Σάββατο 25 Μαΐου 2013


Ηταν απεργοσπάστες και το φωνάζουν!




                                                                      Γρηγοριάδης Κώστας
Λίγο μετά την απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών, συνδικαλιστές της «Πρωτοβουλίας Καθηγητών» (ΣΥΡΙΖΑ) στην ΕΛΜΕ Τρικάλων προσπάθησαν να προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην απεργοσπασία που έκαναν στις 14 Μάη!



Υπενθυμίζεται ότι εκείνη τη μέρα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία για τους δημόσιους υπαλλήλους ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών. Το ΠΑΜΕ είχε προτείνει απεργία και στις 17 Μάη, κάτι που η ΑΔΕΔΥ δεν δέχτηκε. Ετσι, η απεργία στις 14 Μάη - όπως επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις στην ΟΛΜΕ, με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας να αποδεικνύουν τελικά ότι τα περί απεργίας στις εξετάσεις ούτε οι ίδιοι τα πίστευαν - ήταν η μοναδική ευκαιρία για αγωνιστική απάντηση στην επιστράτευση και στον αυταρχισμό. Οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας» στην ΕΛΜΕ Τρικάλων, όμως είχαν σπεύσει να δηλώσουν: «Η μη συμμετοχή μας στην απεργία της 14ης Μάη της ΑΔΕΔΥ ήταν πολιτική πράξη ευθύνης απέναντι σε συνδικαλιστικές πρακτικές και ηγεσίες του χθες»!!! Οπως ακριβώς και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ που, μαζί με αυτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναγκάστηκαν την κρίσιμη στιγμή της απόφασης για απεργία να παραδεχτούν ότι πρότειναν μια απεργία, που είχαν αποφασίσει να μην κάνουν!

Εργάτες «ΜΕΒΓΑΛ» Αθήνας: Συνεχίζουν τον αγώνα - 30ή ημέρα απεργίας




Στη μάχη για 30ή μέραβρίσκονται οι απεργοί της«ΜΕΒΓΑΛ», στο υποκατάστημα της Αττικής, καθώς συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στον όμιλο και να μη γίνει καμιά μείωση στους μισθούς τους.

Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Αμέριστη είναι η αλληλεγγύη που εκφράζεται απο την εργατική τάξη.




Σαν σήμερα... 25 Μάη


Ο Κουβανός φωτογράφος Αλμπέρτο Κόρδα. Δίπλα του η φωτογραφία με τον Τσε Γκεβάρα που τον έκανε διάσημο


1803 Γεννιέται ο Αμερικανός φιλόσοφος και δοκιμιογράφος Ραλφ Γουόλντο Έμερσον.

1834 Οι οπλαρχηγοί επαναστάτες του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο, κατηγορούμενοι ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας του Όθωνα. Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Στη συνέχεια, η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθωνας, το Μάη του 1835.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Mια ανατριχιαστική προσπάθεια του κεφαλαίου να επιβάλει «καθεστώτα σκέψης»




Ακούς φίλε;
Στην Βρετανία , η οποία πολύ συχνά προπορεύεται σε εφαρμογές σαδιστικής διαστροφής των κυβερνώντων αστών στην πλάτη των εργαζομένων, τώρα βάζουν τους άνεργους να κάνουν ψυχομετρικά τεστς (να συμπληρώνουν φόρμες με δηλωσεις όπως «δεν έχω δημιουργήσει τίποτε με αισθητική ομορφιά στην διάρκεια του περασμένου χρόνου» ή «δεν βγαίνω ποτέ από την συνήθη διαδρομή μου για να πάω σ' ένα μουσείο». Τα τεστς, που επιβάλλονται από το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων (Department of Work and Pensions – DWP), χωρίς αστεία, έχουν σκοπό να αναδείξουν, και καλά (…), πέντε προτερήματα-δυνάμεις, μεταξύ των οποίων «αγάπη για μάθηση», «διανοητική περιέργεια» και «πρωτοτυπία».

Black Bidet


 Οταν ο Αλέξης συνάντησε τη Ναομι.....



Οι γερμανοτσολιάδες και οι κουκουλοφόροι επί το έργο στο μπλόκο της Κοκκινιάς (χαρακτικό του Τάσσου)


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η νέα πρόκληση των χιτλερικών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του λαού της αιματοβαμμένης Κοκκινιάς. Οι νοσταλγοί του φασισμού, οι υποστηρικτές των κουκουλοφόρων και των μαυραγοριτών που στο Μπλόκο της Κοκκινιάς «κάρφωναν» τους Έλληνες αγωνιστές και τους έστελναν στο απόσπασμα, έχουν το θράσος να οργανώσουν την Κυριακή στην Κοκκινιά «εκδήλωση για την εγκληματικότητα κατά των Ελλήνων»!

