Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

(VIDEO) ΠΑΜΕ: Γιατί ν' απεργήσουμε στις 6η Νοέμβρη






πηγη; Revolution Now

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «ΜΕGΑ»






πηγη: 902

Συμπτώσεις, συμπτώσεις: Λίβελλος της Ένωσης Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπογιόπουλου για το άρθρο του για τον εμπρησμό της Marfin


Οι θέσεις της Αριστεράς, αλλά και του αντιεξουσιαστικού χώρου για το συμβάν της ΜΑΡΦΙΝ είναι γνωστές εδώ και χρόνια και δεν θα αναφερθούμε σε αυτές. Αυτές τις μέρες όμως το ζήτημα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα από την κυβέρνηση στα πλαίσια της εφαρμογής της θεωρίας των δύο άκρων.

Ρίχνουν χρήμα για να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό



Χρήμα με ουρά διαθέτει η ΕΕ και προωθεί στην αγορά η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες. Το σχετικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δήμους πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη, πασχίζουν να ακρωτηριάσουν ριζοσπαστικές, αγωνιστικές διαθέσεις, προς ισχυροποίηση της εξουσίας των μονοπωλίων, ώστε με το λαό υποταγμένο τίποτε να μην απειλεί την κυριαρχία τους.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Χρυσή Αυγή: ρουφιάνοι των εφοπλιστών»




Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο ραδιοσταθμό της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης





πηγη: 902

Χρ. Κατσώτης: Να καταργηθούν οι περιορισμοί για το επίδομα ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους





πηγη: 902

 Λ. Ράζου στο «MEGA»: Η λαϊκή ευημερία εμποδίζεται από αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία





πηγη: 902

Ο πρύτανης, οι «υποτροφίες»...... και ο σοσιαλισμός

Φοιτητές σε δωμάτιο μέτρησης ραδιενέργειας κάνουν υπολογισμούς μετρήσεων (ΕΣΣΔ, Οκτώβρης 1974)

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ορυκτών Πόρων της Ρωσίας, φαίνεται ότι ενόχλησαν τον πρύτανη Βλαντίμιρ Λιτβινένκο, ο οποίος εκτιμά ότι κάποιοι βρίσκονται σε ... σύγχυση και πρέπει να τους βάλει στη θέση τους. Με δηλώσεις, λοιπόν, που έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης, στις 26 του Σεπτέμβρη, ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, αναλύει, σχολιάζει και προσπαθεί να ...προσγειώσει τόσο τους φοιτητές, όσο και τις οικογένειές τους, για σημαντικά ζητήματα τόσο της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, όσο και της διαβίωσης των φοιτητών.

Λέει, ο Βλαντίμιρ Λιτβινένκο:

«Οι φοιτητές μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σπουδάζουν σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας και δεν είναι δυνατόν να απαιτούν από το κράτος ή από το ΑΕΙ χρήματα για την επιβίωσή τους.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Θ. Παφίλης: Κίνδυνοι ενοχοποίησης του λαϊκού κινήματος





πηγη: 902

Αλ. Παπαρήγα: Δεν δεχόμαστε την ταύτιση της κρατικής βίας με την κοινωνική επανάσταση





πηγη: 902

Αλ. Μπαλού στο «MEGA»: Οι προτάσεις των άλλων κομμάτων έχουν κοινό παρονομαστή το χτύπημα των εργαζομένων





πηγη: 902

Γ. Γκιόκας: Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών και νέων εργαζομένων






πηγη: 902

Εδώ έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας

του Νικου Μπογιοπουλου

Ο κ.Τσίπρας απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στην συνέντευξή του την Δευτέρα «στον ενικό»:

«Είναι άλλο πράγμα το Μνημόνιο, και είναι άλλο πράγμα η Δανειακή σύμβαση».

Το πρώτο θα ακυρωθεί. Το Μνημόνιο - λέει ο κ.Τσίπρας - θα καταργηθεί από το πρώτο βράδυ των εκλογών εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τη δεύτερη, τη Δανειακή σύμβαση (σσ: που είναι «άλλο πράγμα» από το Μνημόνιο) θα την «διαπραγματευτούμε» για να την αλλάξουμε, είπε ο κ.Τσίπρας.

Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή από την προεκλογική περίοδο του 2012. Πρόκειται όμως για μια θέση που βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα ως προς την ουσία της σχέσης που πραγματικά διέπει τα δύο κείμενα (Μνημόνιο – Δανειακή σύμβαση). Για παράδειγμα, στη σελίδα 59, παράγραφος 8 της Δανειακής σύμβασης, απερίφραστα αναφέρεται:

«Η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο...»!

Κινούμενη άμμος η ΕΕ

Αρχείο:Quicksand warning.jpg

Παρά το κλίμα ευφορίας που θέλουν να δημιουργήσουν για την εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη, τα επιτελεία της αστικής τάξης δεν παύουν να υπενθυμίζουν ότι η Ευρωένωση βρίσκεται σε «κομβικό σημείο». Η κρίση επιβεβαίωσε και βάθυνε την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα μεγάλωσαν. Οπως μεγάλωσαν οι αντιθέσεις και ανάμεσα στα κράτη μέλη, τόσο που να προκαλούν ανησυχία ότι «εμπεδώνεται η επιστροφή στην εθνοκεντρική αντίληψη και το δόγμα ο καθείς για τον εαυτό του, αντί για κοινή ευρωπαϊκή στάση με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και των κοινωνιών μας», όπως γράφει η χτεσινή «Καθημερινή».

Εκεί που αποτυγχάνει ο εργατοπατερισμός αναλαμβάνει δράση ο χρυσαυγιτισμός

Κοίτα ποιος μιλάει!



«Ο Μιχάλαρος μου επιτέθηκε το 2009 μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Μπροστά σε όλη την ομάδα του ΠΑΜΕ. Οι οποίοι τότε δεν αντέδρασαν (...) Μετά το 2005, όταν εμφανίσθηκε η κρίση, το ΠΑΜΕ πίεζε τους εργοδότες, δίνοντας κατάλογο εργαζομένων που έπαιρναν για εργασία. Ετσι δημιουργήθηκε ένα κλίμα για τα μέλη που είχαν ευνοϊκή μεταχείριση». Αυτήν την εξήγηση δίνει με συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξής του στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη. Ούτε

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

H αβάσταχτη ηλιθιότητα του Χρυσαυγίτη

Από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Λοιπόν, έχουμε και λέμε!
Ο ένας, βουλευτής, ισχυρίζεται ότι ο παππούς του αγόραζε Ριζοσπάστη, από το περίπτερο κιόλας, στη 10ετία του 50 και του 60.
Εντάξει υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι. Ο Ριζοσπάστης δεν εκδιδόταν, ειδικά στα περίπτερα, για ένα σωρό λόγους. Ποιος δίνει σημασία όμως; Ο απλός ανεγκέφαλος πολίτης, και μη μου πείτε πως υπερβάλλω, θα ζητήσει από το ΚΚΕ να αποδείξει ότι ο φασίστας δεν έχει δίκιο. Θα σας ζητήσει αποδείξεις. Δυστυχώς μου έτυχε το περιστατικό με το εξής αφοπλιστικό επιχείρημα. "Δε μπορεί, για να το λέει κάτι θα συμβαίνει. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει". Έρχεσαι λοιπόν αντιμέτωπος με την απόλυτη πολιτική βλακεία του 25χρονου, που θεωρεί το φασίστα φερέγγυο και σένα τον κομμουνιστή , περίπου ύποπτο απόκρυψης της αλήθειας.
Πάμε τώρα στο δεύτερο κρούσμα. Η εικόνα που βλέπετε δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σήμερα. Γιατί αλήθεια η εφημερίδα αναπαράγει αυτή τη χονδροειδή μπούρδα.; Δεν ξέρει ο δημοσιογράφος ότι στα 13 του ένα παιδί, ούτε καν μέλος της ΚΝΕ δεν μπορεί να είναι. Ελάτε τώρα , φυσικά και το ξέρει. Ξέρει όμως πως όσο πιο χονδροειδής είναι η αντιΚΚΕ προβοκάτσια τόσο πιο εύκολα πιστευτή γίνεται. Η έγνοια τους και η προσπάθεια τους είναι να καταφέρουν να τοποθετήσουν , στη θεωρία των 2 άκρων , το ΚΚΕ στο ένα άκρο. Όσο λοιπόν το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις περιφρουρούν τους αγώνες τους τόσο πιο βλακώδεις, αδίστακτες και χονδροειδείς θα γίνονται οι προβοκάτσιες.

