Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για τις ευρωεκλογές


Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις ευρωεκλογές τονίζει:

«Με όπλο την πολύχρονη πείρα μπορεί στις ευρωεκλογές να γίνει ένα μεγάλο βήμα χειραφέτησης του λαού από την ΕΕ, τις πολιτικές και τα κόμματά της, ένα μεγάλο βήμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αντιπαρατεθούμε στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και να ανοίξουμε το δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Κάθε άλλη επιλογή παγιδεύει τη λαϊκή οργή, γυρνώντας τη στην ίδια κοίτη, της ΕΕ και των αυταπατών ότι μπορεί αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα του κεφαλαίου να εξανθρωπιστεί».

πηγη: 902

Σκάνδαλα και απατεωνιές ...προσώπων





του Γιωργου Σαρρή


Καταντάει πραγματικά γελοίο όταν οι διεφθαρμένοι προσποιούνται ότι κάνουν πόλεμο εναντίον της διαφθοράς!
Είναι ας πούμε σαν να κάνει η Μαφία εκστρατεία εναντίον του εγκλήματος ή κάτι τέτοιο.
Φυσικά δεν εννοούμε κάποια πρόσωπα που σήμερα ή αύριο θα εμφανιστούν σαν αρχάγγελοι της κάθαρσης με τα γνωστά και χιλιοειπωμένα "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο" κλπ.
Εννοούμε συνολικά το σύστημα, αλλά και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, που είναι κατ'εικόνα και ομοίωσή του, που από όπου και να το πιάσεις βρωμάει κυριολεκτικά.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να συμβαίνει κάτι διαφορετικό σε έναν κόσμο που αποθέωσε με όλους τους τρόπους το κέρδος αλλά και την κερδοσκοπία. Ποιος δε θυμάται διάφορους οικονομολόγους, αναλυτές τύπου Στούπα ή Κώνστα, δημοσιογράφους αλλά και πολιτικούς του κόλπου να γελάνε με κείνο το περίφημο: "Και τι θέλατε να είναι οι κερδοσκόποι, χασοκόποι; Κέρδος επιδιώκουν, δεν κάνουν τίποτα κακό..." Άντε να εξηγήσεις εσύ μετά πως το κυνήγι του κέρδους δεν είναι παρά ένα κυνήγι για νέους τρόπους εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Black bidet: Συντροφοι μας τρολαρουν


    Άλαλα τα χείλη των ασεβών! Ο Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαντήσει στην κίνηση ματ του Αλεξη Τσίπρα   ,που συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη , θα συναντηθεί με τον Παπα Φραγκίκο εν οψει ευρωεκλογών! Η προσπάθεια του Περισσού να αντιστρέψει το αρνητικό εκλογικά κλίμα και να προσεγγίσει και αυτός τη μεγάλη δεξαμενή ψήφων των νοικοκυραίων και να βελτιώσει τα ποσοστά του.
    Μάλλον αυτή θα ήταν η πρώτη σκέψη όσων διάβασαν την είδηση στο  Unfollow. Αμέσως η είδηση αναπαράγεται απο φιλοΣΥΡΙΖΑικα (και οχι μονο ) ιστολόγια (1, 2) αλλα και απο ΣΥΡΙΖΑιους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 'Οπως συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιο λάκκο έχει η φάβα.Ποιος έιναι αυτός; Προφανώς και πρόκειται περι τρολαρίσματος , η είδηση ανήκει στην κατηγορία  web only-ΕΠΙΝΟΗΜΑΤΑ. Για  του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω εικόνα:

Επι Ξηρου ακμής



 Η είδηση που σε μεγάλο βαθμό κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα δεν είναι άλλη από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού.  Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία στα ΜΜΕ να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκράτησης και παράλληλα να επιδοθούν στο προσφιλές για αυτά σπορ της κατασυκοφάντησης του λαϊκού κινήματος ταυτίζοντας τις πρακτικές οργανώσεων σαν τη 17Ν με τις μορφές αντίστασης που επιλέγει το λαϊκό κίνημα για να ανασχέσει την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο κύριος Μπάμπης…

  του Νικου Μπογιοπουλου


        


Ε, λοιπόν, δεν είχε καλά – καλά προλάβει ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου να εισηγηθεί (από το «Σκάι») το σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή μιας «σοβαρότερης» Χρυσής Αυγής, και οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο Πέραμα εναντίον μελών του ΚΚΕ με λοστάρια και καρφιά.

