Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η διάλυση της Χρυσής Αυγής σημαίνει και τον θρίαμβο της


πηγη : photo Collectiva

Οποιοσδήποτε έχει υπάρξει στέλεχος κάποιας επιχείρησης, γνωρίζει μια πάγια τακτική που εφαρμόζεται από απατεώνες που παριστάνουν τους επιχειρηματίες και αφεντικά. Οι επιτήδειοι, συνήθως επειδή έχουν κακό όνομα στην πιάτσα και δεν μπορούν να προσελκύσουν οι ίδιοι εργαζόμενους και ενδιαφέρον για κάποια από τις κομπίνες τους, βρίσκουν κάποιον ή κάποιους για να τους στήσουν το μαγαζί, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως βιτρίνα. Μόλις η επιχείρηση στεριώσει και καρποφορήσει, οι πρωτεργάτες που την έφεραν στην επιτυχία απολύονται, μιας και υπάρχοντος, δοκιμασμένου και λειτουργικού του νεοσύστατου επιχειρηματικού μοντέλου, μπορούν να προσληφθούν ηλίθιοι στην θέση των έμπειρων μισθοφόρων. Ως ηλίθιοι ορίζονται εκείνοι που δεν γνωρίζουν το διακύβευμα της εταιρίας που αναλαμβάνουν ως νεοπροσληφθέντες, και δέχονται να εργασθούν ως χαμηλόμισθοι ή ακόμα και εθελοντικά, μιας και αγνοούν την αλήθεια τόσο του ήθους, όσο και των οικονομικών της υπόθεσης που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας. Για να μην υπάρχει καμία περίπτωση να διαταραχθεί η αυθεντία της εγκληματικής ιεραρχίας από κάποιον καχύποπτο και ανατρεπτικό υφιστάμενο, επιλέγονται μόνο εκείνοι που ούτως ή άλλως έχουν περιορισμένη αντίληψη, είτε λόγω νεανικής απειρίας, είτε λόγω έλλειψης κριτικού πνεύματος για την δικαιοσύνη, την ηθική και την οικονομική αλήθεια του περίγυρου τους. Αυτονόητα, από τέτοιες οργανώσεις-transformers αποκλείονται οι γνώστες των πραγμάτων και όσοι κάνουν πολλές ερωτήσεις, όπως και εξίσου αυτονόητα προτιμώνται εκείνοι που είναι επιρρεπείς στον φανατισμό υπέρ αμφίσημων, υποκειμενικών και ετερόφωτων δέλεαρ όπως η διάκριση, το κύρος και η αναγνώριση. Όποτε έρθει το πλήρωμα

Η... Πλατινένια Αυγή



Ακόμη δεν έχει κατακαθίσει η εικόνα της σύλληψης της ηγεσίας της ΧΑ σαν εγκληματική οργάνωση και διάφοροι σχολιαστές, από αυτούς που ένοιωθαν έκπληξη δήθεν από την θεαματική άνοδο της ΧΑ, ανησυχούν, λέει, για το τι θα την αντικαταστήσει.


Ας μην ανησυχούν. Το σύστημα είδε ότι η ΧΑ ξεπέρασε τα όρια που σήμερα το συμφέρει και αφού έκανε την αρχική βρώμικη δουλειά που ήθελε σχηματίζοντας μια φασιστική μάζα ικανή να στηρίξει φασιστικό μόρφωμα και αποφάσισε να τη καθαρίσει.

Θ. Παφίλης στον ΑΝΤ1: Υπήρξε ανοχή και συγκάλυψη της Χρυσής Αυγής





πηγη: 902

Νίκος Σοφιανός στο ΣΚΑΪ: Ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που στήριξαν και προσανατόλισαν τη δράση της Χρυσής Αυγής





πηγη: 902

Θ. Παφίλης: Ο λαός να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά





πηγη: 902

Με την τρόικα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός



Με την τρόικα συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, πριν αναχωρήσει για το δεύτερο ταξίδι του, εντός δύο μηνών, στις ΗΠΑ.

Στο τραπέζι με τους εκπροσώπους της τρόικας ήταν το σύνολο των ανοιχτών θεμάτων που αποτέλεσαν σημεία αιχμής στις συναντήσεις που είχαν τα αρμόδια υπουργεία αυτή την εβδομάδα για τη διαμόρφωση των νέων βάρβαρων μέτρων.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής



Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής, το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«1. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Δήλωση του Γ. Γκιόκα για τη Χρυσή Αυγή





πηγη: 902

Συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής



Ευρεία επιχείρηση συλλήψεων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ο αρχηγός της οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης και άλλα επτά άτομα. Από την εισαγγελία έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 34 εντάλματα σύλληψης, από τα οποία τα έξι αφορούν βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος συνελήφθη στη ΓΑΔΑ, όπου πήγε να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις και μάλιστα έκανε και δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί.

Ολοι οι συλληφθέντες κρατούνται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, εκτός του Παναγιώταρου που κρατείται στη ΓΑΔΑ.

πηγη: 902

Προς κ. Τράγκα




Στο «Ρ» στη στήλη «Ημεροδρόμος», δημοσιεύτηκε στις 24/9/2013 άρθρο με τίτλο «Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής». Στο άρθρο γινόταν υπενθύμιση του εσωτερικού εγγράφου της Αστυνομίας όπου από το 1999 καταγράφονται οι γνωστές στην Αστυνομία (και στο κράτος) σχέσεις της Χρυσής Αυγής με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού, αλλά και με βουλευτές.

Για τα περί «πολιτικής βίας»




Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας των επιτελείων των αστικών κομμάτων και των αστικών ΜΜΕ να αξιοποιήσουν προς όφελός τους τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι εντάσσεται και όλη η κουβέντα που άνοιξαν ξανά «περί πολιτικής βίας», για «καταδίκη της από όπου κι αν προέρχεται», για «αριστερή και δεξιά βία», για την ανάγκη να πορευτούμε χωρίς «εσωτερικές διαμάχες» και «ένταση», όπως έλεγε χαρακτηριστικά πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός. Η όλη κουβέντα και τα επιχειρήματά της είναι πολυφορεμένα, αλλά αυτό δεν τα κάνει σε καμία περίπτωση λιγότερο επικίνδυνα για το λαό, αν δεν επαγρυπνεί, αν δε βλέπει τον πραγματικό στόχο που κρύβεται πίσω από τη στοχοπροσηλωμένη επαναφορά τους στο προσκήνιο.

