Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Όσο το κάστρο δεν πέφτει, οι οργανωμένοι υπονομευτές ουρλιάζουν



Του Τάκη Βαρελά

Όσο θα σφιχταγκαλιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα γρανάζια της αστικής διακυβέρνησης και θα εμπλέκεται περισσότερο σε μηχανισμούς διαχείρισης γεωστρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης, τόσο ο αντικομουνισμός θα γίνεται πιο αισθητός.

Το νέο είναι ότι θα τον διαχειρίζονται πλέον κονδυλοφόροι, «απολειφάδια του οπορτουνισμού και του ρεφορμισμού, της προδοσίας στην αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα».

Επιλεγμένοι, χρόνια τώρα συντηρούνται για το σκοπό αυτό. Ειδικευμένοι να χτυπούν κάτω από τη ζώνη, ως δήθεν γνώστες εκ των έσω του ΚΚΕ, ως δήθεν γνώστες της «αλήθειας».

Αναμενόμενη, λοιπόν, είναι η επίθεση πολλών εξ αυτών σήμερα.

Ν. Μόττας-Ουκρανία: Η αποκατάσταση του ναζισμού, η ΕΕ και το άγαλμα του Λένιν

Ουκρανία: Η αποκατάσταση του ναζισμού, η ΕΕ και το άγαλμα του Λένιν
Του Νικόλαου Μόττα



Οι εικόνες «διαδηλωτών» να γκρεμίζουν το άγαλμα του Λένιν σε κεντρική πλατεία του Κιέβου έκαναν το γύρο του κόσμου. Άλλο που δεν ήθελαν τα δυτικά ΜΜΕ (μαζί μ'αυτά και τα ελληνικά) ώστε να «σερβίρουν» – έτοιμο και συνάμα εντυπωσιακό - στους τηλεθεατές τους το μήνυμα: Οι ουκρανοί «κόβουν» τον ομφάλιο λώρο που τους συνέδεε με το σοβιετικό παρελθόν και στρέφονται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλο ένα κερασάκι στην ευρωενωσιακή «τούρτα» του αντισοβιετισμού-αντικομμουνισμού που η ΕΟΚ/ΕΕ προσφέρει απλόχερα εδώ και δεκαετίες.

Επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού

Την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού σηματοδοτεί η πρωτόγνωρη και επικίνδυνη παρέμβαση κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τη Δευτέρα στις 8.30 το πρωί έχει κληθεί για προκαταρκτική εξέταση στη ΓΑΔΑ το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης (2/12/2013) των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ. Την ίδια ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας.

Χθες, συνδικαλιστές και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με επικεφαλής την Νίκη Χρονοπούλου μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, εκείνος δήλωσε ότι οι εισαγγελικές αρχές είναι ...ανεξάρτητες, ισχυρίστηκε άγνοια για την εισαγγελική παρέμβαση κι έκανε λόγο για διερεύνηση του θέματος. Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια απάντηση είχε δοθεί προχθές και από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Λήξη συναγερμού: Βρέθηκε το νεο πρότυπο της υγιούς επιχειρηματικότητας


Ο ενθουσιασμός του λαού αναπαρίσταται ανάγλυφα στο πρόσωπο της μικρής

Εγραφε η «Αυγή», 11/12/2013, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση: «Στην ανακοίνωση (τον Σεπτέμβριο) μεταφοράς της έδρας του στις Βρυξέλλες, ο μεγαλύτερος σήμερα βιομηχανικός όμιλος της χώρας, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, ανέφερε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση μετανάστευσης. Το υψηλό ενεργειακό κόστος, περί το 35% με 40% πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος (Euribor +5% στην Ελλάδα, Euribor +1% στο Βέλγιο), που σημαίνει όφελος 14 εκατομμυρίων ευρώ ανά μονάδα, η επιβράδυνση της ζήτησης στις οικονομίες της Ευρωζώνης και η βαθιά ύφεση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η ελληνική οικονομία. 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο Στάθης Σταυρόπουλος έφτασε στον «αυριανισμό» και συνεχίζει...




Ο κύριος Στάθης συνεχίζει να λιβελογραφεί στο «Ενικός» κατά του ΚΚΕ με αμείωτη ένταση και εμπάθεια, αποδεικνύοντας ότι όταν πάρεις την αντιΚΚΕ κατρακύλα τα φρένα «καίγονται»!