Θυμάστε;

Δεν είχε προλάβει ο κύριος Μπάμπης να γράψει (στην «Καθημερινή») ότι «σε τελική ανάλυση ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή», και οι μαχαιροβγάλτες του εθνικισμού και του ναζισμού δολοφόνησαν το παλικάρι στο Κερατσίνι.

(Παρεμπιπτόντως: Αλήθεια, τόσο η δολοφονία στο Κερατσίνι, όσο και η δολοφονική απόπειρα στο Πέραμα, πώς αξιολογούνται από τον κύριο Μπάμπη; Σύμφωνα με την εμπειρία και τη σοβαρότητα που διαθέτει, τα μαχαίρια και τα λοστάρια είναι σοβαρό τεκμήριο για τη «σοβαρότητα» της Χρυσής Αυγής που, κατά τον κύριο Μπάμπη, θα μπορούσε να γίνει και λίγο ακόμα «σοβαρότερη»; Τα λοστάρια και τα ματωμένα μαχαίρια τα δέχεται ο κύριος Μπάμπης ως ισχυρά ντοκουμέντα «σοβαρότητας» της Χρυσής Αυγής, ώστε να εκπληρωθεί η διατυπωθείσα - χωρίς ντροπή - σκέψη του ίδιου του κυρίου Μπάμπη και να μετάσχει η Χρυσή Αυγή σε ένα κυβερνητικό σχήμα «σωτηρίας» του τόπου;)...

Ζυμώνουν αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό κίνημα



Στο κάλεσμά του προς την εργατική τάξη, για την ανασύνταξη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ σημείωνε μεταξύ άλλων, το Σεπτέμβρη του 2013:

«Η μέχρι τώρα εξέλιξη δείχνει ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι μια Λερναία Υδρα που παράγεται, αναπαράγεται και μεταμορφώνεται διαρκώς σαν το χαμαιλέοντα. Παράγεται και αναπαράγεται γιατί είναι ο κύριος βραχίονας της εργοδοσίας για να κρατιέται η εργατική τάξη και το κίνημά της υποταγμένη και καθηλωμένη στην υποταγή και τη μοιρολατρία ή ως συνέταιρος της αστικής τάξης για τη διατήρηση των προνομίων και της κυριαρχίας της (...)

Η πείρα δείχνει ότι ο πόλεμος με αυτόν το μηχανισμό για τη συντριβή ή την απομόνωσή του είναι σκληρός, αλλά υποχρεωτικός για να ανασάνει η εργατική τάξη και το κίνημά της και να προχωρήσει η ανασύνταξή του. Σήμερα, αυτός ο πόλεμος μπαίνει σε νέα φάση. Μπροστά στην απαξίωση, στην αποκάλυψη της σήψης και της διαφθοράς και της μπόχας που αναδίνει όλο αυτό το πλέγμα, επιχειρείται η αναστήλωσή του, η μεταμόρφωσή του σε ένα νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Τατάκης: «Δεν υπάρχουν άπαρτα φρούρια για τους κομμουνιστές!»

Στις 10 Γενάρη του 1950 δολοφονείται στη Μακρόνησο, έπειτα από άγρια βασανιστήρια που κράτησαν 33 ολόκληρες μέρες, ο κομμουνιστής Δημήτρης Τατάκης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων, της θρυλικής ΟΕΝΟ. Οι δήμιοί του έκαναν ό,τι μπορούσαν για να λυγίσουν τον Τατάκη, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους Μακρονησιώτες. Δεν τα κατάφεραν όμως. Όταν τον ρώτησαν γιατί δεν υπέγραφε την περιβόητη «δήλωση μετανοίας», ώστε να θέσει τέρμα στο μαρτύριό του, εκείνος απάντησε: «Το έκαμα για να αποδείξω πως όλα τα πλάνα της ανθρώπινης αντοχής, οι αγωνιστές τα ξεπερνάνε, όταν πιστεύουν και θέλουν. Δεν υπάρχουν άπαρτα φρούρια για τους κομμουνιστές!». Στα πλαίσια του διηγηματικού αφιερώματός του στα 60χρονα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε την Κυριακή 17/12/2006 το παρακάτω διήγημα για τον κομμουνιστή ήρωα:

Γ. Σ.: «Δημήτρης Τατάκης»

«Ω μητέρα μου εσύ σεβαστή, κι ω εσύ που με φως γεμίζεις αιθέρα το παν, ω, για δέστε με πόσο άδικα πάσχω!»
(Από τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου)
«Πέρσι τέτοια μέρα, 16 του Δεκέμβρη, πέθαινε στις φυλακές του Μακρονησιού ο Δημήτρης Τατάκης. Ετσι ξαφνικά ήρθε το μεγάλο κακό, δεν το περίμενε κανένας, δεν το πίστευε κανένας. Και πώς μπορούσε να πεθάνει ο Τατάκης; Ενάμιση χρόνο στεκόταν όρθιος, πάνω στο βράχο, ακίνητος, με το πρόσωπο αντίκρυ στην Ανατολή, με τη σκέψη και την καρδιά του δοσμένη σ' όλον τον κόσμο - και να τον δέρνει ο άνεμος και να τον μουσκέβει η βροχή, και να κρουσταλιάζει η παγωνιά το βασανισμένο κορμί του.
Ολοι τόνε ξέρανε πια στο νησί τον Δημήτρη Τατάκη. Κοντά του όμως λίγοι μπορούσαν να φτάσουν: Εκείνοι που είχαν τη δική του παλικαριά - ήταν μεγάλος ο δρόμος ίσαμε το βράχο... - κι εκείνοι που ερχόντουσαν να τον βασανίσουν. Οι άλλοι τόνε βλέπανε από μακριά, όρθιο πάντα, όλες τις ώρες.
- Ποιος είναι; ρωτούσαν.
- Ο Τατάκης.
Περνούσε η νύχτα μέσα στα βογγητά και το αίμα. Ο άνεμος ήταν άγριος. Η θάλασσα χτυπούσε δυνατά το νησί κι έφευγε σφυρίζοντας αναδιπλωμένη, στο σκοτάδι. Κάτι φωνές. Ποδοβολητά. Οι σκηνές των φυλακισμένων αγρυπνούσαν. Ψυχή δεν ξεμυτούσε. Ο θάνατος παραμόνευε. Πότε θα τελειώσει τούτη η νύχτα; Πριν χαράξει έπαυαν τα βογγητά, η θάλασσα ημέρευε, ο άνεμος έπεφτε - τραγουδούσε η σάλπιγγα εγερτήριο.
Εβγαιναν απ' τις σκηνές οι φυλακισμένοι. Ολοι κοιτούσαν προς τα κει. Στην "απομόνωση". Να, ένας ίσκιος - μόλις που τον αγγίζει ο Αυγερινός. Ορθιος πάλι. Δεν έπεσε. Στέκεται ακίνητος. Νίκησε. Αυτός μοναχός, μες στη νύχτα. Ο Τατάκης. Εφευγε ο χειμώνας, έφευγε το καλοκαίρι, ερχόταν δεύτερος χειμώνας, εκεί ο Τατάκης, εκεί κι ο βράχος.


Φερέφωνα των σάπιων αξιών της ΕΕ θέλουν τους δασκάλους!

Με πρόγραμμα που ονομάζεται «teachers4europe» και θα υλοποιηθεί το Φλεβάρη, καλούν σε επιμόρφωση εκπαιδευτικούς για να ...εμφυσήσουν τα οράματα της ΕΕ σε παιδιά Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού



Σε προπαγανδιστές των καπιταλιστικών αξιών και ιδανικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσα στα δημοτικά σχολεία επιδιώκουν να μετατρέψουν τους δασκάλους η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Η δράση μέσα από την οποία επιδιώκεται κάτι τέτοιο ονομάζεται «teachers4europe» (δάσκαλοι για την Ευρώπη) και έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες που κατά καιρούς αναπτύσσονται σε σχολεία προκειμένου, με εργαλείο τους εκπαιδευτικούς, να αγιοποιηθεί στις συνειδήσεις των παιδιών και μελλοντικών εργαζομένων η ΕΕ, οι αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει, ως ιμπεριαλιστικός μηχανισμός που δρα για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Αυτήν την περίοδο, λοιπόν, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ψάχνει εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης δασκάλων «teachers4europe».

