Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ό,τι πιο βρώμικο κατά του ΚΚΕ αναμασούν «Τα ΝΕΑ»



«Τα ΝΕΑ» του Σαββατοκύριακου δίνουν συνέχεια στην αντιΚΚΕ επίθεση που πρωτοστατούν μαζί με την «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πώληση του «902».

Το δημοσίευμα αναμασά ό,τι πιο βρώμικο κατασκεύασε η προπαγάνδα των αστών σε βάρος του ΚΚΕ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν μαζί με τους οπορτουνιστές προσπαθούσαν να διαλύσουν το ΚΚΕ, να απαλλαγούν από το Κόμμα.

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα



Ο «902.gr» αναδημοσιεύει τη συνέντευξη που παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εφημερίδα «Η ώρα της Φωκίδας», κατά την παρουσία του στην εκδήλωση για τη μάχη του ΕΛΑΣ στις Καρούτες.

Ανακατατάξεις στη σκιά της παγκόσμιας κρίσης

Παρά την προσπάθεια να φτιαχτεί κλίμα ευφορίας για ξεπέρασμα της κρίσης, υπάρχουν αναλύσεις που επιμένουν στο ενδεχόμενο να διαλυθεί η Ευρωζώνη













Επιβράδυνση στις λεγόμενες «αναπτυσσόμενες οικονομίες», βλέπει τώρα ο ΟΟΣΑ







Το σενάριο της διάλυσης της Ευρωζώνης «αργά ή γρήγορα» αναπαράγουν οι Financial Times,θεωρώντας αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη. Σημειώνουν ακόμα ότι από την ίδρυση της Ευρωζώνης το 1999, το λεγόμενο «κόστος εργασίας» στη Γερμανία αυξήθηκε αθροιστικά λιγότερο από 13%, ενώ το μοναδιαίο κόστος εργασίας σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία ενισχύθηκε κατά 20% με 30%. Στην Ιταλία, η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;


Στα κεραμίδια βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή «μνημονίου συναντίληψης» μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους, για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «προχωρά ακάθεκτη στη μετατροπή της χώρας από αποικία χρέους σε ενεργειακό και στρατιωτικό προτεκτοράτο της αμερικανοΐσραηλινής συμμαχίας στην περιοχή». Οτι «μακριά από κάθε έννοια δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού διαλόγου και ελέγχου, σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, και με την "υψηλή κηδεμονία" των ΗΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία με Ισραήλ και Κύπρο», της οποίας τις λεπτομέρειες ο λαός αγνοεί, όπως και τις «καταστροφικές συνέπειες που αυτή θα φέρει για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ισότιμη συνεργασία που έχουν ανάγκη οι λαοί και οι χώρες της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου».

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Οι εργαζόμενοι του «902» απαντούν: Προς άπαντες επαναστάτες του internet



Του Βασίλη Σκουρτόπουλου, τεχνικού, εργαζόμενου του «902»

Όχι, ούτε εσένα σε ξέχασα. Εσένα που από τη Δευτέρα το βράδυ περίπου, το πιο cool θέμα για σένα στη πόλη, ήταν το κλείσιμο του σταθμού των παλαιολιθικών, ξεχασμένων, ορφανών του Στάλιν, κατευθυνόμενων… αυτών του ΚΚΕ ρε παιδί μου. Και εσύ έτρεξες αφού το διάβασες στην αρχική σελίδα που σου βγαίνει, πριν διαβάσεις τα (χωρίς ουσία) mail σου, όχι πολύ μακριά βέβαια, μέχρι το διπλανό παράθυρο που άνοιξες στον υπολογιστή που έχεις σπίτι σου, εκτός αν και μετά από πολύ κόπο και θυσίες, καταφέρνεις και συντηρείς internet στο σούπερ smartphone σου (που ακόμα δίνεις δόσεις μέσω πιστωτικής). Σκέφτηκες να το σηκώσεις πρώτος στα social media αλλά είδες (με χαρά) ότι και άλλοι όμοιοι σου το έχουν ήδη κάνει, και μάλιστα, το έχουν ομαδοποιήσει κιόλας.