Η αστική εκπαιδευτική πολιτική, το σχολείο ως μηχανισμός επιλογής και η αναβίωση του νεοναζισμού






Φοιτητές σε δωμάτιο μέτρησης ραδιενέργειας κάνουν υπολογισμούς μετρήσεων (ΕΣΣΔ, Οκτώβρης 1974)


Αναρωτιούνται πολλοί, πώς προέκυψε, έτσι στα ξαφνικά, η τάση να πριμοδοτηθούν ακροδεξιά κόμματα, με έντονο ρατσιστικό θεωρητικό πυρήνα, στην ελληνική πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Προκαταλαμβάνοντας τον αναγνώστη, θα έλεγα εξαρχής ότι κάθε άλλο παρά ξαφνική πρέπει να θεωρείται η παραπάνω τάση. Αποτελεί, αντίθετα, απότοκο μιας διαρκούς ζύμωσης του λαού με μισάνθρωπες λογικές και παραπειστικά ρατσιστικά επιχειρήματα επί σειρά ετών. Αλλά ας δούμε, κάπως αναλυτικά, κάποιες από τις βασικότερες ρατσιστικές αρχές, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η θηριωδία του ναζισμού -όχι και τόσο πολλές δεκαετίες πριν- και με τους όρους των οποίων φαίνεται να διεξάγεται -ενίοτε καλυμμένα ή και εντελώς απροκάλυπτα- η επίσημη πολιτική προπαγάνδα στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

Πώς αθωώνουν τους φασίστες



Το ΚΚΕ έγκαιρα, κατηγορηματικά και με συγκεκριμένα στοιχεία, έχει χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Φασιστικό τέρας, που αποτελεί το οπλισμένο χέρι του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που τη γέννησε και την εκτρέφει, για να τη χρησιμοποιεί ως «δύναμη κρούσης» ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι η Χρυσή Αυγή έχει πολυπλόκαμες διασυνδέσεις με τμήματα και μηχανισμούς του αστικού συστήματος, προβάλλεται - έστω κι όταν αυτό γίνεται με αρνητικό τρόπο - από τα αστικά μέσα ενημέρωσης, από ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους και το προσωπικό τους. Σήμερα, διάφοροι αστοί δημοσιολόγοι,

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Φαρμακοβιομηχανίες…



Της Κάλι Καρά

«Βιάγκρα εργασίας» το λένε στις μέρες μας στη Γερμανία το μικρό αλλά «θαυματουργό» χάπι των εργαζομένων το οποίο έχει διαφορετικά ονόματα από χώρα σε χώρα, για να αντιμετωπιστεί η μείωση της παραγωγικότητας που κοστίζει στους εργοδότες. Οι φαρμακοβιομηχανίες βρήκαν πάλι το «φάρμακο» για να αντέχουν οι εργαζόμενοι τις νέες εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, την εξάντληση από την κούραση και τις συνθήκες δουλειάς, την αντιμετώπιση του άγχους, την κατάθλιψη και την ανασφάλεια που μοιράζεται απλόχερα στις καπιταλιστικές χώρες.

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «ΒΗΜΑ FM»





πηγη: 902

72 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ



Στις 27 Σεπτέμβρη 1941, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, ιδρύθηκε στην Αθήνα το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το ΕΑΜ στις γραμμές του οποίου συσπειρώθηκε η πλειοψηφία του λαού.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά την ολοκλήρωση της τριπλής κατοχής από τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα, το ΚΚΕ ύψωσε τη σημαία της αντίστασης.

Εξοπλισμένο με τις αποφάσεις της 6ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιούλη 1941 για τη συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου για την απελευθέρωση, απευθύνθηκε σε όλα τα κόμματα. Πρωτοστάτησε, επίσης, στη συγκρότηση του Εργατικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στις 16 Ιούλη 1941.

Για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»



Ο Λένιν γράφει κάπου ότι το πιο απρόσιτο φρούριο είναι το ανθρώπινο μυαλό. Αλλά όποιος νομίζει ότι στο μυαλό του ανθρώπου το παράθυρο για να μπει μέσα η γνώση, το καλό και το ωραίο, ανοίγει με βαριοπούλες, τότε αυτός δεν «ανοίγει» μυαλά. Τα αδειάζει.

Του Νίκου Μπογιόπουλου


Οι βαριοπούλες κλείνουν τα μυαλά ακόμα περισσότερο. Τα κάνουν πουρέ. Και με τον τρόπο αυτό δεν αφαιρεί κανείς αλλά προσθέτει κι άλλους σε εκείνους τους 150.000 που έτρεξαν την Κυριακή να αγοράσουν τη φυλλάδα του Αναστασιάδη.

Οι Dason και Afaza μιλουν σε συνεντευξη τους στο Ριζοσπαστη για το βράδυ της δολοφονίας του Παυλου Φυσσα

Οι Dason και Afaza στη σκηνή της συναυλίας που έγινε την Τετάρτη στο Σύνταγμα


«Εργάτης είσαι, κάνε απεργία και άσε τις καριέρες, αγωνίσου με την τάξη σου, να 'ρθούν ωραίες μέρες...».



Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από το δίκιο του εργάτη, αφού σε εργατοοικογένειες μεγάλωσαν και οι ίδιοι. Λένε πως θέλουν να συμβάλουν κι από αυτό το μετερίζι, μέσα από τη μουσική «χιπ χοπ», στην ανάπτυξη των αγώνων του νεολαιίστικου και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενάντια στο σάπιο καπιταλισμό, που, μαζί με την εκμετάλλευση, γεννά το φασισμό. Που οπλίζει το χέρι δολοφόνων, όπως του χρυσαυγίτη που σκότωσε το φίλο τους και επίσης μουσικό, Παύλο Φύσσα, πριν από λίγες μέρες στο Κερατσίνι.