Ο «καβγάς» και η ουσία


Ο καβγάς προεκλογικού χαρακτήρα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, δεν μπορεί να κρύψει ότι υπάρχει στρατηγική σύμπλευση στους στόχους της εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και της εγγύησης της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Η αντιπαράθεσή τους είναι κάλπικη για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, είναι όμως πραγματική όσον αφορά το ποιο μείγμα διαχείρισης, στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ελλάδας, θα διευκολύνει την καπιταλιστική ανάκαμψη. Και οι δύο, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, νοιάζονται το πολιτικό σύστημα, κόπτονται για το μέλλον της ΕΕ και της Ευρωζώνης, «καίγονται» για να εγγυηθούν την καπιταλιστική κερδοφορία. Διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τα παραπάνω. Και οι δύο τους εξαπατούν τον ελληνικό λαό ότι εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα στην υλοποίηση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, βαδίζοντας στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και εντός της ΕΕ, θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία.

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιπλέον ευθύνες στην εξαπάτηση του λαού, γιατί συγκαταλέγεται σε αυτές τις δυνάμεις που υποστηρίζουν ότι η ΕΕ, οι θεσμοί της, το αντιδραστικό και σάπιο οικοδόμημα του καπιταλισμού μπορούν να εξανθρωπιστούν, να εγγυηθούν φιλολαϊκή διέξοδο. Αρκεί βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση, να αλλάξει ο συσχετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλους θεσμούς της ΕΕ κ.λπ. Εξωραΐζοντας έτσι θεσμούς - όργανα υλοποίησης της πολιτικής του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι η χθεσινή «Αυγή» εκθειάζει στο πρωτοσέλιδό της τις δηλώσεις του προέδρου της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, ότι πετυχημένη Προεδρία θα ήταν η κατάργηση της τρόικας. Οταν είναι γνωστό ότι με τρόικα ή χωρίς, με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο, η ελληνική όπως και κάθε Προεδρία της ΕΕ δεν θα μπορούσε παρά να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οταν από τις αρχές του 2014 επιβάλλονται αυτοί οι στόχοι με αυξημένη οικονομική επιτήρηση των χωρών και με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Λ. Κανέλλη: Όχι στο διαχωρισμό των μεταναστών σε νόμιμους και λαθραίους





πηγη: 902

Ο δικός τους βούρκος...


Καθόλου «αθώα» δεν είναι η επιμονή ορισμένων μέσων ενημέρωσης να αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους ότι ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ρίζος Ρίζος, που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για διάφορες οικονομικές ατασθαλίες, υπήρξε κάποτε μέλος του ΚΚΕ. Ετσι προσπαθούν να δημιουργήσουν συνειρμούς και εντυπώσεις ενάντια στο Κόμμα. Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι, ο Ρίζος Ρίζος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αποχώρησε μαζί με όσους εγκατέλειψαν το ΚΚΕ, αφού προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε «συνιστώσα» του τότε ΣΥΝ. Με όλους αυτούς δηλαδή που διαμαρτύρονται όταν τους αποκαλούμε απολειφάδια του οπορτουνισμού. Για πολλά χρόνια, υπήρξε επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΝ (και του ΣΥΡΙΖΑ) στη ΔΕΗ. Οταν άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορες πληροφορίες για τις «δουλειές» του, ο ΣΥΡΙΖΑ τον αποκήρυξε, στις αρχές του 2011. Μέχρι τότε, βεβαίως δεν είχαν ενοχληθεί που ο εν λόγω κύριος ως μέλος της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είχε βάλει την υπογραφή του σε καταστροφικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους, μαζί με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ όπως π.χ. τη συμφωνία για το ασφαλιστικό, την αποδοχή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ κ.ά. Επομένως, ο βούρκος που βγήκαν για «ψάρεμα» τα ΜΜΕ των αστών δεν αφορά το ΚΚΕ. Παιδιά των αστικών κομμάτων και του οπορτουνισμού κολυμπάνε εκεί μέσα και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί...

«Εξάρθρωση» με ... σκηνοθεCΙΑ



Πέρασε ένας χρόνος από την έκρηξη της βόμβας στον Πειραιά. Στο μεσοδιάστημα μάθαμε πολλά, ένα όμως δε μάθαμε: Την πραγματικότητα για τη «17Ν»...