Το ξε-Κατίν-ιασμα

                                 
ο Χατζη-Σωκράτης

          Η υπόθεση του Κατίν ήρθε για άλλη μια φορα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή. Πρωταγωνιστής ,αυτη τη φορά, στην αναπαραγωγή της ναζιστικής προπαγάνδας ήταν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ. Η λασπολογία στην οποία καταφεύγουν οι ταγοι της ΕΕ ουδεμία εντύπωση προκαλεί,αλλωστε οπως εχει πει και ο  ενορχηστρωτης της προπαγανδας  στην υποθεση του Κατιν( υπουργος των ναζι σε θέματα προπαγανδας) Τζοζεφ Γκεμπελς: πες πες, κατι θα μεινει.

Εργαζόμενοι ΦΑΓΕ: Συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα - νέα συνέλευση σήμερα




Απάντηση στους μηχανισμούς της εργοδοσίας που επιχείρησαν να «σπάσουν» την απεργία, έδωσαν χτες οι απεργοί τηςΦΑΓΕ, οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα, για 4η μέρα, τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απόπειρα της εταιρείας να επιβάλει το 4ήμερο στους εργάτες της αποθήκης, ως πρώτο βήμα στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου.


Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, η εργοδοσία αξιοποιώντας 3 - 4 οδηγούς, φόρτωσε ένα φορτηγό, το οποίο προοριζόταν για εξαγωγή προϊόντων στην Αγγλία. Οι οδηγοί αυτοί δεν είχαν καμιά σχέση με την εργασία στις αποθήκες και στις φορτώσεις των φορτηγών. Παρ' όλα αυτά, η μαζική περιφρούρηση των εργαζομένων στην πύλη της εταιρείας εμπόδισε την έξοδο του φορτηγού και μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε βγει τίποτα από το εργοστάσιο.




Ο Ερνστ Τέλμαν (δεύτερος από αριστερά) στο 6ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς
1543 Πεθαίνει ο Νικόλαος Κοπέρνικος, ο Πολωνός αστρονόμος, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος.

1686 Γεννιέται ο Ολλανδός φυσικός και εφευρέτης Ντάνιελ Γκαμπριέλ Φαρενάιτ, που δημιούργησε την ομώνυμη κλίμακα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας.

1881 Μετά το Συνέδριο του Βερολίνου υπογράφεται η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ενσωματώνονται στην Ελλάδα η Θεσσαλία (εκτός της Ελασσόνας) και η Άρτα.

1886 Λήγει ο αποκλεισμός των ελληνικών παραλίων από τους στόλους της Αγγλίας και της Ρωσίας, που είχε επιβληθεί στις 26 Απρίλη. Αιτία του αποκλεισμού ήταν η άρνηση της κυβέρνησης Θεόδωρου Δηλιγιάννη να διατάξει την αποστράτευση και να σταματήσει τις πολεμικές προετοιμασίες κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

1900 Γεννιέται ο Ιταλός θεατρικός συγγραφέας Εντουάρντο Ντε Φιλίππο.

1905 Συγκροτείται το πρώτο σοβιέτ των εργατών στη Ρωσία.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Black Bidet

Χατζησωκράτη πες αλεύρι:




Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (VIDEO-ΦΩΤΟ)


Από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες στο slideshow)

Περιοδεία της ΚΟΒ Στοκχόλμης στα προάστια όπου συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στη δολοφονία του μετανάστη




Αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23/5 περιοδεία στο Husby, το προάστιο της Στοκχόλμης όπου συνεχίζουν να γίνονται επεισόδια τις βραδινές ώρες και έχουν επεκταθεί και σ' άλλα προάστια, για τέταρτη μέρα σήμερα.

Η αντιπροσωπεία μίλησε κύρια με Έλληνες μετανάστες για τις συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης από εργοδότες που βιώνουν πολλοί από αυτούς, όπως και μετανάστες από άλλες χώρες, πέφτοντας στα νύχια κυκλωμάτων δουλεμπορικών γραφείων και άλλων μεσαζόντων, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις περικοπές και την επίθεση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
Παραμένει θετική εκτίμηση για τους Σοβιετικούς ηγέτες



Θετική παραμένει για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ρώσων η εκτίμηση για τους ηγέτες της Σοβιετικής Εποχής, παρά τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, στην οποία σε καθημερινή βάση υπόκεινται τα τελευταία 25 χρόνια.

Τον Λένιν αντιμετωπίζουν «θετικά» ή «μάλλον θετικά» το 55% («αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» το 28%).

Η πραγματική κατάσταση στη σημερινή Σουηδία με αφορμή τα γεγονότα στο προάστιο Husby της Στοκχόλμης




Προσθήκη λεζάντας
Από τα επεισόδια στο Husby (φωτό: AP)


Συνεχίστηκαν για τέταρτη νύχτα τα επεισόδια στο προάστιο Husby της ανατολικής Στοκχόλμης, αλλά και επεκτάθηκαν σε άλλα προάστια της νότιας Στοκχόλμης, όπου μένουν κατά πλειοψηφία μετανάστες (75%)και Σουηδοί των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων. Αφορμή στάθηκε η δολοφονία ενός 69χρονου μετανάστη την προηγούμενη βδομάδα μέσα στο ίδιο του το σπίτι γιατί η αστυνομία τον θεώρησε επικίνδυνο. Βέβαια, στη βάση αυτού του ξεσπάσματος δεν βρίσκεται μόνο η αστυνομική βία ή απλά κάποια ρατσιστικά σχόλια.