 Ν. Σοφιανός: Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος




πηγη: 902

 Η Συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ






πηγη: 902

Αιδώς αχρείοι...



Κι όμως, ο βουλευτής Ζακύνθου και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής, είχε το θράσος να υπογράψει άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τον ανεκδιήγητο τίτλο «Ας επιστρέψει το ΚΚΕ στην οδό της αιδούς»! Κατά τον Στ. Κοντονή, το ΚΚΕ πρέπει να ντρέπεται γιατί τάχα δυσφημεί με ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ...

Τι είδους δυσφήμιση υπέστη το κόμμα του απ' το ΚΚΕ; Ας αντιγράψουμε απ' το άρθρο πριν παραθέσουμε μερικά μόνο απ' τα πολλά ράμματα που έχουμε για τη γούνα τους: «"Η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ σταματάει στις πύλες του εργοστασίου" (...) μια μόνιμη αιτίαση προς τα αστικά κόμματα, τη φορτώνει στο ΣΥΡΙΖΑ (...) Αναφέρεται σε κάποιο "κούρεμα" του χρέους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για σαφή κατάργηση των μνημονίων, επαναδιαπραγμάτευση χωρίς κόκκινη γραμμή και διεθνή συνδιάσκεψη για το χρέος με σκοπό τη διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματός του (...) Μιλά για στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, όταν το κόμμα μας έχει καταγγείλει...».

Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα του 902.gr για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»





πηγη: 902

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. Γκιόκας στο «SΤAR»: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστρατεύεται το δρόμο που ακολουθεί η κυβέρνηση





πηγη: 902

 Για τις κινήσεις εφέδρων



Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από Εφέδρους των Ειδικών Δυνάμεων. Την προκαταρκτική θα διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το κείμενο που αναρτήθηκε υπογράφει η λεγόμενη «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)». Καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο στο Σύνταγμα, με αίτημα «την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύμπραξη λαού - στρατού». Ζητά ακόμα τη «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών». Καλεί, τέλος, «τα σώματα ασφαλείας να διασφαλίσουν την εφαρμογή των παραπάνω και την ομαλή μετάπτωση σε πραγματική συνταγματική νομιμότητα».

Ψάχνοντας για τους μαλάκες


Bγαίνω να πετάξω τα σκουπίδια, βλέπω μια πατημένη μαύρη γάτα. Πίσω της στην άσφαλτο το αποτύπωμα του αίματος, η διαδρομή που έκανε το χτυπημένο ζώο από το μέσο του οδοστρώματος μέχρι το σχεδόν πλάϊ του, εκεί που τώρα βρίσκεται με το κεφάλι ανοιγμένο κι ένα περίεργο απόστημα να εξέχει από αυτό. Σκέφτομαι πως αν δεν την μαζέψουν εγκαίρως -ποιός είναι άραγε αρμόδιος για την αποκομιδή των πατημένων γατιών; ο εντεταλμένος υπάλληλος του Δήμου; εγώ;- μπορεί να την δει ο γιος μου και να φρικάρει. Μετά αναρωτιέμαι πόσο κακό τελικά θα είναι να έχει και μια τέτοια εικόνα χαραγμένη μέσα του. Τι θα πειράξει να δει έναν εφιάλτη ή και να του μείνει πιο μόνιμα; Ως πότε θα ζει σε τεχνητούς κόσμους, ως πότε θα προφυλάσσεται από την εικόνα της βιαιότητας και της ασχήμιας και του θανάτου;
Κι ύστερα σκέφτομαι αυτό που μάλλον σκέφτονται όλοι, αν δηλαδή το μαχαιρωμένο κορμί του Φύσσα που κυκλοφορεί στα περίπτερα και τους υπολογιστές όλης της χώρας από χθες είναι το τέλος μιας κατάμαυρης περιόδου ή το έναυσμα μιας ακόμη πιο μαύρης. Εκτός από τα κορμιά νεκρών γατιών θα συνηθίσουμε -γιατί, ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, όλα συνηθίζονται- και στα κορμιά νεκρών ανθρώπων στους δρόμους; Κι αυτό δεν είναι ακριβώς το πιο ύπουλο σχέδιο, η πιο δόλια ατζέντα; Ο φόβος για τα χειρότερα; Το χάος της δραχμής των προηγούμενων εκλογών να μετατραπείστο χάος της σύγκρουσης «των άκρων»; Ως πότε θα πιάνουν όλα τα πόστα του μυαλού μας, ως πότε θα μας μανιπουλάρουν, ως πότε θα μας κερδίζουν από τα ψυχολογικά αποδυτήρια, ώστε να χάνουμε χωρίς αγώνα;

Σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Χρυσή Αυγή



Σε σχόλιό του για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη Χρυσή Αύγη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις διασυνδέσεις της με εγκληματικά κυκλώματα και με τον κρατικό μηχανισμό δεν ξαφνιάζουν κανέναν. Αποκαλύπτουν το χαρακτήρα και το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικό μόρφωμα, ακραία φωνή του κεφαλαίου και του συστήματος, ορκισμένο εχθρό του λαού. Κανένας εφησυχασμός.

Η λαϊκή πάλη και συμμαχία είναι αυτή που μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ, να βάλει τέρμα στο σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει».

πηγη: 902

Was ist "Αριστερισμός";



23 Σεπτεμβρίου 2013:

Παρεμβάσεις Δημοσίου: Τα αδιέξοδα και η γύμνια της πολιτικής πρότασης του ΠΑΜΕ δεν κρύβονται με τραμπουκισμούς και λάσπη



Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι έχει βρεθεί η συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ, λόγω της επιμονής της κομματικής καθοδήγησης, ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα, να παίζουν το ρόλο του κυματοθραύστη των απεργιακών αγώνων.

Κ. Ζιώγας: Η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο των εργοδοτών





πηγη: 902

Παρακαλούμε λίγη αγάπη λιγότερη, δεν αντέχεται τόση...



