Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»




Συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παραθέτουμε την συνέντευξη:

-Κύριε γραμματέα, το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση για τους υπευθύνους της κρίσης που τώρα βιώνει η χώρα. Αναφέρθηκαν ως υπαίτιοι πρόσωπα που κυβέρνησαν όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου. Γνωρίζουμε βέβαια τη θέση του ΚΚΕ ότι η κρίση είναι μια ακόμη κρίση του καπιταλισμού. Ωστόσο, κατά τη γνώμη σας, υπήρξε κάποια συγκεκριμένη περίοδος, στη μεταπολίτευση, που να επιδείνωσε την κατάσταση της εργατικής τάξης;

Εκλογές ΣΕΤΑΠ: Τελικά Αποτελέσματα - Σημαντική άνοδος της ΕΣΑΚ



Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που με τη συμμετοχή και τη δράση τους, κόντρα στις δυσκολίες, στις πιέσεις και στην εργοδοτική επίθεση, ενίσχυσαν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Η ισχυροποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ αποτελεί θετικό βήμα για τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων της οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων, μπροστά στο νέο εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται στις τράπεζες και απέναντι στα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται.

Επιβάλλεται ακόμα πιο μαχητικά οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αυξηθεί η οργάνωση, η συμμετοχή και η δράση τους. Να απαξιωθεί κι άλλο ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, να χρεοκοπήσει στην πράξη η αντίληψη του συμβιβασμού, της επιλογής του μικρότερου κακού, της υποταγής και της διαχείρισης.

Η ΕΣΑΚ και το ΠΑΜΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Τα βασανιστήρια στη Μανωλαδα συνεχίζονται



Τα βασανιστήρια των 150 εργατών στη Μανολάδα συνεχίζονται.

Τους πλήρωσαν με σφαίρες, τώρα τους κόβουν το ρεύμα και το νερό.


Εδώ και 10 μήνες μένουν απλήρωτοι οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανολάδα, που στην προσπάθεια τους να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους αντί για χρήματα δέχτηκαν σφαίρες.

Ο εργοδότης όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη αλλά με την κατάπτυστη ανοχή και αναλγησία της κυβέρνησης μπορεί και εκβιάζει τους απλήρωτους, κόβοντάς τους ρεύμα και νερό.

Αγριεύει το πράγμα

«Ανησυχεί» την αστική τάξη η εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή. Ενώ η δημοκρατία, ως γνωστόν, ρέει από τα μπατζάκια στους τόπους δουλειάς.


Μια νέα εργάτρια απολύθηκε χτες για δεύτερη φορά με την ίδια αιτιολογία: έκανε απεργία. Δούλευε 4ωρο με 298 ευρώ το μήνα και με το αφεντικό της να της λέει ότι της έκανε και χάρη γιατί της έδινε 10 ευρώ το μήνα παραπάνω από τη σύμβαση του Βρούτση. Παλικαράκι, βέβαια, η ίδια, θα συνεχίσει να απεργεί για το δίκιο το δικό της και της τάξης της, αλλά μη μας μιλάνε και για «σοκ» αυτοί που ενώ έχουν μετατρέψει τους τόπους δουλειάς σε κρεματόρια νοιάζονται δήθεν για την εικόνα της δημοκρατίας...

Ραντεβού στο Τιτάνια (ποια γουναράδικα...)

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Πράσινοι και ΠΑΣΟΚογενείς στο ίδιο τραπέζι

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, με στόχο τη «συνεννόηση επί ρεαλιστικών βάσεων», κάθονται στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, κατόπιν καλέσματος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων. Μιλώντας στο tvxs.gr ο Νικήτας Κανάκης, μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας, εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται το πρώτο βήμα για να έρθουν οι δυνάμεις της αριστεράς σε συμφωνία, ώστε να αναχαιτιστούν οι μνημονιακές πολιτικές και να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπόνησης ενός ρεαλιστικού σχεδίου για αλλαγή της διακυβέρνησης με κατεύθυνση τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Σποτακι του ΠΑΜΕ για τις κινητοποιήσεις στις 23 Ιούλη


