Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αγαπημένο μου αντικομμουνιστικό ημερολόγιο: Ιούνιος 2013

Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στη νέα 24ωρη απεργία




Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 5 καταστήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν το πρωί, με μεγάλη συμμετοχή, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», στο πλαίσιο νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξε το πανελλαδικό τους σωματείο. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική σε 12 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και σε αυτό των Ιωαννίνων, ενώ στα υπόλοιπα υπήρξε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Γραπτά κείμενα του Τσε Γκεβάρα συμπεριλήφθησαν στα ντοκουμέντα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO


Ernesto Che Guevara 28 6 2013
Συλλογή 431 γραπτών κειμένων του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα την περίοδο 1928-1967, έγινε δεκτή από την UNESCO ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα International Memory of the World Register. Η Κουβανική Εθνική Επιτροπή που μετέχει στην UNESCO εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αποδοχή της συλλογής γραπτών κειμένων του Τσε στα ντοκουμέντα παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η Επιτροπή αναφέρει πως η πράξη της UNESCO ουσιαστικά αναγνωρίζει την συμβολή του Τσε Γκεβάρα στη λατινοαμερικάνικη και παγκόσμια επαναστατική σκέψη, κάτι που τον έχει καταστήσει σε διεθνές σύμβολο ελευθερίας και διεθνισμού.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις κατασχέσεις




πηγη: 902

Τα «κόλπα» των εργατοπατέρων

Εκτίθενται η μία μετά την άλλη οι διάφορες αριστερές και «πατριωτικές» δυνάμεις που με άνεση μετακινούνται από τη διαχείριση του καπιταλισμού στην κενή υπερεπαναστατικότητα και τούμπαλιν. Δείχνουν πόσο επιζήμιοι είναι για το εργατικό κίνημα.

Σαν σήμερα... 29 Ιούνη

Εβραίοι της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι φασιστικές οργανώσεις «ΕΕΕ» και «Παύλος Μελάς»
1895 Πεθαίνει ο Βρετανός βιολόγος Τόμας Χάξλεϊ, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου.

1913 Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη βουλγαροκρατούμενη πόλη των Σερρών (Β’ Βαλκανικός Πόλεμος).

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Δε βάφονται αυγά με πορδές..

Οταν στις 21 Ιούνη αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λαφαζάνη ένα κείμενο που παρουσιάστηκε σαν ανακοίνωση 12 Ομοσπονδιών που καλούσαν μάλιστα σε πανελλαδικό συλλαλητήριο για τις 29 Ιούνη και με στόχο, όπως ανέφεραν, να ακολουθήσει σύσκεψη για την κήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας, το πρώτο ερώτημα που δημιουργήθηκε ήταν «τι μύγα τους τσίμπησε αυτούς, πατενταρισμένους εργατοπατέρες και μιλάνε ως και για πολιτική απεργία;».

ΚΟΑ ΚΚΕ: Ξεκινάει το Σάββατο το Διήμερο για Έλληνες και μετανάστες εργάτες στο Πάρκο Φιξ (SPOT)




πηγη: 902

Δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής




πηγη: 902

Δεν εμφανίστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά

Δεν εμφανίστηκαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά για την περιοδεία που είχαν εξαγγείλει, μετά την αντίδραση των εργαζομένων και την αποφασιστική τους στάση, παρά το γεγονός ότι την ώρα της περιοδείας εμφανίστηκε κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδο του αμαξοστασίου.

Δεν πέρασε ο εκβιασμός του Μάνεση

Ξεπερνώντας το φόβο κι αψηφώντας τις απειλές της εργοδοσίας, οι εργάτες της «Χαλυβουργίας» στο Βόλο, απάντησαν, για δεύτερη φορά, «ΟΧΙ» στην απαίτηση του Μάνεση για υπογραφή νέας, 6μηνης επιχειρησιακής σύμβασης, που προβλέπει νέα, μεγάλη μείωση του μισθού τους κατά 20% κι άλλα αντεργατικά μέτρα.