Εργάτες Ναυπηγοεπισκευαστικής: Λάθος πόρτα χτύπησαν τα... νταηλίκια της Χρυσής Αυγής



Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, τονίζουν, με αφορμήτα όσα είπαν οι χρυσαυγίτεςστην επίσκεψή τους σε καντίνα της Ζώνης:

«Χτες, Πέμπτη 8/8/13, το μεσημέρι, την ώρα που έλειπαν οι μεταλλεργάτες, μαζεύτηκαν σαν τους κλέφτες, σε καντίνα στη Ναυπηγοεπισκεαστική Ζώνη Περάματος, καμιά σαρανταριά φασιστοειδή, από τους οποίους πάνω από τριάντα δεν είχαν καμία σχέση με τους εργάτες της Ζώνης.

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: Ύμνοι από χρυσαυγίτες βουλευτές στους εφοπλιστές

Την ώρα που η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στους εργάτες και τα δικαιώματά τους εντείνεται, το σύστημα έβγαλε τα μαντρόσκυλά του, τους χρυσαυγίτες στον αφρό, να απειλήσουν τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

ΑΥΓΗ: ένα εξώφυλλο που θα μπορούσε να είναι αληθινό



πηγη: Red Attack

Δ. Κουμπούρης στον «ΑΝΤ1»: Άμεσα μέτρα προστασίας των άνεργων




πηγη: 902

Γ. Πρωτούλης στο «MEGA»: 55 εκατομμύρια ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ του Ομπάμα




πηγη: 902

Μην τους αφήνετε να παίρνουν κεφάλι!

της Όλγας Τεπετίδου, μουσικού παραγωγού της εκπομπής του 902 "Ηλεκτρικές Ημικρανίες"

Δευτέρα, διακοπές και να έρχεται εδώ μέσα στο άσπρο του νησιού να με βρει μία μαυρίλα και μία καταχνιά άνευ προηγουμένου. Όχι κανονική, από αυτές τις καλοκαιρινές που τις περιμένεις για να ξεπλύνουν τον τόπο και να δροσίσουν. Έπεσε η μαυρίλα και η καταχνιά, αυτό το καλοκαιρινό μπουρίνι στο άσπρο του μυαλού μου. Του έδωσα χρόνο και τελικά έφτασε να αφήνει το πνεύμα μου λίγο καθαρότερο. Το γυάλισε ίσα ίσα τόσο που να μπορεί να περιμένει το καλύτερο, το νέο. Ξεπλυμένο να αντανακλά τον ήλιο με περισσότερη δύναμη.

Με τα ποδια σε δυο βαρκες



Πολύ ωραία τα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με συνδικαλιστές από νοσοκομεία της Αττικής που καταργούνται. Ωραία λόγια, αλλά και προσεκτικές διατυπώσεις, για να μην υπάρξουν και παρεξηγήσεις με τους «εταίρους» - ΣΕΒ, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ, Ομπάμα και λοιπούς...

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σαν μια γροθιά τα διάφορα κοράκια, σαν μια γροθιά και εμείς…




Δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι ενώνονται ενάντια στο ΚΚΕ με καρμπόν κείμενα και επιχειρήματα. Αυτή τη φορά όμως ο συντονισμός τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αποκαλύπτοντας σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης ποιος είναι ο πραγματικός τους στόχος: Να πλήξουν το ηθικό κύρος του ΚΚΕ. Να παρουσιάσουν ένα ΚΚΕ στα μέτρα τους, «διαπλεκόμενο», «μία από τα ίδια». Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεμπερδέψουν με το ΚΚΕ, θα απαλλαγούν από τη δύναμη εκείνη που καθημερινά παλεύει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο υπερασπίζονται, που αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Τα δουλικά του συστήματος