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ανακλήθηκε η άδεια χρήσης του χώρου για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

Κάτω από τις έντονες παλλαϊκές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αναγγελία του φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής για τις 4 Αυγούστου στην Καλαμάτα, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Μ. Αγγελάκας, αναγκάστηκε να άρει την άδεια που είχε δώσει αρχικά στη φασιστική οργάνωση για να κάνει τις εκδηλώσεις της και απαγόρευσε οποιαδήποτε εκδήλωση στο Πάρκο του Λιμενικού Ταμείου ως τις 30 Αυγούστου.

Θ. Παφίλης: Με το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, θα ενταθεί η ιδεολογική χειραγώγηση του λαού




πηγη: 902

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα 39 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Ανακοίνωση εξέδωσε τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ τουΚΚΕ για τα 39 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ

Φωτογραφία αρχείου


Συνοδευόμενος από διμοιρίες των ΜΑΤ, νωρίτερα από την προγραμματισμένη επίσκεψη και μπαίνοντας από την πίσω πόρτα, ο υπουργός ΥγείαςΆδωνις Γεωργιάδηςεπισκέφτηκε το Νοσοκομείο «Αττικόν».

Ποια δημοκρατία;

Με αφορμή την απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω της επίσκεψης Σόιμπλε, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «...αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία (...) Καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει πια: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία. Και ο λαός δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει. Θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία»... Ποια «δημοκρατία» θα αποκαταστήσει ο λαός; Αυτήν που «διαπομπεύτηκε» τάχα από το μνημόνιο; Για να θυμηθούμε τι σόι δημοκρατία ήταν αυτή: Ηταν η «δημοκρατία» που υποδεχόταν το 1999 με τιμές τον μακελάρη των Βαλκανίων, και όχι μόνο, Μπ. Κλίντον, την ώρα που απαγόρευε την προγραμματισμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία και ξαμολούσε τους μηχανισμούς της εναντίον αγωνιστών, τους οποίους κυνηγούσαν χιλιόμετρα μακριά από το Σύνταγμα που πνίγηκε στα χημικά. Η Αθήνα εκείνο το βράδυ έζησε ένα όργιο αυταρχισμού και καταστολής. Ηταν αυτή η «δημοκρατία» που επίσης το 1999 με Ιδιώνυμο επιχειρούσε να ποινικοποιήσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις, στέλνοντας μάλιστα εισαγγελείς απέναντι στα μαθητούδια. Ηταν η «δημοκρατία» των μαθητοδικείων και των αγροτοδικείων, που όλοι θυμούνται. Ηταν

Να αντιπολιτευτεί ποιος ποιον;

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την ποιότητα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις αστικές πολιτικές δυνάμεις. Ήταν κάλπικη. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική απ' τη στιγμή που από όποια θέση - κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης - τα κόμματα της διαχείρισης εκφράζουν τα ίδια συμφέροντα, της αστικής τάξης. Για να το κρύψουν, στήνουν ομηρικούς καυγάδες, διαγωνίζονται στην «ατάκα». Καυγαδίζουν για το «πάπλωμα», ενώ μοιράζονται το ίδιο «κρεβάτι»...

Κοροϊδεύουν το λαό νυν και επίδοξοι διαχειριστές του συστήματος, με στόχο να αποτρέψουν την αμφισβήτησή του. Τι αντιπολίτευση να κάνει ο ένας στον άλλο; Όταν στα κρίσιμα συμφωνούν απολύτως. Αντιπολίτευση τύπου ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε και το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ, αλλά κατέληξε να συγκυβερνά όταν οι ανάγκες των αστών το επέβαλαν.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Θ. Παφίλης: Η αστική δημοκρατία στην κρίση είναι τσεκούρι