Μετά από ένα χρόνο αστυνομικής «εξάρθρωσης» και δικαστικής «διερεύνησης» ησυσκότιση γύρω από τα ουσιαστικά ερωτήματα, που σχετίζονται με την 27χρονη παρουσία των δολοφόνων, είναι τόσο έντονη, όσο και πριν τις 29 του Ιούνη του 2002... Το είχαμε πει εξ αρχής: Οσο οι «ευχαριστίες» προς τη CIA και τη Σκότλαντ Γιαρντ θα περίσσευαν, τόσο και λιγότερο φως θα ερχόταν στην επιφάνεια γι' αυτή την τόσο βρώμικη ιστορία.

Υποθεση Σαχζατ Λουκμαν: Ρατσιστικό το κίνητρο της δολοφονίας

Κατέθεσαν στο δικαστήριο οι γονείς του σκοτωμένου Πακιστανού εργάτη



«Ηρθε στην Ελλάδα λόγω φτώχειας, ήθελε να μας βοηθήσει οικονομικά, μας έστελνε χρήματα για το σπίτι και για τα δάνεια που είχαμε πάρει για να έρθει στην Ελλάδα», είπε χτες στο δικαστήριο ο Καντίμ Χουσεΐν, πατέρας του δολοφονημένου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 τα ξημερώματα στα Πετράλωνα από δύο φασίστες-ναζιστές.

«Σκότωσαν το παιδί μου που πήγαινε για το ψωμί του και από πάνω λένε ψέματα, δε θα τους συγχωρήσω. Μου είχε πει το παιδί μου ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε καλά, φοβόταν τις επιθέσεις σε ξένους, αλλά δεν ήθελε να γυρίσει πριν ξοφλήσει το δάνειο και παντρέψει τις αδερφές του, εγώ του είχα πει ότι δεν ήθελα να φύγει»είπε χτες στο δικαστήριο η Σουχράν Μπίμπι, μητέρα του δολοφονημένου Πακιστανού εργάτη.

Η ματωμένη Κυριακή της Πετρουπολης

Η Κυριακή 9 Ιανουαρίου 1905 έμεινε στην ιστορία σαν η ματωμένη Κυριακή της Πετρούπολης. Εκείνη την ημέρα η τσαρική αστυνομία και ο στρατός αιματοκύλισαν ειρηνική διαδήλωση των εργατών της πόλης που κατευθύνονταν στα ανάκτορα του Τσάρου Νικολάου Ρωμανώφ, για να υποβάλλουν υπόμνημα με τις ανάγκες τους. Η ματωμένη Κυριακή ήταν το μακρινό προανάκρουσμα της Οκτωβριανής επαναστατικής θύελλας που έβαλε την ανθρωπότητα στην εποχή του περάσματος στον σοσιαλισμό. «Για να εκτιμήσουμε σωστά τις επαναστατικές μέρες, πρέπει να ρίξουμε ένα γενικό βλέμμα στη νεότερη ιστορία του εργατικού μας κινήματος» γράφει ο Λένιν και συνεχίζει: «1885 – μαζικές απεργίες με μηδαμινή συμμετοχή εντελώς μεμονωμένων σοσιαλιστών που δεν τους συνένωνε καμιά οργάνωση. Η κυβέρνηση προβαίνει σε οικονομικές παραχωρήσεις. 1891 – συμμετοχή των εργατών της Πετρούπολης σε διαδηλώσεις. Πολιτικοί λόγοι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Πετρούπολης. 1896: Απεργία μερικών δεκάδων χιλιάδων εργατών στην Πετρούπολη. Η κυβέρνηση προβαίνει ξανά σε οικονομικές παραχωρήσεις. Το απεργιακό κίνημα έχει γερές βάσεις σε όλη τη Ρωσία. Σύσσωμη η επαναστατική διανόηση γίνεται σοσιαλιστικη. 1901: Ο εργάτης έρχεται σε βοήθεια του φοιτητή. Αρχίζει ένα κίνημα δια.δηλώσεων. Το προλεταριάτο κατεβαίνει στους δρόμους με το σύνθημα: Κάτω η απολυταρχία! Η ριζοσπαστική διανόηση χωρίζεται οριστικά σε αστική και επαναστατική.. Η συμμετοχή των οργανώσεων της επαναστατικής σοσιαλδημοκρατίας στις διαδηλώσεις γίνεται όλο και πιο πλατιά, δραστήρια και άμεση. 1902: Η τεράστια απεργία του Ροστόβ μετατρέπεται σε επιβλητική διαδήλωση. Το πολιτικό κίνημα του προλεταριάτου δεν είναι πια προσκολλημένο στο κίνημα των αστών διανοουμένων, των φοιτητών, αλλά ξεπετιέται μόνο του άμεσα από την απεργία. Η συμμετοχή της οργανωμένης επαναστατικής σοσιαλδημοκρατίας είναι ακόμα πιο δραστήρια. Το προλεταριάτο κατακτά για τον εαυτό του και για τους επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες της δικής του επιτροπής την ελευθερία των μαζικών συγκεντρώσεων στους δρόμους. Για πρώτη φορά το προλεταριάτο αντιπαραθέτει τον εαυτό του σαν τάξη σε όλες τις άλλες τάξεις και στην τσαρική κυβέρνηση. 1903: Οι απεργίες συγχωνεύονται ξανά με την πολιτική διαδήλωση, αλλά σε ακόμα πλατύτερη βάση. Οι απεργίες αγκαλιάζουν ολόκληρη περιοχή, παίρνουν μέρος σ’ αυτές πάνω από εκατό χιλιάδες εργάτες, οι μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις επαναλαβαίνονται στη διάρκεια των απεργιών σε πολλές πόλεις».