Χρυσαυγίτες λαγοί

                                                         


                    Την αφορμή για αυτή την αναρτηση μας την έδωσε αυτη η είδηση.Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Τσαρίτσανη της Λαρισας στις  11 Μαρτη έδωσαν ενα ισχυρό πληγμα στους ιδεολογικούς απόγονους των γερμανοτσολιάδων.

         Οι υμνητες των συνεργατων των ναζι,ειναι ξεκαθαρο πως εξαιτιας των ποσοστων που τους δινουν οι δημοσκοπήσεις αλλα  και της ανοχής που επιδεικνύει προς αυτούς μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης έχουν την εντύπωση πως ο τσάμπουκας τους περνάει παντου. Εύλογο είναι λοιπόν πως καθε φορά που θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το λαικό κίνημα θα σκυλιάζουν και τρέπονται ατάκτως σε φυγή καθοτι, πέραν ολων των άλλων, είναι και θρασύδειλοι.

ΕΕ: «Ηρωες» οι γερμανοτσολιάδες - «πολύτιμο σύμβολο» η σβάστικα!


To νομοσχέδιο περί «ρατσισμού και ξενοφοβίας» θα το δούμε (αν το δούμε...) πώς θα διατυπωθεί στην τελική του μορφή.



Αυτό που κρατάμε προς το παρόν είναι οι δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρουπακιώτης έχει τονίσει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της ΕΕ (28/11/2008), «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».

Σαν σήμερα... 23 Μάη



Ο Νίκος Ζαχαριάδης


1707 Γεννιέται ο Σουηδός βοτανολόγος Καρλ Φον Λίνε, «πατέρας» της σύγχρονης βοτανολογίας και εφευρέτης του συστήματος ταξινόμησης φυτών και ζώων.

1868 Πεθαίνει ο Ιωάννης (Γενναίος) Κολοκοτρώνης, γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στρατιωτικός και πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός (26/5/1862 – 11/10/1862).

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η αντι-ΚΚΕ τύφλωση της «Αυγής» και η θέση του ΚΚΕ για τα στελέχη της εκπαίδευση



Ο κ. Θ. Καρτερός στην «Αυγή» στην προσπάθειά του να χτυπήσει το ΚΚΕ και τη θέση του για τα στελέχη της εκπαίδευσης σήμερα και το ρόλο τους, διατείνεται ότι τάχα το ΚΚΕ απαγορεύει στα μέλη του να γίνουν καλοί δάσκαλοι!!!

Φτάνει δε στο σημείο να επικαλείται τον κομμουνιστή παιδαγωγό Δημήτρη Γληνό που το αστικό σύστημα -ακριβώς επειδή και ως κομμουνιστής ήταν καλός δάσκαλος- τον αντάμειψε με την εξορία.

Ας εξηγηθούμε και ξέρουμε ότι κάποιοι από τους αντι-ΚΚΕ γράφοντες δεν θα καταλάβουν.


ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: Τρίτη νύχτα βίαιων επεισοδίων !







Για τρίτη διαδοχική νύχτα συνεχίστηκαν χθες τα βίαια επεισόδια στη Στοκχόλμη, καθώς αυτοκίνητα και κτήρια πυρπολήθηκαν, τα τζάμια αστυνομικού τμήματος έσπασαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις. (Φωτο: REUTERS/SCANPIX SWEDEN)





Οι αναταραχές ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής στο προάστιο Ηusby όπου κατοικούν κυρίως μετανάστες, αλλά στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Αφορμή στάθηκε ο θανάσιμος πυροβολισμός από την αστυνομία ενός 69χρονου για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι κυκλοφορούσε κρατώντας μαχαίρι.

Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι το επεισόδιο φανερώνει τον ρατσισμό εις βάρος εθνοτικών μειονοτήτων, ενώ οι αναταραχές έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση σχετικά με το πόσο καλά ενσωματωμένοι είναι οι μετανάστες στη σουηδική κοινωνία. Η Σουηδία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών στην Ε.Ε. σε σχέση με τον πληθυσμό της.

«Στον πυρήνα βρίσκεται μία ομάδα θυμωμένων νεαρών που πιστεύουν ότι με τη βία μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldt. «Ας είμαστε ξεκάθαροι: αυτό δεν είναι εντάξει. Η χρήση βίας δεν αποτελεί τρόπο έκφρασης της ελευθερίας του λόγου στη Σουηδία», υπογράμμισε.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αυστηροί με την εγκληματικότητα και να δείξουμε ότι δεν είναι αποδεκτή. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε και μία συζήτηση για τα αίτια της εγκληματικότητας και μιλάω κυρίως για τη μακροχρόνια ανεργία», δήλωσε από την πλευρά του ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών Stefan Löfven.
(Πηγη)




Παπαχρήστος-Ζωγράφος σημειώσατε 1






Απανταχού Έλληνες, συγκλονισμένοι και οργισμένοι με τη διαγραφή του ανθρώπου που


ήθελε να γίνει διευθυντής από το άπονο κόμμα που λέγεται ΚΚΕ!