«Αντιφασίστες»…



Ο κ.Σαμαράς, κατά την ομιλία του (11/10/2013) στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, είπε:

«Φάνηκε, δηλαδή, ότι υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση»!

Πρόκειται για συγκλονιστική ομολογία.

 Δ. Κουτσούμπας στο «ΣKAΪ»: Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη φιλολαϊκή






πηγη: 902

 Θανάσης Παφίλης: Επιβάλλεται να διωχθεί και να καταδικαστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή






πηγη: 902

Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ



Δε σταματά να μας ξαφνιάζει ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ παραμυθιάζει τον κόσμο. Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αλ. Τσίπρας επανέφερε τις υποσχέσεις για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Ανέφερε «εάν δεν έχουμε πρόθεση να επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση με τους δανειστές, θα σήμαινε ότι έχουμε έναν άλλο εύκολο τρόπο να συνεχίσουμε εκτός δανειακής σύμβασης, κάποια άλλη δυνατότητα δανεισμού για να καλύψουμε τα δημοσιονομικά και τα χρηματοδοτικά κενά. Δεν έχουμε»...

Τα αντεργατικά επιτεύγματα της ναυτιλίας

Σύμφωνα με μελέτη της «Boston Consulting Group» η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι η πλέον ανταγωνιστική διεθνώς, καθώς το μέσο λειτουργικό κόστος του ελληνόκτητου πλοίου είναι 23% χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Εντυπωσιακό αλήθεια στοιχείο για τους αστούς και την καπιταλιστική οικονομία, αφού δείχνει δυναμική επιχειρηματική δράση και αποτελεσματικότητα.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κατρούγκαλος vs "Ιαβέρηδες" Ανατροπής 5-0

Στάδιο: Mega Channel.
Ομάδα Α: Γ. Κατρούγκαλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.
Ομάδα Β: Πρετεντέρης, Πάγκαλος, Σώτη Τριαντ., Μιχελάκης, Ρεπούση, καθ. Γρυσπολλάκης.


Απ' την περιγραφή του βίντεο:
Χωρίς να χάσει ούτε στιγμή την ψυχραιμία του, παρ' όλο το λεκτικό λιντσάρισμα που επιχειρήθηκε απ' όλους σχεδόν τους καλεσμένους της εκπομπής πρωτοστατούντος του παρουσιαστή της, ο Γ. Κατρούγκαλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, με εντελώς μειλίχιο τρόπο και τεκμηριωμένα επιχειρήματα έβαλε τα πράγματα στην θέση τους σχετικά με όλη αυτή την μπουρδολογία που ακούμε αυτές της μέρες για την βία. Το βίντεο που παραθέτουμε είναι σχετικά μεγάλο --διαρκεί 15 λεπτά- αλλά αξίζει πιστεύουμε να το παρακολουθήσετε και πάνω απ΄ όλα να «θαυμάσετε» την αντίδραση που εισέπραξε από «διανοούμενος» αλλά και από τον Μιχελάκη της Ν.Δ όπως και από τον Πάγκαλο. Σε εμφανή αμηχανία ο Πρετεντέρης συνεργούσε ώστε ο Γ. Κατρούγκαλος να μην μπορεί να ολοκληρώσει την άποψη του, επιτρέποντας να τον διακόπτουν συνέχεια.

Αλ. Τσίπρας: Είναι καλύτερος διαπραγματευτής γιατί δε φοράει γραβάτα



Ακόμα και τους πλέον καχύποπτους εκπλήσσει κάθε φορά, ο τρόπος και τα «φτηνά» επιχειρήματα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παραμυθιάζει τον κόσμο.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκπομπή του «enikos.gr», ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε τις υποσχέσεις για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Ν. Καραθανασόπουλος στον «ΑΝΤ1»: Δεν συμβιβάζονται το καπιταλιστικό κέρδος και οι λαϊκές ανάγκες






πηγη: 902

 Χρ. Κατσώτης στο «MEGA»: Οι εργαζόμενοι άφοβα να συμμετάσχουν στους μεγάλους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά





πηγη: 902

Ν. Σοφιανός στο «MEGA»: Αποπροσανατολιστική η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα άκρα






πηγη: 902

Χιλιάδες στη συγκέντρωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας και της ίδρυσης του ΕΑΜ





Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών τίμησαν την επέτειο της απελευθέρωση της Αθήνας και τα 72 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ στη συγκέντρωση της ΚΕ του ΚΚΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασής και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στα Προπύλαια.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρ. Τσιντζιλώνης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ συνέβαλαν με μάχες και άλλες μορφές αντίστασης στην εκδίωξη των ναζιστικών στρατευμάτων και στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Σήμερα διατρανώνουμε τη θέλησή μας για δικαίωση των ιδανικών και των στόχων του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Είναι ιδιαίτερη χαρά να γιορτάζουμε μαζί με το ΚΚΕ την επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας και την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ διότι το ΚΚΕ πήρε την ιστορική πρωτοβουλία να ιδρύσει το ΕΑΜ και να οργανωθεί η αντίσταση στον ναζισμό». (Δείτε εδώ απόσπασμα από το χαιρετισμό του Χρ. Τσιντζιλώνη)

58 «προσωπικότητες» βγαλμένες απ' τη ναφθαλίνη του καπιταλιστικού συστήματος καλούν για...ισχυρή κεντροαριστερά


Διαβάσαμε σήμερα για τις 58 προσωπικότητες που υπογράφουν κείμενο-προσκλητήριο προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Προτείνουν την ίδρυση πολιτικού φορέα χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομματικών σχεδιασμών. Θέλουν να ανασυγκροτήσουν την "κεντροαριστερά", λένε, αποκρύβοντας βέβαια τον πραγματικό σκοπό αυτής της κίνησης: την αναστήλωση του αστικού πολιτικού κατεστημένου.

Επιστολή συγνώμης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με 192 χρόνια καθυστέρηση


Κύριοι ινστρούχτορες του «καταδικάζω τη βία
απ' όπου κι' αν προέρχεται»,


οφείλω με χρονική καθυστέρηση δύο σχεδόν αιώνων να σας ζητήσω μια συγνώμη. Μια συγνώμη που τότε επαναστατήσαμε ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πράγματι, ασκήσαμε βία ενάντια στον οθωμανικό στρατό κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, διαταράσοντας την κοινωνική ειρήνη της αυτοκρατορίας.

Χοντροκομμένη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ από τον «Ελεύθερο Τύπο»




Επιστολή του Γ. Γκιόκα, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Στη σελίδα 7 του χτεσινού «Ελεύθερου Τύπου» δημοσιεύεται ένα χοντροκομμένο ψέμα σε βάρος του ΚΚΕ. Με άρθρο του ο Δ. Ρίζος εγκαλεί όσους ρίχνουν το ανάθεμα στη Χρυσή Αυγή αλλά σε «ανάλογες περιπτώσεις (...) όπως όταν συνελήφθησαν οι δολοφόνοι της "17 Νοέμβρη" έσπευσαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισής της και από το ΚΚΕ, ακόμα και από το ακραίο τότε ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, αναμηρυκάζοντας την ίδια ψευτιά ο Δ. Ρίζος γράφει και τον επίλογο του άρθρου του.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο Νίτσε, οι μικροαστοί και οι κανόνες της αγοράς(δηλαδή, σφάξε με αγά μου να αγιάσω)




Ο μεγαλύτερος ατομικιστής στη σύγχρονη Γερμανική φιλοσοφία(η οποία είναι σαφώς ανώτερη ως νεότερη και πιο εξελιγμένη μορφή της αρχαίας Ελληνικής σε όλες τις σχολές και τις υποσχολές), δεν είναι τυχαίο ότι δεν διδάσκεται πουθενά και σοβαρά σε καμία σοβαρή σχολή φιλοσοφίας ανά την υφήλιο ακόμα και από τους οπαδούς του.
Μιλάμε για τον Φρειδερίκο Νίτσε (Friedrich Nietzsche) που γεννήθηκε το 1844 στο Ρένκεν κοντά στη Λειψία και πέθανε στη Βαϊμάρη το 1900 και παρότι ανήκει κάπου ανάμεσα στην σχολή του υποκειμενικού βολονταρισμού(βουλησιαρχίας) και στην σχολή του υποκειμενικού αμοραλισμού(αηθικισμού) ακόμα και εκεί υπάρχουν αντικειμενικά σπουδαιότεροι εκπρόσωποι με περισσότερο συγκροτημένη σκέψη όπως ο αναρχικός Μαξ Στίρνερ.

