρόμος της είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Πάρτε μέρος στη μάχη των ευρωεκλογών, ψηφίζοντας με αποφασιστικότητα το ΚΚΕ.

Βοηθήστε όλοι άμεσα να αναγεννηθεί μια ορμητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που θα συμβάλει στον αγώνα, για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Εγγύηση για τα δικά σας συμφέροντα είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με τη δική του εξουσία.


Τώρα! Γνωρίζετε καλύτερα ότι ο ελληνικός λαός είναι που ζημιώθηκε από τη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ τον Ιούνη του 2012, ζημιώθηκε από τη στήριξη που πρόσφερε στα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.

Τώρα! Εχετε πείρα, να μην επιτρέψετε, για μια ακόμα φορά, την αρπαγή της ψήφου σας, κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα, κάτω από τη λογική του «μικρότερου κακού», που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό.

Τώρα, ξέρετε ότι τα προηγούμενα χρόνια η ΕΕ έπαιρνε αντιλαϊκές αποφάσεις που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και κομμάτων που ανήκουν στο «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς», όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους αυτούς που ξέρουν ότι οι αποφάσεις για ιδιωτικοποιήσεις, π.χ. στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, κ.α., πήγαν χέρι - χέρι με:
  • την κατάργηση λαϊκών κατακτήσεων,
  • την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων,
  • τη μεγάλη ανεργία,
  • την ταχύτερη είσοδο στην Ελλάδα ευρωπαϊκών και άλλων μονοπωλιακών ομίλων από όλες τις ηπείρους,
  • την εξαγωγή κεφαλαίου, μεταφορά βιομηχανικής παραγωγής Ελλήνων επιχειρηματιών εκτός Ελλάδας.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σ' αυτούς που σήμερα βλέπουν πού οδήγησε η βασική κατεύθυνση της ΕΕ για «ελευθερία κίνησης», δηλαδή κατάργηση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου και εμπορευμάτων:

Το αποτέλεσμα είναι η παρατεταμένη κρίση και συρρίκνωση σε βασικούς κλάδους της εγχώριας μεταποίησης, όπως η κλωστοϋφαντουργία και τα ναυπηγεία.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!