Σαν σήμερα... 28 Ιούνη

Η υπογραφή της Συνθήκης των Βερσαλλιώ
1912 Γεννιέται η Αμαλία Φλέμινγκ, σύζυγος και συνεργάτιδα του Βρετανού επιστήμονα Αλέξανδρου Φλέμινγκ, ο οποίος ανακάλυψε την πενικιλίνη.

1914 Δολοφονείται στο Σεράγεβο ο Αυστριακός δούκας Φραγκίσκος - Φερδινάνδος, γεγονός που στάθηκε αφορμή για την έκρηξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πειραιάς: Κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη για 1.677 ευρώ!

Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη, προχώρησε το Δημόσιο πριν από 3 μέρες! Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια.Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια που απέκτησε με κόπο και φτύνοντας αίμα μέσα στα «τάνκια» των καραβιών των εφοπλιστών. Τώρα, κινδυνεύει να χάσει αυτό το σπίτι γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ! Μάλιστα, η εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ταξικές δυνάμεις στην ΕΣΗΕΑ, στην ΠΟΕΣΥ και την ΠΟΕΠΤΥΜ: Ένα περίεργο συλλαλητήριο για εμάς χωρίς εμάς…

Ανακοίνωση για την συμμετοχή της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εννέα ακόμη Ομοσπονδιών και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, εξέδωσαν ηΔημοσιογραφική Συνεργασία(ΕΣΗΕΑ), Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία(ΠΟΕΣΥ) και Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία(ΠΟΕΠΤΥΜ).

Τα καθρεφτάκια των ιθαγενών και το κούρεμα των αποθεματικών



     Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο προσκήνιο  η συμφωνία της χώρας για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Η κυβέρνηση προσπαθώντας να μας πείσει για την αποτελεσματικότητα του έργου της αλλα και να δημιουργήσει την εντύπωση οτι κάτι αρχίζει να αλλάζει ποντάρει επικοινωνιακά στην κατα το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του εν λογω θέματος. Πολύτιμος αρωγός της σε αυτή της την προσπάθεια είναι ως συνήθως οι μεγαλοκαναλάρχες. Εμείς θα ασχοληθούμε με τα κυριότερα επιχειρήματα που επιστρατεύει η  κυβέρνηση.

Στο μίξερ του οπορτουνισμού…

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης απευθύνει κάλεσμα, μέσα από το νέο βιβλίο του, για στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που διανθίζεται με ένα απαύγασμα οπορτουνισμού και άκρατου καιροσκοπισμού που αυτοπροσδιορίζεται ως «λενινιστική τακτική», ως γραμμή με τελικό σκοπό τον κομμουνισμό. Προσθέτει επίσης ως «προπέτασμα καπνού» τη θέση να στηριχτούν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις και τάσεις αυτού του κόμματος - όπως λέει - για μια πορεία προς το σοσιαλισμό. Εννοεί πιθανά να στηριχτούν δυνάμεις τύπου «αριστερό ρεύμα», ΚΟΕ, ίσως και διάφοροι τροτσκιστές, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει κάθε ιδέα που θυμίζει σοσιαλισμό και κομμουνισμό εδώ και δεκαετίες και έβαλαν πλάτη στην κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ο αιώνα, καθώς και της προσήλωσης του ΚΚΕ στο σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι το βιβλίο προβάλλεται εγκωμιαστικά από τις σελίδες της εφημερίδας «Η Αυγή».

O ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟ MEGA




πηγη: 902

Τα πανηγύρια για τον αγωγό ΤΑP δεν αφορούν το λαό


Την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline)έναντι του «Nabucco West» για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά ανακοίνωσαν την Τετάρτη - σύμφωνα με διαρροές από την κυβέρνηση - οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ΒΡ, «Total», «Statoil» και «Socar», που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα «Σαχ Ντενίζ ΙΙ» του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν με τους Αντ. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν.