Ήταν φαίνεται μεγάλος ο πειρασμός για τον κ. Στάθη η νέα συκοφαντική επίθεση που έχουν ξεκινήσει κατά του ΚΚΕ, οι χρεωμένοι για αυτό, στο «ΒΗΜΑ», το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», την «Αυγή» κ.α. και είπε να βάλει και αυτός τις δικές τους πινελιές. Και το έκανε με την εμπάθεια και την αμετροέπεια ενός πασόκου αυριανιστή που και ο κ. Στάθης κάποτε με σιχασιά αντιμετώπιζε!

Aδ. Γεωργιάδης: «Βγάλτε τον (εκπρόσωπο εργαζομένων) από το πλάνο!» και οι Οικονομοκαμπουράκηδες τον έβγαλαν αμέσως…


Η ένταση κλιμακώθηκε όταν στην συζήτηση παρενέβη και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να παραιτηθεί με τον υπουργό Υγείας να απαντάει. «Να παραιτηθείτε εσείς. Να παραιτηθείτε να προσλάβουμε άλλους. Εάν δεν αντέχετε άλλο την ώρα που έχουμε ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, να παραιτηθείτε».
Ο κ. Γεωργιάδης εμφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων υπενθύμισε τον θεσμικό του ρόλο λέγοντας χαρακτηριστικά, «Είμαι ο προϊστάμενός σας. Λόγω πνεύματος των Χριστουγέννων δεν θα κάνω αυτό που έπρεπε»"… Ενικός

Ο Λένιν και πεσμένος θα δείχνει το δρόμο!




Οι εικόνες από τους διαδηλωτές του Κιέβου, του ακροδεξιού, φιλοναζιστικού κόμματος «Σβομπόντα» («Ελευθερία»), να γκρεμίζουν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, έκαναν το γύρο του κόσμου. Κατέκλυσαν κάθε σπίτι. Ολα τα κανάλια έτρεξαν να δείξουν το «θεάρεστο θέαμα» που προσέφερε η ουκρανική Χρυσή Αυγή, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, πως όταν η αστική τάξη (οποιασδήποτε χώρας) εξαπολύει το φασιστικό «μπουλντόγκ» της, για να δαγκώσει, να αφοδεύσει κ.λπ., αυτό βρίσκει την «κατανόηση» όλων των αστικών καναλιών και δημοσιογράφων όλου του κόσμου. Οι ίδιοι, βέβαια, επιμελώς απέκρυψαν το γεγονός, πως για να γκρεμίσουν το άγαλμα του Λένιν, οι νεοναζί «φιλο-ευρωπαίοι» χρειάστηκε να σπάσουν κάμποσα κεφάλια διαδηλωτών της αριστερής νεολαιίστικης οργάνωσης «Μπορότμπα» (στα ουκρανικά «Αγώνας»), που προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Βλέπετε, κάτι τέτοιο, θα τους χάλαγε την ιδεολογικο-πολιτική «σούπα», που σερβίρουν στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο, ότι δήθεν σύσσωμος ο λαός της Ουκρανίας επιδιώκει την ένταξη στην ΕΕ και μάλιστα γκρεμίζει και τα μνημεία του κομμουνισμού.

Εδώ παπάς… Εκεί παπάς…



Της Κάλι Καρά


Το διαχρονικό παιχνίδι άρχισε με αφορμή το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού λόγω διακοπής του ρεύματος στο εργατόσπιτο που το χτύπησε η ανεργία σε χώρα της ΕΕ, όπου ο λαός της θα έτρωγε με «χρυσά κουτάλια», μετά την ένταξή της στην «Ευρώπη των Λαών».

Με τη βαρύγδουπη εξαγγελία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου «κανένα σπίτι δίχως ρεύμα», αρχίζει το παπατζίδικο παιχνίδι.

Ακόμη ψάχνουν τα σπίτια χωρίς ρεύμα... ώστε να γίνει η επανασύνδεση του ηλεκτρικού σε χιλιάδες νοικοκυριά, που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, την ώρα που ο χειμώνας έχει ενσκήψει για τα καλά και οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι φτωχές οικογένειες πολλαπλασιάζονται.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

 Λ. Κανέλλη: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί ο φασισμός είναι εγκληματική ιδεολογία





πηγη: 902

 Θ. Παφίλης: Διεκδικούμε τα πάντα και θα τα πάρουμε (VIDEO)





πηγη: 902

“Δεν δεχόμαστε μαθήματα (πολιτικής) ιστορίας από τους νοσταλγούς του Χίτλερ”

