Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πλημμύρισε το Σύνταγμα από τη μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ


                   
Πλημμύρισε από διαδηλωτές, εργαζόμενους, νέους, άνεργους και συνταξιούχους το Σύνταγμα όπου έφτασε η μαζική και μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Λ. Αμαλίας, μπροστά στην Βουλή, όπου είχε στηθεί η εξέδρα του ΠΑΜΕ ενώ στην αρχή της συγκέντρωσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου απο την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, έπαιξαν αγωνιστικά τραγούδια.

«Επιχειρηματικότητα» και διασύνδεση σχολών - επιχειρήσεων

Τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσεται στις σχολές έντονη δραστηριότητα γύρω από την «επιχειρηματικότητα»: Μαθήματα ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, διοργανώνονται εκατοντάδες εκδηλώσεις, διαμορφώνονται νέες δομές διασύνδεσης ιδρυμάτων - επιχειρήσεων.

Ενισχύεται έτσι η ιδεολογική επίθεση στους σπουδαστές, εντείνεται η αυταπάτη ότι με τις επιχειρήσεις στις σχολές ίσως έχουν καλύτερες προοπτικές ως απόφοιτοι και βρουν πιο εύκολα δουλειά. Η πείρα δείχνει ότι αυτή η αντίληψη, που δεν απαντιέται εύκολα, επιδρά ανασχετικά στην ανασυγκρότηση του σπουδαστικού κινήματος.

Για την κόντρα «Δημοκρατικών» - «Ρεπουμπλικανών» στις ΗΠΑ


Η διαπάλη «Δημοκρατικών» - «Ρεπουμπλικανών» στις ΗΠΑ με επίκεντρο την αύξηση του ορίου δανεισμού του κράτους, άρα και του ορίου του δημόσιου χρέους, ζήτημα που προέκυψε στη διαδικασία έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού, οδήγησε ως γνωστόν στο κλείσιμο των αμερικανικών δημοσίων υπηρεσιών και τη διακοπή της μισθοδοσίας 700.000 υπαλλήλων, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε συμφωνία. Το αδιέξοδο προκύπτει επειδή οι «Δημοκρατικοί» έχουν μεν πλειοψηφία στο Κογκρέσο αλλά δεν έχουν στη Γερουσία. Ετσι προκειμένου να εγκριθεί ο κρατικός προϋπολογισμός (πρέπει να γίνει και από τα δύο Σώματα), απαιτείται συμφωνία των «Ρεπουμπλικανών».

Η διαπάλη εμφανίζεται να έχει στο επίκεντρό της τις δαπάνες τον τομέα Υγείας. `Η, όπως γράφουν αμερικανικές εφημερίδες, την Κοινωνική Ασφάλιση. Στον τομέα Υγείας, η διαπάλη υπάρχει από τότε που ο Ομπάμα προώθησε το νόμο για την Υγεία, προκειμένου, υποτίθεται, να έχουν όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι υπηρεσίες Υγείας. Γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, υπάρχουν άρθρα όπως αυτό της «Ουάσιγκτον Ποστ» που εστιάζουν στο εξής πρόβλημα: Το 1990, το 28% των δαπανών του κράτους αφορούσε κονδύλια για την Κοινωνική Ασφάλιση. Το 2013 θα αντιστοιχούν στο 43%.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ι.Β.Στάλιν Γράμμα στο ΝΤΕΤΙΖΝΤΑΤ (Παιδικό Εκδοτικό) της ΚΕ της ΠΛΚΕΝ

σ. Αντρέγεφ ( Ντετιζντάτ της ΚΕ τηε ΠΛΚΕΝ) και Σμιρνόβα (Συγγραφέα των Διηγημάτων για τα παιδικά χρόνια του Στάλιν)


Είμαι αποφασιστικά κατά της έκδοσης των Διηγημάτων για τα παιδικά χρόνια του Στάλιν.

Ν. Καραθανασόπουλος στο «MEGA»: Το ΚΚΕ δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας στο σύστημα





πηγη: 902

Χ. Κατσώτης στον «ΣΚΑΪ»: Η δράση της ΧΑ έγινε ανεκτή από τις κυβερνήσεις γιατί εξυπηρετούσε το καπιταλιστικό σύστημα




πηγη: 902

Ν. Μόττας-Οι κολομβιανοί επαναστάτες του FARC-EP και οι πραιτωριανοί του Ιμπεριαλισμού

Οι κολομβιανοί επαναστάτες του FARC-EP και οι πραιτωριανοί του Ιμπεριαλισμού
του Νίκου Μόττα*.


«Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό, την εργατική τάξη της χώρας σας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και την ΚΝΕ, σε όλο το επαναστατικό κίνημα που αντιμετωπίζει το δολοφονικό καπιταλισμό και τις φασιστικές του εκδηλώσεις», FARC-EP, Σεπτέμβρης 2013.


Μια απ' τις ωραιότερες στιγμές των πετυχημένων εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που κορυφώθηκαν με το τριήμερο στο Πάρκο Τρίτση, ήταν το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα αλληλεγγύης εκ μέρους του κολομβιανού λαϊκού στρατού FARC-EP (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia—Ejército del Pueblo). Το μήνυμα αυτό των ηρωϊκών κολομβιανών ανταρτών, όπως ήταν επόμενο, ξύπνησε τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά όσων έχουν κάνει επάγγελμα τους τις συκοφαντίες κατά του εργατικού κινήματος και των λαϊκών αγώνων. Τόσο απ' τον διαδικτυακό απόπατο των νεοναζί χρυσαυγιτών, όσο και απ' το κόμμα του βιομήχανου Στ. Μάνου, γράφτηκαν χοντροειδείς συκοφαντίες ενάντια στους κολομβιανούς επαναστάτες με απώτερο ασφαλώς στόχο την σπίλωση του ΚΚΕ.

Το εργατικό κίνημα εμπόδιο στο ναζισμό



Η «δημοκρατία νίκησε το ναζισμό» είναι η μόνιμη επωδός όλων των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης αναφέρεται σε νίκη της δημοκρατίας, που έρχεται ως αποτέλεσμα της αντιφασιστικής παρέμβασης του κινήματος, που εξανάγκασε την κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει, ενώ εμφανίζει την ανάδειξη μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως εγγυητή της ομαλότητας. Αλλά οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αναλογιστούν: Είναι δυνατόν το αστικό πολιτικό σύστημα, που εκκολάπτει και αναπαραγάγει ολοένα και πιο ενισχυμένο το ναζιστικό μόρφωμα, να το καταπολεμήσει; Τότε γιατί και πώς αναπτύχθηκε; Και γιατί δεν το αντιμετώπισαν πριν φτάσει στις δολοφονικές ενέργειες; Μπορεί μια κυβέρνηση πάνω στο αστικό έδαφος, όποιο επίθετο και αν έχει, διατηρώντας δηλαδή τις αιτίες που γεννούν το φασισμό, να τον αντιμετωπίσει;

Προστατεύουν το γέννημά τους



Είναι άλλο πράγμα οι δολοφονίες, οι προπηλακισμοί, το "μπραβιλίκι", ακόμη και η συνέργεια σε κακουργήματα κι άλλο η συμμετοχή ακόμη και σε ένα απεχθές κόμμα όπως είναι η Χρυσή Αυγή», αποφάνθηκε ο γνωστός Π. Μανδραβέλης στην «Καθημερινή», κάνοντας εμφανή την αγωνία του να προστατέψει τη ΧΑ από την ταύτιση των πράξεών της με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας της που συγκροτείται από έναν χυδαίο αντικομμουνισμό, εθνικισμό και ένα απέραντο μίσος για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ταύτιση που στην πράξη εκφράστηκε ξανά και ξανά με πλέον πρόσφατη την επίθεση στο Πέραμα.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ελεύθεροι!




Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι αναγνώστες αλλά σήμερα λέω να κρατήσω μερικές σημειώσεις νομικού περιεχομένου. Αφορμή, βεβαίως, παίρνω από την ζωηρή κουβέντα που άνοιξε σχετικά με το αν έπρεπε ή όχι να προφυλακιστούν οι χρυσαυγήτες βουλευτές οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρώτα-πρώτα ας δούμε τον όρο προφυλάκιση. Πρόκειται για όρο που έπαυσε να υπάρχει στο ποινικό δικονομικό δίκαιο της Ελλάδας ήδη από το 1981, όταν η χώρα μας επιδίωξε να εναρμονιστεί με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αντικαθιστώντας τον άκομψο αυτόν όρο με τον έκτοτε ισχύοντα όρο προσωρινή κράτηση.