πηγη: 902

74 δισ. φοροδιαφυγή!! - Ποιος...«θα βάλει τάξη» στους «κατοίκους του πουθενά»;

Του Γιώργου Σαρρή

Την ώρα που οι κυβερνήσεις της ΕΕ και άλλων «δίκαιων» και άδικων καπιταλιστικών κρατών ψάχνουν σε τσέπες απελπισμένων να βρουν ίχνη χρήματος και τσακίζουν αποδοχές και δικαιώματα για να σώσουν το σύστημα, άλλη μια τρανταχτή περίπτωση δίνει απάντηση στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά», στην απορία του κάθε λογικού ανθρώπου «τι στο καλό γίνεται με τον πλούτο που παράγεται».

Βιντεο των Οικοδόμων απο την απεργία στις 16-7-2013

Μπάμπης Αγγουράκης στο KONTRA: Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και αλλαγή στην εξουσία




πηγη: 902

Έχει οράματα για τη γούνα μας


«Οι Αριστεροί έχουμε πολλά να μάθουμε

από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».


«Θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις».

Άσχετοι δημαγωγοί και φασίστες συκοφάντες



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος ατύχησε. Στην προσπάθειά του να καταδημαγωγήσει και να εμφανίσει το κίνημα της διαχείρισης του συστήματος, για το οποίο κάνει ό,τι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό στη δικομματική εναλλαγή με τη ΝΔ, επιχείρησε να ταυτίσει ούτε λίγο ούτε πολύ αυτές τις συστημικές επιδιώξεις του με τον ΕΛΑΣ και τον καπετάνιο του Άρη Βελουχιώτη, αναφέροντας τη γνωστή φράση του Άρη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα»!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Οι τοποθετήσεις Παφίλη-Χαλβατζή σήμερα στη βουλή





Τα «βόδια»* στο καπιταλιστικό μαντρί

* Μια οφειλούμενη συγνώμη στα βόδια λόγω της σύγκρισης με τα αποχαυνωμένα δίποδα.

Η πορεία του ΠΑΜΕ περνούσε. Μαζική, με παλμό, συμμετοχή, εν μέσω θέρους. Δεν έχει αξία να αναφέρουμε την πόλη. Μεγάλο πλήθος ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του αγώνα, ενάντια στα πολυνομοσχέδια που μας ετοιμάζουν, ενάντια στη βαρβαρότητα της ανεργίας, της απαξίωσης της εργασίας, των επιστρατεύσεων και των φοροεπιδρομών. 

ΝΕΟΝΑΖΙ: Θέλουν να φυλάνε τα σχολεία!

«Πόδι» στα σχολεία (και στους λαιμούς μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών) θέλουν να πατήσουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καμωνόμενοι ότι πλέον θα είναι οι ...φύλακές τους! Οι φασίστες σπεύδουν ουσιαστικά σε βοήθεια της κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για απόλυση των σχολικών φυλάκων. Ενημερώνουν ότι προτίθενται να κάνουν αυτοί πλέον και «εθελοντικά» τη δουλειά σχολικών φυλάκων και τροχονόμων, την ώρα που καταδικάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία. Ταυτόχρονα, να πιάσουν οι νεοναζί πόστα ώστε να ελέγχουν, μπράβοι όντας του συστήματος, «συμπεριφορές» εντός της σχολικής κοινότητας.

Φασίστες: ο δεκαλογος της κωλοτούμπας




Φασίστας είναι αυτός που:

  1. εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο έκανε διορισμούς αλλα πράττει τα ίδια στην πρώτη ευκαιρία που του δίνεται,
  2. ψάλλει τον εθνικό ύμνο στις εκδηλώσεις και τις πολιτικές συγκεντρώσεις του κόμματος του αλλα οταν η χώρα του υποδηλώνεται δίνει όρκους υποταγής στον κατακτητή,
  3. κόπτεται για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του αλλά τάσσεται υπέρ του ξεπουλήματος της αμυντικής της βιομηχανίας,