“κειμενο-δήλωση που παραδόθηκε από τους 46 κατηγορούμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην έδρα του δικαστηρίου, σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης τους που αφορούσε επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής


(Στη Λέσχη, είναι αλήθεια, ότι δεν είμαστε και τόσο συνηθισμένοι να αναπαράγουμε κείμενα, δηλώσεις ή και ειδήσεις από εκείνο το κομμάτι του κόσμου που αναφέρεται στους οπαδούς της όποιας -μεγάλης ή μικρής- ομάδας στην Ελλάδα. Παρόλο που η οπαδική κουλτούρα και συμπεριφορά, αποτελώντας κατεξοχήν στοιχείο που αφορά τα λαϊκά στρώματα ειδικά στη σύγχρονη ιστορία, συχνά δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους ως προς τα ζητήματα που γεννάει. Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανόδου της πολιτικοποίησης, οι πολιτικές και κοινωνικές αντιπαραθέσεις έχουν εδώ και πολύ καιρό εισέρθει με αναβαθμισμένο τρόπο στα γήπεδα.

Οι απορίες του Παπαδημούλη και της «ΑΥΓΗΣ»…





Αναρωτιέται ο Παπαδημούλης, μέσω τιτιβισμάτων, γιατί το ΚΚΕ πηγαίνει στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι το ίδιο έκανε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος προφανής... Να εμφανίσει το ΚΚΕ ότι είχε και έχει επιλέξει να κάνει κριτική κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα κυβερνητικά κόμματα. Άλλωστε στο ίδιο πνεύμα ήταν και αντίστοιχο σημερινό σχόλιο της «ΑΥΓΗΣ».

Βεβαίως, ο Παπαδημούλης και η «ΑΥΓΗ» ξέρουν πολύ καλά το λόγο γιατί το ΚΚΕ δεν στέλνει εκπρόσωπο στα συνέδρια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τώρα, αλλά εδώ και 20 χρόνια. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο είναι κόμμα οπορτουνιστικό, αλλά και γιατί η πλειοψηφία των στελεχών του έφυγε από το ΚΚΕ, αφού πρώτα πάλεψε λυσσαλέα να το διαλύσει, προδίδοντας τις αξίες και την υπόθεση του σοσιαλισμού και συνθηκολογώντας με το καπιταλιστικό σύστημα.

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κ.Μαρξ

Карл Маркс и Фридрих Энгельс опубликовали «Манифест коммунистической партии»

Ακόμα κι εδώ, όπως πάντοτε, ο Sancho είναι άτυχος στα πρακτικά του παραδείγματα. Σκέφτεται ότι κανένας δε θα μπορούσε «να κάνει στη θέση σου τις μουσικές σου συνθέσεις, να φτιάξει τους πίνακες που σχεδίασες. Κανείς δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει τα έργα του Ραφαήλ». Αλλά ο Sancho θα ’πρεπε να ξέρει ότι κάποιος άλλος, κι όχι ο Μότσαρτ, έγραψε και σύνθεσε το μεγαλύτερο μέρος του Requiem του Μότσαρτ, ότι ο Ραφαήλ «εκτέλεσε» προσω­πικά το μικρότερο μέρος των τοιχογραφιών του.

Αυτός φαντάζεται ότι οι αποκαλούμενοι οργανωτές της εργασίας θέλουν να οργανώσουν την ολική δραστηριότητα του κάθε ατόμου, ενώ ακριβώς αντίθετα αυτοί κάνουν διά­κριση μεταξύ της άμεσα παραγωγικής εργασίας, που οργα­νώνεται, και της μη άμεσα παραγωγικής εργασίας. Αλλά σε τούτα τα έργα αυτοί δε σκέφτονται, όπως φαντάζεται ο Sancho, ότι ο οποιοσδήποτε θα ’πρεπε να εργάζεται στη θέση του Ραφαήλ, αλλά ότι οποιοσδήποτε έχει τα προσόντα του Ραφαήλ πρέπει να μπορέσει ν’ αναπτυχθεί ανεμπόδιστα.

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» Στοχευμένες διαρροές



Νέο οπτικοακουστικό υλικό διοχετεύτηκε χτες στον ηλεκτρονικό Τύπο, από τη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή. Το γεγονός ότι οι διαρροές γίνονται από συγκρουόμενα μεταξύ τους ως προς την υπερασπιστική γραμμή νομικά κέντρα ενισχύει την υποψία ότι οι χειρισμοί στην υπόθεση συναρτώνται και με διάφορα πολιτικά σενάρια. Ενα από αυτά τα σενάρια προβλέπει την «κάθαρση» της ΧΑ από ορισμένα στοιχεία της, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να μετάσχει μέρος της στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Ισχυρή είναι και η εκδοχή να γίνεται χρήση στοιχείων της υπόθεσης για να ενισχυθεί το κρατικό νομικό οπλοστάσιο για επόμενη φάση.