Κάποιοι έχουν εξισώσει το Ριζοσπαστη με τον Ν.Μπογιόπουλο.


Φυσικά η στήλη ήταν πολύ καλή κι ενδιαφέρουσα, δεν ήταν όμως το Α και το Ω του "Ρ".

Πριν από αυτό επίσης έχει σταματήσει και η σελίδα του Θ.Λεκάτη που επίσης είχε μεγάλη αναγνωσιμότητα, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε γιατί ο Λεκάτης δεν τους ενδιέφερε με τον ίδιο τρόπο που "νοιάζονται" για ό,τι κάνει ο Ν.Μπογιόπουλος.
Εννοείται ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δ. Κουμπούρης στο ΕΧΤRA: Ο λαός με τη δική του συμμαχία μπορεί να αντιμετωπίσει τη φασιστική Χρυσή Αυγή





πηγη: 902

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή, εχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Εμπλέκονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες και... μητροπολίτες

Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή


Στοιχεία που προκαλούν αναταράξεις στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή έχει πλέον στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας επισημαίνουν ότι από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους.

X. Παναγιωτακοπούλου: Μόνο το ΚΚΕ λέει ότι η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του συστήματος





πηγη: 902

Η αντιμετώπιση του φασισμού στα γήπεδα της χώρας


  Την Κυριακή που μας πέρασε οι οπαδοί διαφόρων ομάδων ανα την επικράτεια πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα λογής λογής φασιστοειδή αναρτώντας πανό που αναφέρονταν στην πολιτική δολοφονία του Παύλου Φυσσά απο το Χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Η ειδική μνεία   στο συγκεκριμένο χώρο γίνεται λογω του γεγονότος πως οι οπαδοί των ομάδων είναι μια προνομιακή ομάδα για τους φασίστες προκειμένου να στρατολογήσουν νέα μέλη. 

Λεωφόρος Αλεξάνδρας



Γιατί καθυστερούν την έρευνα για την επίθεση στο Πέραμα;

Παρέμβαση στην Εισαγγελία Πειραιά θα κάνουν σήμερα τα Συνδικάτα της Ζώνης και άλλοι φορείς


Με καθυστέρηση 12 ημερών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έστειλε τελικά χτες στον Αρειο Πάγο το φάκελο που αφορά στη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών τη νύχτα της 13ης Σεπτέμβρη, σε βάρος συνεργείου στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκανε αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Ανάμεσα στα στελέχη του Κόμματος ήταν πρωτοπόροι συνδικαλιστές των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Αγκαλιά ΝΔ και Χ.Α. για τα συμφέροντα των εφοπλιστών!





πηγη: Fadomduck2

Διαδηλώνουν σήμερα και τραγουδάνε ενάντια στη Χρυσή Αυγή

Από τη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών στη συγκέντρωση ταξικών συνδικάτων και φορέων, προχτές στην Πάτρα
Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι και νέοι εργαζόμενοι, ενώνουν σήμερα Τετάρτη τη φωνή τους ενάντια στη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Διαδηλώνουν και τραγουδούν σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα συλλογικά τους όργανα. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 μ.μ. στο Σύνταγμα, με τους Θάνο Μικρούτσικο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Πάνο Μουζουράκη, Kollektiva, Afaza, Dason και Μπάμπη Στόκα.

Θα το βρουν από το λαό




Με αφορμή τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα μετά το δολοφονικό χτύπημα στο Κερατσίνι αλλά και στο Πέραμα, κυβέρνηση, αστικές πολιτικές δυνάμεις, άλλα κόμματα της διαχείρισης, πασχίζουν να βρουν και προβάλλουν διάφορους τρόπους αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο ακόμη πιο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, λες και αυτό ήταν που ως τώρα εμπόδιζε την αντιμετώπιση των δεκάδων εγκληματικών ενεργειών των χρυσαυγιτών. Στην ίδια ρότα και τα διάφορα καλέσματα των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων για τη διαμόρφωση ενός «κοινού πλαισίου» και ανάληψη «κοινών δράσεων» ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα. Και γεννά βεβαίως πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι αν και το ήδη υπάρχον νομικό οπλοστάσιο είναι αρκετό για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης των χρυσαυγιτών, αυτό δεν ενεργοποιήθηκε ενάντιά τους. Γιατί δεν αρκεί η διαπίστωση (αυτήν την κάνουν και τα αστικά πολιτικά κόμματα), ότι η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό μόρφωμα, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτό που οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν, είναι η μήτρα που γεννά φασιστικά μορφώματα, γιατί είναι βασικό ζήτημα στο πώς μπορεί, όχι μόνο να αντιμετωπιστεί η δολοφονική της δράση αλλά πώς θα αντιμετωπιστεί οριστικά ο φασισμός ως «κοινωνικό φαινόμενο».

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Rock Bottom

Μήπως αντί να μιλάτε για "ασφαλίτες του ΠΑΜΕ", "κότες" και "συμπόρευση Χαλυβουργών-Χ.Α" (δεν ξέρω αν τα είπατε, πολύ θα το ήθελα να ΜΗΝ τα έχετε πει, διαψεύστε το αν προαιρείστε) πρέπει να κοιτάξετε λίγο τα του οίκου σας εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Για ψάξτε το λίγο τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα. Γιατί πιο κάτω δεν έχει...






πηγη: Lenin Reloaded

Άκρα



Μιλούν για «άκρα». Ποιοί αλήθεια; Μα αυτοί που κάθε τρεις και λίγο συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω ως εκπρόσωποι της ακραίας βαρβαρότητας. Και ταυτόχρονα της ακραίας πολιτικής χυδαιότητας και της αχανούς ιστορικής αφασίας. Οι εν λόγω κατήγοροι των «άκρων» δεν είναι παρά τυπικοί εκπρόσωποι του «θηλασμού» εκείνου του άκρου που υποτίθεται καταγγέλλουν.