Νερό στο μύλο της νέας επίθεσης στο ΚΚΕ με αφορμή τον «902» έσπευσε πρόθυμα να ρίξει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εκδίδοντας μια απαράδεκτη ανακοίνωση, φτάνοντας ακόμη και στα όρια της χυδαιότητας. Η ανακοίνωση αυτή, που αποτελεί αναπαραγωγή του δημοσιεύματος της απογευματινής εφημερίδας του ΔΟΛ, με σχόλια ίδιας κατεύθυνσης και περιεχομένου με αυτά που γράφτηκαν στην ΑΥΓΗ, ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποκριτικά εκφράζουν τη θλίψη τους γιατί «το ΚΚΕ μένει πλέον χωρίς τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνο», για να ρίξουν το δηλητήριό τους: «Αυτή η θλιβερή είδηση υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του, τουλάχιστον μέχρι το μνημόνιο»! Και αναπαράγοντας όσα λένε τα διάφορα «παπαγαλάκια» όλων των αποχρώσεων με τις βρωμιές που εξαπολύουν, κατηγορούν το ΚΚΕ ότι «τα ίδια κάνει» και αυτό «μεταφράζεται στην κοινωνία πως "όλοι το ίδιο είμαστε" και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία την κρίση στα ΜΜΕ»!

Τα Συγκροτήματα σε (κοινή) δράση



Με πανομοιότυπα σχεδόν σχόλια και ρεπορτάζ συνεχίστηκε και χτες η επίθεση στο ΚΚΕ για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902». Μια «σύμπτωση», ωστόσο, που αξίζει να καταγραφεί, είναι ότι δυο εφημερίδες, τα «ΝΕΑ» και η «ΑΥΓΗ», σέρνουν το χορό στη συκοφάντηση του ΚΚΕ, με δημοσιεύματα που ξεπερνάνε κατά πολύ τα όρια της πολιτικής κριτικής, δείχνοντας εμπάθεια για το Κόμμα και μίσος για τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Το σημειώνουμε αυτό επειδή ανάλογη ταύτιση ανάμεσα στα συγκροτήματα του Λαμπράκη και του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε και πριν από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, όταν ο ένας αντέγραφε τα «ρεπορτάζ» του άλλου για τον «εμφύλιο που μαίνεται προσυνεδριακά στο Κόμμα», για τους «διαφωνούντες που ξεπαστρεύει η ηγεσία», για την «πίεση που ασκεί η βάση στην ηγεσία να αλλάξει πολιτική». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα δημοσιεύματά τους παρουσίαζαν το 19ο Συνέδριο σαν το «κύκνειο άσμα» του ΚΚΕ, διανθίζοντας τις προσδοκίες τους αυτές με «αποκλειστικές πληροφορίες» για τα «μαχαίρια που έχουν βγει στον Περισσό», για τις «κόντρες μεταξύ ομάδων στελεχών» και άλλα παρόμοια. Τέτοια «δημοσιογραφική» σαβούρα σέρβιραν προσυνεδριακά στους αναγνώστες τους οι φυλλάδες των αστών, με πρωτομάστορες τα «ΝΕΑ» και την «ΑΥΓΗ». Βέβαια, μετά το Συνέδριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι η αντιΚΚΕ βρωμιά τους στεκόταν στον αέρα, επανήλθαν στο γνωστό μοτίβο της αποσιώπησης ή της διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, στα λιγοστά ρεπορτάζ που φιλοξενούσαν στις σελίδες τους για το Κόμμα.

Ο Τσίπρας βγαίνει, ο Σαμαράς μπαίνει...