Ο γελοιος

"ραντεβου στα γουναραδικα" εδωσε ο βουλευτης του Συριζα Βαγγελης Διαμαντοπουλος επικαλουμενος τον Βελουχιωτη!!!!.
Η χρηση της φρασης απο τον εν λογω ηταν τοσο γελοιο θεαμα-ακροαμα που σπαμε την πολυημερη "σιωπη" του μπλογκ.
Η φραση σημαινει ραντεβου στο σφαγειο και δειχνει την επιγνωση αυτου που την εκστομει για την καταληξη του. Η αναφορα της απο τον Βελουχιωτη γινεται οταν ο ιδιος συνηδειτοποιει οτι ο δρομος που εχει παρει δε βγαζει πουθενα με καταληξη τη δολοφονια του απο παρακρατικους και χωροφυλακους.
Ο πολυπραγμων Διαμαντοπουλος θελησε να δωσει εναν "επαναστατικο" τονο στην ομιλια του και δε δισταζει καπηλευομενος τον Βελουχιωτη να αλλαξει και τις εννοιες φρασεων που ειναι καταγεγραμμενες στην ελληνικη μπορει και αιωνες.
Στην πραγματικοτητα βεβαια ο Συριζα δινει στην κυριολεξια "ραντεβου στα γουναραδικα" με τον λαο, αφου τον οδηγει ως προβατο στη σφαγη.

Αλλα για να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα σε αυτη τη συντομη παρεμβαση εμεις θα χρησιμοποιησουμε ενα αλλο ρητο απο την Ιβηρικη απευθυνομενοι σε αυτους που εχουν κουραστει να απαντανε στις εκκλησεις του Συριζα για ενοτητα της "αριστερας" κυβερνηση της "αριστερας" και αλλα φληναφηματα με τα οποια προσπαθουν να διεμβολισουν το ΚΚΕ
"Μπορει το φαϊ να ειναι σκατα, αλλα το χεσιμο θα ειναι απολαυση"

Να εντείνουμε την ανησυχία τους



Υπάρχει μια ανησυχία στο πολιτικό σύστημα και ειδικά σε κείνο το τμήμα που κατά διαστήματα αναλαμβάνει να εκτονώνει τη λαϊκή οργή πείθοντας ότι το σύστημα λειτουργεί, η δημοκρατία είναι κραταιά.

Τόσες απόχες έχουν στηθεί για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια εντός των τειχών, αλλά και πάλι κάτι τους ξεφεύγει. Ενας αρθρογράφος στο «Εθνος» διαπίστωνε χτες με αγωνία ότι «μια χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάται επί πολύ με ελάχιστη κοινωνική συναίνεση στην ασκούμενη πολιτική. Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι θα ζήσουμε μεγάλες αναστατώσεις, μεγάλα γεγονότα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».
***

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ




πηγη: 902

Ν. Καραθανασόπουλος στο MEGA: Χρειάζεται μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων που να κατευθύνεται στην καρδιά του προβλήματος




πηγη: 902

Ιδιαίτερα μαζική η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα - Εφαλτήριο για νέους αγώνες

                             


Σε 65 πόλεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που απειλεί να συντρίψει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων όπου κι αν δουλεύουν στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, με την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων, με τις νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, τις νέες φορολογικές κλίμακες που επιβάλλουν ακόμα πιο άγρια φοροληστεία, με τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, με τραγικές τις συνέπειες στην καθημερινότητα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Η επιτυχία της σημερινής απεργιακής μάχης των ταξικών δυνάμεων ήρθε μέσα σε συνθήκες δύσκολες, συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και υπονόμευσης της πάλης των εργαζομένων από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Με αυτήν την έννοια η σημερινή απεργία πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων, ενιαίας πάλης εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες.

Απεργία




 

     

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμος.
Συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας.
Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.
Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
    




  

Μια έρευνα ...πεταμένα λεφτά - Ζητούσε προσλήψεις σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, απολύουν τους πάντες!