 ΚΚΕ: Σχόλιο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής



Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:

«Η απόφαση για τους τρεις βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής δημιουργεί ερωτηματικά. Το ΚΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και επιμένει στην ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις που σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, επιθέσεις σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών εργατών κ.α. αυτού του ναζιστικού μορφώματος. Κανένας εφησυχασμός. Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο δικαστικό-νομικό ζήτημα. Ο ίδιος ο λαός να πρωτοστατήσει για την απομόνωσή της».

πηγη: 902

Εκλογές με Ρούσβελτ και Μάρσαλ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας



Δόγμα Ρούσβελτ, σχέδιο Μάρσαλ 2 και εκλογές τώρα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος διαχειριστής και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής λόγω κουλτούρας, τα σημαία αιχμής της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση της ευρωομάδας της Αριστεράς στις Βρυξελλες όπου έχει σειρά επαφών έως την Πέμπτη.

Γ. Γκιόκας στο «ΜΕΓΚΑ»: Και το φούντωμα και ο αποκεφαλισμός της Χρυσής Αυγής αξιοποιούνται από το σύστημα




πηγη: 902

Νίκος Σοφιανός στον ΑΝΤ1: «Η Χρυσή Αυγή όταν δεν μαχαιρώνει, παίρνει θέσεις στη Βουλή υπέρ του κεφαλαίου»




πηγη: 902

Σαμαράς στις ΗΠΑ: Σειρά μετά τη Χ.Α έχει το ΚΚΕ

Σαμαράς: Χτυπάμε τον εξτρεμισμό και την κρίση
Λαγκάρντ: Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα



Στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, από όπου αφενός έστειλε το μήνυμα ότι η χώρα σταδιακά βγαίνει από την κρίση και αφετέρου διαβεβαίωσε για τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό.

Μάνος Κατράκης: Πάντα θα κατοικεί στη μνήμη μας

Σήμερα συμπληρώνονται 29 χρόνια από την απώλεια του μεγάλου ηθοποιού, του αλησμόνητου, ακριβού συντρόφου μας Μάνου Κατράκη. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Μάνος Κατράκης υπήρξε υπόδειγμα γενναίου αγωνιστή, σταθερού, ασυμβίβαστου και συνειδητού κομμουνιστή και μοναδικά υπέροχου καλλιτέχνη. Η παλικαριά του Μάνου Κατράκη, η αγάπη και ο μόχθος για τη ζωή, τον αγώνα, την τέχνη, η δύναμή του, η εργατικότητά του, η σεμνότητά του, η αταλάντευτη πολιτική του στάση, είναι μερικά από τα επίγεια χαρίσματά του, που θα κατοικούν πάντα στη μνήμη μας, διατηρώντας ανεξίτηλη την εικόνα, που ούτε ο θάνατος μπορεί να αλλοιώσει. Δίδαξε και «ποίησε» ήθος πάνω στη θεατρική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή «σκηνή» του αγώνα, στο Μακρονήσι, στον Αϊ - Στράτη, στην Ικαρία. Και το θέατρο είναι φτωχότερο χωρίς αυτόν, αλλά και η απουσία του μεγάλη από το δρόμο του αγώνα.

πηγη: Ριζοσπαστης

Μπράβοι εφοπλιστών και εργολάβων οι συλληφθέντες νεοναζί




Οταν αρχές Αυγούστου οι νεοναζί βουλευτές Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος εμφανίστηκαν στη Ζώνη του Περάματος να κάνουν τεμενάδες στους εφοπλιστές, προαναγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση κατά πρωτοπόρων κομμουνιστών εργατών λίγες βδομάδες αργότερα, είχαν μαζί και κλακαδόρους. Ανάμεσά τους οι συλληφθέντες σήμερα Αναστάσιος Μιχάλαρος και Χρήστος Κυριτσόπουλος, που τότε στο Πέραμα έφτιαχναν κι αυτοί κλίμα κατά των κομμουνιστών, με επιχειρήματα απ' τα συρτάρια της Ενωσης Εφοπλιστών. Π.χ., ο Μιχάλαρος υποστήριζε: «Αυτά τα τρία χρόνια έρχονταν βαπόρια εδώ και έχουν φύγει γιατί έχουν κάνει απεργίες; Σηκωθήκαμε να εναντιωθεί κανένας; Αρα υπάρχει τρομοκρατία εδώ μέσα (...) θέλετε να το πολεμήσουμε;» κατέληγε εννοώντας το ΚΚΕ. Κι αφού έβγαζε λάδι τους εφοπλιστές που στέλνουν τα βαπόρια τους στο εξωτερικό, δήλωνε ότι είναι «τιμή» και «καμάρι» του που είναι χρυσαυγίτης.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία στελέχους της ΕΛ.ΑΣ για εμπλοκή της Χ.Α στα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη 2011