    Απ' το βήμα του CSIS έχει περάσει κάθε αστός πολιτικός που τιμά την αποστολή του, ανεξάρτητα απ' τη θέση απ' την οποία την υπηρετεί. Δεν υπάρχει περίπτωση διαχειριστές - νυν και δυνάμει - της αστικής εξουσίας να βρεθούν στις ΗΠΑ και να μην καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών του Ζμπ. Μπρεζίνσκι, του Κίσινγκερ, των τόσων προέδρων μονοπωλιακών κολοσσών, που φιγουράρουν στη σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Απ' τον Καραμανλή προχτές, τον Αλ. Τσίπρα χτες, έως τον Αντ. Σαμαρά σήμερα. Το CSIS είναι η πλέον φημισμένη δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ, σωστό «εκτροφείο» της πιο «μαύρης» αντίδρασης, με μεγάλη επιρροή στις αμερικανικές κυβερνήσεις. Συγκεντρώνει «μυαλά» ικανά να εκπονήσουν τα πλέον πολεμοκάπηλα σχέδια προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ΗΠΑ, τα οποία άλλωστε, όπως ήδη είπαμε, εκπροσωπούνται στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Αυτό είναι κάτι που είχε ομολογήσει Ελληνας επιχειρηματίας πριν λίγα χρόνια (είχε χρηματοδοτήσει έδρα στο εν λόγω κέντρο), δηλώνοντας απερίφραστα: «Είναι σαφές ότι υπάρχει στενή σύνδεση στην επιχειρηματικότητα και την παραγωγή πολιτικής. Αυτή η σύνδεση είναι ιδιαίτερα προφανής σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας». Η έδρα που βοήθησε να ιδρυθεί, αφορά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου ο συγκεκριμένος ανέπτυσσε τότε επιχειρηματικές δραστηριότητες, έχοντας διασυνδέσεις με πρώην Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, ο οποίος, μετά την αποστράτευσή του, εμφανίζεται σε φωτογραφίες με τον Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ω καιροί, ω ήθη... Το CSIS ιδρύθηκε το 1962. Επισήμως δηλώνει ότι η αποστολή του είναι «η προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας και ευημερίας, προτείνοντας διορατική στρατηγική και λύσεις πολιτικής στους διαμορφωτές των αποφάσεων». Επίσης, «παρέχει στρατηγικές κατευθύνσεις και επιλογές πολιτικής σε διαμορφωτές λήψης αποφάσεων σε κυβερνητικές θέσεις, διεθνείς οργανισμούς, στον ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία των πολιτών».

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ό,τι φοβάστε δεν ξορκίζεται!



Σίγουρα νευρίαζα πολύ με τις κατσαρόλες, τους κορσέδες και τα σεντόνια όπως κι άλλοι πολλοί κι αυθεντικοί δικοί μας. Επειδή θέλαμε όλα να είναι τέλεια, σ' όλα να είμαστε πρωτοπορία. Και λέγαμε διάφορες ιδέες και προτείναμε τα ανέφικτα.


Γιατί είμαστε λίγο εκτός μεν, το πονούσαμε δε. Για τον «902» μιλάω, ειδικά για την τηλεόραση.

Μια απάντηση στον "ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΗ"

Το κόμμα μας εδώ και δυο μέρες δέχεται επίθεση επειδή πούλησε τον 902 χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόλοιπης αριστεράς. Με ένα συφερτο ψεμμάτων προσπαθούν να πείσουν τον Λαό ότι το ΚΚΕ είναι σαν τα μούτρα τους. Σε αυτόν τον Αντι-ΚΚΕ χορό δεν θα μπορούσε να λείπει το γνωστό-προβοκατόρικο μπλόγκ "Νευροσπάστης".

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα καλόπαιδα που πιάνουν στο στόμα τους το ΚΚΕ;;

Μια κολοβή Αλεπού..



Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια αλεπού που της κόπηκε η ουρά της σ’ ένα δόκανο, ένοιωθε μεγάλη ντροπή και θεωρούσε τη ζωή της ανυπόφορη. Σκέφτηκε τότε να καταφέρει και τις άλλες αλεπούδες να κόψουν τις ουρές τους, γιατί σαν θα ήταν όλες κολοβές θα κρύβονταν και η δική της ντροπή. Τις μάζεψε και τις συμβούλεψε να κόψουν τις ουρές τους, λέγοντάς τους: « Οι ουρές όχι μονάχα άσχημο πράγμα είναι, αλλά και άχρηστο βάρος κρεμασμένο πίσω σας». Τότε μια αλεπού της απάντησε: «Αγαπητή μου μόνο από συμφέρον μας δίνεις αυτή τη συμβουλή».

Οι εργαζόμενοι του «902» απαντούν: Να μην κλάψουν για μας

του Αντώνη Αναστασόπουλου, δημοσιογράφου του «902»

Για τους αστούς και τους παντός είδους οπορτουνιστές, δεν υπάρχει γεγονός από χαρές ως λύπες ακόμα και μια δυσάρεστη στιγμή για το εργατικό και λαϊκό κίνημα όπως η παύση της λειτουργίας του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού «902» και η πώλησή τους, που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για να επιτεθούν από κοινού πάντα με τον ίδιο σκοπό.