Διαβασαν την έρευνα που είχαν κάνει για τα ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ το 2011 κι έκαναν το αντίθετο από αυτό που έλεγαν τα συμπεράσματά της!



Το Μάιο του 2011 δημοσιεύτηκε από το Υπ. Παιδείας η "Έρευνα για την υφιστάμενη κατάσταση στα ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ"
Οπως διαβάζουμε "Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2010 - Φεβρουαρίου 2011 και η επεξεργασία των αποτελεσμάτων της ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011." Έγινε λοιπόν εντός κρίσης και μνημονίων και δεν είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι είχε σα στόχο το να βρεθούν τρόποι "εξορθολογισμού του Δημοσίου" κατα την απαίτηση της ΕΕ.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πυξίδα η προσαρμογή στην αστική διαχείριση



Εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με την επανεκλογή του Αλ. Τσίπρα στη θέση του προέδρου με ποσοστό 74,07% (οι ανθυποψήφιοί του Σ. Βωβού και Π. Ηλιόπουλος έλαβαν 4,70% και 0,6% αντίστοιχα, ενώ υπήρξαν 68 άκυρα και 688 λευκά ψηφοδέλτια).

Ο Αλέκος Αρβανιτίδης στην εκπομπή «Αναζητήσεις» της τηλεόρασης του «902»




πηγη: 902

Προσοχή! Ο φασισμός, εκτός των άλλων, τυφλώνει!!!



Τελικά ο εθνικισμός - φασισμός, εκτός από τις σοβαρές πνευματικές βλάβες που προκαλεί (όσοι τρώνε από το «κουτόχορτό» του μετατρέπονται σε ηλίθιους με περικεφαλαία), μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό και οργανικές βλάβες, πρώτα απ’ όλα στα μάτια. Με λίγα λόγια, τύφλωση!

Γιατί όχι «φασίστας»; (Απάντηση στο νεοφιλελεύθερο troll του protagon)

Φωτό: http://wonderjlawwall.blogspot.com/
Αγγίζοντας για άλλη μια φορά τα όρια του γκεμπελισμού (συνηθισμένο φαινόμενο στις τάξεις των υπηρετών του Κεφαλαίου), ο Τάκης Μίχας αναρωτιέται μέσα απ' το protagon.gr: "Γιατί όχι εθνικοσοσιαλιστές;".


Ο Μίχας, αμερικανοτραφής υποστηρικτής του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού τύπου Θάτσερ (της μακαρίτισσας-φιλενάδας του χιλιανού δικτάτορα Πινοσέτ), ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να εξομοιώσει τους νεοναζί χρυσαυγίτες με τον σοσιαλισμό. Παίζοντας ένα γελοίο παιχνίδι λέξεων επιχειρεί να βρεί ομοιότητες μεταξύ της μαρξιστικής οπτικής του σοσιαλισμού με την χιτλερική ιδεολογία του "εθνικοσοσιαλισμού".

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Όλοι στην Απεργία, 16 Ιούλη στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί




πηγη: 902

Οταν οι αστοί βγάζουν συμπεράσματα από την Ιστορία

Στέφανος Σαράφης, Αρης Βελουχιώτης και Ανδρέας Τζήμας, το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ
Στην εφημερίδα «Τα Νέα» της 8ης Ιουλίου, παρουσιάστηκε ένα άρθρο του Γιώργου Ρωμαίου με τίτλο «Πώς ο Εμφύλιος οδήγησε σε κυβέρνηση Δεξιάς και Κέντρου». Πηγή έμπνευσης για το συγγραφέα αποτέλεσε - όπως φαίνεται - ένα άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στην ίδια εφημερίδα στις 25 Ιουνίου, όπου υπογράμμιζε τη σημασία της συγκυβέρνησης Φιλελευθέρων - Λαϊκού Κόμματος, το Σεπτέμβρη του 1947 για την επιτυχή έκβαση - για την αστική τάξη εννοείται - του ταξικού εμφυλίου 1946 - 1949.