Του Νίκου Μπογιόπουλου





Ε, λοιπόν, αφού το θέλουν είμαστε έτοιμοι να το... ομολογήσουμε: Ναι, κύριοι, φυσικά και υπάρχουν άκρα! Αλλά αφού υπάρχουν, τότε ας τα πούμε με το όνομά τους.

Το ένα άκρο είναι το άκρο της (κατά Παπαδιαμάντη και Πλάτωνα) πλουτοκρατίας. Της ολιγαρχίας. Των κεφαλαιοκρατών. Το άλλο άκρο είναι αυτό των δούλων. Των δουλοπάροικων. Των προλετάριων.

ΚΚΕ: Να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες Ελλάδας – Ισραήλ


Άδωνις ο γαλαντόμος




Από 'δω το πήγε, από 'κει τό 'φερε...πώς διάολο τα κατάφερε, μας την βγήκε από αριστερά ο καραδεξιός τού καρακερατά! Ο λόγος περί του Αδώνιδος, του υπουργού υγείας:

"Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρις εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε να το επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους."

Χρυσαυγίτης αυτός που πετούσε πέτρες δίπλα στα ΜΑΤ






                                            πηγη: Κοκκινος Ανεμος


Σχολιο του μπλογκ: Αλλη μια δικαίωση για τους υπαλλήλους του Αλαφούζου (και οχι μόνο) που αναφερόμενοι σε όσους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των διαδηλωτών τους αποκάλεσαν αγανακτισμένους πολίτες: 


Νίκος Δένδιας, antifa

Επιχείρηση "Ξένιος Δίας"
Διεύθυνση επιχειρήσεων: Νίκος Δένδιας
Ξεκίνησε: Την αξιομακάριστον 4η Αυγούστου 2012
Στοιχεία υπάρχουν ως: 22 Φεβρουαρίου 2013 (μετά από την ημερομηνία αυτή η ΕΛ.ΑΣ δεν δημοσιοποιεί στοιχεία της κοινοφελούς και δωρεάν για τον φορολογούμενο δράσης της, για ευνόητους από τα υπόλοιπα στατιστικά λόγους)
Ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό: 84.792 ύποπτοι ως μετανάστες
Από αυτούς δεν "πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα": 4.811
Συνελήφθησαν για διάπραξη αδικημάτων: 59
Ποσοστό τυπικά νόμιμων μεταναστών που υποβλήθηκαν σε σωματικό και άλλο έλεγχο καταχρηστικά: 94%
Ποσοστό συλληφθέντων για διάπραξη αδικημάτων: 0.0069582%
Ποσοστό συνδρομής στον εκφασισμό της χώρας: 63.5%

Πηγή βασικών στατιστικών: Το Βήμα



πηγη: Lenin Reloaded

Η πραγματικότητα πίσω απ' τη βιτρίνα του γερμανικού «παραδείσου»

Η επίθεση που δέχονται ντόπιοι αλλά και μετανάστες στο σύνολο της ζωής τους στη Γερμανία βάζει μπροστά τον κάθε εργαζόμενο σε ευθύνες


Μετά και τις γερμανικές εκλογές και την επικράτηση του κόμματος της Μέρκελ, η Γερμανία εμφανίζεται σχεδόν ως παράδεισος. Όμως είναι ανάγκη να προβληθεί η πραγματική αλήθεια, για το τι πραγματικά περνούν όχι μόνο οι Γερμανοί εργάτες αλλά κι οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Κάνοντας μια έρευνα στη Γερμανία στους κλάδους της φροντίδας ηλικιωμένων ανθρώπων και της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, ειδικά σε χρόνια αρρώστους, εύκολα διακρίνει κάποιος μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να δεσπόζουν. Με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, αυτοί οι επιχειρηματικοί όμιλοι άρπαξαν την ευκαιρία να βρούνε ακόμα πιο φτηνή εξειδικευμένη εργατική δύναμη από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, κλπ και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Με τη βούλα της σοσιαλδημοκρατίας (SPD), των χριστιανοδημοκρατών (CDU) και φιλελευθέρων (FDP) αλλά και την ενεργή συμμετοχή των οπορτουνιστών (LINKE) και πρασίνων (Grüne) παραδόθηκαν εδώ και χρόνια στους ιδιώτες η νοσηλεία στο σπίτι, τα γηροκομεία, τα νοσοκομεία, κλπ.

Η συζήτηση περί «νομιμότητας»



Οσο ο χρόνος απομακρύνεται από τα γεγονότα σε Κερατσίνι και Πέραμα, τόσο πιο φανερή γίνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης, με τη συμβολή και των άλλων κομμάτων της διαχείρισης, να αξιοποιήσει τη δράση της Χρυσής Αυγής για να φτιάξει κλίμα και να ενισχύσει τα μέτρα, που αντικειμενικά στοχοποιούν το λαό και το κίνημα. Αναπροσαρμόζει, μάλιστα, την προπαγάνδα και τους χειρισμούς της, ανάλογα με τη στάση των άλλων κομμάτων, που διαγκωνίζονται μαζί της για το ποιος είναι ο καλύτερος να διαφυλάξει τη «δημοκρατία» και την «ομαλότητα». Γι' αυτό άφησε κατά μέρος το ιδεολόγημα του «συνταγματικού τόξου» και λίγο λίγο φέρνει τη συζήτηση στο προκείμενο για το αστικό σύστημα, που είναι η τήρηση της «νομιμότητας».

Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής



Ο Ενγκελς στο έργο του «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους», το δίνει με έναν εξόχως συμπυκνωμένο τρόπο. Σημειώνει:

«(...) το κράτος γεννήθηκε από την ανάγκη χαλιναγώγησης των ταξικών αντιθέσεων και επειδή ταυτόχρονα γεννήθηκε μέσα στη σύγκρουση των τάξεων αυτών, είναι κατά γενικό κανόνα κράτος της πιο ισχυρής, οικονομικά κυρίαρχης τάξεως, που με τη βοήθεια του κράτος γίνεται και πολιτικά κυρίαρχη και αποκτά έτσι νέα μέσα για την καθυπόταξη και την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης».

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν η κόρη του Μιχαλολιάκου μιλάει για Ιδέες..