Την απαξίωση των κομμουνιστών, της κοσμοθεωρίας τους και του ηρωϊκού Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Βρήκαν ευκαιρία με τη δυσάρεστη αλλά απαραίτητη πώληση του «902». Χρησιμοποιούν μεθόδους ξένες σε κάθε τίμιο αγωνιστή, χτυπώντας δήθεν φιλικά στην πλάτη, την ίδια ώρα που κατασυκοφαντούν το σταθμό και το Κόμμα μας.

Επάγγελμα πρώην κομμουνιστής

-Τι επαγγέλεσθε;
-Είμαι πρώην κομμουνιστής.
-Μμμμ... πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και τι μπορείτε να κάνετε για μας;
-Ο,τι ακριβώς χρειάζεστε κι έχετε ανάγκη. Δηλαδή τα πάντα για σας. Γιατί αν χάσετε την εξουσία σας... Είμαι ό,τι πιο χρήσιμο μπορείτε να φαντασθείτε! Μιλάω αριστερά κοιτάζοντας δεξιά. Είμαι επαναστάτης βροντερός στα λόγια, που οφείλω να πω πως μου έμαθαν καλά να χειρίζομαι, ενώ στην πράξη κάνω ό,τι πρέπει για να φρενάρω τη συνείδηση. Βαρέθηκα ξέρετε τις επαναστάσεις, τις εξεγέρσεις και τους χαζούς ηρωισμούς. Δεν αντέχω άλλες φασαρίες και ξεσηκωμούς. Ζητάω κοινωνική ειρήνη, συνεργασία όλων με όλους για το ...κοινό μας καλό.
Δώστε μου ένα ρόλο στη μηχανή σας και δεν θα μετανιώσετε.
-Μάλιστα... Και με τους τέως συντρόφους σας;

ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ: Ο ερωτας και ο βηχας (για το συστημα) δεν κρύβονται









Υπερήφανοι και πεισμωμένοι, δίνουμε υπόσχεση



της Μαριλένας Φράγκου, εργαζόμενης στον «902»

Για τα λίγα, σε σχέση με άλλους συντρόφους, χρόνια που υπηρέτησα το Κόμμα από τη χρέωση αυτή νιώθω εξαιρετικά υπερήφανη. Υπερήφανη που βρέθηκα σε αυτό το μετερίζι, που έβαλα ένα τόσο δα λιθαράκι στην ανάδειξη των προβλημάτων της εργατικής τάξης. Όπως είμαι υπερήφανη που είμαι μέλος του ΚΚΕ, έτσι υπερήφανη είμαι ως δημοσιογράφος του «902».

Όποιος έχει την τιμή να φέρει τον τίτλο του μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, γνωρίζει πως έχει μία τεράστια ευθύνη. Ως δημοσιογράφος - μέλος του ΚΚΕ και εργαζόμενη στον «902» - νιώθω μεγάλο βάρος και ευθύνη κάθε φορά που πρέπει να μεταδώσω σωστά την είδηση, όποιο ζήτημα και αν αφορά. Από την πρώτη εκείνη στιγμή που το Κόμμα με χρέωσε στον «902», μέχρι και σήμερα, η ευθύνη και το βάρος παραμένουν ίδια. Διότι έχουμε ευθύνη να φέρουμε σε πέρας μία αποστολή. Να φωτίσουμε όλες τις πλευρές του ρεπορτάζ. Να δώσουμε στους ακροατές και τους τηλεθεατές τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι ο εργάτης που ξεσηκώνεται στην άλλη γωνιά της χώρας είναι μία είδηση που τους αφορά. Να αναδείξουμε την αιτία των προβλημάτων και με λίγες κουβέντες να του δείξουμε ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει δρόμος. Κι έτσι, να πείσουμε για την αναγκαιότητα να παλέψει κάποιος για τον σοσιαλισμό.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον «902»

Σε ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον «902», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕαναφέρει τα εξής:

«Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) με μία κατάπτυστη ανακοίνωση, αναπαράγοντας αυτούσια δημοσιεύματα των εφημερίδων "ΤΑ ΝΕΑ", "ΑΥΓΗ" και άλλων κονδυλοφόρων του συστήματος σχετικά με τον 902, άνοιξε πόλεμο με το ΚΚΕ φτάνοντας στα όρια της χυδαιότητας.