ΕΡΤ: Επιζήμια γραμμή που υπονομεύει αντικειμενικά τον αγώνα

σκίτσο: Κωστας Γρηγοριάδης
    
    Μιλώντας την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και συνδικαλιστές του Τύπου, ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ είπε ότι η απόφαση για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δημιουργεί αυτή τη στιγμή στα κρατικά ταμεία, στα δημόσια λογιστικά της χώρας, ένα επιπλέον χρέος που με πολύ μέτριους υπολογισμούς ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, ίσως να πλησιάσει και το μισό δισ. ευρώ». Οπως εξήγησε, «οι αποζημιώσεις των 2.650 εργαζομένων, οι ρήτρες διεθνών συμβολαίων, η ακύρωση συμφωνιών παραγωγών προγράμματος, τεράστια κόστη για αποζημιώσεις πάσης φύσεως, με την "ΚΥΑ Κεδίκογλου" μεταφέρονται όλες στο δημόσιο λογιστικό και στον ελλειμματικό προϋπολογισμό». Είπε ακόμα ότι

Αυτή τη στάση να δω κι ας πεθάνω!


Για τι είδους κρίση πρόκειται; Από πού πηγάζει; Ποιος κατάρτισε το πρόγραμμα, και ποιος το επιβάλλει; Σε τι συνίσταται η δημοσιονομική του προσαρμογή; Ποιοι είναι οι τοκογλύφοι που λέει ο Τσίπρας; «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. (…) και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους». (Στο Σύνταγμα, 17/6).

Σαν σήμερα... 27 Ιούνη

Το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας
1850 Γεννιέται ο συγγραφέας Λευκάδιος Χερν.

1929 Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.

1941 Γεννιέται ο Πολωνός σκηνοθέτης Κριστόφ Κισλόφσκι.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Οι ναζί ξεπουλάνε την αμυντική βιομηχανία...

                                                         σκίτσο: Κωνσταντίνος Ρουγγέρης

Πογκρόμ ενάντια στο προσωπικό με απολύσεις, νέα πριμοδότηση των μεγαλοβιομηχάνων του κλάδου (με ανάθεση σε δαύτους νέων παραγγελιών) και ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες θέλει η Χρυσή Αυγή για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Τσιράκια οι νεοναζί του μεγάλου κεφαλαίου, στην ιστοσελίδα τους σε περισπούδαστη «ανάλυση» με τίτλο «Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Χρυσής Αυγής για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία» προπαγανδίζουν την ανάγκη για «συμμετοχή των ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών» σε αυτόν τον περιλάλητο «Σχεδιασμό», άρα νέες παραγγελίες, κέρδη, προμήθειες στις τσέπες μεγαλοκαρχαριών και μεσαζόντων. Παρακάτω, ζητούν «σύγχρονες διαδικασίες διοίκησης σε ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχου συγκεκριμένων και μετρήσιμων στόχων (...) καθιέρωση σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και κριτηρίων ελέγχου». Τι σημαίνουν αυτά για τους εργαζομένους φαίνεται στην ειδική ενότητα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα όπου οι ναζί θέτουν ευθέως ζήτημα «εξορθολογισμού του προσωπικού», γράφουν επί λέξει για «μετατάξεις - απολύσεις». Πάντα για τα ΕΑΣ, ζητούν ακόμα: «Πώληση μη παραγωγικής ακίνητης περιουσίας, η οποία θα χαρακτηριστεί έτσι από ειδική επιτροπή και που εκτιμάται σε περίπου 1 δισ. Ευρώ». Οπως έχει δείξει η εμπειρία, «μη παραγωγικά» μπορεί να χαρακτηριστούν μια σειρά φιλέτα της επιχείρησης, που οι ίδιοι λένε ότι πρέπει παραδοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο. Και συνεχίζουν απαιτώντας «αναδιοργάνωση γραμμών παραγωγής με στόχο την μείωση του κόστους (...) Εξορθολογισμός και αναδιάρθρωση της Οργανωτικής Δομής και του Προσωπικού (...) διαρθρωτικές αλλαγές, μέτρα αναδιοργάνωσης»...