Διαβάζουμε τα όσα γράφει η κόρη Μιχαλολιάκου, που είναι και Υπεύθυνη για τις Γυναίκες στην Χρυσή Αυγη..
«Αναρρωτήσου αν είσαι έτοιμος να πεθάνεις για αυτά που πιστεύεις χωρίς να γίνεις ήρωας με δόξες και τιμές. Μένοντας έναν ανώνυμος νεκρός του Αγώνα. Αναρωτήσου πόσα είσαι έτοιμος να θυσιάσεις και πόσα ουσιαστικά έχεις να χάσεις. Αναρωτήσου μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις. Εσείς οι λίγοι ξέρετε ακριβώς τι εννοώ. Αναρρωτήσου αν μπορείς να τα χάσεις όλα για όλα για μια ιδέα. Απλά αναρωτήσου και διάλεξε. Μπορείς να είσαι ένας από εμας; Μπορείς να ζεις μόνο για μια Ιδέα; Εγώ μπορώ. Εμείς μπορούσε. Εσύ;»

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής



Ανακοίνωση για το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Tο κείμενο αναλυτικά:

“Η Χρυσή Αυγή είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, εγκληματική ναζιστική οργάνωση και γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν.

Λ. Κανέλλη στο MEGA: Δεν φέρνουν αλλαγές στους λαούς της ΕΕ οι γερμανικές εκλογές





πηγη:  902

Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους



Συλλαλητήρια και συναυλίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στησυναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva,Afaza, Dason.

Θ. Παφίλης στον ΑΝΤ1: Ο φασισμός εξυπηρετεί το κεφάλαιο στα δύσκολα





πηγη: 902

Γιώργος Δελαστίκ: δαιμόνιος ντετέκτιβ, πολιτικός στοχαστής ειδικού βάρους


Η γκαμπαρντίνα είναι το σήμα-κατατεθέν του δαιμόνιου ερευνητή

Ο χρυσαυγίτης δολοφόνος, αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος [tribute to Panos Sombolos] που έσφαξε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου τον αριστερό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη, έδρασε με δική του πρωτοβουλία ή εκτελούσε εντολές; Και αν εκτελούσε εντολές, από ποιους πολιτικούς κύκλους προέρχονταν οι εντολές αυτές; [έλα μου ντε!] Ή μήπως προέρχονταν από επιχειρηματικούς κύκλους; Δεν θα παραστήσουμε φυσικά τον αστυνομικό ντετέκτιβ για να απαντήσουμε. Θα παρακολουθούμε –με εξαιρετική δυσπιστία προς ό,τι λέει η αστυνομία, είναι αλήθεια– την εξέλιξη του αστυνομικού ρεπορτάζ [δυσπιστούμε προς την αστυνομία, αλλά θα βασίσουμε την πολιτική μας ανάλυση στο αστυνομικό ρεπορτάζ...] για να διαμορφώσουμε τελική άποψη για τα γεγονότα.





Επειδή όμως το έγκλημα είναι καθαρά πολιτικό, θα κάνουμε ορισμένες πολιτικές σκέψεις γύρω από αυτό. Ακόμη και για τα πιο στυγερά πολιτικά εγκλήματα, το θεμελιώδες αφετηριακό σημείο της ανάλυσης, ξεκινάει πάντα από τις πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα: «Ποιος ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα;» [αυτό είναι πολιτικό ερώτημα; Το ΚΚΕ ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα. Τον έφαγε ο Περισσός τον Φύσσα;]. Αυτός που ωφελείται δεν είναι πάντα ο ένοχος, γιατί ειδικά στην πολιτική οι συνέπειες μιας δολοφονίας μπορεί να είναι διαφορετικές από αυτές που υπολόγιζαν όσοι τη σχεδίασαν [τότε τι νόημα έχει η ερώτηση "ποιος ωφελείται πολιτικά" ως η κατεξοχήν μάλιστα πολιτική ερώτηση, αστροπελέκι μου;]. Πάντως από πολιτική σκοπιά (το υπογραμμίζουμε, από πολιτική, όχι από αστυνομική σκοπιά, [ναι, είναι σαφές ότι γράφεις πολιτική ανάλυση εσύ τώρα] γιατί μπορεί να αποδειχθούν γεγονότα που ανατρέπουν τις πολιτικές εικασίες) πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης, [αθώα η Χρυσή Αυγή, απεφάνθη ο ντετέκτιβ] εκτός πια αν με κάτι τα εκβίαζαν άλλοι κύκλοι [οι Χρυσαυγίτες θύματα εκβιασμών. Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Μιχαλολιάκο σήμερα, έξω απ' τα γραφεία του Μπόμπολα]. Η Χρυσή Αυγή πάντως υφίσταται σοβαρή πολιτική ζημιά [ρε την καημένη...] με τη δολοφονία που διέπραξε ο δράστης. Από κόμμα που εκφράζει την κοινωνική οργή και την απόγνωση [κόμμα διαμαρτυρίας, δηλαδή] πολιτικά καθυστερημένων δεξιών [τι θα πει..."πολιτικά καθυστερημένων";] κυρίως ψηφοφόρων εναντίον της μνημονιακής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ [και αντιμνημονιακή η Χ.Α. Όπως εσύ Γιώργο!],μετά τη δολοφονία και την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα εμφανίζεται ως κόμμα του …«να σφάξουμε τους αριστερούς»! [Όχι ρε φίλε! Μα η Χρυσή Αυγή! Που δεν ακούμπησε άνθρωπο πριν γίνει το κακό στην Αμφιάλη; Αυτό το κόμμα-Γκάντι, που δεν έδειρε καν κόσμο μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης πάνω από 5-6 φορές;] Η μείωση της εκλογικής απήχησης της ΧΑ μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα πρέπει να θεωρείται δεδομένη [τραγωδία για το αντιμνημονιακό μπλοκ, ασ' τα να πάνε, Γιώργο μου].