Ο Νίκος ο κοντός, η Marfin, και άλλες ιστορίες

Αρθρογράφος:
Άρης Χατζηστεφάνου

Νέα στοιχεία σχετικά με το video του info-war.gr που έδειχνε μέλη της Χρυσής Αυγής να πετούν πέτρες εναντίον αντιφασιστών διαδηλωτών με την ανοχή (αν όχι προστασία) της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται στο φως από τις απομαγνητοφωνησεις συνομιλιών μελών της οργάνωσης.



Το ερώτημα είναι πόσες άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις του παρακράτους κρατά στα χέρια της η ΕΥΠ.

Σπ. Χαλβατζής στον «Real Fm»: Υπάρχει κίνδυνος να ποινικοποιηθούν οι λαϊκοί αγώνες




πηγη: 902

Κράτος και χρονικότητα: Για τους κυβερνητικούς και κρατικούς χειρισμούς μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, στις 3:20 το πρωί, ένας 27χρονος Πακιστανός που ταυτοποιήθηκε αργότερα ως Σερντάρ Γιακούμπ και ως Σαχτζάτ Λουκμάν, έπεφτε νεκρός από τις μαχαιριές δυο ανδρών στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 στα Πετράλωνα. Το θύμα εργαζόταν στις λαϊκές αγορές στα Πετράλωνα. Για να φτάσει στη δουλειά του, έκανε καθημερινά μια ώρα διαδρομή από το Περιστέρι με το ποδήλατο, ξεκινώντας στις 2:30 το πρωί. Έπαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο και είχε 8 αδέλφια.


Η αστυνομία δεν ολιγώρησε στην περίπτωση αυτή. Το βράδι της 17ης, στις 10 περίπου, το 902 αναδημοσίευσε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με την οποία είχε προβεί σε δύο συλλήψεις:

Πρωτοβουλία στην υπηρεσία της κοινής πάλης Κομμουνιστικών Κομμάτων για τα συμφέροντα των λαών

Απο τις εργασίες της συνάντησης για την ίδρυση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


Την ίδρυση της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δράσης τους», αποφάσισαν εκπρόσωποι Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες.


Η συνάντηση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναγκαίας όσο ποτέ σύγκλισης σε επίπεδο θεωρητικό, αλλά και πρακτικό, σε συνθήκες που η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού αναδεικνύεται τόσο περισσότερο όσο ο καπιταλισμός αποδεικνύει τα ιστορικά ξεπερασμένα όριά του.

Ο Πουλικάκος, ο αντιφασίστας Πρετεντέρης και το μπαλταδάκι του Βορίδη






Ρε τι πάω και θυμάμαι...


«Λέω κάτι παρόμοιο μ΄ αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα». Η φράση ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα(συνέντευξη στο CNN,13.11.12). Τι είναι αυτό που, σύμφωνα με τον Τσίπρα, προσπαθεί να εφαρμόσει ο Ομπάμα και ο Τσίπρας το υιοθετεί αναφανδόν; «Να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα. Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι»!