 Κανένα ΜΜΕ, εκτός «Ρ» και «902», στη συνέντευξη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για τη Ναυπηγική Βιομηχανία

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τη Ναυπηγική Βιομηχανία, στο πλαίσιο των δράσεων για το συντονισμό των εργαζομένων ενάντια στη διάλυση των ναυπηγείων. Η συνέντευξη αναβλήθηκε καθώς στο χώρο της συνέντευξης δεν παραβρέθηκε κανένα μέσο ενημέρωσης με εξαίρεση τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Black Bidet

   
 
      Είναι δεδομένο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και να κερδίσει τις εκλογές δε θα μπορέσει συγκροτήσει απο μόνος του κυβέρνηση. παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του να προσεγγίσει το δεξιό ακροατήριο τόσο με την ομιλία του Τσίπρα  για τον Καραμανλή όσο και με τη συνεργασία με τον Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ στο θέμα της Κύπρου, τα εως τώρα κέρδη του δεν είναι τέτοια που να του επιτρέπουν να ελπίζει στην αυτοδυναμία. Συνεπώς πρέπει να αναζητήσει συμμάχους με πρώτο  επιλαχόντα  βέβαια τον  Καμμένο, δοκιμασμένη λύση και σίγουρη. Οι βουλευτές ομως των ΑΝΕΛ με τα σημερινά δεδομένα δεν αρκούν για να σχηματίσουν πλειοψηφία (απο κοινού με το ΣΥΡΙΖΑ) ενω με βάση  τις δημοσκοπήσεις στο επόμενο κοινοβούλιο η εκπροσώπηση του εν λογω κόμματος θα είναι ακόμα μικρότερη. Με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ να συνεργαστεί με μαζί του, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στη γύρα για να βρεί το κόμμα εκείνο που λειτουργώντας σαν τσόντα θα τους χαρίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία.

Τη θεραπευτική κοινότητα «Διάβαση» επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας




πηγη: 902

Η Συνέντευξη Τύπου Των Εργαζομένων Της ΕΡΤ 25-06-2013


Σοβιέτ ή Καπιταλισμός; Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τον χαρακτήρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας

Από το ξεκίνημα της καπιταλιστικής κρίσης ακούγεται ολοένα και συχνότερα από τους θιασώτες των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων το επιχείρημα πως "η Ελλάδα είναι το τελευταίο σοβιετικό κράτος". Έτσι επιχειρούν να επιβάλλουν τις περιβόητες "μεταρρυθμίσεις" - δηλαδή τα αντιλαϊκά μέτρα - ως αναγκαία συνθήκη για τη διέξοδο απ' την κρίση (για ποιόν; για το λαό ή τα μονοπώλια;).


Τι ήταν - και τι είναι - λοιπόν η Ελλάδα την περίοδο της μεταπολίτευσης; Ένα σοβιετικού τύπου κράτος ή μια καπιταλιστική χώρα δεμένη στα γρανάζια της ΕΟΚ/ΕΕ;

Σαν σήμερα... 26 Ιούνη

Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε
1824 Γεννιέται ο Βρετανός φυσικός Λόρδος Ουίλιαμ Κέλβιν, ο οποίος εφηύρε την κλίμακα μέτρησης της θερμοκρασίας που πήρε και το όνομά του.

1858 ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία και Γαλλία υπογράφουν ιμπεριαλιστικές συμφωνίες με την Κίνα στην πόλη του Τιεντσίν. Με τη συμφωνία αυτή, η Κίνα υποχρεώθηκε να «ανοίξει» ακόμα περισσότερα λιμάνια και εμπορικές προσβάσεις στους ιμπεριαλιστές, να αποδεχθεί τις χριστιανικές ιερατικές αποστολές και να νομιμοποιήσει την εισαγωγή του οπίου.