Πάρ' τε κουράγιο σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές! Μπορεί όλοι να διαβάσατε για αυτό


το μέγα θέμα, εγώ όμως διάβασα για κάτι που δεν σας απασχόλησε και δεν θα σας


απασχολήσει ούτε στο 1/1000.





Εργάτες «ΜΕΒΓΑΛ» Αθήνας: Συνεχίζουν τον αγώνα - 27η ημέρα απεργίας













Στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζουν ακόμη πιο ατσαλωμένοι το δίκαιο αγώνα τους οι εργάτες της «ΜΕΒΓΑΛ»στο υποκατάστημα της Αθήνας, καθώς απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ομίλου, δίχως καμιά μείωση μισθών. Οι απεργοί συμπληρώνουν σήμερα 27 μέρες απεργίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Αμέριστη είναι η αλληλεγγύη που εκφράζεται απο την εργατική τάξη.


Σήμερα, Τετάρτη, στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Λιόσια. Η εργοδοσία δεν έκανε καμία πρόταση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, επικαλούμενη την καπιταλιστική κρίση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το ΣΕΠΕ χαρακτήρισε παράνομη την καθυστέρηση των μισθών ενώ ανέφερε ότι προβλέπονται και κυρώσεις.


50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη





Motion Team



Σήμερα, 22 Μάη συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή και αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Γρηγόρης Λαμπράκηςγεννήθηκε στην Κερασίτσα της Τεγέας στο Νομό Αρκαδίας στις 3 Απρίλη του 1912. Το 1934 μετακόμισε στην Αθήνα για να γραφτεί στην Ιατρική Σχολή και την ίδια χρονιά έκανε τα πρώτα βήματά του στον αθλητισμό. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων κέρδισε 12 χρυσά μετάλλια σε βαλκανικούς αγώνες στο άλμα εις μήκος και στις αποστάσεις 100 και 200 μέτρων.



Το 1940 πήρε το πτυχίο του. Το 1943 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ενωσης Ελλήνων Αθλητών, η οποία διοργάνωσε στη συνέχεια αγώνες για την ενίσχυση των λαϊκών συσσιτίων. Επειτα από τον πόλεμο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανακηρύχθηκε σε υφηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το 1961 εκλέχθηκε βουλευτής με τον εκλογικό συνδυασμό ΠΑΜΕ (Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο ο οποίος προέκυψε ως εκλογική συνεργασία της ΕΔΑ με το Εθνικό Αγροτικό Κόμμα). Παράλληλα ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση στην οργάνωση και τους αγώνες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.1

Οι ζευγάδες φεύγουν η σπορά μένει


                                                                                               
 «Δεν το ονοματίζω τούτο το χαρτί διαθήκη για το λόγο ότι δεν έχω τίποτα να διαθέσω. Ό,τι βιος είχα το έχω δώσει στο Κόμμα, στο Κόμμα στο ΚΚΕ με τα γνωστά σύμβολά του, την Μαρξιστική – Λενινιστική ιδεολογία του, το πρόγραμμά του και τις αρχές του. Πολιτικά δεν έχω επίσης τίποτα να αφήσω. Ό,τι είχα το έδωσα με τη συγκεκριμένη δράση μου. Να αφήσω πολιτικές ορμήνιες δεν το θεωρώ σοβαρό. Θέλω να επιστρέψω, και να ταφώ στον τόπο που γεννήθηκα στο Παλιοζογλώπι και συγκεκριμένα στον Αηλιά για νάχω αγνάντιο. Ο τάφος να είναι απλός, μόνο να φραχτεί για να μην με ξεχώσουν τα αγρίμια. Δεν θέλω λόγους και στεφάνια. Αυτά να εκφραστούν με βοήθεια στο Κόμμα.»
Σεπτέμβρης 1994
Γεια σας
Χαρίλαος Φλωράκης


Σαν σήμερα... 22 Μάη





1813 Γεννιέται ο Γερμανός συνθέτης της κλασικής μουσικής Ρίχαρντ Βάγκνερ.


1825 Πεθαίνει (δολοφονείται από Έλληνα) η Λασκαρίνα Πινότση, η γνωστή Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


1885 Πεθαίνει ο Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκό, ο πλέον σημαντικός εκπρόσωπος του ρεύματος του Γαλλικού Ρομαντισμού.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013



ΣΥΡΙΖΑ: Καυγάς για τη μετεξέλιξη των συνιστωσών και παραπομπή στο συνέδριο







τη φωτογραφία τη δανειστηκαμε απο το fb










Βγήκαν τα μαχαίρια στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο με αφορμή την πρόθεση της ηγετικής ομάδας να προχωρήσει η διάλυση των συνιστωσών που τον απαρτίζουν, αλλά και να καταργηθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες για τα όργανα με ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Η πρόταση απορρίφθηκε από συνιστώσες και τάσεις του ΣΥΝ, και σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της έντασης ο Αλ. Τσίπρας υπαναχώρησε προτείνοντας την τελική απόφαση να λάβει το ιδρυτικό συνέδριο του Ιούλη.