Η Αριστερά σε όλες τις αποχρώσεις της τίποτα δεν κερδίζει από αυτή την υπόθεση [γιατί Γιώργο μου;], ούτε φυσικά το κίνημα [ποιο κίνημα Γιώργο μου;]. Μια δολοφονία προκαλεί πάντοτε φόβο [αυτό είδες όλες αυτές τις μέρες στις συνοικίες του Πειραιά, Γιώργο μου;], είτε το ομολογεί κανείς είτε όχι. Εννοούμε φόβο στο λαό [για αυτούς που κατέβασαν τα ρολά στα γραφεία της Χ.Α στην Ιεράπετρα και όπου φύγει-φύγει μιλάς Γιώργο μου;], όχι στην πρωτοπορία. Άλλο πράγμα να διαδηλώνεις και άλλο πράγμα να απειλείσαι από μαχαιροβγάλτες[είδες εσύ να μην κατεβαίνει κόσμος στον δρόμο Γιώργο μου;]. Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου [...είπε ο Γιώργος μου]. Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Μαρφίν [καμία σχέση Γιώργο μου, εκείνα τα γεγονότα χρεώθηκαν στην...αριστερά κι όχι στο παρακράτος Γιώργο μου, το ξέχασες Γιώργο μου;], ενώ όλη η Ελλάδα απεργούσε εναντίον της κυβέρνησης[ποιος ήρθε;], η δολοφονία υποχρέωσε δικαιολογημένα όλους τους Έλληνες να συζητούν για το έγκλημα που διέπραξε ο κτηνώδης χρυσαυγίτης [ενώ...απεργούσαν εναντίον της κυβέρνησης είπαμε;]. Επιπροσθέτως, μετά τη δολοφονία, η σύγχρονη εκδοχή της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των γερμανόδουλων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοπροβάλλεται ως …«εγγύηση για την αποτροπή του εμφύλιου πολέμου μεταξύ των δύο άκρων»! [γιατί Γιώργο μου αστροπελέκι μου εσύ, ΠΡΙΝ τη δολοφονία πώς αυτοπροβαλλόταν ρε όρθιο ζώο, μπαρδόν Γιώργο μου, παρασύρθηκα] «Θείο δώρο» για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο η δολοφονία από πολιτική σκοπιά! [δεν εξαρτάται από μας αυτό Γιώργο μου; Από μας είπα, έτσι; Όχι από σας] Σαν όρνια όρμησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τη δολοφονία [δεν είχαν και τα περιθώρια να συνεχίσουν να κάνουν την τρελή Γιώργο μου...κάπως έπρεπε να βγουν από πάνω, αναμενόμενο δεν είναι Γιώργο μου;]. Πρέπει να σημειώσουμε ότι εμάς μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος [και μένα Γιώργο μου μου είχε κάνει εντύπωση που ο Κασιδιάρης γρονθοκόπησε την Κανέλη εν ψυχρώ μπροστά στις κάμερες ακουκούλωτος για να τον δει όλη η Ελλάδα, ή που κινηματογραφούσαν μόνοι τους τις επιθέσεις στους μικροπωλητές --και ποιος έβγαλε φωτογραφίες του Φύσσα να ξεψυχάει άραγε Γιώργο μου;-- αλλά δεν το κανα θέμα Γιώργο μου] Διέπραξε εν ψυχρώ το φόνο στο κέντρο της Αμφιάλης, με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να προσπαθήσει έστω και με ένα κράνος μοτοσικλετιστή να καλύψει κάπως το πρόσωπό του [είδες Γιώργο μου; Και οι άλλοι Γιώργο μου που πέταγαν προχτές πέτρες στους διαδηλωτές πίσω απ' τα ΜΑΤ, ούτε και αυτοί κάλυπταν τα πρόσωπά τους!] Δεν προσπάθησε καν να διαφύγει. Άφησε επί τόπου το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Όλα αυτά ενώ ήταν πασίγνωστος στην Αμφιάλη και επίσης πασίγνωστη η πολιτική του ταυτότηταυστήρια πράματα, ε Γιώργο μου; Σαν να μην περιμένουν να συλληφθούν καν, ε; Γιατί άραγε Γιώργο μου;]


Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει άνθρωπο που δολοφονεί για να συλληφθεί [όπως ο Κασιδιάρης γρονθοκοπεί για να συλληφθεί, ο Μπαρμπαρούσης χτυπά μετανάστες για να συλληφθεί, ο Λαγός απειλεί για να συλληφθεί, ο Παναγιώταρος επιδεικνύει το κουμπούρι για να συλληφθεί...], να καταδικαστεί με ισόβια και να μπει φυλακή για πολλά χρόνια [μπράβο Γιώργο μου αετέ μου. Πάσχει από κατάθλιψη και ενοχές που έγινε Χρυσαυγίτης]. Έχει πλήρη επίγνωση ότι η δολοφονία θα αποδοθεί και στον πολιτικό του χώρο, τη Χρυσή Αυγή [όση πλήρη επίγνωση είχε η Χρυσή Αυγή ότι έχει χεστεί το σύμπαν φωτογραφίες του όταν αρνιόταν ότι είναι μέλος της και απειλούσε με μηνύσεις Γιώργο μου, Αϊνστάιν μου εσύ]. Δεν παριστάνουμε τον επιθεωρητή Κλουζό[απαπαπαπα Γιώργο μου, τι να παραστήσεις, αφού είσαι!], αλλά αυτή η στάση ταιριάζει πολύ περισσότερο σε δολοφόνο που εκτελεί εντολές, [αλλά όχι της Χρυσής Αυγής, είπαμε, ε Γιώργο μου; Άσχετες] παρά σε ένα κτήνος που δρα εξ ιδίας πρωτοβουλίας [από πότε τα κτήνη δρουν εξ ιδίας πρωτοβουλίας βρε Γιώργο;]. Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους [Είναι ξεχωριστοί αυτοί οι κύκλοι, ε Γιώργο; Δεν μιλιούνται καν. Τι σχέση έχει τώρα ο μεγαλοβιομήχανος με το πολιτικό κόμμα; Καμία. Πάντως ο Μπόμπολας αποκλείεται να εμπλέκεται Γιώργο μου, μην ανησυχείς]. Μεγάλη οργή προκαλεί η πολιτική στάση του Σαμαρά και του Βενιζέλου μετά τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα καλλιτέχνη. Τι μας είπε ο πρωθυπουργός διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος φυσικά δεν θα τολμούσε ποτέ να διακηρύξει τέτοιες πολιτικές θέσεις χωρίς την έγκριση του Αντώνη Σαμαρά; Ότι η δολοφονία αποδεικνύει πως …ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!!! [Πόσες φορές είπαν τα ίδια ΠΡΙΝ τη δολοφονία ρε στόκε, εεεε, Γιώργο μου;] Αυτή είναι η θέση του Σαμαρά! Τι μας είπε ο Βενιζέλος; Ότι «το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των άκρων, το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου “αντιμνημονιακού τόξου” συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες ειναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως δήθεν νεοριζοσπαστικές», όπως δήλωσε στο Βήμα FM! Με άλλα λόγια, αφού και ο χρυσαυγίτης δολοφόνος και το θύμα ήταν αντιμνημονιακοί, το κατά Βενιζέλο πρόβλημα είναι ότι …«οι αντιμνημονιακοί σφάζουν ο ένας τον άλλον»!!! [και τι θα λεγε ο Βενιζέλος μανούλα μου, ο Πάγκαλος τα λεγε αλλιώς;]


Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες –μέχρι στιγμής, τουλάχιστον– αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. [Αφού διαχωρίσουμε το μεγάλο κεφάλαιο απ' την πολιτική, τη Χρυσή Αυγή απ' το (παρα)κράτος, και τον φόνο στην Αμφιάλη από σωρεία επιθέσεων, μαχαιρωμάτων, φόνων μεταναστών και ιδιωτών, προπηλακισμών, απειλών, εκβιασμών, προκύπτει το μέγα μυστήριο των άγνωστων κέντρων. Μην είναι οι Ελ Γιώργο μου; Μην είναι οι Οβραίοι;]
Ίδωμεν…
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ - Εφημερίδα «Πριν».

πηγη: Lenin Reloaded

Ν. Μόττας - «Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα»: επαναστατική θεωρία ή σοσιαλδημοκρατικός οπορτουνισμός;


Άγαλμα του Λένιν στην Αβάνα.
Του Νικόλαου Μόττα.
Πηγή: Μαρξιστική Επιθεώρηση Praxis,
Τεύχος 3, Απρίλης 2013.
ISSN: 2241-293X.



Καράκας, 21 Νοέμβρη 2009. Από το βήμα του συνεδρίου του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κραδαίνει ένα βιβλίο – το «Κράτος και Επανάσταση» του Β.Ι.Λένιν. Με το χαρακτηριστικό του ύφος, μπροστά σε 772 συνέδρους, ο πρόεδρος εκφράζει τη συμφωνία του με την κεντρική ιδέα του λενινιστικού πονήματος και συμπληρώνει: «είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε ένα νέο επαναστατικό κράτος από τα κάτω που θα ‘ναι ο αληθινός μηχανισμός για το χτίσιμο του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα». Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τσάβες αναφέρονταν δημόσια στην ανάγκη ενός «νέου είδους σοσιαλισμού».

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Άκου φασιστάκο…



Αρθρογράφος:

Άρης Χατζηστεφάνου


Άκου φασιστάκο…

Χ. Κατσώτης: Υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπηθούν οι μορφές πάλης του λαού





πηγη: 902

Φεστιβάλ-Πιο υπέροχα δε γίνεται, πιο υπέροχα καίγεσαι...ή πιάνει βροχή

Πιο υπέροχα δε γίνεται, πιο υπέροχα καίγεσαι...ή πιάνει βροχή.
Πόσος κόσμος νά' τανε; Πόσες γροθιές υψωμένες, πόσα στόματα που φώναξαν, πόσες σκέψεις που ενώθηκαν χωρίς να το ξέρουν κι είπαν "ναι ρε γαμώ το...", πόσα ποτήρια, που τσούγκρισαν, πόσες δεκάδες χιλιάδες χαμόγελα;
Ο καιρός υπέροχος, το φεγγάρι γεμάτο.
Χιλιάδες μπαίνουν από όλες τις εισόδους, ακούω τα τελευταία λόγια του Χιόνη από τη μεριά της Χασιάς, ξεκινάει ο Γραμματέας! Στο έμπα κανενας δε ζητάει εισιτήρια, μόνο τα παιδιά της ΚΝΕ πουλάνε σ' όποιον θελει να ενισχύσει, μπαίνουν όλοι.

Σ. Πουλικόγιαννης: Μακρύ χέρι βιομηχάνων και εφοπλιστών η Χρυσή Αυγή





πηγη: 902

Σιωπούν οι ναζί μπρος στα αφεντικά τους



Εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα που πλήττονται άγρια από την κρίση, συνεχίζουν να δίνουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αξιοποιώντας και πάτημα που τους δίνουν αστικά ΜΜΕ. Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή» ο φερόμενος ως υποψήφιος των φασιστοειδών για το Δήμο Αθήνας Κασιδιάρης είπε: «Το βάρος του προγράμματός μας πέφτει απαραιτήτως σε τρεις τομείς: 1ον) Λογιστικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου ώστε να προκύψουν ποινικές ευθύνες για όσους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, 2ον) Οργάνωση δικτύου κοινωνικών παντοπωλείων ώστε να ανακουφιστεί ο δημότης που πλήττεται από την ανέχεια και δύσκολα επιβιώνει, και 3ον) Επίλυση του χρόνιου προβλήματος της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης που έχει καταστρέψει την ζωή των Αθηναίων, αλλά και την εικόνα της πόλης. Και στους τρεις παραπάνω τομείς η Χρυσή Αυγή έχει δώσει δείγματα γραφής και οι πάντες γνωρίζουν πως μπορούμε με επιτυχία να διαχειριστούμε τα ανάλογα προβλήματα».

Η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη

Αρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο περιοδικό unfollow


Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων… Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι: Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας και του στημένου «ρεπορτάζ» δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την φυλλάδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη συμμορία.