Νίκος Καραθανασόπουλος: Καμιά ανοχή, καμία πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ




πηγη: 902

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Eνισχυμένο το ταξικό ψηφοδέλτιο στη Δ.Ο.Ε

        
     

                


               πηγη: Κοκκινος Ανεμος

Απάντηση της ΔΑΣ προς την ΠΑΣΚΕ για το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Σχόλιο εξέδωσαν οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την ανακοίνωση-απάντηση τηςΠΑΣΚΕ- ΕΚΑ προς τη ΔΑΣ για την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη συγκρότηση του προεδρείου.

Λετονία: Συνεχίζεται η επιχείρηση αμαύρωσης του σοσιαλισμού



Παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία
Την περασμένη βδομάδα το κοινοβούλιο της Λετονίας έβαλε μια ακόμη «πινελιά» στην επιχείρηση αμαύρωσης του σοσιαλισμού, που διεξάγεται με τη μέθοδο της απαράδεκτης ταύτισης του με το φασισμό. Έτσι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενέκρινε νομοθετικές τροποποιήσεις για την απαγόρευση της χρήσης και της διάδοσης των συμβόλων της πρώην ΕΣΣΔ, της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Λετονίας, καθώς και της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια των δημόσιων εορταστικών, επετειακών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων.

Το "αριστερό" κουβαδάκι


Όταν το βαρέλι στάζει και η διαρροή δε διορθώνεται, το πρώτο που κάνει ο βαρελάς είναι να βάλει ένα κουβαδάκι για να μαζεύει ότι χάνεται. Μετά θα δει τι θα κάνει μ'αυτό που μάζεψε. Η θα το ξαναρίξει μέσα ή θα το χρησιμοποιήσει όπου χρειαστεί.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ ΣΤΟ MEGA




πηγη: 902

Galbraith και Varoufakis-Μόνο ο SYRIZA μπορεί να σώσει την Ellada

   James K. Galbraith (University of Texas/Levy Institute) και Yanis Varoufakis
      Μόνο ο SYRIZA μπορεί να σώσει την Ellada
  New York Times, 23 Ιουνίου 2013
 Μετάφραση στα ΡενοΔουρικά: Lenin Reloaded
                          


ATHENS — Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της Elladas, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ή ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου, έχει οδηγήσει σε πολιτικό drama. Οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό του δικτύου κατέλαβαν τα κτίρια της ΕΡΤ και μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την υποστήριξή τους. Με τους δέκτες στο μαύρο, η αναμετάδοση συνεχίστηκε στο ίντερνετ [902 what?] και σύντομα οι σταθμοί σε όλη την Europe αναμετέδωσαν το σήμα. Αίφνης, ένας κρατικός οργανισμός που είχε μακράν απαξιωθεί για διαφθορά και νεποτισμό έγινε η voice της democratic resistance.

Σαν σήμερα... 25 Ιούνη

Αμερικανοί στρατιώτες προωθούνται στο μέτωπο της Κορέας
1795 Γάλλοι βασιλόφρονες και Βρετανοί στρατιώτες αποβιβάζονται στις Γαλλικές ακτές της Βρετάνης για να καταπνίξουν τη Γαλλική αστική Επανάσταση.

1826 Στη μάχη του Διρού, οι οπλισμένες με δρεπάνια Μανιάτισσες σταματούν τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ, που έκαναν αιφνιδιαστική απόβαση, για να πλαγιοκοπήσουν τους οχυρωμένους, στα στενά του Αρμυρού, Μανιάτες. Μετά από αυτό, ο Ιμπραήμ εγκατέλειψε κάθε σκέψη να πάρει τη Μάνη.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ το PSI

Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε τον Μάρτη του 2012.