Η Μέρκελ είναι κρυφοκομμούνι


(Το παρακάτω ποστ διαβάζεται με μουσική υπόκρουση τη Γωγώ Τσαμπά στα Καγκέλια)

Ο Ταξικός Αναλφαβητισμός παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μανία Εθνικής Καταδίωξης με κουμπάρα την Αντικομμουνιστική Φαγούρα.
Ο γάμος έχει γίνει προ πολλού αλλά το πανηγύρι καλά κρατεί και τα τσαμπουνοντάουλα βαράνε ασταμάτητα, όλο και πιο γρήγορα. Να, μόλις βγήκε στη σκηνή άλλος κλαριντζής. Γεια σου αθάνατε Μπόμπολα με το κλαρίνο σου!

Άϊντε πως χορεύουν τα καγκέλια
και η Αγκέλα με τα γέλια
Ωπωπωπωπωπωπωπωπωπωπω

Η καπιταλιστική κρίση είναι "κρίση χρέους" και οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί είναι "γερμανικές εμμονές στη λιτότητα". Για λόγους ομοιοκαταληξίας η Αγκέλα φορά χιτλερικό μουστάκι και πηλίκιο.

Ωπωπωπωπωπωπωπωπωπωπω
Τι-καη-μόss

Α, η τσούλα! Είχε πάρε δώσε και με το στυγνό ανατολικογερμανικό καθεστώς... Περπατά ευτυχής δίπλα σε σταλινοεκπαιδευτή του καθεστώτος κατά τη διάρκεια άσκησης της πολιτοφυλακής. 

Σημείωμα για μελλοντικούς ιστορικούς, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς ψυχολόγους που θα μελετούν την Ελλάδα στις αρχές του 21ου αιώνα




Se non è vero, è ben trovato

1. Ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ζωγράφος δεν διαγράφηκε από την ΚΟΒ του επειδή "κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος άποψη αντίθετη από αυτή της ηγεσίας, σχετικά με το αν μπορεί κάποιο μέλος του ΚΚΕ να διεκδικήσει τη θέση του διευθυντή Δημοτικού Σχολείου." Η άποψή του στον προσυνεδριακό διάλογο δεν περιείχε καμία αναφορά στο ζήτημα του αν μπορεί κάποιο μέλος του ΚΚΕ να διεκδικήσει τέτοια θέση.
2. Ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ζωγράφος δεν διαγράφηκε από την ΚΟΒ του επειδή "ήθελε να γίνει διευθυντής." Είναιδιευθυντής στο 9ο Δημ. Σχ. Λάρισας από 16/08/2011 σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας - ΑΔΑ:4ΑΜΕ9-ΘΤ8
3. Σε άρθρο του στις 8 Μαϊου του 2011, όπου και αναλύει την αντιδραστική μετεξέλιξη του θεσμού του σχολικού διευθυντή, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει: "Στο βαθμό που θα εξελίσσεται και θα βαθαίνει αυτή η αντιδραστική στροφή στο ρόλο των στελεχών της εκπαίδευσης, προκύπτουν ορισμένα ζητήματα για το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημαΜπορούν να παραμένουν στους κόλπους του τα όργανα άσκησης της αστικής πολιτικής σε κάθε βαθμίδα, από την Περιφερειακή Διεύθυνση μέχρι τη Σχολική Μονάδα; Προκύπτει και κάτι άλλο όμως πιο σημαντικό. Απαιτείται να διευρυνθεί το ρεύμα εκείνων των πρωτοπόρων εκπαιδευτικών οι οποίοι την αξιολόγηση στην εκπαίδευση δεν την μετράνε με τους στόχους του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά με την απαίτηση να ικανοποιείται στις σύγχρονες συνθήκες το δικαίωμα των παιδιών του λαού στη μόρφωση." Με άλλα λόγια, το θέμα α) τίθεται στο επίπεδο της συμμετοχής στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση και όχι στο επίπεδο δικαιώματος στο να είσαι μέλος κόμματος και β) ενθαρρύνεται η δυνατότητα κάποιος να μετασχηματίσει τη λειτουργία της εκπαιδευτικής αξιολόγησης από τη θέση του σχολικού διευθυντή.

ΤΟ ΠΑΜΕ, Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ





Προς επιτιθέμενους στο ΠΑΜΕ:

Κάτι δεν πάει καλά εδώ με την κριτική σας στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την εθελοντική αιμοδοσία σωματείων και εργαζομένων για την εργατική τάξη. Τη βγάλατε ρατσιστική και την εξομοιώσατε με την αιμοδοσία της ΧΑ; 


Για ποιους δηλαδή θα έπρεπε να κάνει αιμοδοσία ένα μέτωπο εργατών αν όχι για την τάξη του; Για τους εμπόρους του αίματος; Μήπως δεν ξέρετε για ποιους; Μπα κάνετε πως δεν ξέρετε είναι σίγουρο. Δίνετε την ερμηνεία που θέλετε περί ρατσιστικής  αιμοδοσίας σε μια κοινή αιμοδοσία που γίνεται χρόνια στα σωματεία. Ούτε και αυτό το τελευταίο το ξέρατε; Τότε τι ξέρετε για τα εσώτερα της αλληλεγγύης της εργατική τάξης;