Λέμε την αλήθεια όπως πάντα



του Παύλου Ρούφα*
Η οπορτουνιστική σοσιαλδημοκρατική «Αυγή» αποφάνθηκε....ο «902» είναι «δεξιά στα fm» και το ΚΚΕ συστημικό κόμμα.

Άλλη ακροδεξιά φυλλάδα, ότι το ΚΚΕ πουλάει τον «902» γιατί δεν υπάρχουν πια τα ρούβλια της Ρωσίας.

Αγώνας μέχρι τέλους για τη νίκη



του Παντελή Κοψιά*

Οι εργαζόμενοι του «902», δημοσιογράφοι, τεχνικοί δώσαμε τη μάχη όλα αυτά τα χρόνια από αυτό το πόστο για το δίκιο των εργατών και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Από το δικό μας μετερίζι στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ. Μέσα στη σούπα της «αντικειμενικής» ενημέρωσης και υποκουλτούρας προβάλαμε την αλήθεια της εργατικής τάξης, τον πολιτισμό, τις τέχνες του λαού.

 Μαζί σας και στη νέα προσπάθεια



του Γιώργου Σαρρή

Δυσάρεστη σίγουρα η είδηση του κλεισίματος του «902 αριστερά στα fm». Ήταν όμως κάτι που όλοι όσοι βρίσκονταν κοντά στον «902» και το ΚΚΕ γνώριζαν. Ήταν εντελώς αδύνατον για το ΚΚΕ να αντέξει το οικονομικό κόστος της λειτουργίας του σταθμού. Όταν και αν δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες από το ΚΚΕ θα αναφερθούμε κι εμείς.

Η θεση μας για τον 902 με αποδέκτες εχθρούς και φίλους


τα δάκρυα των <<φίλων>>


    Απο χθες το μεσημέρι ο 902 αποτελεί και τυπικά παρελθόν για το ΚΚΕ και η είδηση αυτή αν μη τι άλλο δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Η αγαπημένη σε αυτές τις περιπτώσεις λασπολογία έκανε την εμφάνιση της με τη συνήθη σφοδρότητα κάτι το οποίο βέβαια δεν προξένησε καμία εντύπωση.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
      Καταρχήν, κανείς δε μπορεί να είναι χαρούμενος οταν απολύεται κόσμος και την ευθύνη για αυτό τη φέρει το Κόμμα της εργατικής τάξης. Αναμφίβολα η κατάσταση για τους ανθρώπους αυτούς οπως και για όλους οσους βρισκόμαστε στις λίστες της ανεργίας  είναι πολυ δύσκολη πολυ περισσότερο για εκείνους που έχουνε παιδιά.
       Σε οτι έχει να κάνε με την ενημέρωση αυτη καθαυτή αναμφίβολα το κενό είναι δυσαναπλήρωτο κυρίως σε οτι έχει να κάνει με το ραδιόφωνο καθοτι χωρίς τηλεόραση είχαμε επιβιώσει. Το ραδιόφωνο του 902 ήτανε μια όαση ενημέρωσης μέσα  στη λάσπη των ιδιωτικών ΜΜΕ και ήταν ένα μέσο ενημέρωσης τόσο για κινητοποιήσεις που θάβονταν απο τα άλλα κανάλια οσο και με την ανάδειξη των προβλημάτων διάφορων κοινωνικών ομάδων οπως τα ΑΜΕΑ,τα στενά προγράμματα απεξάρτησης. Το γεγονός οτι ο 902 είχε κατα κύριο λόγο στενά κομματικό κοινό σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει την αναγκαιότητα για την ύπαρξη του.