 Θ. Παφίλης: Η περιουσία των Ταμείων είναι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων





πηγη: 902

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Θ. Παφίλης: Κοροϊδία τα περί ελέγχου της τρόικας από το ευρωκοινοβούλιο





πηγη: 902

Ν. Καραθανασόπουλος στο «Mega»: Μονοπώλια και φθηνό ρεύμα δεν γίνεται





πηγη: 902

Χωρίς ρεύμα, χωρίς τσίπα…

του Νικου Μπογιοπουλου

Τι είναι χειρότερο; Να σου κόβουν το ρεύμα μέσα στο χειμώνα ή μετά να το παίζουν και «φιλάνθρωποι», πρόθυμοι να στο επανασυνδέσουν; Τη ΔΕΗ βάζουν να χαρατσώνει και να κόβει το ηλεκτρικό, αλλά εκείνοι που θα ψάξουν σε ποιους η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα θα είναι οι Δήμοι! Ξεπαγιάζουν και πεθαίνουν άνθρωποι κι αυτοί σε ένα ρεσιτάλ «ευαισθησίας» απαντούν ότι για να επανασυνδεθεί το ρεύμα που σου έκοψαν (αφού πρώτα σε χρεοκόπησαν) θα πρέπει πρώτα να έχεις περιπέσει (και να είναι καταγεγραμμένο ότι έχεις περιπέσει) στα «κοινωνικά συσσίτια»! Στην Ελλάδα του 2013 προϋπόθεση για να έχεις ρεύμα είναι να μην έχεις να φας! Η ιστορία με τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό έχει πολλές διαστάσεις. Ας δούμε ορισμένες.

Παγκόσμια ημέρα παιδιού: Η προσφορά του σοσιαλισμού στην προσχολική αγωγή

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού έχει αξία να θυμηθούμε την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού στα θέματα της διαπαιδαγώγησης και ιδιαίτερα της προσχολικής αγωγής.

Στο «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος», ο Κ. Μαρξ και ο Φρ. Ενγκελς υπέδειξαν τους βασικούς στόχους σχετικά με την εκπαίδευση της νέας γενιάς, τους οποίους θα πρέπει να πραγματοποιήσει το προλεταριάτο, μετά την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας:

«Κρατική δωρεάν εκπαίδευση όλων των παιδιών.

Εξάλειψη της δουλειάς των παιδιών στα εργοστάσια, με τη μορφή που έχει σήμερα. Σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομική παραγωγή, κλπ. (...). Η προσχολική εκπαίδευση θα πρέπει να αρχίζει όσο το δυνατόν νωρίτερα, έτσι ώστε να φέρει τα (απαιτούμενα) προσδοκούμενα αποτελέσματα».

Ποιοι ..."εμείς";;

"Τώρα απαιτούμε εμείς από τους δανειστές" είπε ο υπουργός Γ.Μανιάτης το πρωί στην εκπομπή της Π.Τσαπανίδου!
"Κανείς δε μας το χάρισε αυτό. Το κατακτήσαμε με τις θυσίες μας..."

Κι εκεί, αν έχεις λίγο μυαλό φυσικά, μένεις άναυδος ή σκέφτεσαι.
Ποιοι είμαστε αυτοί που "απαιτούμε από τους δανειστές"; "Εμείς όλοι" που "κάναμε" θυσίες;
Και τελικά όλοι αυτοί οι ..."εμείς" που "απαιτούμε", τι ακριβώς απαιτούμε από την τρόικα; Μήπως κι άλλες θυσίες; Κι άλλη πείνα για να χορτάσουν οι χορτασμένοι;

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Όσο πιο πολύ μιλάνε τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται




Όλο και πυκνώνει η αντιΚΚΕ αρθρογραφία στην «Αυγή» που προκειμένου να ξεράσει τη χολή του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ΚΚΕ εκτίθεται όλο και περισσότερο. Σε σημερινό θέμα για τη συγκέντρωση για τα 95χρονα του ΚΚΕ που έγινε την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ, η «Αυγή» έχει τίτλο: «Από το «τι λάχανα, τι μπρόκολα», στο «τι ΝΔ, τι ΣΥΡΙΖΑ».