Δ. Κουτσούμπας: Ο Γκιαπ εξακολουθεί να εμπνέει





πηγη: 902

Με μαζική συμμετοχή έγινε η συναυλία στη Ζώνη του Περάματος





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η συναυλία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος με θέμα: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον». Η συναυλία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 7ης εικαστικής έκθεσης «Άνθρωποι, Χρώμα + Σίδερο» που εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Η θεωρία των δυο άκρων και η γερμανική κατοχή

  

  Το Σάββατο που μας πέρασε συμπληρώθηκαν 69 χρόνια απο την απελευθέρωση της Αθήνας απο το γερμανικό ζυγό.  Η περίοδος εκείνη είναι εξαιρετικά διδακτική για τη στάση που κρατάνε οι αστικές δυνάμεις σε τέτοιου είδους περιπτώσεις αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτούς που οι ίδιοι κατατάσσουν στα άκρα του πολιτικού σκηνικού.

Ο Δ. Κουτσούμπας από την Αλεξανδρούπολη: «Ο λαός να μη χάσει άλλο χρόνο»





πηγη: 902

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Μπ. Αγγουράκης στο ΣΚΑΪ: Θέλουν να καθηλώσουν το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα




πηγη: 902

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Αξιοποίηση με πολλές στοχεύσεις



Οσο προχωράνε οι δικαστικο-αστυνομικές εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή όλο και περισσότερο φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή ...ήρθε για να μείνει.
Μάρτυρες πάνε κι έρχονται όλες αυτές τις μέρες ενώ αποδεικνύεται ότι τα μέλη και τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος δεν διστάζουν να απαρνούνται την ιδεολογική τους ταυτότητα, να καρφώνουν «συναγωνιστές τους».Το αστικό κράτος, τα διάφορα επιτελεία του κεφαλαίου προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη δίκαιη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθεί η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης για σκοπούς όχι αθώους. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί όλες οι προθέσεις και οι στοχεύσεις τους. Μερικές πλευρές θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε με αυτό το σημείωμα, κωδικοποιώντας όσα ειπώθηκαν όλες αυτές τις μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των νεκρών στη μάχη της Ηλεκτρικής



Κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής οι εκδηλώσεις για τους πεσόντες στη μάχη της Ηλεκτρικής που δόθηκε στις 13 Οκτώβρη του 1944 στο Κερατσίνι, μεταξύ των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής και μαχητών του ΕΛΑΣ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου και ακολούθησε πορεία προς το μνημείο που είναι στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και νέοι και υποδέχτηκαν την πορεία με το σύνθημα «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Κατατέθηκαν στεφάνια και έγινε προσκλητήριο νεκρών.

Σπ. Χαλβατζής στο «ΣΚΑΪ»: Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης





πηγη: 902

Black Bidet: Γιάννης Στουρνάρας, ένας προφήτης της ανάπτυξης


Η ανάπτυξη που (δεν) ηρθε το 2012

                            

Οι Ελληνες έγιναν πλουσιότεροι κατά 10% τον τελευταίο χρόνο


«Οι Ελληνες έγιναν πλουσιότεροι κατά 10% τον τελευταίο χρόνο, λέει η Credit Suisse. Ενδεχομένως, πολλοί από εσάς θα παραξενευτείτε πληροφορούμενοι ότι πέρυσι πλουτίσατε ως άτομο κατά 9,9%, ενώ κάθε ημέρα διαπιστώνετε ότι το διαθέσιμο εισόδημά σας είναι όλο και λιγότερο. Ωστόσο, η Credit Suisse δε

Με αφορμή το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού

Μόνο όταν ο λαός πάρει την εξουσία στα χέρια του θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του


Η κυβέρνηση με τον Κρατικό Προϋπολογισμό (ΚΠ) για το 2014 επιδιώκει να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού άρχισαν να πιάνουν τόπο και ότι διαμορφώνονται οι πρώτες ενδείξεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ποια, όμως, είναι η πραγματικότητα;

Ο ΚΠ αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία υλοποίησης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σ' αυτόν καταγράφονται οι βασικές επιδιώξεις της δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία εξυπηρετεί τις εκάστοτε ανάγκες για την αναπαραγωγή του κεφαλαίου και της εργατικής δύναμης, τη συντήρηση του κρατικού μηχανισμού και τη στρατηγική συμμαχιών της άρχουσας τάξης. Μέσα απ' αυτόν η αστική πολιτική διαχείρισης προχωράει σε αναδιανομή ενός τμήματος του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος του λαού.