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονερα απο στελεχη της ΟΝΝΕΔ




Εικοσιτρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 38χρονου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από μέλη της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων.
Εικοσιτρία χρόνια και η παρουσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο κοινοβουλιο αλλά και η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά με τη παρουσία των Φαήλων, των Παπαμιμίκων και των Βορίδηδων κρατά ζεστή τη μνήμη του Ν. Τεμπονέρα και του αγώνα για παιδεία και ελευθερία.

Καταγγελία της ΚΝΕ για τη σύλληψη του Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα




Σε ανακοίνωση για τη σύλληψη του Κολομβιανού αγωνιστή Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τη σύλληψη του σ. Φρανσίσκο Τολόσα, μέλους του Εθνικού Πατριωτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινωνικού και Πολιτικού Κινήματος "Πατριωτική Πορεία" Κολομβίας (Marcha Patriotica). Η σύλληψή του έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2013, με κατηγορίες που ποινικοποιούν τον αγώνα του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας της χώρας. Πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στους απεργούς σιδηροδρομικούς στη Νότια Κορέα





Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη, στη πρεσβεία της Νότιας Κορέας στην Αθήνα, παράσταση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις στους κρατικούς σιδηρόδρομους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Πανεργατικού Μετώπου στους απεργούς εργαζόμενους.


Ακολουθεί το μήνυμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς εργαζόμενους της Νότιας Κορέας:


Αυτός τους αξίζει!

του Νικου Μπογιοπουλου



Ακούστε τι έλεγε ο κύριος υπουργός Υγείας στο κεντρικό δελτίο του STAR, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου του υπενθύμιζε προηγούμενες δηλώσεις του, που έγιναν στις 14 Αυγούστου 2013, στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον «Real Fm»:



Θαυμάστε, επίσης, τι έλεγε ο κύριος υπουργός Υγείας στην τηλεόραση του Αντέννα.

Έσφαξε και κατασπάραξε πέντε ανθρώπους ο Στέλιος Κούλογλου (;)


New York Times, 15 Δεκέμβρη 2013: Η θεία του ηγέτη της Β. Κορέας φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί. Το όνομά της παρουσιάστηκε σε λίστα ηγετών το Σαββατοκύριακo


Ο φίλος μου ο Μπάμπης, που είναι και το πρώτο παιδί, αναφέρει πως ο Στέλιος Κούλογλου, ιδιοκτήτης του site TVXS, έσφαξε και κατασπάραξε πέντε ανθρώπους, ή, εναλλακτικά, έφαγε ένα κουλούρι κοντά στην Πατησίων. Ο Μπάμπης ωστόσο μου τόνισε ότι ο Στέλιος Κούλογλου δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ποιο απ' τα δύο έκανε. Υπενθυμίζω ότι προ ημερών, ο Στέλιος Κούλογλου πουλούσε φίδια για ένα θείο που τονε φάγανε 120 σκυλιά. Παρ' όλα αυτά, το αν ο Στέλιος Κούλογλου είναι κατά συρροή δολοφόνος και κανίβαλος δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί, καθώς ο ίδιος δεν με πήρε τηλέφωνο να μου το διευκρινίσει.