Αν δεν είναι στην ELLE δεν είναι στη μόδα


Το «Elle» και… το Σχέδιο Β’




Πριν μερικές ημέρες διαβάσαμε τα εξής:
«Ένας γνωστός μου, ο οποίος παθαίνει εγκεφαλικό και μόνο στη σκέψη της επιστροφής στη δραχμή και της σύγκρουσης με το Βερολίνο, μου είπε: Πετρέλαιο; Φάρμακα; Πώς θα εισάγονται; Πού θα βρεθούν τα λεφτά;
Πριν βρεθούν τα λεφτά χρειάζεται να μεγαλώσουμε. Να ωριμάσουμε ως λαός. Δεν μας λείπουν οι εναλλακτικές αλλά τα guts….
Μια πρόταση κάνει ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου σε άρθρο του με τίτλο Ελληνική Αριστερά και Διεθνείς Συμμαχίες: Μόνο η δική μας επαρχιώτικη ολιγαρχία, με την υπερβολή της Μαντάμ Σουσού, μπορεί να «σνομπάρει» αφ’ υψηλού το μεσογειακό, αραβικό και βαλκανικό μας περίγυρο ή και τις εκτός ΕΕ αναδυόμενες δυνάμεις του σύγχρονου κόσμου (…) Χτυπητό παράδειγμα αποτελεί η ανάδυση των λεγόμενων BRICS-Κίνα , Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική – που αντιστοιχούν στο 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και στο 17% του παγκόσμιου εμπορίου. Οι πέντε αυτές μεγάλες χώρες αποφάσισαν να δημιουργήσουν κοινή, αναπτυξιακή τράπεζα, με κεφάλαια της τάξης των 50 δισ., μια τράπεζα η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «δανειστής ύστατης καταφυγής» υπερχρεωμένων χωρών, προσφέροντας τους μια εναλλακτική λύση έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όσο για το πώς θα εισάγουμε φάρμακα: Η Ινδία και η Βραζιλία – από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων – θα μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν φθηνά αξιόπιστα φάρμακα τη δύσκολη μεταβατική περίοδο. Τέλος, όσον αφορά το ενεργειακό πρόβλημα, υπάρχει επίσης λύση: Ακόμα και η Τουρκία , μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και στρατηγικός σύμμαχος των Αμερικάνων στην Μέση Ανατολή, αγνοεί τις κυρώσεις Ουάσινγκτον και Βρυξελλών και συνεχίζει να προμηθεύεται από την Τεχεράνη 20% των αναγκών της σε φυσικό αέριο. Μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα θα μπορούσε να πράξει κάτι ανάλογο».

Σαν σήμερα... 21 Μάη


Ο Άρης Βελουχιώτης
1864 Τα Επτάνησα περνούν από τους Βρετανούς στην κυριαρχία του ελληνικού κράτους.
1865 H παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο κοινοβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης έως 17ης Μάη.
1877 Η Ρουμανία ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1904 Ιδρύεται στο Παρίσι η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΦΙΦΑ).
1921 Η Ρωσική Σοβιετική Ομόσπονδη Σοσιαλιστική Δημοκρατία και η Γεωργία υπογράφουν συμφωνία για ένωση.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013


Οταν το ΑΚΕΛ ζήλεψε τη δόξα της Χ.Α

Και η ΠΕΟ δια του κυρίου Αντρέα Φακοντή στην πρώτη γραμμή της γλωσσικής
 καθαρότητας ως κριτηρίου εργοδότησης και "πάταξης" της "παράνομης" εργοδότησης.
Παράνομο είναι το καθεστώς σας κύριοι, όχι οι εργαζόμενοι. Παράνομα είναι τα 
ημερομήσθια σας, οι νόμοι σας και η "κοινωνική" σας συμμαχία εντός της βουλής. 
Σας αξίζει και η Αιμιλιανίδου στο Υπουργείο Εργασίας, όχι πως η προηγούμενη 
κυβέρνηση και η Σωτηρούλα είχαν κάποιο πρόβλημα με την "πάταξη", εξάλλου 
είναι η ΠΕΟ που απαιτεί την τήρηση της "νομοθεσίας".
Κατά τα λοιπά, έχουμε "ταξική" πολιτική, λαμπρόν να μας κάψει...


Τον καθορισμό επαγγελματικών προσόντων και τη γνώση της ελληνικής γλώσσας 
για την εργοδότηση στην επισιτιστική βιομηχανία ζητούν οι βουλευτές που καλούν 
την Κυβέρνηση να υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί η εργοδότηση
 κοινοτικών σε βάρος των Κυπρίων και η παράνομη και η αδήλωτη εργασία.

Ιστορίες "διευθυντών"....