Πού στοχεύουν;



Η σύλληψη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να δημιουργήσει συγχύσεις ως προς τον αστικό της χαρακτήρα, ως δύναμη του συστήματος. Αυτό που σκόπιμα αποσιωπάται από την αστική προπαγάνδα, τα αστικά επιτελεία, τα κόμματα του κεφαλαίου, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόκειται για δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ολοι προβάλλουν γενικά το φασιστικό χαρακτήρα της, εστιάζοντας στη βία, στους κινδύνους για τη δημοκρατία, εννοώντας βεβαίως την αστική δημοκρατία. Λες και υπάρχει δημοκρατία γενικά, λες και είναι αταξική, λες και είναι για όλους η ίδια. Για παράδειγμα, στους τόπους δουλειάς ισχύει ή όχι τρομοκρατία των καπιταλιστών στους εργάτες; Δημοκρατία για τους αστούς είναι ή δεν είναι να αποφασίζονται και να εφαρμόζονται οι αντεργατικοί, οι αντιλαϊκοί νόμοι, να αντιμετωπίζονται με κρατική καταστολή οι ταξικοί αγώνες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της κ.λπ.;

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση




πηγη: 902

Σε γενική απεργία στις 23 Οκτώβρη καλεί το ΠΑΜΕ



Σε γενική προειδοποιητική απεργία στις 23 Οκτώβρη και σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια το Σάββατο 5 Οκτώβρη καλεί το ΠΑΜΕ.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου συζητήθηκε η πρόταση προς την εργατική τάξη και τα συνδικάτα για απεργία, την οργάνωσή της και τα συμπεράσματα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Φραουλοπαραγωγός ο φυρερίσκος της Νέας Μανολάδας



Ο «τοπάρχης» της Χρυσής Αυγής στο φραουλοκράτος της Νέας Μανολάδας Ηλείας που συνελήφθη προχθές από την ΕΛ.ΑΣ. για παράνομη κατοχή πυρομαχικών, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι ένας εκ των φραουλοπαραγωγών της περιοχής που χρησιμοποιεί στις καλλιέργειές τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Μπορεί με βάση τη «φιλοσοφία» της Χρυσής Αυγής να αποτελούν οι αλλοδαποί εργάτες το κόκκινο πανί, για τον «τοπάρχη» όμως της χαρακτηρισμένης τελευταία από τις δικαστικές αρχές εγκληματικής οργάνωσης, αυτό φαίνεται ότι για λόγους οικονομικού συμφέροντος δεν ισχύει καθώς -σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμπολιτών του- χρησιμοποιεί στις καλλιέργειές του εργάτες από το Μπανγκλαντές.

Aνοιχτη γραμμη Ευαγγελατου Χρυσης Αυγης - "ριξτο στο ΚΚΕ"

http://www.protothema.gr/greece/article/315039/sto-fos-oi-dialogoi-apo-ton-korio-tis-aditromokratikis/

Σε άλλη συνομιλία, οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να συνδέσουν τον Ρουπακιά με το ΚΚΕ. Συνομιλούν η «Τέλα» με ένα μέλος της Χρυσής Αυγής τον «Μάκη» και δείχνουν ως κατάλληλο γι' αυτήν την δουλειά τον συλληφθέντα Γιώργο Τσακανίκα:

Θ. Χιώνης στον «ΣΚΑΪ»: «Απαιτείται λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση με αφορμή τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή»





πηγη: 902

Συνεχίζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα με τα πόδια οι σχολικοί φύλακες της Θεσσαλονίκης


       

           

Απαιτώντας καμία απόλυση και διαθεσιμότητα, οι σχολικοί φύλακες της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα με τα πόδια. Στη διαδρομή θα προστίθενται και άλλοι συνάδελφοί τους σχολικοί φύλακές από τους νομούς που θα διέρχονται.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την Χρυσή Αυγή και το καπιταλιστικό σύστημα

Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες.
Ξεβρωμίζουμε τα σχολεία μας από τη Χρυσή Αυγή!
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά τον φασισμό.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η διαπλοκή της με επιχειρηματικά συμφέροντα, με βρώμικους κύκλους, με μαφιόζους και εγκληματικά κυκλώματα, η διαπλοκή της με τον σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής δεν είναι τυχαία γεγονότα. Ανάλογα έδρασαν όλες οι ναζιστικές - φασιστικές συμμορίες σε όλο τον κόσμο. Όπως οι ναζιστές σφαγείς του Χίτλερ, όπως οι φασίστες δολοφόνοι του Μουσολίνι. Οι φασίστες χρυσαυγίτες οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να δρουν ενάντια στο λαό, στη νεολαία και τους αγώνες τους.

Black Bidet: Συναυλία συμπαράστασης στους διωκόμενους συμμορίτες

πηγη



Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»

Ο Β. Μαρούπας στον «ΣΚΑΪ»: Ο λαός να μην εφησυχάσει





πηγη: 902

Λ. Ράζου στο «MEGA»: «Ο λαϊκός παράγοντας να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις»





πηγη: 902

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή



Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά το σχόλιο:

«Κανένας εφησυχασμός!

Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική δράση και θεωρία της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και τη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού.

Αγία και φαιδρά οικογένεια


σκίτσο: Κωστας Γρηγοριάδης


1. Ας παραμυθιάζονται όσο θέλουν οι αξιοσέβαστες εν Χριστώ οικογένειες που η μαύρη ανάγκη τις έσπρωξε να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή: Νοικοκυραίοι της Νέας Δημοκρατίας που δεν λερώνουν ποτέ και με τίποτα τα χέρια τους, γνωστοί έμποροι με ονόματα αγίων που είδαν τα πεζοδρόμιά τους να γεμίζουν με καταπονημένους Αφρικανούς και ταράχτηκαν τόσο που άλλαξαν στάση μπροστά στην κάλπη και μπαινοβγαίνουν από το ένα πολιτικό σχήμα στο άλλο σαν ανέμελοι τουρίστες που δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Ιδού ο ψηφοφόρος, με όψη απατηλή και συγκεχυμένη. Ανθρωπάκια χειρότερα από τους χρυσαυγίτες, επιβεβαιώνουν με τις πράξεις τους την ειρωνική διαπίστωση του λογοτέχνη Μιχαήλ Μητσάκη: «Μοίρα παραστάσα κατά την γέννησίν μου, ως μίαν εκ των κυριοτέρων ελλείψεων της ζωής μου, μού φαίνεται ότι μου εχάρισε και το να μην ημπορώ - ή πολύ σπανίως - να ευρεθώ εις ψυχικήν αρμονίαν προς τους "εντίμους" και "νοήμονας" κυρίους».

Ο Γιάννης Πρωτούλης για Χρυσή Αυγή





πηγη: 902

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα απο τα σχολικά βιβλία

Το θέμα που δημοσιεύουμε στο ένθετο του «Ριζοσπάστη Ιστορία, αναδημοσιεύεται από την ΚΟΜΕΠ, τεύχος 5/2010. Αν και γραμμένο πριν τρία χρόνια με αφορμή τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9 Μάη 1945), είναι αρκετά επίκαιρο αφού αναφέρεται στο φασισμό και τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα και διδακτικό από τη σκοπιά της αρνητικής επίδρασης στη συνείδηση των μαθητών, υπάρχει τέτοια πείρα και σε σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής, της διαστρεβλωμένης Ιστορίας που διδάσκεται στο σχολείο. Σήμερα δημοσιεύουμε το πρώτο μέρος. Το δεύτερο μέρος θα δημοσιευτεί την επομένη Κυριακή.

Ερωτήματα και προβληματισμοί

Μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι και τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά μεταλλεργατών μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μεγάλη μερίδα του αστικού Τύπου καθημερινά αποκαλύπτει πτυχές του «φαινομένου» - όπως το ονομάζουν - Χρυσή Αυγή. Παρακολουθούμε λοιπόν την αναπαραγωγή γεγονότων που έχουν συμβεί ή καταγγελθεί στο παρελθόν με πολλές λεπτομέρειες, στοιχεία που δείχνουν τη σχέση της Χρυσής Αυγής με μηχανισμούς του αστικού κράτους, με επιχειρηματίες, μαρτυρίες πρώην και νυν νεοναζιστών και διάφορα άλλα.

Οι γέροι ξέρουν...

Τέτοιες ώρες μαύρες κι άραχλες σκέφτομαι κάτι βασανισμένους γέρους κομμουνιστές, με παράσημα βασανιστηρίων στα κορμιά τους, εφιάλτες εξορίας που δεν ξεπεράστηκαν σε πολυτελείς σοφάδες ψυχαναλυτών και δεν πουλήθηκαν σε βιβλιαράκια τσέπης. Είναι εκείνα τα μάτια τους στις συγκεντρώσεις να κοιτάνε τα νιάτα χωρίς φθόνο, να καμαρώνουν και συχνά πυκνά να βγάζουν μιαν τρυφερή αυστηρότητα, όταν το πάθος των γύρω τους υπολείπεται της δικής τους αντοχής για τα μελλούμενα της τάξης και του Κόμματος.