Τη φράση «τι μπρόκολα, τι λάχανα» την είχε πει ο Χαρίλαος Φλωράκης σε συνέντευξη στο Λονδίνο το 1973 και αναφερόταν στη δήθεν μεταμφίεση του χουντικού καθεστώτος με τη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη. Επιβεβαιώθηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης και το ΚΚΕ τότε και αυτή η τοποθέτηση είναι ιστορικά δικαιωμένη. Ποιοι αποκαλύφθηκαν; Οι πολιτικοί πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, το λεγόμενο «ΚΚΕ εσωτερικού», που μάλιστα προετοιμαζόταν τότε να πάρει μέρος στις εκλογές που θα νομιμοποιούσαν το μασκάρεμα της χούντας!

Δανίκας: Μαϊμουδίσματα……





Στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 95χρονα του ΚΚΕ υπάρχει ένα ξεχωριστό σημείο που λέει: «Όσο ζούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, οι τάξεις των καταπιεστών τους καταδίωκαν συνεχώς και αντιμετώπιζαν τη διδασκαλία τους με την πιο άγρια μανία, με το πιο λυσσασμένο μίσος, με την πιο αχαλίνωτη εκστρατεία ψευτιάς και συκοφαντίας. Ύστερα από το θάνατό τους γίνονται προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε αβλαβή εικονίσματα, σαν να λέμε να τους αγιοποιήσουν, να δώσουν κάποια δόξα στο όνομά τους για παρηγοριά των καταπιεζόμενων τάξεων και για την αποβλάκωσή τους, ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας, στομώνοντας την επαναστατική της αιχμή, εκχυδαΐζοντας την».

Αυτή η αλήθεια επιβεβαιώθηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα με τους μεγάλους επαναστάτες, που όσο ζούσαν το σύστημα τους συκοφαντούσε και τους πολεμούσε και μετά προσπαθούσε να τους κάνει ένα αβλαβές εικόνισμα.

Ν. Καραθανασόπουλος: Τα μεγάλα έργα αναδεικνύουν τον ανορθολογισμό του καπιταλισμού




πηγη: 902

Μπογιοπουλος-Παφίλης χτες στο STAR



Πού είδαν τη διαφορά;



Βούιξαν τα αστικά ΜΜΕ με την τοποθέτηση της «Αριστερής Πλατφόρμας» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ λένε ότι «εμμένει στην έξοδο από το ευρώ η Αριστερή Πλατφόρμα με το χωριστό κείμενο που κατέθεσε και με στοιχεία διαμετρικών αντιθέσεων σε σχέση με το κείμενο που προτείνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Κι όμως, ο Π. Λαφαζάνης, χτες, στον ΑΝΤ1, αποσαφήνισε ότι έπεσαν έξω. Γιατί, όπως δήλωσε, αυτό που εννοεί δεν είναι η έξοδος από το ευρώ. Να τι είπε: «Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ακολουθήσει αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική εντός Ευρωζώνης, ωστόσο εάν δεχθεί εκβιασμούς, πάνω από όλα θα είναι η εφαρμογή του προγράμματός του». Μα αυτό λέει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και τη βολεύει να εμφανίζεται δημόσια μια δήθεν «αριστερή» αντιπολίτευση στο εσωτερικό του, αφού του δίνει άλλοθι, συμβάλλοντας στον εγκλωβισμό και στη χειραγώγηση λαϊκών δυνάμεων στην αστική διαχείριση.



Με ψέματα πάει να ζεστάνει τα σπίτια



Ενόψει επερχόμενου παγετού, κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης «ψάχνουν» να βρουν όσους δεν επωφελούνται από το... κρύο αστείο του «Κοινωνικού Τιμολογίου» της ΔΕΗ

Μακάβριο επικοινωνιακό χορό πάνω στα θύματα της ενεργειακής τους πολιτικής, τις εκατοντάδες χιλιάδες παγωμένων και σκοτεινών λαϊκών σπιτιών, στήνουν κυβέρνηση και δήμαρχοι, με τους επικοινωνιακούς ομίλους χειραγώγησης να αναλαμβάνουν το συνήθη βρώμικο ρόλο για την εμφάνιση της κυβερνητικής αναλγησίας σαν «κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων».

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

 Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το εργοδοτικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ




Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το εργοδοτικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ σημειώνεται:

«Ο θάνατος του 40χρονου εργαζόμενου Κούτσικου Γιώργου στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ μοιάζει ατύχημα, αλλά δεν είναι.

Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης, αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων προστασίας, της εντατικοποίησης.

Είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της απαξίωσης της επιχείρησης, της δουλειάς μέσω εργολαβιών, της μείωσης πάσης θυσίας του "κόστους εργασίας", προκειμένου να γίνει η ΛΑΡΚΟ "πολύφερνη νύφη" για το κεφάλαιο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και συνολικά τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το νέο αυτό έγκλημα και να εντείνουν την πάλη τους για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας στους τόπους δουλειάς.

Εκφράζουμε στους δικούς του ανθρώπους, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον άδικο θάνατο του συναδέλφου μας».

πηγη: 902

 Χιλιάδες τίμησαν τα 95 χρόνια αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ στο ΣΕΦ





Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.

Χιλιάδες κόσμου γέμισαν τις εξέδρες και τον κεντρικό χώροτου σταδίου για να γιορτάσουν μαζί με το ΚΚΕ τα 95χρονά του και να τιμήσουν τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών και του λαού.

 Λ. Ράζου στον «ΑΝΤ1»: Χρειάζεται συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής





πηγη: 902

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Όταν ψάχνεις να προσβάλλεις τα 95χρονα ενός κόμματος...



Αναδημοσιεύω αυτούσιο άρθρο του Κ. Βούλγαρη στο Left.gr:

Το ΚΚΕ και η ποίηση...
Ένα σχόλιο του Κώστα Βούλγαρη για την «έμμετρη ποίηση»...


Διαβάζουμε στη διακήρυξη της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όπου περιλαμβάνεται το πενταετές πλάνο εκδηλώσεων, με αφορμή τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τη συμπλήρωση της εκατονταετηρίδας:
«Διοργάνωση του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου του ΚΚΕ στο τέλος του 2017, αφιερωμένου στην προσφορά του Κόμματος στη λογοτεχνία (πεζή και έμμετρη)».
Προφανώς οι συντάκτες του κειμένου, κάνοντας τη διάκριση της λογοτεχνίας σε «πεζή και έμμετρη» εννοούν τη διάκριση πεζογραφίας και ποίησης
. Όμως η ποίηση, ήδη από τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του ΚΚΕ, έχει πάψει να είναι έμμετρη...

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στο ΣΕΦ στην εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ






Γρ. Λιονής στο ΣΚΑΪ: Όποιος αποδέχεται την ανάγκη του κεφαλαίου να επενδύει με κέρδη, θα παίρνει αντιλαϊκά μέτρα (VIDEO)





πηγη: 902

Η «Καθημερινή», η καπιταλιστική κρίση και ο αντικομμουνισμός

Φωτογραφία από την Αμερικάνικη Ύφεση - πάμφτωχη οικογένεια στην Οκλαχόμα εν έτει 1935. Το 2009 όμως την εμφάνισαν ως φωτογραφία από την Ουκρανία, σε επίσημη έκθεση στη Σεβαστούπολη, με θέμα τον ουκρανικό λιμό των '32-'33!


Στις 28/11/2013 ο κ. Στ. Κασιμάτης της «Καθημερινής» αποφάσισε -για μια ακόμη φορά- να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους», αποκαθιστώντας την «αίσθηση του μέτρου» σχετικά με τα περί «ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα του Μνημονίου» και καταρρίπτοντας το «μύθο» πως ο σοσιαλισμός είχε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πώς; Μα, ξεθάβοντας από το βούρκο της Ιστορίας τον περιβόητο «σταλινικό λιμό της Ουκρανίας», στηλιτεύοντας μάλιστα τα άλλα αστικά ΜΜΕ, που, με αφορμή τη συγκεκριμένη «επέτειο», δε δημοσίευσαν ανάλογα «αφιερώματα». Ακολούθως, ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» αναπαράγει όλη την «κλασική» αντικομμουνιστική - φασιστική προπαγάνδα γύρω από το θέμα, για το πώς δήθεν το απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ καταδίκασε σε θάνατο διά της πείνας εκατομμύρια αγρότες της Ουκρανίας: Αποτέλεσμα μιας παράλογης -σχεδόν μεταφυσικής- εμμονής της σοβιετικής κυβέρνησης στην κολεκτιβοποίηση και την εκπλήρωση των στόχων του Πενταετούς Πλάνου, πάση θυσία.

Σήμερα η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής για τα 95 χρόνια ΚΚΕ (SPOT)





πηγη: 902