ΑντιΚΚΕ αποστολές από το σινάφι του ΣΥΡΙΖΑ



Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις βρωμιές σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή την πώληση του «902», θα ήταν οι ΣΥΡΙΖαίοι και μάλιστα οι πιο δοκιμασμένοι από το σινάφι τους σε τέτοιες αντιΚΚΕ αποστολές. Ο λόγος για τον Θ. Καρτερό, ο οποίος σ' ένα λίβελο από το «φιλόξενο» ιστότοπο του Κ. Βαξεβάνη (είχε πρεμούρα να γράψει και δεν κρατιόταν μέχρι να βγει η «Αυγή» την Τρίτη), καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι πούλησε το σταθμό σε καπιταλιστές και ότι τώρα από «αντιμνημονιακός», ο σταθμός θα γίνει μνημονιακός. Κατηγορεί ακόμα το Κόμμα ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του σταθμού όπως κάθε άλλη καπιταλιστική επιχείρηση.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Καρφί στο μάτι τους το ΚΚΕ και η φωνή του



Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες για να ανέβουν στα κάγκελα τα παπαγαλάκια όλων των αποχρώσεων και να επιτεθούν με βρωμιές στο ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902». «Το ΚΚΕ πουλάει τη συχνότητα στους καπιταλιστές», «το ΚΚΕ απολύει εργαζόμενους όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις», «το ΚΚΕ θα μπορούσε να θέσει τον "902" στη διάθεση της "αριστεράς", αντί να τον πουλήσει» και άλλα παρόμοια, είναι μερικά απ' όσα έγραψαν και είπαν τα τελευταία 24ωρα διάφοροι, από καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, μέχρι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και άλλων. Δεν εκπλήσσει η επίθεση, ούτε τα αντιΚΚΕ αντανακλαστικά τους. Οι προθέσεις τους, άλλωστε, αποκαλύπτονται και μόνο από το γεγονός ότι το ΚΚΕ είχε δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό, με ανακοίνωση της ΚΕ, ότι σκοπεύει να κλείσει τον «902», λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους που συνεπάγεται η λειτουργία του. Αρα, γιατί τέτοια πρεμούρα, αφού τους ήταν γνωστές οι αποφάσεις του Κόμματος;

Για τον «902»: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, «κύριοι» Καρτεροί

Οι γραφίδες της "Αυγής" σε στάση επίθεσης

Ναι! Η ευκαιρία βρέθηκε! Με αφορμή το κλείσιμο του τ/σ «902» τα γνωστά φίδια της οπορτουνιστικής συστημικότητας - ή του συστημικού οπορτουνισμού, όπως θέλετε πείτε τα - νόμιζαν πως βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να σπείρουν το αντιΚΚΕδικο δηλητήριο τους. Πρωταγωνιστές σε αυτήν την άθλια επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, ασφαλώς, ποιοί άλλοι; Τα διαδικτυακά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλο Σαβιόλα και άλλο 902» είναι ο τίτλος κειμένου του αρθρογράφου της «Αυγής» Θανάση Καρτερού που δημοσιεύτηκε στο left.gr. Η δημοσιογραφική «υπηρέτρια» του Αλέξη Τσίπρα ξαναέπιασε το στυλό και άρχισε και πάλι την προβοκάτσια - παλιά μου τέχνη κόσκινο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον «902»



Σε ανακοίνωσή του για τον «902» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση "902 αριστερά στα FM" σχετικά με το σταθμό. Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό "902" δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.

 Για τη φοροδιαφυγή και το κέντρο διασκέδασης στη Χαλκιδική



Η ιστορία με το κέντρο διασκέδασης στη Χαλκιδική και οι, επιθεωρησιακού τύπου, παρεμβάσεις κυβέρνησης, αστυνομίας και ΣΔΟΕ, αποδείχθηκαν πρώτης τάξεως υλικό για να στηθεί ακόμα ένα παιχνίδι κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, γύρω από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το ζήτημα της φοροδιαφυγής ειδικότερα.