Υ.Γ. Η "πηγή" του "ρεπορτάζ" του ύποπτου για κατά συρροή δολοφονίες και κανιβαλισμό μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου Στέλιου Κούλογλου, είναι και πάλι η "ακροδεξιά και εξαιρετικά αναξιόπιστη" νοτιοκορεατική Chosun Ilbo, διάσημη για την "είδηση" με τις Χριστιανές πορνοστάρ ποπ τραγουδίστριες κομμουνιστικής προπαγάνδας που εκτέλεσε με όλμους σε στάδιο ο Κιμ.

Υ.Γ. 2: Telegraph, 15 Δεκέμβρη 2013: Η θεία του Κιμ επιβιώνει από τις εκκαθαρίσεις, αναλαμβάνει νέο ρόλο

Y.Γ 3: News Australia, 20 Δεκέμβρη 2013: Εμφανίζεται η εξαφανισμένη θεία του Κιμ Γιονγκ-Ουν


πηγη: Lenin Reloaded

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων




Σε ανακοίνωση για την απαγόρευση διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις, επειδή έχουν σκοπό αντίθετο με τις παραπάνω εκδηλώσεις. Αυτό το αιτιολογικό ανοίγει το δρόμο για παρεμπόδιση λαϊκών κινητοποιήσεων, όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τέτοιου είδους απαγορεύσεις δε μπορούν να σταματήσουν την αντίθεση μεγάλου τμήματος του λαού μας, όπως και άλλων λαών σε χώρες της Ευρώπης, ενάντια στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που είναι η ΕΕ».
Συνδέσεις Ειδήσεων:
Απαγόρευση διαδηλώσεων λόγω της φιέστας για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ
Φιέστα για την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ στήνει η κυβέρνηση

πηγη: 902

Μορφές της απόστασης ΙΙ: Οι Αμερικανοί μικροαστοί και ένα βιβλίο, 125 χρόνια πριν

Το 1888, κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ένα ουτοπικό, μελλοντολογικό μυθιστόρημα ενός ως τότε άσημου συγγραφέα ονόματι Edward Bellamy. Λεγόταν Κοιτώντας πίσω: 2000-1887. Η πλοκή του μυθιστορήματος αφορά έναν αστό Αμερικανό, ο οποίος αποκοιμάται και ξυπνά σε μια μελλοντική Βοστώνη των ΗΠΑ, όπου έχει επικρατήσει πλήρως και ειρηνικά ο σοσιαλισμός, τον οποίο, για να αποφύγει να προσβάλλει τις ευαισθησίες των αναγνωστών, ο Bellamy ονομάζει "Εθνικισμό" -- λέξη που αφορά όχι την σωβινιστική λατρεία του έθνους αλλά την εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Το μυθιστόρημα γράφεται μέσα στην πρώτη εποχή ανάδυσης του "ανώτατου σταδίου του καπιταλισμού", καθώς οι Αμερικανοί, ως κάτοικοι της πιο καπιταλιστικά αναπτυγμένης χώρας του κόσμου στην περίοδο εκείνη, είναι ίσως αυτοί που συζητούν πιο συστηματικά --και πολιτικά αλλά και στη λογοτεχνία της εποχής (Upton Sinclair, William Dean Howells, Jack London, Frank Norris, κ.α)-- το πρόβλημα του "τέρατος" των Μονοπωλίων, τα οποία έχουν καταστρέψει το όνειρο του φιλελεύθερου καπιταλισμού. Στην πραγματικότητα, ο αμερικανικός σοσιαλισμός της εποχής είναι πλήρως μικροαστικός, αποτελεί όμως για αυτόν τον λόγο ένα παράδειγμα μαζικής μεταστροφής των μικροαστών ενάντια στον καπιταλισμό, ακριβώς ως αποτέλεσμα της καταστροφής τους από τα μονοπώλια.

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στο «MEGA»





πηγη: 902

Η Β. Κορέα και η σκυλιασμένη προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ



Τις ημέρες των Χριστουγέννων δεν υπήρξε αστικό ΜΜΕ στη χώρα μας (όπως και διεθνώς) που δεν «έπαιξε» την «είδηση» σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε το θείο του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, δίνοντάς τον σε 120 πεινασμένα σκυλιά να τον φάνε. Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη έγιναν δέκτες αυτής της «είδησης», που συνοδευόταν φυσικά με τα επίθετα περί «αποτροπιασμού», «φρίκης», «απάνθρωπου και βάρβαρου κομμουνιστικού καθεστώτος» κλπ. κλπ.

Τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, αφού βέβαια πρώτα έπαιξαν την «είδηση», τώρα παραδέχονται ότι παραπλανήθηκαν. «Ξεκίνησε ως σατιρική ανάρτηση σε ένα κινεζικό μικρομπλόγκ», λέει το «Ρόιτερς» και συγκεκριμένα στην κινεζική ιστοσελίδα «Tencent Weibo» στις 11 Δεκέμβρη.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Για τους τζαμπατζήδες και τους κατά φαντασίαν ασθενείς!



«Τρίχες» χαρακτήρισε την κατακραυγή για το 25ευρω για κάθε εισαγωγή σε κρατικό νοσοκομείο, σε βαρυσήμαντη δήλωσή του, ο ραδιοτηλεοπτικός αστέρας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας να κρύψει ότι στόχος της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, που με τόσο ζήλο υπηρετεί, είναι η πλήρης μετατροπή των κρατικών νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και η παροχή υπηρεσιών Υγείας, αλλά και του φαρμάκου ως εμπορεύματα, με τιμή, κόστος και πελάτες.

Και ενώ ο υπουργός δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση να καταργηθεί το μέτρο των 25 ευρώ, αρκεί να αντικατασταθεί «με δημοσιονομικό ισοδύναμο», δηλαδή τα 25 ευρώ να εισπράττονται από το λαό, αλλά με άλλον τρόπο, αν αυτό είναι εφικτό, αν όχι να παραμείνει ως έχει το χαράτσι, και το ΠΑΣΟΚ να ζητά τώρα να επανεξετασθεί το μέτρο, που το έχει ψηφίσει από το Νοέμβρη του 2012, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, βουλευτής της ΝΔ ήρθε να ξεδιαλύνει τις «τρίχες»:

Παλαιστίνη: Παιδιά στέλνουν επιστολή στον γγ του ΟΗΕ για να πάρουν την μπάλα τους που έπεσε σε περιοχή που κατέχουν οι Ισραηλινοί




Η είδηση είναι απίστευτη! Μια ομάδα παιδιών από την Παλαιστική στην Δυτική Όχθη και τον οικισμό Κάφερ Σουρ στην Τουλκαρέμ έστειλε επιστολή στον γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μούν σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει πίσω μια μπάλα ποδοσφαίρου που έπεσε σε περιοχή που βρίσκεται υπό την κατοχή των Ισραηλινών.

Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές μέρες σύμφωνα με το παλαιστινιακό ειδησιογραφικό δίκτυο «Μααν» όταν τα παιδιά παίζοντας ποδόσφαιρο έριξαν την μπάλα σε περιοχή που είχε συρματοπλεχτεί και όπου απαγορευόταν η πρόσβαση. Όπως σημειώνει το πρακτορείο πρόκειται για περιοχή που έχει προκαθοριστεί για την επέκταση του γνωστού τείχους της ντροπής, που κατακερματίζει την παλαιστινιακή γη.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Μορφές της απόστασης


Δημόσια τρόπαια του ελληνικού κράτους, 2013

οποτε γραφω κατι για τη Βορεια Κορεα λαμβανω απευθειας [ενν., απ' τους "συνέλληνες"] στο inbox βρισιες και ειρωνικα σχολια
Φ. Μεγαλούδη, 11/9/2013

Διαβάζοντας χθες το κείμενο της Φραγκίσκας Μεγαλούδη, που ζει πολύ μακριά από την Ελλάδα, στη Βόρεια Κορέα, είχα μια αίσθηση εντελώς παράδοξη και πρωτόφαντη: αν και το κείμενο δεν είναι απλά πρόσφατο αλλά κάνει διαρκείς αναφορές στην τραγικότητα της αντικειμενικής (οικονομικής δηλαδή) και της υποκειμενικής (νοητικής δηλαδή) κατάστασης στην Ελλάδα, εγώ είχα την αίσθηση ότι διάβαζα κάτι που γράφτηκε, ας πούμε, το 2007, ή το 2004, ή το 1999.