Η Διαμάντω Μανωλάκου στο ΣΚΑΙ



πηγη: 902

Η αστείρευτη ηλιθιότητα ενος ΠΑΣΟΚου


    Το γνωστό και μη εξαιρετέο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του γνωστου μπανιστηρτζή (γνωστός και ως ο κομιστής του ροζ DVD) Θεμου Αναστασιαδη ασχολήθηκε με το διήμερο γνωριμίας με τα μαχητικά αθλήματα που διοργάνωσε η ΚΝΕ τη βδομάδα που μας περασε. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο-σφουγγοκωλάριο που κλήθηκε να καλύψει το θέμα, το διήμερο έγινε με σκοπό να εκαπαιδευτούν τα μελη της ΚΝΕ για να αντιμετωπίσουν τα φασισταριά της Χ.Α.

Σαν σήμερα... 24 Ιούνη

Εργάτες και στρατιώτες στη Βουδαπέστη
1812 Η «Μεγάλη Στρατιά» του Ναπολέοντα εκστρατεύει κατά της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από τους 685.000 στρατιώτες του Ναπολέοντα, μόλις οι 120.000 θα γυρίσουν πίσω ζωντανοί.

1859 Στη φονική μάχη του Σολφερίνο, στη Λομβαρδία, οι Γάλλοι νικούν τους Αυστριακούς. Η θέα των αιμόφυρτων και αβοήθητων τραυματιών δίνει στον Ελβετό Ερρίκο Ντινάν την ιδέα της δημιουργίας του Ερυθρού Σταυρού, που υλοποιήθηκε 4 χρόνια αργότερα.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ι. Β. ΣΤΑΛΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ 1941

Στις 22 Ιούνη 1941 η χιτλερική Γερμανία εισβάλλει στην ΕΣΣΔ, έχοντας ήδη κατακτήσει εδάφη άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Είναι γεγονός ότι στα δύο σχεδόν χρόνια, από την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία (1/9/1939), δύο χρόνια πολέμου, η ιμπεριαλιστική Γερμανία δε βρήκε αντίσταση ούτε καν από τη Γαλλία, ενώ η Βρετανία, η οποία είχε κηρύξει τον πόλεμο στη Γερμανία αμέσως μετά την εισβολή της στην Πολωνία, μόνο πόλεμο δεν έκανε, αφού η κήρυξη του πολέμου δε συνοδεύτηκε από καμιά πρακτική ενέργεια, καμιά συμμετοχή σε πολεμική επιχείρηση. Επομένως, η Γερμανία, αφού κατέλαβε αρκετά εδάφη στη Δυτική Ευρώπη, στράφηκε ενάντια στην ΕΣΣΔ, χωρίς να έχει ουσιαστικά πολεμικό μέτωπο ανοιχτό στη Δύση.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ... με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί!


«...το τραγούδι μάς ενώνει μέσα σ' ένα κοινό μύθο. Κι όπως στον χορό (έτσι και στο τραγούδι) ενώνουμε τα χέρια μεταξύ μας, για ν' ακολουθήσουμε μαζί τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις. Κι όσο για τον κοινό μύθο που δεν υπάρχει στις μέρες μας, τον σχηματίζουμε καινούριο κι απ' την αρχή κάθε φορά...» (Μάνος Χατζιδάκις).

Ηταν στις 15 του Ιούνη του 1994, όταν έδυσε ο Σείριος της ελληνικής μουσικής... Πριν δεκαεννιά χρόνια, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο μελωδός της ψυχής μας, ξεκινούσε το «ταξίδι» του προς τ' άστρα... Πίσω του άφησε τα δικά του άστρα, τις εξαίσιες μουσικές και τραγούδια, που σμίλεψε στη σπαρμένη από νότες, ευαισθησία, οράματα «διαδρομή» του. Η παρακαταθήκη του, ένα μεγάλο έργο, αληθινό και γι' αυτό βαθιά λαϊκό, που μας πρόσφερε και συνεχίζει να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Ο δημιουργός που μετουσίωσε τη μελωδική του έμπνευση σε μεγάλη τέχνη, πίστευε ότι η τέχνη αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα.