Και πάλι περί "μη μισθολογικού κόστους"

Στην αρχή, σου έκαναν πλύση εγκεφάλου. Με το πες-πες, δηλαδή, σου φυτέψανε στο μυαλό τον όρο "μη μισθολογικό κόστος"... σε πήρανε και τα παπαγαλάκια με το μωρέ-μωρέ από δίπλα, σε στυλ "για σκέψου, ενώ έχεις μισθό ένα χιλιάρικο, εσύ βάζεις στην τσέπη οχτώ κατοστάρικα και στην επιχείρηση κοστίζεις κοντά στα χίλια τριακόσια"... μέχρι που σε ψήσανε να συμπονέσεις και τ' αφεντικό σου, "πώς να βγει έτσι ο άνθρωπος;"... Μπράβο σου, ρε! Σε καταφέρανε να συμφωνήσεις να σου περάσουν την θηλειά στο λαιμό.

Η Ρουμανία... και τα «καλά» του καπιταλισμού

Ρουμανία - φωτό αρχείου (πηγή: ΑΡ)


Η αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον, η μείωση των εισοδημάτων και η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά...

Λέξεις και αγωνίες άγνωστες την περίοδο του σοσιαλισμού, σήμερα αποτελούν τις βασικές ανησυχίες των Ρουμάνων,σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Radio Romania International, επικαλούμενο τα ευρήματα έρευνας με τίτλο «Η αλήθεια για τη Ρουμανία», που διενεργήθηκε πρόσφατα.

Δεν θέλει και πολύ κλικ-κλικ...



Ο βασικός οικονομικός νόμος του σύγχρονου καπιταλισμού -μονοπωλιακού καπιταλισμού- είναι όχι το μέσο κέρδος αλλά το μέγιστο κέρδος. Είναι όχι μόνο το ξεπούλημα αλλά και η κατάργηση του δημόσιου λαϊκού πλούτου. Με τούτα ως βασική αρχή, πάμε τώρα να εξηγήσουμε το λόγο που με τέτοια σπουδή, και άνευ αρκετής χορήγησης αναισθησιογόνου στη μάζα, προχώρησε η κυβέρνηση σε μια επίπονη αλλά αναγκαία τομή (για την κρίση της ιδίας): την κατάργηση της ΕΡΤ.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, από τις Καρούτες Φωκίδας




πηγη: 902

ΣΥΡΙΖΑ: Αθώος ο «γάιδαρος», βαράτε το «σαμάρι» μέχρι να το αλλάξουμε!


Με εκλεπτυσμένη πολιτική ορολογία ο ιθύνων νους της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, αναλύει το πώς μια κυβέρνηση του κόμματός του θα επιδιώξει σε καμένη γη να καρποφορήσουν τάχιστα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με λίπασμα τη στάχτη των δικαιωμάτων του λαού. Όχι τυχαία, το «Βήμα» που φιλοξενεί τη συνέντευξή του αναγγέλλει στο πρωτοσέλιδό του «τη μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, από την ουτοπία στον ρεαλισμό»...

Το 'πε το 'πε ο παπαγαλος


       Τη βδομάδα που μας πέρασε αντιμετωπίσαμε κάποια τεχνικά προβλήματα με τον υπολογιστή γεγονός που μας στέρηση τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο αρα και  στην ενημέρωση. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό καταφύγαμε στη λύση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών των καναλιών. Παρα το οτι είχαμε να παρακολουθήσουμε σχεδον ενα χρόνο τα ιδιωτικά κανάλια, ολα έδειχναν να είναι σαν να μην πέραση η μέρα,τόσο στο περιεχόμενο των ειδήσεων οσο και στην παρουσίαση τους.

H δικτατορία της 4ης Αυγούστου





Ο Γκαίμπελς μαζί με τον Μεταξά 


      Στις 4 Αυγούστου του 1936, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς ενημέρωνε το λαό με διάγγελμά του, που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και τοιχοκολλήθηκε στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά πως «η Κυβέρνησις (...) προέβη, τη εγκρίσει της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ' άπασαν την χώραν, και την διάλυσιν της Βουλής»i. Ο λόγος που επέβαλε αυτήν την απόφαση, σύμφωνα με τον Μεταξά, ήταν η πεποίθηση της κυβέρνησης ότι «βρίσκεται στα πρόθυρα οργανωμένης κινήσεως προς ανατροπήν του κοινωνικού καθεστώτος»ii από τους κομμουνιστές.