Αποφάσισαν λοιπόν να επιτεθούν στο ΚΚΕ και βρήκαν τον πιο βλακώδη τρόπο.Αυτό φανερώνει
 πανικό. Έχουν χάσει τον έλεγχο και προσπαθούν όπως όπως να μαζέψουν τα αμάζευτα.
Έτσι επιστράτευσαν  τον κ.Βασίλη Ζωγράφο. Ο κύριος αυτός έστειλε μια επιστολή και 
κατηγορεί το ΚΚΕ ότι τον διέγραψαν επειδή θέλησε να γίνει διευθυντής.
Ας δούμε ορισμένες λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τα γεγονότα.
Οι κρίσεις στελεχών της εκπαίδευσης έγιναν το καλοκαίρι του 2011(!!!). Τώρα έχουμε 2013. 
 Δεν έχει καμιά σημασία ο χρόνος διαγραφής σου αλλά η ιστορία σου μπάζει από παντού.
Το Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών τότε ( 1  2  3 )  είχε μιλήσει αναλυτικά για το ρόλο που καλούνται 
να παίξουν τα στελέχη της εκπαίδευσης. Είχε άδικο κύριε Ζωγράφο;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι μέχρι τότε (2011) υπήρχαν κομμουνιστές διευθυντές και υποδιευθυντές;
Από τη στιγμή όμως που ο ρόλος των στελεχών της εκπαίδευσης έγινε γνωστός ποιος θα είναι
 η θέση άλλαξε. Πώς είναι δυνατό να  παίζεις σε δύο ταμπλό; Και να αξιολογείς τους 
συναδέλφους σου με αποτέλεσμα ίσως και την  απόλυση τους και να αγωνίζεσαι εναντίον της 
αξιολόγησης και των συνεπειών της. 
 Μπορώ να σου αναφέρω πολλές περιπτώσεις που διευθυντές υποχρεώθηκαν να προωθήσουν
 το κυβερνητικό έργο στην εκπαίδευση. Μη  μου πεις πως δεν το έκανες; Αλήθεια γιατί 
δεν αναφέρεσαι συγκεκριμένα στην "αντιστασιακή" δράση σου να μας κολλήσεις στον τοίχο;
Αυτό που καταλάβαίνουμε όλοι είναι πως βρήκες ευκαιρία να χτυπήσεις το ΚΚΕ, μετά την ξεφτίλα
 και το φτύσιμο που τρώνε οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚο-ΣΥΡΙΖΑιο-ΑΝΤΑΣΥες  εξαιτίας της στάσης τους στην 
"απεργία διαρκείας" της ΟΛΜΕ.  Δε μαζεύεται η κατάσταση ότι και να κάνετε.Η εκτίμηση του ΚΚΕ 
και του ΠΑΜΕ για το ρόλο σας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά.
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις σχετικά  με το πως διαγράφηκες, είναι σάλτσες αναξιες σχολιασμού.

Υ.Γ. Έλεος πια με το 15ο Συνέδριο!!!


Η είδηση




Σε περαιτέρω χτύπημα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων προχώρησαν εργοδότες και επιχειρήσεις αξιοποιώντας το νομοθετικό αντεργατικό οπλοστάσιο που τους πρόσφεραν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Στο Α ́ τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που έχει καταγράψει το ΣΕΠΕ, 110 επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 8.875 εργαζομένους, προέβησαν στη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεωνεργασίας με μεσοσταθμικό ποσοστό μείωσης μισθών 14,69%, που φτάνει μέχρι το 40%.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, 11.655 επιχειρήσεις προέβησαν σε ατομικές μειώσεις μισθών για 33.187 εργαζόμενους αυτών, με μεσοσταθμικό ποσοστό μείωσης 20,14%, που φτάνει μέχρι και 25,2%.

Ο λαγός,ο περιοδεύων θίασος και οι ρούληδες

      Το διήμερο που μας πέρασε έγινε μια ολομέτωπη επίθεση στο ΚΚΕ η οποία κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού σκηνικού και είχε σύνθετη στόχευση.Εκφραστές αυτης της επίθεσης ήταν ο Παγκαλος(για τους συντηρητικούς),ο Μπίστης (για κεντρώους και γιαλατζί αριστερούς τυπου ΔΗΜΑΡ) και η αρθρογράφος της Καθημερινής Μαριάννα Φραντζή (για ψαγμένους αριστερούς).Ας πάρουμε ομως τα πράγματα με τη σειρά.

Σαν σήμερα... 20 Μάη


Ο Γιώργης Σιάντος, αριστερά, επιθεωρεί τμήμα του ΕΛΑΣ
1498 Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στις ακτές της Ινδίας.
1506 Πεθαίνει ο Γενοβέζος εξερευνητής Χριστόφορος Κολόμβος, που το 1492, επιχειρώντας να βρει δυτική θαλάσσια οδό προς τις Ανατολικές Ινδίες (Ασία), ανακάλυψε την Αμερική.
1769 Γεννιέται ο Ανδρέας Μιαούλης, διοικητής ναύαρχος ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821.

ΝΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
«... μη ορρωδούντες και προ αυτού έτι του Παρθενώνος ... » (*)
Από την προσπάθεια του προσωπικού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου να κρύψει αρχαιότητες σε λάκκους για να γλιτώσουν από τους φασίστες (Από το βιβλίο του Β. Πετράκου «Τα αρχαία της Ελλάδος στον πόλεμο 1940 -1944»)
Το πλιάτσικο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους ναζί κατά την περίοδο της κατοχής μετριέται ήδη σε πολλές χιλιάδες αρχαιότητες. Ακόμα όμως δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό... και αυτό δεν είναι το χειρότερο νέο. Ανεκτίμητη βέβαια είναι η μη αναστρέψιμη απώλεια από την καταστροφή αρχαίων μνημείων την ίδια περίοδο. Το ζήτημα αυτό, λοιπόν, παραμένει ανοιχτό, όπως ακριβώς και οι γερμανικές αποζημιώσεις. Το θέμα είναι ότι το ελληνικό αστικό κράτος εξακολουθεί να μην κάνει τίποτα και στις δύο περιπτώσεις.
Παρά τη σοβαρότητα του θέματος, έπρεπε να γίνει μια καταγγελία σε μια διαδικτυακή εκπομπή για να φιλοτιμηθεί το υπουργείο Πολιτισμού να πάρει θέση. Προκαλώντας όμως περισσότερα ερωτήματα από αυτά που υποτίθεται ότι απάντησε. Σε σχετικά πρόσφατη εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (σ.σ. «στον ενικό») ο συγγραφέας του βιβλίου «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί κατοχής» Γιώργος Λεκάκης ανέφερε ότι σήμερα πωλούνται ελληνικές αρχαιότητες στη Γερμανία μέσω διαδικτύου. Το υπουργείο απάντησε ως εξής:
«α) Από την έρευνα στο αρχείο κλαπέντων πολιτιστικών αγαθών, το οποίο τηρείται στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, δεν προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα αρχαία έχουν κλαπεί από ελληνικά μουσεία ή αρχαιολογικές αποθήκες.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επανήλθαν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, έντονες συζητήσεις για το ζήτημα της «γενοκτονίας των Ποντίων». Επιχειρώντας μια ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγιση του ζητήματος, πρέπει να απομακρυνθούμε από τις κρατούσες -και συνεχώς αναπαραγόμενες- αναλύσεις και αντιλήψεις (οι οποίες περιορίζονται στο να αποδίδουν την καταστροφή του ποντιακού ελληνισμού στην Τουρκία σε «φυλετικά» κριτήρια) και να ξεκινήσουμε, θέτοντας το γεγονός στην πραγματική του βάση με σκοπό να αναδειχθούν ορισμένα βασικά ζητήματα, τα οποία, σκοπίμως συγκαλύπτονται κοινώς «θάβονται» υπό το βάρος εθνικιστικών κραυγών και κροκοδείλιων δακρύων. Αλλωστε οι αστοί στα πλαίσια της ιδεολογικής διαπάλης χρησιμοποιούν και τα ιστορικά ζητήματα με ανιστόρητη μεθοδολογία, προκειμένου να υποτάσσουν τους λαούς στις δικές τους επιδιώξεις και στη στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος. Τα ζητήματα αυτά, σχετικά με το ζήτημα των Ποντίων έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαδικασία διαμόρφωσης έθνους - κράτους από την τουρκική αστική τάξη στην περίοδο του ιμπεριαλισμού, η οποία είχε άμεσο αντίκτυπο στις εθνικές μειονότητες (σημ.: όλες οι παρόμοιες διεργασίες διεθνώς είχαν επιπτώσεις στις μειονότητες, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, εν τέλει, είτε αφομοιώθηκαν, είτε εξοντώθηκαν) και με τις ευθύνες της ελληνικής, εγχώριας και ποντιακής, αστικής τάξης, που εντέχνως υποβαθμίζονται ή διαγράφονται παντελώς από τα κατάστιχα της Ιστορίας. Γι' αυτά τα ζητήματα θα αναφερθούμε στο σημερινό ένθετο του «Ριζοσπάστη» Ιστορία. Το θέμα αναδημοσιεύεται από το βιβλίο του Αναστάση Γκίκα, «Οι Ελληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ» εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».
                                                                                                       

Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη Μαραθώνια Πορεία (VIDEO) - 902.gr


Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη Μαραθώνια Πορεία 


Σε δήλωση προέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Μαραθώνια Πορεία όπου παραβρέθηκε. 
Αναλυτικά η δήλωση: 
«Το σύγχρονο μήνυμα της θυσίας του Γρηγόρη Λαμπράκη είναι η ένταση της πάλης για απεμπλοκή από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ελλάδας, για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να αποτελέσει πλέον παρελθόν το σύστημα που γεννά τους πολέμους, που γεννά τις καπιταλιστικές οικονομικές κρίσεις». 


Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη Μαραθώνια Πορεία (VIDEO) - 902.gr
Αγρίνιο: Μέλη του Εργατικού Κέντρου απέτρεψαν την κατάθεση στεφανιού από τη Χρυσή Αυγή και δέχτηκαν επίθεση της αστυνομίας (ΦΩΤΟ)




Από τη σύλληψη διαδηλωτή
Μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, δεν επέτρεψαν στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, να καταθέσει στεφάνι σε μνημείο της πλατείας του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Αγρίνιο, σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Η αστυνομία επιτέθηκε στους εργαζόμενους και προχώρησε σε τρεις προσαγωγές μελών του ΕΚ Αγρινίου, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.