ΕΡΤ: Θυσία για χάρη της DIGEA των μεγαλοκαναλαρχών και του «ψηφιακού μερίσματος»


Την περασμένη Τετάρτη, 19 Ιούνη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αναφορικά με τον «Περιορισμό του Αριθμού των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής και τη Διαδικασία Χορήγησής τους». Πίσω από αυτόν τον ακαταλαβίστικο για τους πολλούς τίτλο κρύβεται η διαδικασία με την οποία μεθοδεύεται η παράδοση για τα επόμενα 15, τουλάχιστον, χρόνια του πλήρους ελέγχου και της οικονομικής εκμετάλλευσης των ψηφιακών συχνοτήτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες που κατέχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Και, βέβαια, η διαδικασία αυτή έχει άμεση σχέση με τον όχι τόσο ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Βήμα της Κυριακής»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Πόσο δύσκολο είναι να αναλαμβάνει κανείς το τιμόνι ενός ιστορικού κόμματος στη θέση προσωπικοτήτων όπως ο Κορδάτος, ο Σιάντος, ο Ζαχαριάδης και ο Χαρίλαος Φλωράκης;

Η κατά ΣΥΡΙΖΑ Βραζιλία...

Γρηγοριάδης Κώστας


Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, μην έχοντας προφανώς αντιληφθεί ότι ζουν σε έναν επίγειο παράδεισο, όπως περίπου παρουσίαζε τη χώρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του εκεί, τον περασμένο Δεκέμβρη. Εγκωμιάζοντας τον βραζιλιάνικο καπιταλισμό, ο Αλ. Τσίπρας εγκωμίαζε στην πραγματικότητα την ασύλληπτη φτώχεια, στην οποία λαθροβιεί ο λαός, που είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και των αμύθητων κερδών του.

Το ΚΚΕ, το διαδίκτυο και οι παραδοχές των μυστικών υπηρεσιών

Πριν λίγες μέρες διέρρευσε σε αμερικανικές εφημερίδες και επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ότι η NSA (η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ υπάγεται στο υπουργείο Αμυνας, είναι μία από τις 17 μυστικές υπηρεσίες που «επίσημα» δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ) παρακολουθεί εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις και στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης «Prism» μπορεί μέσω των server 9 διαδικτυακών κολοσσών(όπως οι «Google», «Facebook», «Microsoft», «Yahoo», «Apple»...) να έχει πρόσβαση στα e-mail, τις διαδικτυακές συνομιλίες κάθε είδους, να έχουν ουσιαστικά «εικόνα» από όλη τη διαδικτυακή κίνηση ενός χρήστη. Δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες ομολόγησαν ότι μπορούν να παρακολουθούν όλους τους χρήστες του διαδικτύου. Η είδηση χρεώνεται σε διαρροή από σύμβουλο της NSA, τον Εντουαρντ Σνόουντεν, του οποίου η τύχη σήμερα αγνοείται. Μάλιστα η αρχή της παρακολούθησης χρεώνεται στην κυβέρνηση Μπους και πλέον συνεχίζει με την έγκριση της κυβέρνησης Ομπάμα (της κυβέρνησης που εκδηλώνει θαυμασμό ο ΣΥΡΙΖΑ).

Σαν σήμερα... 23 Ιούνη

Οδόφραγμα εργατών στο Παρίσι


1789 Ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος 16ος εμφανίζεται μπροστά στους αντιπροσώπους των γενικών τάξεων και διατάσσει κάθε τάξη να συνεδριάσει χωριστά. Οι αντιπρόσωποι μένουν στις θέσεις τους. Ο εκπρόσωπος του βασιλιά επεμβαίνει: «Κύριοι, δεν ακούσατε τη διαταγή του βασιλιά;». Ο εκπρόσωπος της τρίτης τάξης, κόμης ντε Μιραμπό, απαντά: «Φύγετε! Πηγαίνετε να πείτε σ' αυτόν που σας έστειλε πως είμαστε εδώ με την ψήφο του λαού και δε θα φύγουμε παρά μόνο με τη βία». Τρεις βδομάδες αργότερα, η πτώση της Βαστίλης θα επισημοποιούσε την Γαλλική αστική Επανάσταση.